4 Mart 2021 Perşembe

Tepsi Kebabı( Nefis Lezzet) Tarifi

 

Tepsi Kebabı( Nefis Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

Üzeri için;

  • 4-5 adet patates
  • 5 adet domates
  • 3 tane yeşil biber

Kıymalı harç için;

  • Yarım kg kıyma
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 adet kapya biber
  • 1-2 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 diş sarımsak

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Tepsi Kebabı( Nefis Lezzet) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak kıymalı harcımızı hazırlayalım.
  • Derin bir kaseye kıyma, maydanoz, kapya biber, yeşil biber, soğan, baharatlar, tuz ve sarımsağı alarak yoğuralım.
  • Güzel bir şekilde yoğurduğumuz harcımızı kenara alalım.
  • Patateslerimizi yuvarlak dilimler şeklinde keselim.
  • Kıymalı harcımızı fırın tepsisine alarak elimizle, her yeri eşit olacak şekilde güzelce yayalım.
  • Yaklaşık 1 cm kalınlığında yaydığımız kıymalı harcımızın üzerine dilimlediğimiz patatesleri orta kısmı boş kalacak şekilde dizelim.
  • Ortasında bıraktığımız boşluğa dilimlediğimiz domates ve yeşil biberleri yerleştirelim.
  • Sosu için uygun bir karıştırma kabına salça, su ve tuzu alarak salça eriyinceye kadar karıştıralım.
  • Salçamız eridikten sonra sıvı yağı da ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
  • Hazırladığımız sosu yemeğimizin her yerine gelecek şekilde üzerine gezdirelim.
  • Ardından yağlı kağıdı ıslatıp tepsinin üzerine kapatalım.
  • Bu şekilde yemeğimiz kendi buharı ile pişecek ve daha lezzetli olacaktır.
  • Yemeğimizi önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika pişirelim.
  • Ardından fırını açıp üzerindeki yağlı kağıdı alıp tekrar fırına sürelim. Bu şekilde üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Pişen kebabımız servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder