Tepsi Kebabı( Nefis Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
Üzeri için;
- 4-5 adet patates
- 5 adet domates
- 3 tane yeşil biber
Kıymalı harç için;
- Yarım kg kıyma
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 adet kapya biber
- 1-2 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 diş sarımsak
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tepsi Kebabı( Nefis Lezzet) Tarifi Yapılışı
- İlk olarak kıymalı harcımızı hazırlayalım.
- Derin bir kaseye kıyma, maydanoz, kapya biber, yeşil biber, soğan, baharatlar, tuz ve sarımsağı alarak yoğuralım.
- Güzel bir şekilde yoğurduğumuz harcımızı kenara alalım.
- Patateslerimizi yuvarlak dilimler şeklinde keselim.
- Kıymalı harcımızı fırın tepsisine alarak elimizle, her yeri eşit olacak şekilde güzelce yayalım.
- Yaklaşık 1 cm kalınlığında yaydığımız kıymalı harcımızın üzerine dilimlediğimiz patatesleri orta kısmı boş kalacak şekilde dizelim.
- Ortasında bıraktığımız boşluğa dilimlediğimiz domates ve yeşil biberleri yerleştirelim.
- Sosu için uygun bir karıştırma kabına salça, su ve tuzu alarak salça eriyinceye kadar karıştıralım.
- Salçamız eridikten sonra sıvı yağı da ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
- Hazırladığımız sosu yemeğimizin her yerine gelecek şekilde üzerine gezdirelim.
- Ardından yağlı kağıdı ıslatıp tepsinin üzerine kapatalım.
- Bu şekilde yemeğimiz kendi buharı ile pişecek ve daha lezzetli olacaktır.
- Yemeğimizi önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika pişirelim.
- Ardından fırını açıp üzerindeki yağlı kağıdı alıp tekrar fırına sürelim. Bu şekilde üzeri kızarana kadar pişirelim.
Pişen kebabımız servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder