11 Mart 2021 Perşembe

Mantarlı Sütdana Biftek Tarifi

 

Mantarlı Sütdana Biftek Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 orta boy sütdana biftek
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • 200 gr mantar
  • 1 kaşık salça
  • 2 bardak et suyu
  • 1 tatlı kaşığı sebzetozu yada tuz
  • 2 kaşık nişasta yarım çay bardağı ile karışımı.

    Mantarlı Sütdana Biftek Tarifi Yapılışı

  • Biftekleri yağlı tavada güzelcene kızartıyorsunuz.
  • Ardından biftekleri tavadan çıkartıp aynı tavada bir kaşık tereyağı eritip, ince doğranmış mantarları kavuruyorsunuz.
  • 1 kaşık salçayı, 2 bardak et suyunu bir tatlı kaşığı sebze tozu ya da tuz, iki kaşık nişastayı bir çay bardağı su ile karışımını ekleyip güzelcene karıştırıyorsunz.
  • Kızartılmış biftekleri içine ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika kaynatıyorsunuz.

Kuru Domatesli Kahvaltılık Lezzet Tarifi

 

Kuru Domatesli Kahvaltılık Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış kuru domates (Kaynayan suda 4-5 dk haşlamak yeterli)
  • 2 diş sarımsak
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı zeytinyağ
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı badem
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
  • 1/3 çay kaşığı kekik
  • Domatesiniz çok tuzlu değilse bir miktar tuz ilave edin

    Kuru Domatesli Kahvaltılık Lezzet Tarifi Yapılışı

  • Kuru domates badem zeytinyağ ,kekik, pulbiber, karabiber, sarımsak hepsini rondodan geçiriyoruz.
    Afiyet olsun.

Saray Helvası Tarifi

 

Saray Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un (200 ml)
  • 1 su bardağı pudraşekeri
  • 1 paket vanilin
  • 100 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Saray Helvası Tarifi Yapılışı

  • Tencere içine unu koyarak kısık ateşte 20 dakika kavuralım.
  • Unu sürekli karıştırarak kavuralım renk değiştirmeden pembeleştirmeden kavuralım.
  • Un kavrulmaya yakın tereyağı eritip üzerine sıvı yağ döküp kavrulmuş una döküp karıştırmaya devam edelim.
  • Un ile yağ birleşince üzerine pudra şekeri ve vanilin ilave edip katıştırmaya devam edelim.
  • Şeker ile de birleşen fırın kağıdı serilmiş unu tepsiye yada borcam içine boşaltalım.
  • Kaşık ile yayarak altı düz bir bardak ile üzerini düzleyelim.
  • Ardından düz bir bıçak ile keselim ve buzdolabına kaldıralım.
  • İki saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis tabağına alabiliriz.
  • Helva dilimlerini daha kalın isterseniz daha küçük bir tepsiye boşaltabilirsiz.
  • Damak tadınıza göre şeker oranını azaltabilirsiniz. Afiyet olsun 🌹.

Çilekli Alman Pastası Tarifi

 

Çilekli Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta (Oda ısısında olmalı)
  • 3 fincanı şeker
  • 1 fincan su
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 fincan un (Yumurtalarınız büyükse yarım fincan daha ekleyebilirsiniz)

Krema için malzemeler

  • 2 su bardağı süt (400 ml )
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 3 dolu yemek kaşığı şeker
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı

Arası için

  • 10-12 adet küçük doğranmış çilek

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Çilekli Alman Pastası Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Su sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Un, kabartma tozu, vanilya ekleyip karıştıralım.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz yuvarlak kalıbımıza dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Kürdan kontrolü yapıp keki fırından alıp oda ısısında soğutalım. Kek yavaş yavaş soğursa içinde yumurta kokusu olmaz.
  • Krema için tereyağı hariç diğer malzemelerimizi tencereye alıp karıştırarak pişirelim.
  • Kaynadıktan sonra altını kısıp 1 dk daha karıştırıp altını kapatıp. Tereyağını ekleyip karıştıralım.
  • Ilıdıktan sonra üzerini streçle kapatıp soğutalım. (hazırladığımız kremayı kullanmadan önce çırpalım, sonra kullanalım kıvamı daha güzel olacaktır).
  • Soğuyan keki 2 parçaya ayıralım.
  • Kremanın yarısını sürelim.
  • Üzerine küçük küçük doğradığımız çilekleri koyup üzerine tekrar krema sürelim.
  • Üzerine kekin diğer parçasını kapatalım.
  • Servis yapacağımız zaman üzerine pudra şekeri serpelim. Afiyet bal şeker olsun 🌿.

Sezar Salata Tarifi

 

Sezar Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı küp doğranmış ekmek
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber
  • 1 demet endivyen
  • 4 parça ançuez
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım çay kaşığı hardal
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş
  • Parmesan peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kiraz domates
  • 2 yemek kaşığı mayonez

Sezar Salata Nasıl Yapılır?

  • Mayonez, ançuez, sarımsak, hardal, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi el blender’ı ile pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın.
  • Endivyenleri yıkayıp süzdürün. Geniş bir kaseye alın. Hazırladığınız sosu üzerine döküp iyice karıştırın.
  • Ekmekleri fırın ızgarasında kızartın. Zeytinyağını tavada ısıtıp kekik ve pul biber ekleyin. Kızarmış ekmekleri ilave edip 1-2 dakika kavurun.
  • Salatayı servis tabağına alın. Üzerine dilimlenmiş kiraz domatesleri, rendelenmiş parmesan peyniri ve ekmekleri serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.

Sezar Salata Sosu Nasıl Yapılır?

  • Sezar salata sosu yapılırken; 5 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı mayonez, 1 limon ve tuz kullanılır. İsteğe göre hardal ve worcestershire sosu da eklenebilir. Tüm malzemeleri bir kapta karıştırdıktan sonra, servis esnasında sosu salataya ilave edin. İyice özdeşleşene kadar karıştırın.

Bahar Pilavı Tarifi

 

Bahar Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 2 gr tarçın
  • 5 gr badem
  • 1 taze soğan
  • 5 gr kuru üzüm
  • 1 yaprak bebek pazı
  • 10 gr et bulyon
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Frenk soğanı
  • Tuz

Bahar Pilavı Nasıl Yapılır?

Kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda. Bir tencerede suyun içine et bulyonu atıp kaynatın. Pirinci yarım saat suda bekletip içine tuz atın.

Başka bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve suyunu süzdüğünüz pirinci ilave edip 8 dakika kadar kavurun. Tarçın ve tuzu ilave edin. Et suyunu ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirip ocaktan alın.

Üzerine kuru üzüm, ince doğranmış pazı, badem ve kıyılmış taze soğanı ilave edip iyice karıştırın. Frenk soğanı ile süsleyip servis yapın.

Mantarlı Strogonof Tarifi

 

Mantarlı Strogonof Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo dana strogonof
  • 400 gr mantar
  • 200 gr soya filizi
  • Yarım demet taze soğan
  • 1.5 çorba kaşığı susam yağı
  • 1 çorba kaşığı susam
  • Tuz
  • Karabiber

Mantarlı Strogonof Nasıl Yapılır?

Bu özel yemeği yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Dana strogonofları tenceyere alın. 1.5 çorba kaşığı susamyağı ilave edin. Kapağını kapatıp 10 dakika pişirin. Diğer tarafta mantarları dilimleyin. Soğanı 5’er cm uzunluğunda verev doğrayın. Soya filiziyle birlikte tuz, karabiber ilave ederek harmanlayın. Hafif pişen etlere ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak tekrar 25 dakika daha pişirin. Son iki dakika kala 1 çorba kaşığı susam ilave ederek pişirme işlemini tamamlayın. Yemeği servis tabağına aktarıp biberiye ile süsleyerek servis yapın.

Düğün Çorbası Tarifi

 

Düğün Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr kemikli koyun eti
  • 1 soğan 10 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz

Üzeri için

  • 25 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Düğün Çorbası Nasıl Yapılır?

  • 250 gr kemiksiz kuzu etini zar şeklinde doğrayın. Tencereye alıp yağsız olarak suyunu çekinceye kadar soğanla birlikte kavurun.
  • Üzerine 8 bardak su ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • 1 yumurta, 2 çorba kaşığı un ve yarım limonun suyunu bir kasede iyice çırpın.
  • Kaynamakta olan sudan 2 çorba kaşığını karışıma ekleyip tekrar çırpın. Karışımdan azar azar tencerenin içine ekleyip karıştırarak bir taşım kaynatın.
  • Ocaktan alın. Servis kaselerine paylaştırıp 15 gr tereyağında kavrulmuş nane ve pul biber ile süsleyin. Sıcak servis yapın.

Patatesli Ve Pırasalı Galette Tarifi

 

Patatesli Ve Pırasalı Galette Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet pırasa (Yalnızca beyaz ve açık yeşil kısmı)
  • 3 adet orta boy patates
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1/4 adet limonun suyu
  • Karabiber (Taze çekilmiş)
  • Muskat cevizi (Taze rendelenmiş)

Patatesli Ve Pırasalı Galette Nasıl Yapılır?

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavada orta ateşte ısıtın. Pırasayı halka şeklinde dilimleyin, sarımsak ve tuzla birlikte tavaya ekleyip ocağı kısın.
  • Pırasa yumuşayana ve hafif kızarana kadar sık sık karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişirin. Limon suyu, karabiber ve muskatı ilave ederek kenara alın.
  • Patatesleri 3 mm kalınlığında dilimler halinde kesin. (Patates dilimlerini durulamayın veya ıslatmayın.) 22 cm’lik kelepçeli ve yuvarlak bir fırın kabının tabanını ve yanlarını zeytinyağı ile yağlayın. Hafifçe karabiber ve muskat rendesi serpin.
  • Patates dilimlerinin 1/3 ünü kalıbın tabanına, dıştan içe doğru ve hafifçe üst üste binecek şekilde sıralayın.
  • Kalıbın kenarlarına da aynı şekilde patates dilimlerini sıralayın. Bir fırça yardımıyla patates dilimlerinin üzerine zeytinyağı sürün.
  • Tuz, karabiber ve muskat rendesi serptikten sonra pırasayı üzerine yayın.
  • Kalan patates dilimlerini de pırasanın üzerini kapatacak şekilde dizin. Üzerine bir fırça yardımı ile yağ sürün.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin.
  • 5-10 dakika dinlendirin ve servis tabağına aktarın. Dilimleyerek sıcak servis edin.

Kekikli Kereviz Graten Tarifi

 

Kekikli Kereviz Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük boy kereviz
  • 1 su bardağı sebze suyu
  • 2 su bardağı krema (400 ml)
  • 2 yemek kaşığı taneli Dijon hardalı
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • 1 çay kaşığı karabiber (Taze çekilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı taze kekik yaprağı
  • 1 su bardağı gravyer peyniri (İnce rendelenmiş)

Kekikli Kereviz Graten Nasıl Yapılır?

  • Büyük bir tencerede sebze suyu ve kremayı kaynatın. Kerevizin uçlarını kesin ve kabuklarını soyun. Her bir kerevizi dikey olarak 4’e bölün.
  • Kaynayan sebze suyuna kerevizleri ekleyin ve ara sıra çevirerek yumuşayana kadar pişirin.
  • Kerevizleri bir kevgir kaşık kullanarak suyunu süzerek tencereden alın ve bir kesme tahtasına aktarın.
  • Soğuduktan sonra her birini 5 mm kalınlığında dilimleyin. Dilimlenmiş kerevizleri fırın kabının dibine yerleştirin ve taze kekik yaprakları serpin.
  • Tencerede kalan sıvıyı kıvam alana kadar ısıtın. Hardal, tuz ve karabiber ekleyin.
  • Karışımı, kerevizin üzerini tamamen kapatacak şekilde dökün. Rendelenmiş gravyer peyniri ile üzerini kaplayın ve taze kekik yaprakları serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında peynir altın rengine dönene kadar 35- 40 dakika pişirin. Fırından alın ve sıcak servis edin.

Pastırmalı Fırın Karnabahar Tarifi

 

Pastırmalı Fırın Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük boy karnabahar (Çiçeklere ayrılmış)
  • 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı biber
  • 1 su bardağı cheddar peyniri (Rendelenmiş)
  • 4-5 dilim pastırma (Küçük doğranmış)
  • 2 sap taze soğan (İnce doğranmış)

Pastırmalı Fırın Karnabahar Nasıl Yapılır?

  • Karnabahar çiçeklerini bir kaba alarak zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
  • Bir fırın kabına yağlı kağıt serin ve karnabaharı üzerine yayarak önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında yumuşayana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 
  • Fırından çıkarın ve yağlı kağıdı alın.
  • Pastırmayı çok az yağ ile bir tavada çevirin. Cheddar peynirini ve pastırmayı karnabahara ekleyin ve tekrar fırına koyarak, peynir eriyene kadar 5-10 dakika daha pişirin. Sıcak servis edin.

Kremalı Pazı Graten Tarifi

 

Kremalı Pazı Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet pazı (Sapları ve yaprakları ayrı doğranmış)
  • 1/2 su bardağı ekmek kırıntısı
  • 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı (Eritilmiş)
  • 1 su bardağı krema (200 ml)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber (Taze çekilmiş)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 8 dilim dana jambon
  • 1/3 fincan eski kaşar peyniri (Rendelenmiş)

Kremalı Pazı Graten Nasıl Yapılır?

  • Fırın kabına 1 yemek kaşığı tereyağı ile ekmek kırıntısını alıp karıştırın ve önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında kızartın.
  • Orta boy bir tencerede krema ve sarımsağı kaynama noktasında ısıtın, hemen ateşi kısın ve 5 dakika pişirin. (Krema yaklaşık 3/4 bardağa düşecektir.) Tavayı ateşten alın ve diş sarımsakları bir kaşıkla çıkarın.
  • Ara sıra karıştırarak kremayı ılınmaya bırakın. Tuz ve karabiber ilave edip tatlandırın.
  • Yapışmaz bir tavaya tereyağı ile jambon dilimlerini alın, orta ateşte hafif kızarana kadar pişirin. Kağıt havlu üzerine alarak soğutun.
  • Aynı yağın içine pazı saplarını ekleyin ve biraz yumuşayana dek orta-yüksek ateşte yaklaşık 10 dakika soteleyin.
  • Ateşi orta seviyeye düşürün, pazı yapraklarını ekleyin ve sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Tüm yaprakların rengi dönene kadar yaklaşık 2 dakika daha soteleyin.
  • Pazıyı bir fırın kabına aktarın ve üzerine jambon dilimlerini yerleştirin. Ardından kaşar peynirini serpin ve tereyağlı ekmek kırıntıları ile tereyağlı kremayı üzerine dökerek önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.
  • Fırından aldıktan sonra 10 -15 dakika dinlenmeye bırakın. Dilimleyerek servis edin.

Sarımsaklı Ve Balzamik Soslu Brokolili Tart Tarifi

 

Sarımsaklı Ve Balzamik Soslu Brokolili Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet kare milföy hamuru
  • 1 büyük boy brokoli (Çiçeklere ayrılmış)
  • 2 adet havuç (Halka doğranmış)
  • 1/4 su bardağı yer fıstığı (Doğranmış)
  • 4 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı balzamik sirke

Üzeri için

  • 1 çay bardağı krema
  • 1/4 fincan keçi peyniri (Rendelenmiş)
  • 1/4 fincan kurutulmuş domates (İnce doğranmış)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı biber

Sarımsaklı Ve Balzamik Soslu Brokolili Tart Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeyi büyük bir kaba alarak iyice karıştırın ve 30 dakika süreyle buzdolabında bekletin.
  • Milföy hamurunu hafif açarak dikdörtgen bir tart kalıbına yerleştirin.
  • Sosladığınız brokoli çiçeklerini milföy tart tabanının içine aktarın.
  • Üzerine kremayı gezdirin ve üzerine keçi peyniri, kuru domatesi, tuzu ve karabiberi serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.