14 Mart 2021 Pazar

Tavada Pizza Yapımı Tarifi

 

Tavada Pizza Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım paket kuru yada yaş maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un
  • 2 adet fırın kağıtı

Üzeri için

  • Domates sosu yada bir buçuk kaşık az sulandırılmış salça
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • İsteğe göre seçiminiz olan malzemeler
  • Ben biber, mini domates, sucuk ve zeytin kullandım
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Hamurumuzu yoğurup yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz

    Tavada Pizza Yapımı Tarifi Yapılışı

  • Tavaya bir fırın kağıdı yerleştirip üzerine hamurun yarısını elimizle seriyoruz.
  • Bir çatal ile delikler açarak kabarmasını engelleyelim.
  • Domates sosunu sürüp biraz peynirden heryarafına yayalım.
  • Peynirin üzerine isteğe göre biber sucuk zeytin domatesleri yerleştirelim.
  • Biraz kekik gezdirelim en son tekrar peyniri de hertarafa gelecek şekilde serpelim.
  • Tekrar fırın kağıdı ile üzerini kenarlardan kıvırarak kapatalım.
  • Tavamıza uygun bir kapak ile kapatalım kısık ateşte altı pembeleşene kadar pişirelim.
  • Bu hamur ile iki tava pizza elde ediyoruz.
  • Fırın tepsisi kullanmadan çabucak pizzamızı hazırlamış olduk şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.

Patates Lazanya Tarifi

 

Patates Lazanya Tarifi İçin Malzemeler

Patates lazanya

  • 4 adet patates(çok ince dilimlenmiş)
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1, 5 su bardağı süt
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

İç harcı için:

  • 250 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2/3 adet domates
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1/2 (yarım) su bardağı su

Üzeri için:

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    Patates Lazanya Tarifi Yapılışı

  • Önce iç harcını hazırlayın, soğanı ince ince doğrayın, içerisine kıymayı ekleyip, rengi, dönene dek kavurun.
  •  Üstüne domates, biber, baharatlar, suyu da ekleyin ve güzelce karıştırıp, altını kapatın.
  •  Patatesleri soyun, olabildiğince ince ince, yuvarlak yuvarlak doğrayın.
  • Beşamel sos için; tereyağını bir tavaya alın.
  • Yağ eriyince içine unu alın ve unun kokusu çıkana dek kavurun.
  •  Ardından sürekli karıştırarak sütü ekleyin ve pürüzsüz bir sos olana dek pişirin.
  • Dikdörtgen bir borcamın dibini yağlayın ve üstüne bir sıra doğradığınız patateslerden dizin.
  •  Patateslerin üstüne biraz tuz ve karabiber serpiştirin.
  •  Üstüne hazırladığınız harcın yarısını koyun çok az kaşar tendeki ekleyin ve üzerine patatesleri dizin tuz, karabiber serpmeyi unutmayın.
  • Kalan harcı da ekledikten sonra en üste hazırladığınız beşamel sosu dökün.
  •  Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, üstü kızarana dek yaklaşık 40 dakika kontrollü olarak pişirin.
  •  Üstü kızarınca üstüne rendelenmiş kaşarları gezdirin ve peynirler eriyene dek fırında 5 dakika daha tutun.
  • Fırından alın maydanozla süsleyin, dilimleyin ve servis edin.

Mükemmel Saç Kavurma Tarifi

 

Mükemmel Saç Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg orta yağlı dana antrikot
  • 2 çarliston biber
  • 2 sivri biber
  • 1 kırmızı kapya biber
  • 2 büyük domates
  • 3 orta boy kuru soğan
  • 9-10 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ

    Mükemmel Saç Kavurma Tarifi Yapılışı

  • Eti kuşbaşı şeklinde doğrayın.
  • Saca etlerinizi ve 1 çay bardağı su ekleyerek suyu çekene kadar haşlayın.
  • Daha sonra yağı ekleyip kısık ateşte etlerinizi güzelce kavurun.
  • İnce kıyılmış biber, soğan ve sarımsağı etin üzerine ilave edin.
  • Kısık ateşte yine kavurmaya devam edin.
  • Kabuklarını soyup ince doğradığınız domatesleri ilave edin.
  • Domatesler suyunu çektikten sonra tüm baharatları ve tuzu da koyarak kavurmaya devam edin.
  • Et pişince ateşten alıp pilav eşliğinde servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Rosto Köfte Tarifi

 

Rosto Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • Tuz, kimyon, karabiber

Püre için

  • 4 adet büyük boy patates
  • 5-6 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım su bardağı süt
  • Tuz

Üzeri için

  • Domates sosu kullandım, dilerseniz kullanmayabilirsiniz

    Rosto Köfte Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak köfte için soğanı rendeleyelim.
  • Derin bir kap içerisinde köftemizi güzelce yoğuralım.
  • Köfteyi tezgaha alalım ve elimizi arada yağlayarak yoğurma işlemine devam edelim.
  • 1-2 dk daha yoğurduktan sonra köfteyi rulo haline getirip yağlı kağıt içine koyup saralım.
  • Buzdolabına kaldıralım biraz dinlensin.
  • Püre için patatesleri haşlayalım.
  • Haşlanan patatesleri iyice ezelim. İçerisine diğer malzemeleri ekleyip püre kıvamına getirelim.
  • Dinlenen köfteyi fırın kabına ya da tepsiye alalım.
  • Yağlı kağıtla yanlarını da sıkıca kapatalım ve kağıdın üzerini biraz ıslatıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dk kadar kontrollü pişirelim.
  • Pişme süresinde üzerini bir sefer daha su ile ıslatabilirsiniz. Yağlı kağıt yanmaması için.
  • Piştikten sonra köftemizi yağlı kağıttan çıkarıp dilimleyelim.
  • Püre üzerine koyup servis edelim.
  • Ben dilimlenmiş köfteleri borcama dizip üzerine domates sosu gezdirdim.
  • 10 dk daha fırınlama yaptım.
  • Siz dilerseniz sos kullanmadan da servis edebilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun 🌿.

Karnabahar Köftesi (Efsane Lezzet) Tarifi

 

Karnabahar Köftesi (Efsane Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet haşlanmış küçük boy karnabahar
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı un
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Karnabahar Köftesi (Efsane Lezzet) Tarifi Yapılışı

  • Karnabahar çiçeklerine ayrılır.
  • Kaynayan suya atılarak haşlanır.
  • Süzgece alınır ve suyunun tamamen süzülmesi beklenir. Yoğurma kabına karnabahar alınır.
  • Çatalla ezilir.
  • Üzerine diğer malzemeler eklenir ve güzelce yoğrulur. Bekledikçe kıvam alacağı için en az yarım saat buzdolabında bekletin.
  • Karnabaharın boyutuna göre galeta ununun ölçüsü farklılık gösterebilir. Eğer şekil vermekte zorlanırsanız galeta unu ekleyebilirsiniz.
  • Süre sonunda hazırlanan harçtan cevizden bir tık büyük parçalar alınır ve oval şekil verilir.
  • Bol kızgın yağda alt üst çevirerek pişirilir. Çok çabuk pişecektir çok fazla kızarmasına izin vermeyin. Afiyet şifa olsun inşallah 💞.

Ispanak Soslu Nefis Tavuk Yemeği Tarifi

 

Ispanak Soslu Nefis Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk göğsü eti
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 200 gram bebek ıspanak
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet iri boy kapya biberi
  • 3 diş sarımsak
  • 4 tepeleme yemek kaşığı parmesan peyniri
  • Yarım silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı krema (125 ml )
  • 2 çay bardağı sıcak su (250 ml)
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 1 yemek kaşığı tereyağ+ 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı soğuk su + 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

    Ispanak Soslu Nefis Tavuk Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğüslerini ortadan ikiye inceltip dilerek ince bütün dilimler haline getirelim kalın olmasınlar,.
  • Tereyağ ve sıvı yağı kızgın tavada eritip, orta ateşten biraz yüksek derecede, etleri arkalı önlü çevirerek güzelce kızartıp bir tabağa alalım.
  • Geniş ve derin başka bir tava içine birer kaşık tereyağ ve sıvı yağı eritip yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı güzelce kavuralım.
  • Üzerine yıkanıp süzülmüş ıspanakları katıp az kavuralım ardına halka doğranmış kapya biberini ekleyip 3-5 daha çevirerek karıştıralım.
  • Sonra ocağı kısıp, üzerlerine, kremasını ve 2 çay bardağı sıcak suyla karıştırılmış tavuk bulyonu, suyla çırpılmış nişastayı, baharatlarını, parmesanı katıp karıştıralım.
  • Sos kaynamaya başlayınca ortaya yakın açıp, tavukları içine yerleştirelim ve kapak örtelim 15 dk pişirelim
  • Ardına sıcak olarak servis edelim. Afiyet şifa olsun.
  • Not: ben aynı tarifimi, jülyen doğranmış tavuk göğsü eti ile de yapıyorum, etleri ince uzun parmak büyüklüğünde dilimleyip aynı tarifimi bu şekilde de diyebilirsiniz.

Patates Püresi Eşliğinde Bezelyeli Misket Köfte Tarifi

 

Patates Püresi Eşliğinde Bezelyeli Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için:

  • 500g dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1-2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Yarım çay bardağından biraz fazla galeta unu
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Patates püresi için;

  • 5 adet patates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Çok az karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • İstediğiniz kıvamı alana kadar süt

Diğer malzemeler:

  • 1,5 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 adet haşlanmış havuç
  • 1,5 su bardağı domates püresi
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1-1, 5 su bardağı sıcak su (Kıvamına göre kesiniz ayarlayabilirsiniz )
  • Tuz ve kekik

    Patates Püresi Eşliğinde Bezelyeli Misket Köfte Tarifi Yapılışı

  • Köftesi için gerekli olan bütün malzemeleri uygun bir kaba alıp güzelce yoğurun.
  • Daha sonra üzerini kapatıp 30dk buzdolabında bekletin. Köfte harcından parçalar kopartıp misketten biraz büyük köfteler yuvarlayın.
  • Uygun bir tava içerisine çok az sıvı yağ döküp, kızdırın. Köfteleri kızartın. Çok yüksek ateşte kızartmayın. Ara ara karıştırın. Kızaran köfteleri tavadan alın.
  • Aynı tavaya tereyağ ekleyin.
  • Önceden haşlamış olduğunuz bezelye ve küp şeklinde doğranmış havucu ekleyin.
  • 2-3 tur karıştırıp, salçayı ekleyip az daha kavurun.
  • Sonra domates püresini ekleyin.
  • Fokurdamaya başladığında sıcak olan suyu, tuz ve kekik ekleyip 1-2 dk daha pişirin.
  • En son olarak köfteleri ekleyip güzelce karıştırın. 5 dk kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişirin ve sonrasında ocaktan alın.
  • Kabuğu soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış patatesleri su içerisinde yumuşayana kadar haşlayın.
  • Pişen patatesin suyu süzün, sıcakken ezin ve püre haline getirin.
  • Sonra tereyağı ekleyin.
  • Son olarak tuz, karabiber ve istediğiniz kıvamı alana dek süt ekleyin. Afiyet olsun 😋.

Yeşil Salata (Mor Lahanalı) Tarifi

 

Yeşil Salata (Mor Lahanalı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet marul  (yaprak)
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam taze nane
  • 2 adet yeşil soğan
  • Mor lahana
  • 1 adet limon
  • Sumak, pul biber, tuz
  • Zeytinyağı

    Yeşil Salata (Mor Lahanalı) Tarifi Yapılışı

  • Tüm yeşillikleri ince ince doğrayalım.
  • Bir kabın içerisine alalım, mor lahanaları da doğrayalım.
  • Tuz, 2 çay kaşığı sumak ve 1 çay kaşığı pul biberini atalım.
  • Sıkılmış limon suyunu ekleyelim ve en son olaraktan 1 çay bardağına yakın zeytinyağını da döküp güzelce karıştıralım.
  • Tadına doyum olmayan salata 😍😊😂.
  • Afiyet olsun😋💜.

Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi

 

Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane soğan
  • 2 tane kapya kırmızı biber
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tane biraz büyük havuç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 3.5 su bardağı sıcak su

    Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi Yapılışı

  • Soğanlar yemeklik doğranır.
  • Havuçlar incecik ve küçük şeritler halimde kesilir.
  • Biberlerde aynı şekilde ama havuçlar gibi çok ince olmadan yine şeritler halinde kesilir.
  • Tencerenin içerisine doğranmış soğan alınır ,bir iki dakika kavrulduktan sonra havuçlar eklenerek devam edilir.
  • Biberler eklenir ve daha sonra salça eklenerek salçanın kokusu çıkana kadar karıştırılır .
  • Şehriye ve baharatlar eklenir .
  • 5 dakika kadar daha kavrularak su ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılarak suyunu çekip şehriye yumuşayana kadar pişirilir.
  • Not;su miktarı çok az değişiklik gösterebilir şehriye in markasına göre gerekirse çok az su ilave edilebilir.

Bu Çorba Favoriniz Olacak Terbiyeli Havuçlu Ispanak Çorbası Tarifi

 

Bu Çorba Favoriniz Olacak Terbiyeli Havuçlu Ispanak Çorbası Tarifi  İçin Malzemeler

  • 1 yemek tabağı dolusu ince doğranmış ıspanak
  • 1 havuç
  • 1 küçük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yaklaşık 6 su bardağı su
  • Tuz

Terbiyesi için

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta

Üzeri için

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

    Bu Çorba Favoriniz Olacak Terbiyeli Havuçlu Ispanak Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Sıvıyağı tencereye alıp ısıtın içine ince doğranmış soğanı ilave edip hafif pembeleşene kadar kavurun.
  • Ardından rendelenmiş havucu ilave ederek havuç rengini salıp yumuşayana kadar kavurun.
  • Sarımsak rendesini ekleyin ve 2 tur çevirip ince ince doğranmış ıspanakları ilave edin.
  • Ispanaklar da yumuşayınca 4 su bardağı su ekleyip kapağını kapatın 5 dk pişmeye bırakın.
  • Terbiyesi için de yoğurt, un ve yumurtayı iyice karıştırın.
  • Çorbanın suyundan terbiyeye 2-3 kepçe ekleyip terbiyeyi ılık hale getirin ve karıştırarak tencereye dökün.
  • Kıvamını kontrol edip istediğiniz kıvama göre su ilave edin.
  • Sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
  • Kaynayınca 2 dk daha pişirip altını kapatın ve tuzunu ilave edin.
  • Ben üzerine tereyağı ve sıvı yağ karışımıyla pul biber kızdırıp döktüm.Afiyet olsun