20 Mart 2021 Cumartesi

Karamelli Fındıklı Tart Tarifi

 

Karamelli Fındıklı Tart Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 175 gr margarin
  • Yarım pudra şekeri
  • 2 su bardağı un
  • Vanilya

Karamel için;

  • 1 buçuk sb şeker
  • Yarım sb su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 100 gr krema
  • 1 kase fındık

Üzeri için;

  • 160 gr çikolata
  • 100 gr krema

    Karamelli Fındıklı Tart Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle margarini, pudra şekeri, vanilya ve unu bir kaba alıp yoğurmaya başlayalım.
  • 2 yağlı kağıdın arasında merdane yardımı ile açalım ve 15 dakika dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
  • Sonra hangi kalıba kullanacaksak ona yerleştirip 170 derece fırına verelim.
  • Gelelim karamel sosuna hazırlamaya bir buçuk su bardağı şekeri tavaya alalım ve üzerine yarım su bardağı su ekleyelim.
  • Altını kısık ateşe açalım ve karıştırarak karamel rengi almasına bekleyelim.
  • Karamel rengi alınca bir bir dolu yemek kaşığı tereyağı ilave edelim yağ eriyince 100 gram kremayı da ilave edelim.
  • 1- 2 dakika daha ocakta dursun sonra alalım. Soğumaya bırakalım.
  • 100 kremayı başka bir tavaya alalım ısınınca 160 gram çikolatayı ilave edelim biraz karıştırıp altını kapatalım çikolata sosumuz hazır.
  • Fırından çıkan tartımızı biraz soğuduktan sonra karameli fındıkla buluşturup tartımızın üzerine ilave edip her tarafına bi kaşık yardımıyla yayalım.
  • En son çikolata sosumuzu da en üstüne ilave edip 1 saat dinlendirelim sonrasında dilimleyin servise hazırdır afiyet olsun 💚.

Ispanak Yemeği Tarifi

 

Ispanak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 soğan
  • 1.5 kaşığı pirinç
  • 1 kaşık salça
  • 1 bardak sıcak su
  • Pulbiber
  • Toz kırmızı biber
  • Sıvıyağ
  • Tuz

    Ispanak Yemeği Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak ıspanakları ayıklayıp güzelce yıkıyoruz.
  • Tenceye sıvı yağ koyup, doğradığımız soğanı pembeleşmene kadar kavurun.
  • Sonra salça koyup kırmızı biber ekleyin biraz kavurun.
  • Ispanakları ekleyin ,sönene kadar kavurun .
  • Sonra pirinç ve 1 bardak sıcak suyu ilave edelim.
  • Son olarak pulbiber ve tuzunu atın.
  • Kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirelim yemeğimiz hazır 🤩👍.

Tepsi Pastası Tarifi

 

Tepsi Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 paket bisküvi
  • 2 paket puding
  • 7 bardak süt
  • 2 kutu krem şanti ((içinde 4 tane var))
  • 2 bardak süt

Süslemek için;

  • 4-5 tane bisküvi ufalanmış
  • Çilek 🍓

    Tepsi Pastası Tarifi Yapılışı

  • İlk önce pudingimizi hazırlıyoruz.
  • 7 bardak soğuk sütü tencereye alıyoruz ,içine pudingimizi döküyoruz orta ateşte pişiriyoruz sonra kenara alalım.
  • Diğer tarafta ise kremşantilerimizi kabımıza boşaltalım.
  • İki bardak süt ekleyelim ve güzelce çırpıp hazırlayın.
  • Dikdörtgen borcam kullandım.
  • Bisküvileri 1 kat dizelim üstüne hazırlamış olduğumuz pudingten koyalım.
  • Tekrar bisküvi, tekrar puding bitene kadar bu işlemi uygulayalım.
  • Üstü kremşantimizi sürüp ufalanmış olduğumuz bisküvilerin üzerine koyalım ve buzdolabında bir gece bekletelim çilekle süsleyip servis yapabiliriz afiyet olsun🍽.
  • Not; İsteyenler kare borcam da kullanabilir👍.

    Kremşanti sevmeyenler iki kutu kremşantisini kullanabilirsiniz👍.

    Bence çok yakıştı harika 😁 bir tat🤩.

Tam Tarif Kadınbudu Köfte Tarifi

 

Tam Tarif Kadınbudu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 600 gram kıyma
  • 1 çay bardağı haşlanmış pirinç
  • 1 büyük soğan
  • 1 yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 er silme tatlı kaşığı tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon

Bulamak için;

  • 2 yumurta
  • Yarım şişe soda
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz

    Tam Tarif Kadınbudu Köfte Tarifi Yapılışı

  • Kıymanın yarısını soğanla birlikte kurutmadan biraz kavuruyoruz.
  • Pirinci haşlayıp soğutuyoruz.
  • Oda sıcaklığına geldiğinde bütün malzemeleri yoğurup buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz.
  • Çıkartıp şekil veriyoruz.
  • Bulamak için bütün malzemeleri bir kaba koyup iyice karıştırıyoruz.
  • Şekil verdiğimiz köfteleri sosa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.

Nutellalı Rulokat Tarifi

 

Nutellalı Rulokat Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 yaprak baklava yufkası (kaç kişilik yapmak isterseniz o kadar yufka)
  • 3-4 kaşık nutella

Üzerine;

  • Pudra şekeri

    Nutellalı Rulokat Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak fırınımızı açalım.
  • Yufkalarımızı küçük dörtken şeklde keselim arasına nutella sürelim ve rulo yapalım.
  • Fırın tepsimize dizelim ve fırına verelim.
  • Üzeri kızarınca fırından alalım ve üzerine pudraşekeri serpiştirelim.
  • (ben 200 derecede 3-5 dakika kadar pişirdim. ).

Balkabaklı Kıtır Kıtır Anne Turtası Tarifi

 

Balkabaklı Kıtır Kıtır Anne Turtası Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 3 bardak un
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Yarım kilo balkabağı
  • 1 bardak toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi

    Balkabaklı Kıtır Kıtır Anne Turtası Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak balkabaklarımızı bir tencereye koyup 5 dakika kadar orta ateşte pişiriyoruz.
  • Suyunu salan kabakların fazla suyunu döküyoruz ve üzerine bir bardak toz şekeri koyup pişmeye bırakıyoruz.
  • Kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Hazır olan kabaklarımızı el blenderı ile püre haline getirip soğumaya bırakıyoruz.
  • Diğer bir tarafta hamuru için önce tereyağı, pudra şekeri, yumurta ve sıvı yağı koyup güzelce bir karıştırıyoruz.
  • Bu karışımın üzerine vanilya ve unu ekleyip güzel bir hamur haline getiriyoruz.
  • Tart kalıbımızın altını yapıştırmaması için tereyağı ile yağlıyoruz ve bir kaşık un kalıbımız serpiyoruz.
  • Hamurumuzu merdane ile yağlı kağıt veya streç filmin arasında kalıp büyüklüğünde açıyoruz. (vaktiniz varsa hamuru birkaç saat dinlendirirseniz daha güzel olur. )
  • Kalıbın içine güzelce yerleştirip kenarlarındaki fazlalıkları alıyoruz.
  • Kalıptaki hamurumuzun tabanına kabarmaması için çatalla delikler açıyoruz.
  • 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişiriyoruz.
  • Turtamız pişerken kenarından artan hamura 1 kaşık yoğurt, 1 veya 2 kaşık da un koyup biraz yoğuruyoruz.
  • Bunu yapmamızın sebebi üstünü süslemek in yapacağımız şekilleri daha kolay verebilmek.
  • Direkt kendi hamurunu da kullanabilirsiniz ama kurabiye hamuru gibi olduğundan çabuk dağılıyor.
  • Üstü için hazırladığımız hamurdan istediğimiz şekilde dekorlar hazırlıyoruz.
  • Soğumuş olan kabak püremizin üzerine ceviz içini ve tarçını ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  • Turtamızı fırından çıkarıp bu karışımı üzerine güzelce yayıyoruz ve tekrar fırına koyup bir 10 dakika daha pişiriyoruz.
  • Sonra tekrar fırından çıkarıp hazırladığımız dekorları üzerine yerleştiriyoruz.
  • İstediğimiz şekilde hazırladığımız turtamızı fırının üst ayarını açarak 5 dakika daha pişiriyoruz. (üstteki dekorlar pişene kadar. )
  • Soğuduktan sonra enfes turtamız servise hazır. Şimdiden afiyet olsun.

Isfire (Mardin İşi Tatlı Omlet) Tarifi

 

Isfire (Mardin İşi Tatlı Omlet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker (silme)
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 4 tatlı kaşığı un
  • Vanilya (tercih)

Pişirirken;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üstüne;

  • 1/2 (yarım) çay bardağı pekmez veya bal
  • 2 kaşık kaymak veya tereyağı (tercih)

    Isfire (Mardin İşi Tatlı Omlet) Tarifi Yapılışı

  • Yumurtaları şeker ve vanilya ile iyice çırpın sonra süt ve unu ekleyip yine çırpın.
  • Tavayı zeytinyağı ekleyip kapağı kapatın iyice ısınınca orta ateşe alıp harcı dökün ve kapağı tekrar kapatın.
  • Beş dakika sonra fotoğrafta gösterdiğim gibi üstü göz göz olacak artık ters çeviri ama kapağı kapatmayın.
  • Beş dakika da bu şekilde pişirin ve servis tabağına alın.
  • Üstüne pekmez ve terayağı veya bal kaymak la sıcak sıcak servis edin.
  • Afiyet olsun şimdiden 😍😍😍.

Kabaklı Beyaz Peynirli Akdeniz Şnitzel️ Tarifi

 

Kabaklı Beyaz Peynirli Akdeniz Şnitzel️ Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram hindi şnitzel
  • 1 adet kabak
  • 200 gram beyaz peyniri
  • 1 su bardağı krema
  • 200ml süt
  • 1 tatlı kaşığı  nane
  • 1 tatlı kaşığı  tuz
  • 1 tatlı kaşığı  karabiber

    Kabaklı Beyaz Peynirli Akdeniz Şnitzel️ Tarifi Yapılışı

  • Kabağı küçük küpler halinde kesin.
  • Hindi etini bir fırın kabına koyun ve tuz ile karabiberle tatlandırın.
  • Kabağı etin üstüne koyun.
  • Beyaz peyniri elinizle ufaltıp etin üstüne serpin.
  • Sos için kremayı ve sütü bir kaseye koyun ve karıştırın.
  • 1 tatlı kaşığı  karabiber ve 1 tatlı kaşığı  naneyi ekleyin ve etin üzerine dökün.
  • Önceden ısıtılmış fırında 200 ° derecede yaklaşık 1 saat pişirin.

Kremalı Çilekli Pasta Tarifi

 

Kremalı Çilekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 adet yumurta
  • 1 adet kutu krema
  • 1 kutu mascarpone (veya labne peyniri)
  • 500 gram çilek

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

    Kremalı Çilekli Pasta Tarifi Yapılışı

  • Karıştırma kabımıza ilk önce yumurtayı daha sonra toz şekeri koyup mikserle karıştıralım.
  • Kabartma tozunu, vanilyayı, nişastayı ve sıvı yağını ilave edip karıştırmaya devam edelim.
  • En son unu ilave edip güzelce karıştıralım ve yağladığımız yuvarlak fırın kabımıza hamurumuzu dökelim.
  • 15 dakika dinlendirdikten sonra soğuk fırına sürelim ve 180 derecede yaklaşık 15 dakika pişirelim.
  • Kremamız için kabımıza ilk önce kremayı daha sonra mascarpone’u koyup güzelce mikserle karıştıralım ve 1 saat dolapta dinlendirelim.
  • Fırından çıkarttığımız kekimiz soğuyunca kremamızı üzerine sürelim ve çilekleri dizelim.
  • Buz dolabında 2 saat bekletelim ve servis tabağımıza alıp üzerine pudra şekeri serpiştirelim.
  • Servise hazır çok pratik ve lezzetli bir pasta kendi tarifim hiç bir yerde görüp yapmadım umarım dener ve beğenirsiniz şimdiden afiyet olsun ❤🌹.

Patlıcanlı Volovan Tarifi

 

Patlıcanlı Volovan Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 12 milföy hamuru
  • 2 patlıcan
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber

Süslemek için

  • Taze kekik

Patlıcanlı Volovan Nasıl Yapılır?

  • Hamurları yumuşaması için 15 dakika oda sıcaklığında bekletin. Yuvarlak bir kalıpla her bir hamurdan iki parça kesin.
  • 12 tanesini kenarlardan 1 cm kalacak kadar daha küçük bir kalıpla ortasından keserek halka şekli verin.
  • Halka şeklindeki hamurları yuvarlak hamurların üzerine yapıştırın. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin.
  • Hamurların kenarlarına fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Patlıcanları fırın ızgarasında ara ara çevirerek iyice yumuşayıncaya kadar közleyin. Kabuklarını soyup suyunu süzün ve bir kaseye alın.
  • İçine sarımsak rendeleyin. Tahin, tuz, karabiber, pulbiber ekleyip karıştırın. Karışımı volovanların içine doldurun. Üzerlerini taze kekik ile süsleyerek servis yapın.

Soya Filizi Salatası Tarifi

 

Soya Filizi Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr konserve Meksika fasulyesi
  • 200 gr soya filizi
  • 1 su bardağı mısır tanesi
  • 1 kırmızı biber
  • 10 kornişon turşu
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz

Soya Filizi Salatası Nasıl Yapılır?

Fasulye, soya filizi ve mısırı geniş bir kaseye alın. Kornişon turşuları ince doğrayıp ekleyin. Kırmızı biberin çekirdeklerini temizleyin ve küçük kare şeklinde doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Kasede hepsini harmanlayın.

Zeytinyağı, tuz, limon suyu ve sirkeyi küçük bir kasede karıştırıp salataya gezdirin. Karıştırarak servis tabağına alın. Servis yapın.

Sakızlı Muhallebi Tarifi

 

Sakızlı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 2~3 parça damla sakızı

Sakızlı Muhallebi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle süt, un, şeker ve vanilyayı tencereye alıp pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.
  • Ardından damla sakızlarını döverek toz haline getirin ve karışıma ekleyin. Tencereyi ocağa yerleştirip orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Pişen muhallebiyi ocaktan alarak 5 dakika dinlendirin ve mutfak robotuna aktarın. Muhallebiyi robotta karıştırıp servis kaselerine doldurun.
  • Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve birkaç saat soğutun. Üzerini fındık ve fıstık parçaları ile süsleyin. Şimdiden afiyet olsun.

Damla Sakızlı Muhallebi Püf Noktaları Nelerdir?

  • Muhallebi kıvamının koyu olmasını istiyorsanız, içerisinde bir parça tereyağı eritebilirsiniz.
  • Kıvamı sulu olduysa azar azar elenmiş un ekleyin.
  • Kıvamını açmak için muhallebiyi ocağa alın ve tekrar ısıtın. İçerisine süt ilave ederek karıştırın.
  • Damla sakızlarının tadını alabilmek için dövülmüş olması gerekir. Sakızları bir poşetin içine alıp sert bir cisimle vurarak toz haline getirebilirsiniz.

1 Porsiyon Sakızlı Muhallebi Kaç Kaloridir?

  • Temel malzemeleri un ve süt olan muhallebinin bir porsiyonu, yaklaşık 125 kaloridir.

Sütsüz Kek Tarifi

 

Sütsüz Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-3.5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilin
  • 1.5 çay bardağı su

Sütsüz Kek Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir kabın içerisine toz şeker ve yumurtayı alarak güzelce çırpın.
  • Üzerine su ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Malzemeleri güzelce çırptıktan sonra kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.
  • Üzerine elenmiş unu azar azar ekleyin ve akışkan bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  • Bu esnada kek kalıbını yağlayın. Hazırladığınız harcı, kek kalıbına dökün ve her tarafa eşit yayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30-40 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
  • 30 dakikanın sonunda kürdan testi yaparak kekin pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.
  • Pişen keki oda sıcaklığında dinlendirin. Daha sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.