Marmelatlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram yumuşamış tereyağı veya margarin
- Yarım su bardağı pudra şekeri veya toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı
- 2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 2- 2, 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Arası için
- 1 küçük kase frambuaz reçeli (İstediğiniz reçeli kullanabilirsiniz)
Üzeri için
- Pudra şekeri
Marmelatlı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Kurabiyenin hamuru için un hariç bütün malzemeleri bir kaba alıp çırpıcı yada mikser ile iyice çırpalım. unu da kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak bir kıvamda oluncaya kadar yoğuralım.
- Hamurumuzu iki tane yağlı kağıt arasına 2cm kalınlığında açalım.
- Çay bardağı ile hamurumuza yuvarlaklar açalım.
- Küçük bir aparat yada kapak ile kestiğimiz yuvarlakların ortasına yuvarlak açalım.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dk pişirelim. (dikkat edin üzeri kızarmayacak, beyaz kalacak kontrollü bir şekilde pişirin).
- Soğuyan kurabiyemize marmelattan biraz sürüp her yerine yayalım.
- Küçük yuvarlaklar açtığımız kurabiyemizin üzerine pudra şekeri serpelim.
- Marmelat sürdüğümüz kurabiyenin üzerine yerleştirelim.
- En sonda bir çay kaşığı ile kurabiyemizin ortasına biraz daha koyalım. 🫐🫐afiyet olsun🫐🫐.
Ağızda Dağılan Portakallı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı ya da margarin (Oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 tane portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (Yaklaşık 4, 5 su bardağı)
Üzeri için;
- 120 gram bitter çikolata
- 40 gram portakallı çikolata yoksa beyaz çikolata
Ağızda Dağılan Portakallı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabına un hariç verilen malzemeleri alıp homojen bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamurdan cevizden biraz küçük parçalar alıp yuvarlıyoruz.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan kurabiyeler iyice soğuduktan sonra benmari usulü erittiğimiz çikolataya üst kısımlarını batırıyoruz.
- Çikolatalar donunca portakallı çikolatayı ya da beyaz çikolatayı yine benmari usulü eritip üzerlerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun.
Lokum Gibi Et Marinesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg bonfile et
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
Lokum Gibi Et Marinesi Tarifi Yapılışı
- Öncelikle etleri geniş bir kaba alalım.
- Daha sonra üzerine soğanları ve sarımsağı halka halka doğrayalım.
- Baharatlarını ve tuzunu attıktan sonra süt ve sıvı yağı dökelim.
- Hepsini harmanladıktan sonra üzerine streç folyo kapatıp buzdolabında en az 2 saat dinlendirelim.
- Marine olmuş etleri sıvı yağda kızartalım. Etleriniz yumuşacık oluyor gerçekten lokum kıvamında deneyenlere şimdi afiyet şifa olsun. ❤️.
Çilekli Çikolatalı Piknik Keki Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet küçük boy yumurta
- Veya 3 adet büyük yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket çilekli toz puding
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
- 1 kase damla çikolata
Çilekli Çikolatalı Piknik Keki Tarifi Yapılışı
- Fırınınızı 175 dereceye açın, ısıtın.
- Yumurtaları tozşeker ile üç dakika kadar çırpın.
- Ilık süt ve sıvı yağ ekleyerek biraz daha çırpın.
- Bir paket toz çilekli pudingi ilave edin ve topak kalmayıncaya kadar karıştırın.
- Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyin bunu sıvı karışıma ilave edin.
- Mikserle bir dakika kadar daha karıştırarak kek hamurunu hazırlayın.
- Muffin kalıplarına kek hamurundan biraz dökün, üzerine damla çikolata serpin, tekrar bir kaşık kadar çikolatanın üzerine kek hamuru dökün.
- Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar kontrollü pişirin, veya kendi fırınınızın ayarına göre pişirme yapabilirsiniz.
- Piştikten sonra iyice soğumaya bırakın daha sonra üzerine pembe pudra şekeri serpin.Afiyetler olsun.
Elmalı Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1, 5su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
İç harcı için
- 6-7 tane elma
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı iri öğütülmüş ceviz
Elmalı Rulo Pasta Tarifi Yapılışı
- Elmalar bir tencereye rendelenir şeker eklenerek kavrulur üzerine ceviz ve tarçın eklenir.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayılır en alt tabana yani.
- Sonra diğer malzemeler ile kek hamuru yapılı tepsiye serilmiş harç üzerine güzelce eşit şekilde yayılır
- Önceden ısıtılmış 190 ° de pişirilir.
- Üstü kızarana kadar benimki 20 dk da kızardı.
- Sonra fırından alınıp kek üzerine tekrar bir yağlı kağıt serilir ve tepsi ters çevirilir.
- Elmalı harç üste gelmiş olur.
- Üzerindeki yağlı kağıt yavaşca soyulur ve rulo yapılır.
- Üzerine isteğe göre pudra şekeri serilir ve kesilir afiyet olsun 🙂.
Oldukça Kolay Az Malzemeli Tarçınlı Şekerli Milföy Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yani 6 oluyor milföy
- 3.5 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 pişirme kağıdı
Oldukça Kolay Az Malzemeli Tarçınlı Şekerli Milföy Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Şekerimizin içine tatçını karıştırıyoruz tezgaha 1 tane buzdolabı poşeti serelim.
- 1 çorba kaşığı kadar şekeri serpelim üzerine milföyü alalım biraz şeker serpelim üstüne.
- Poşeti üzerine kapatalım ve merdaneyle incecik açalım enine daha çok çok az boyuna sonra uzun kenardan iki uçtan ortaya kadar rulo yapalım .
- 1 parmak genişlikde keselim ve elimizle üzerine bastıralım.
- İnceltelim.
- Pişirme kağıdı üzerine alalım. Hepsini bu şekilde yapalım.
- 180 derce fırına verelim 20 dk kadar pişirelim afiyet olsun.
Bayılarak Yiyeceğiniz Tavuk Wraplar (Yüzde Yüz Lezzet Garantili) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet büyük tavuk göğsü ( 250 gram kadar yeterli)
- 4 adet yuvarlak lavaş
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
- 1-2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı köri
- 1,5 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı zerdeçal ( isteğe bağlı)
- Tuz
- 1 çorba kaşığı tereyağ
Yoğurtlu sos için;
- 2 su bardağı kadar yoğurt (Süzme olursa daha iyi olur)
- 2 çorba kaşığı kadar limon suyu
- 1 tane küçük kuru soğan (Çok küçük doğranmış)
- 1-2 dal yeşil soğan yaprağı
- Çok az tuz
Garnitürler için;
- 1 kase ince doğranmış beyaz lahana
- 1 tane rendelenmiş havuç
Bayılarak Yiyeceğiniz Tavuk Wraplar (Yüzde Yüz Lezzet Garantili) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavuğu kuşbaşı doğrayalım.
- Bir kabın içine alıp zeytinyağı, ince doğranmış sarımsak ve baharatları ekleyip iyice karıştıralım.
- Buzdolabına kaldırıp en az 30 dakika dinlendirelim.
- Bu arada lahanayı ve havucu hazırlayıp bir kenara alalım.
- Sosu için yoğurdu bir kaba alalım. İçine ince limon suyu, tuz, doğranmış kuru soğan ve yeşil soğan yapraklarını koyup karıştıralım.
- Yapışmaz bir tavaya tereyağı ve 1-2 kaşık zeytinyağı koyup eritelim.
- İçine marine ettiğimiz tavukları koyup, iyice kızarana kadar pişirelim.
- Çabuk soğuması için bir tabağa alalım.
- Lavaş ekmeğini tavada kalmış yağa biraz sürelim ve yoğurtlu sostan 2 çorba kaşığı kadar tam orta kısmına sürüp biraz yayalım.
- Üzerine biraz lahana ve havuç koyup çok az tuz serpelim. Pişirdiğimiz tavuklardan bir miktar koyalım.
- Üzerine tekrar havuç lahana koyup biraz tuz serpelim ve tekrar yoğurtlu sostan koyup fotoğrafta gördüğünüz gibi kapatalım.
- Hepsi için aynı işlemi uygulayalım. Bu tariften 4 tane tavuk wrap çıkıyor.
- Tost makinesini ısıtmadan tavuk wrapları içine yerleştirelim ve kapağını kapatalım.
- Tost makinesini açtıktan sonra 5 dakika kadar tavuk wrapları pişirelim. Afiyetle yiyebilirsiniz.
Nutella Fındıklı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı iri çekilmiş fındık
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nutella
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 50 gr tereyağ kalıbı yağlamak içi
Nutella Fındıklı Kek Tarifi Yapılışı
- İlk olarak yumurtaları çırpıyoruz ve sıvı yağ şekeri kakao yu ilave edip iyice çırpıyoruz.
- Daha sonra çikolatayı ilave ediyoruz yine çırpıyoruz.
- Sonra süt vanilya şekerini ilave ederek iyice çırpıyoruz ve fındıklarında ilave edip bütün malzemeleri çırpıyoruz.
- En sona kontrolü olarak unu ilave ediyoruz ve kabartma tozunu da ilave ederek son kez çırpıyoruz.
- Tereyağı ile yağlanmış kek kalıbına döküp 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dkk pişiriyoruz ve fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakıyoruz sunum için süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 😋🥰.
Milföy Hamurundan Peynirli Mini Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket milföy hamuru
- 1 kase beyaz peynir
- 1 çay kaşığı çörek otu
- 1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
- Susam
Milföy Hamurundan Peynirli Mini Börek Tarifi Yapılışı
- Peyniri çatalla iyice ezip içerisine çörek otu yumurta akı susam koyup karıştıralım.
- Milföy hamurunu tezgaha alıp çok az açıp içerisine harcımızdan koyup rulo yapıp bir parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine açık tarafları yukarı gelecek şekilde dizelim.
- Yumurta sarısı sürüp susam serpip 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Çay eşliğinde çıtır çıtır mükemmel bir kahvaltılık. Afiyet olsun 🤗❤️.
Kremalı Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için
- 300 gram kıyma
- 1 orta boy soğan rendelenmiş suyu sıkılmış
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kekik, karabiber, kimyon
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı galeta unu
Sosu için
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım paket mantar
- 200 ml sıvı krema
- Kekik tuz karabiber
Kremalı Köfte Tarifi Yapılışı
- Önce köftelik malzemelerimizin hepsini bir kaba alıp güzelce karıştırıp güzel bir köftelik hamur yoğuralım
- Dağılmayan, köftelerimizi misketten biraz daha büyük yoğuralım top top ve buzlukta bir iki saat bekletelim,
- Daha sonra buzluktan çıkarıp köftelerimizi tereyağında kavuralım.
- Orta boyda kestiğimiz mantarları ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Mantarlar suyunu salıp biraz çektikten sonra krema ve baharatları ekleyip bir iki dakika pişirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz afiyet olsun 😍.
Çikolatalı Kurabiyeler Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 125 gram margarin veya tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağından bir parmak fazla pudra şekeri
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- Sütlü ve beyaz çikolata
- Ceviz , fındık
Çikolatalı Kurabiyeler Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemelerle yumuşak hamur yoğurulur.
- Ununu kontrollü yavaş yavaş ekleyim.
- Merdaneyle açarak yuvarlak ister kare kare şekiller verilir.
- 170 derecede 20 dakika pişirilir.
- Sütlü ve beyaz çikolatalar benmari usulü eritilir.
- Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
- Ceviz, fıstık ve hindistan cevizi kullanabilirsiniz süslerken.
Şık Sunumlu Pideli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram dana kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı gallete unu
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı dolusu karbonat
- 1 dolu tatlı kaşığı toz biber
- 1 dolu tatlı kaşığı pul biber
- 1 dolu tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon, tuz
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Ve yeterince kaynar su (sosu akışkan kıvamında olacak)
- 100 gram eritilmiş tereyağı ( kızdırılıp en üste bolca dökülecek)
Şık Sunumlu Pideli Köfte Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabının içerisine karbonatı kıymayı galeta ve bütün baharatları koyup yoğuralım.
- Sonra üzerine suyu ilave edelim yoğurmaya devam edelim.
- Son olarak robotta püre halinde çekilmiş tül süzgeç içinde basılarak suyu lavaboya akıtılmış süzgeçte kalan soğan posasını ekleyip tekrar iyice yoğuralım.
- Tadı kontrol edip 1 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Süre sonunda kıymadan minik parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayarak oval haline getirip biriktirelim.
- Sonra ellerimize sıvı yağ batırıp yassıltarak biriktirelim.
- Izgara tavasını ocağa alalım yağ koymadan iyice ısıtalım.
- Isınan tavanın ısısını biraz düşürelim köfteleri tavaya dizip kısacık kızarana kadar arkalı önlü pişirelim.
- Servis tabaklarımız içine ince küçük olacak şekilde pide ekmek doğrayalım.
- Üzerine salçalı sos gezdirelim köfteleri dizelim .
- Tekrar salçalı sos gezdirip en üste de kızdırılmış tereyağı döküp servis yapalım afiyet olsun.
Evde Kolay Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet lavaş
- 500 gram tavuk göğsü
- Karabiber
- Tuz
- Kimyon
- Sumak
- Toz biber
- Kırmızı biber
- 1 büyük domates
- 1 büyük soğan
- 1 tutam maydanoz
- Servis için limon turşu
Evde Kolay Tantuni Tarifi Yapılışı
- Tavuk göğsünü küçük küçük doğrayıp haşlıyoruz.
- Ardından zeytinyağı ile hafif ısıtılmış tavada pul biber ,toz biber, bol kimyon,sumak ve tuz dökülerek yağ kavrulur.
- Ve tavukları üzerine ekleyerek bir süre soteliyoruz.
- Lavaş ekmeklerini tavukların üzerine batırarak ekmeğe geçmesini sağlıyoruz.
- Bir kapta ince ince soğanları kıyıyoruz ve sumakla harman ediyoruz.
- Domatesler küp küp doğranarak maydanozla harman ediyoruz.
- Tavuk domatesler ve soğan lavaş ekmeğinin arasına alıyoruz ve dürüm şekile getiriyoruz .
- İsteğe bağlı turşu ve limonla servis ediyoruz afiyet olsun.