Pastane Usulü Tam Ölçülü Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gr tereyağı ya da margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 2 tatlı kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Alabildiğince un (4 su bardağı civarı un)
- 1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
- 1 çay bardağı su
- Bolca susam
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- Çörek otu
Pastane Usulü Tam Ölçülü Kandil Simidi Tarifi Yapılışı
- Odasıcaklığında yumuşamış margarin ya da tereyağını derin bir kaseye alıyoruz.
- Un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştıralım .
- Yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim.
- Toplamda 4 su bardağı un kullandım kullanacağınız unun markasına göre değişkenlik gösterebilir kontrollü ekleyin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp uzunlamasına açıp inceltelim ve simit şekli verelim.
- Susam kaplaması için pekmez ve suyu karıştıralım, şekil verdiğimiz hamuru pekmezli suya bulayıp bolca susama bulayalım.
- Çörek otlu kaplama için yumurta sarısı ve bir çay kaşığı pekmezi karıştırıp şekillendirdiğimiz hamurların üzerine fırça yardımıyla sürüp çörek otu serpiştirelim .
- 175 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar kontrollü pişirelim 💯.