27 Mart 2021 Cumartesi

Pastane Usulü Tam Ölçülü Kandil Simidi Tarifi

 

Pastane Usulü Tam Ölçülü Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr tereyağı ya da margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Alabildiğince un (4 su bardağı civarı un)
  • 1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • 1 çay bardağı su
  • Bolca susam

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • Çörek otu 

    Pastane Usulü Tam Ölçülü Kandil Simidi  Tarifi Yapılışı

  • Odasıcaklığında yumuşamış margarin ya da tereyağını derin bir kaseye alıyoruz.
  • Un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştıralım .
  • Yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim.
  • Toplamda 4 su bardağı un kullandım kullanacağınız unun markasına göre değişkenlik gösterebilir kontrollü ekleyin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp uzunlamasına açıp inceltelim ve simit şekli verelim.
  • Susam kaplaması için pekmez ve suyu karıştıralım, şekil verdiğimiz hamuru pekmezli suya bulayıp bolca susama bulayalım.
  • Çörek otlu kaplama için yumurta sarısı ve bir çay kaşığı pekmezi karıştırıp şekillendirdiğimiz hamurların üzerine fırça yardımıyla sürüp çörek otu serpiştirelim .
  • 175 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar kontrollü pişirelim 💯.

Haşhaşlı Çörek ( Küçük Tepsilik) Tarifi

 

Haşhaşlı Çörek ( Küçük Tepsilik) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 2, 5-3 bardak kadar un

İçi için:

  • 3 çorba kaşığı ezilmiş haşhaş
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı şeker 

    Haşhaşlı Çörek ( Küçük Tepsilik) Tarifi Yapılışı 

  • Yoğurma kabımıza süt, su, şeker ve mayayı koyup karıştırıyoruz.
  • Sonra üzerine yağ, tuz ve yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Kontrollü olarak unumuzu ekleyip yoğuruyoruz.
  • Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  • Üzerini kapatıp 1 saat dinlendiriyoruz.
  • Bu arada hamur dinlenirken bir kasede haşhaş, sıvı yağ ve şekeri güzelce karıştırıp içimizi hazırlıyoruz.
  • Dinlenen hamurumuzu 4 eşit parçaya bölüyoruz.
  • Yağladığımız tezgahta elimizle hamuru açıyoruz.
  • Üzerine haşhaşlı karışımdan 2 çorba kaşığı döküp her yerine yayıyoruz.
  • Diğer hamurları da açıp üzerine koyuyoruz ve haşhaş sürüyoruz.
  • Son parçadan sonra haşhaş sürmüyoruz.
  • Oluşan katlı hamurumuzun üzerine bir kaşık kadar sıvı yağ döküp her yerine yayıyoruz ve hamuru el yordamı ile 1cm kalınlığına gelecek şekilde açarak inceltiyoruz.
  • Açtığımız hamuru 2-3 parmak kalınlığında şeritler şeklinde kesiyoruz.
  • Her şeridi kendi etrafında kıvırıp doluyoruz.
  • Tepsimize dizip 180 derecelik fırında 30 dk pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.

Köfteli Nohut Tarifi

 

Köfteli Nohut Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 adet yumurta
  • Tuz, kimyon, karabiber, pulbiber

Yemek aşaması için;

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağ
  • Yeteri kadar su
  • Tuz nane ve pul biber 

    Köfteli Nohut Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle köfteyi hazırlayalım, bulguru az miktarda ılık suyla ıslatalım.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip yoğuralım.
  • Minik parçalar koparak yuvarlayalım.
  • Hafif unlayıp bekletelim.
  • Tencereye yağı alalım yemeklik doğradığımız soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım .
  • Salçasını da ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Nohutları ekleyip bir iki kavurup yeteri kadar sıcak su koyalım.
  • Üzerine köfteleri de ekleyip tuz ve baharatları koyalım.
  • Köfteler pişinceye kadar kontrollü pişirelim. Deneyenlere afiyet şifa olsun ❤️.

Karaköy Poğaçası Tarifi

 

Karaköy Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 2 adet yumurta (sarısı üstüne akı içine)
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2, 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya (1/2 (yarım) paket yaş maya)
  • 7-8 su bardağı un

İçi için:

  • Beyaz peynir (dilerseniz maydanoz ilave edebilirsiniz)
  • Kaşar peyniri 

    Karaköy Poğaçası Tarifi Yapılışı

  • Hamur için gerekli bütün malzemelerimizi kabımıza alıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  • Üzerini kapatıp 25 dk dinlendirelim.
  • Dinlenen hamurlarımızı bezelere ayıralım iç harçlarını koyup şeklimizi verelim.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim, 20 dk kadar tepsi mayası için bekleyelim.
  • Son olarak üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatal yardımıyla çizikler atalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımızda üzerleri kızarana kadar pişirelim. Enfes Karaköy poğaçalarımız servise hazır👩🏻‍🍳.
  • Afiyet olsun 😋.

Yeşil Soğanlı Maydanozlu Yulaflı Fit Omlet Tarifi

 

Yeşil Soğanlı Maydanozlu Yulaflı Fit Omlet Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet köy yumurtası
  • 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 dal yeşil soğan
  • 6 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı keten tohumu

Tavayı yağlamak için;

  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 

    Yeşil Soğanlı Maydanozlu Yulaflı Fit Omlet Tarifi Yapılışı

  • Bir kaba yumurtaları kırın üzerine süt tuz ve yulaf ezmesi ekleyip çırpın.
  • Maydanoz ve yeşil soğanı incecik doğrayın.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
  • Tavayı zeytinyağı ile yağlayıp peçete ile fazla yağı silin ,kısık ateşte arkalı önlü pişirin .
  • Yanına iyi demlenmiş çay ile doyurucu bir öğün sizi bekliyor afiyetle 🙋.

Hafta Sonu Kahvaltısı Lavaş Tost Tarifi

 

Hafta Sonu Kahvaltısı Lavaş Tost Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet lavaş
  • 1 büyük boy soğan
  • 2 adet yumurta
  • Kaşar peynir
  • 1 adet aç bitir salam
  • Sıvı yağ 

    Hafta Sonu Kahvaltısı Lavaş Tost Tarifi Yapılışı 

  • Soğanlarımızı jülyen doğrayıp karamelize edelim.
  • Yumurtaları tavada pişirelim.
  • Lavaş üzerine sırasıyla yumurta ,soğan ,kaşar ve salam koyup dürelim.
  • Tost makinesinde pişirelim.
  • Afiyet olsun.

Vişneli Brownie Tarifi

 

Vişneli Brownie Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram bitter çikolata
  • 125 gram tereyağı
  • 2 adet orta boy yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • Yarım su bardağı çekirdeksiz vişne (ister donuk ister taze)
  • İsteğe bağlı üzerine 60 gram bitter çikolata 

    Vişneli Brownie Tarifi Yapılışı 

  • Tereyağı ve bitter çikolataları küçük parçalara ayırarak benmari usulü eritiyoruz.
  • İyice karıştırarak ılınmaya bırakıyoruz.
  • Derin bir kaseye yumurtaları kırın ve şeker ekleyerek iyice çırpın.
  • İçine çikolata ve tereyağı karışımını yavaşça ekleyerek karıştırın.
  • Karışımın içine un ve vanilyayı eleyerek ekleyip karıştırın.
  • Kare fırın kabına yağlı kağıt serin ve karışımı dökün.
  • Vişne parçalarınıda üstüne dizin.
  • 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan brownienizi oda sıcaklığına gelince dilimleyerek servis edin.
  • Afiyet olsun❤️.

Kazandibi Tarifi

 

Kazandibi Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • 2 çorba  kaşığı mısır nişastası
  • 2 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilya
  • 15 gr margarin
  • 1 çay bardağı file badem

Tepsi için

  • 15 gr margarin
  • 3 çorba kaşığı tozşeker

Kazandibi Nasıl Yapılır?

  • Mısır ve buğday nişastaları, pirinç unu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın. 1.5 su bardağı süt ekleyip çırpma teli ile karıştırın.
  • Kalan süt ve tozşekeri tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak ısıtın. Pirinç unlu karışımı azar azar ekleyin.
  • Muhallebi kıvamını alınca  1 kaşık margarin ve file bademi ilave edin. İyice karıştırıp ocaktan alın.
  • Yuvarlak bir tepsiyi 1 kaşık margarinle yağlayıp 3 kaşık şekeri tepsinin dibini kaplayacak şekilde serpiştirin.
  • Hazırladığınız muhallebiyi tepsiye dökün. Tepsiyi sık sık çevirerek  orta ateşte  15 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına ters çevirip kare  şeklinde dilimleyin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Gerçek Kazandibinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Muhallebi kıvamını tutturabilmek için, katı malzemeleri elekten geçirin.
  • Kıvamı koyu olursa tekrar ocağa alın ve azar azar süt ekleyin. Kıvamı sıvı olduğunda ise nişasta ve un ilave edin.
  • Karıştırma işlemini yarım bırakmayın ve mutlaka tahta kaşık kullanın.
  • Muhallebiyi hazırladıktan sonra kenarda ılıması için bekletin
  • Karamelize işlemi için esmer şeker kullanabilirsiniz. Şekerler yapışkan bir kıvama geldiğinde, üst kısmına muhallebi dökebilirsiniz.

1 Porsiyon Kazandibi Kaç Kaloridir?

Kazandibinin bir porsiyonu, yaklaşık 130 kaloridir.

Aromatik Pilav Tarifi

 

Aromatik Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı basmati pirinç
  • 3.5 su bardağı su
  • 225 gr mantar
  • 1.5 çay fincanı ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı Karya kişniş
  • 1 çay kaşığı Karya toz tarçın
  • 8 diş Karya karanfil
  • 2 Karya defne yaprağı
  • 1 tutam Karya karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Aromatik Pilav Nasıl Yapılır?

Pirinci bol suda bir kaç kez yıkayıp süzün. Tane tane olması için bir tepsiye yayarak kuruyuncaya kadar bekletin. Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin.
Geniş bir tencerede yağı ısıtıp mantarları ilave edin. Hafif sote edip tüm baharatları ve defne yapraklarını ekleyin. Pirinç, 1 çay kaşığı tuz ve 3.5 su bardağı suyu ilave ederek tencereyi hızlı ateşe alın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve suyunu çekinceye kadar pişirin.
Tencereyi ocaktan alıp pilavın üzerini kağıt havluyla örtün ve kapağını kapatın. 10-15 dakika demlenmeye bırakın. Tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.

Şehriyeli Kuzu Güveç Tarifi

 

Şehriyeli Kuzu Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gr dana kuşbaşı
  • 2 çay bardağı arpa şehriye
  • 1.5 su bardağı su
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 3 domates
  • 3 sivri biber
  • 5-6 dal taze soğan
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber

Şehriyeli Kuzu Güveç Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Biberleri iri iri doğrayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağı bir tencerede kızdırıp eti kavurun.
  • Soğan ve biberleri ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin.
  • Et suyunu çekince domates, tuz, biber, tozşeker ve üzerini örtecek kadar su ilave edip etler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Bir tencerede kalan yağı ısıtın. Şehriyeyi ekleyip kavurun. 1.5 bardak su ve tuz ekleyip şehriye suyun yarısını çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Şehriyeyi geniş tabanlı bir güvece alın. Ortasına etli malzemeyi ekleyin. Güvecin ağzını alüminyum folyo ile kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Kremalı Sebze Çorbası Tarifi

 

Kremalı Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 25 gr tereyağı
  • Yarım havuç
  • 1 kırmızı biber
  • 1 kabak
  • 100 gr brokoli
  • 100 ml krema
  • Tuz

Kremalı Sebze Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını eritip unu kavurun. Su, süt ve kremayı ekleyip iyice karıştırın. Gerekirse su ilavesi yapın.
  • Kaynamaya başlayınca rendelenmiş havuç, rendelenmiş kabak, küp doğranmış biber, brokoliyi ilave edip karıştırın.
  • Tuz ile tatlandırıp, sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
  • Kremalı sebze çorbasını, etli güveç ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Kremalı Sebze Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlamadan önce çorba suyunun ılık olmasına özen gösterin. Ardından krema ve sebzeleri ilave edebilirsiniz.
  • Çorbanın aromasını arttırmak için bir adet tavuk bulyon ekleyebilirsiniz.
  • Çorba fazla tuzlu olduysa, içerisine bir adet soyulmuş patates ekleyin. Bu sayede tuzun emilerek azaltılmasını sağlayabilirsiniz.
  • İçerisinde topaklanmalar kalırsa, bir kez mikserden geçirin.
  • Çorbanın malzemelerle karışması için, ocağı kısık ateşte ayarlayın.
  • Dilerseniz, ek olarak kereviz, patates, mevsim sebzeleri, pul biber veya karabiber ilave edebilirsiniz.

 1 Porsiyon Kremalı Sebze Çorbası Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan sebze çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 45 kaloridir.

Pirinçli Elma Püresi Tarifi

 

Pirinçli Elma Püresi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük elma
  • 1 kaşık pirinç
  • 1 kahve fincanı su
  • Arzuya göre tarçın

Pirinçli Elma Püresi Nasıl Yapılır?

  • Pirinci suyla küçük bir kap içinde pişirin.
  • Elmayı rendeleyip haşlanmış pirince karıştırın.
  • İsterseniz tarçınla tatlandırın.

Tavuklu Sebze Püresi Tarifi

 

Tavuklu Sebze Püresi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 küçük taze patates
  • 1 adet havuç
  • 2 kaşık bezelye
  • 3-4 dal maydanoz
  • 2 kaşık haşlanıp didiklenmiş tavuk göğsü

Tavuklu Sebze Püresi Nasıl Yapılır?

  • Havuç ve patatesi soyun, bezelyelerle birlikte küçük bir tencerede haşlayın.
  • Bu arada maydanozları ayıklayın.
  • Haşlanan sebzeleri, maydanoz ve haşlanıp didiklenmiş tavuk göğsü ile birleştirip püre haline getirin.
  • Arzuya göre üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip birkaç dakika fırınlayabilirsiniz.