İpeksi Kıvamı İle Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 100 gram tereyağı (margarin)
- 2 su bardağı un
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- 1 buçuk su bardağı ılık su
İpeksi Kıvamı İle Un Helvası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbeti için oda ısısında ki su ve şeker derin bir kaba alınıp, şeker eriyene kadar karıştırılır. Herhangi bir ısı uygulamaya gerek yok.
- Daha sonra tencereye yağlar alınır ve eriyene kadar kısık ateşte beklenir.
- Eriyen yağın içersine 1 su bardağı un koyulur ve spatula ile iyice karıştırılır.
- Topaklanma gidip kıvama gelene kadar.
- Ardından 1 su bardağı daha un eklenir ve aynı şekilde karıştırılır.
- Ocağın altı daima kısıkta duracak yalnız ocağın büyük gözünde yapacağız.
- Unun rengi latte rengini (sütlü kahve) alıncaya denk sürekli karıştırarak yaklaşık 10-15 dk kadar kavrulur.
- Helva istenen rengi alınca altı tamamen kapatılır.
- Daha sonra şerbeti 4-5 seferde ekleyerek karıştırılır.
- Biraz şerbet dökülüp una yedirilir ardından biraz daha şerbet dökülür.
- Bu şekilde şerbet bitene kadar karıştırarak helvaya yedirilir.
- Şerbet bittikten sonra biraz daha karıştırarak helvanın o ipeksi kıvama gelmesi sağlanır.
- Unutmayın şerbeti eklemeden önce ocağın altı kapatılacak.
- Daha sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz, fikir olsun dondurma ile çok yakışıyor.
Deneyen herkese afiyet olsun 😇.