5 Nisan 2021 Pazartesi

Kolay Kedidili Yaş Pasta Tarifi (Çok Hafif Pasta)

 

Kolay Kedidili Yaş Pasta Tarifi (Çok Hafif Pasta) İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Limon kabuğu veya portakal kabuğu
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 veya 2 paket kedi dili

Üzeri için;

  • Yarım pk çilekli jöle
  • Meyveler

    Kolay Kedidili Yaş Pasta Tarifi (Çok Hafif Pasta) Yapılışı

  • Öncelikle süt, nişasta, un ve şekeri ocağın altını açmadan tencerede çırpıyoruz ki topaklanma olmasın.
  • Ocağın altını açıyoruz ve çırparak muhallebi kıvamına getiriyoruz, üzeri göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağı ve vanilyayı ekliyoruz çırpıyoruz.
  • Tereyağı eriyince muhallebimiz hazır olmuş oluyor.
  • Diğer tarafta kelepçeli kalıbının kenarlarına uygun olarak ölçerek kedidillerini kesiyoruz, süte batırıp kenarına düzgünce diziyoruz.
  • En altına kalan parçaları diziyoruz, hepsini süte batırmayı unutmayın.
  • Muhallebinin yarısını üzerine döküyoruz, ara katına diğer kedidillerini diziyoruz.Ve kalan muhallebiyi döküyoruz.
  • Üzerini ben çilek, muz, kivi ve damla çikolata ile süsledim.
  • Daha sonra hazır çilekli jöle kullandım, paketin tamamını değil yarısını kullandım.
  • Meyvelerin üzerine döktüm, kelepçeli kalıp olması önemli yoksa şekli böyle olmaz.
  • Daha sonra buzdolabında 1 gece bekletin eğer zamanınız yoksa 5 saat kadar beklemekte yeterli oluyor.

Sade Kek Tarifi

 

Sade Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta ( iri olursa 3 de olur )
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
  • 1 şişe soda
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 .5 su bardağı un

Üstü için ;

  • Pudra şekeri
  • Limon

    Sade Kek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • İçine sıvı yağ ve sodayı ilave edip çırpmaya devam edelim.
  • Son olarak vanilya kabartma tozu ve unu ilave edip akışkan kıvama gelecek şekilde çırpalım.
  • Fırınımızı 180 derece de ısıtalım.
  • Kek kalıbını tereyağ ile yağlayalım.
  • Üstüne hamuru dökelim ve önceden ısıttığımız fırında kontrollü olarak pişirelim.
  • Piştikten sonra soğumaya bırakalım soğuyan keki kalıptan çıkarıp servis tabağına alalım ve üstüne pudra şekeri serpelim.
  • Deneyecek herkese afiyet olsun.

    Not; yumurtalar oda ısısında olcak.

    Soda oda ısısında olcak.

    Un ,vanilya ,kabartma tozunu eleyerek ilave edelim.

Bol Tarçınlı Sütlü Tarifi

 

Bol Tarçınlı Sütlü Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kilo süt
  • 3 çay bardağı pirinç
  • 2yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı şeker

    Bol Tarçınlı Sütlü Tarifi Yapılışı

  • Sütü bir tencereye aktarıyoruz, yıkadığımız pirinçi ekliyoruz.
  • Süt ve pirinç kaynayıp piştikten sonra şekerimizi ilave ediyoruz bi beş dakikada o şekil kaynatıyoruz.
  • Bir kasede nişastamızı ve bir bardak sütümüzü karıştırıp tenceremize ilave ediyoruz.
  • 5 dakikada o şekil kaynattıktan sonra kaselerimize birer kepçe ekleyip soğuduktan sonra tarçın, fındık istediğimiz gibi süsleyip tüketiyoruz afiyetler olsun💫.

Mantarlı Köfteli Fırın Yemeği Tarifi

 

Mantarlı Köfteli Fırın Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg mantar
  • 3 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Kekik, pulbiber, tuz
  • 3 su bardağı su

Köftesi için;

  • 700 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan(rendelenmiş)
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 su bardağı galeta unu veya ekmek içi
  • Tuz, pulbiber, kimyon

    Mantarlı Köfteli Fırın Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle köfte malzemelerini karıştırıp iyice yoğurun ve el ile şekil verip bir tabağa alın.
  • Mantarların kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün, havuç ve patatesleri irice doğrayın, 1 adet soğanı yarım halka şeklinde doğrayın.
  • Doğranmış sebzeleri fırın tepsisine alın, bezelyeyide ekleyin.
  • Bir kapta 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı domates salçası, tuz, pulbiber, kekik ve 3 su bardağı suyu karıştırın sebzelerin üzerine gezdirin ve bütün sebzelere sosu yedirin.
  • Önceden hazırladığımız köfteleri tepsiye dizin.
  • Tepsinin üzerini folyo ile kapatın 180 derece fırında 1 saat pişirin, folyoyu üzerinden alın 10 dakika daha pişirin ve servis edin.
  • Afiyet şifa olsun.

5 Dakikada Yapabileceğiniz Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

 

5 Dakikada Yapabileceğiniz Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 125 gram tereyağ ( yoksa margarinde olur)
  • 1 paket vanilya

Not ; kullandığım bardak ölçüsü 200 ml

Yapılışı

  1. Tencereye tereyağı alıp eritiyoruz.
  2. Eriyen yağa unu koyup un kokusu gidene kadar karıştırarak 2 dakika kadar kavuruyoruz.
  3. Kavrulan una sütün birazını ilave edip topaklanmaması için ezerek karıştırıyoruz.
  4. Kalan sütü ve şekeri de ilave ederek kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  5. Kaynayan tatlımıza vanilyayı ilave ediyoruz.
  6. Vanilya ile karıştırarak 1 dakika daha pişiriyoruz.
  7. Tatlımızı borcama dökeceksek borcamımızı soğuk su ile çalkalıyoruz.
  8. Su damlacıklı olan borcama tatlımızı döküyoruz.
  9. Üzerini düzleştirip oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz.
  10. Soğuyan tatlımızın üzerini streçle kapatıp buz dolabına soğumaya bırakıyoruz.
  11. En az 3-4 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  12. Ben servis yaparken dilimlemeyi tercih ettim. Kendinden daha büyük bir borcama ters çevirip dilimleyip istediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun 💐.

Tahinin Ve Patlıcanın Muhteşem Uyumu Tahinli Cevizli Patlıcan Salatası Tarifi

 

Tahinin Ve Patlıcanın Muhteşem Uyumu Tahinli Cevizli Patlıcan Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane közlenmiş patlıcan
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 4 tam ceviz
  • Yarım çay kaşığı toz biber
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • Tuz

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı

    Tahinin Ve Patlıcanın Muhteşem Uyumu Tahinli Cevizli Patlıcan Salatası Tarifi Yapılışı

  • Közlenmiş patlıcanları doğrayalım.
  • İçine doğradıydınız cevizi yoğurdu, tahini ,toz biberi ve tuzu ilave edip karıştıralım.
  • Servis tabağına alalım üzerine zeytin yağını gezdirip servis edelim

Patates Püresi Eşliğinde Bezelyeli Misket Köfte Tarifi

 

Patates Püresi Eşliğinde Bezelyeli Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için:

  • 500g dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1-2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Yarım çay bardağından biraz fazla galeta unu
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Patates püresi için;

  • 5 adet patates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Çok az karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • İstediğiniz kıvamı alana kadar süt

Diğer malzemeler:

  • 1,5 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 adet haşlanmış havuç
  • 1,5 su bardağı domates püresi
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1-1, 5 su bardağı sıcak su (Kıvamına göre kesiniz ayarlayabilirsiniz )
  • Tuz ve kekik

    Patates Püresi Eşliğinde Bezelyeli Misket Köfte Tarifi Yapılışı

  • Köftesi için gerekli olan bütün malzemeleri uygun bir kaba alıp güzelce yoğurun.
  • Daha sonra üzerini kapatıp 30dk buzdolabında bekletin. Köfte harcından parçalar kopartıp misketten biraz büyük köfteler yuvarlayın.
  • Uygun bir tava içerisine çok az sıvı yağ döküp, kızdırın. Köfteleri kızartın. Çok yüksek ateşte kızartmayın. Ara ara karıştırın. Kızaran köfteleri tavadan alın.
  • Aynı tavaya tereyağ ekleyin.
  • Önceden haşlamış olduğunuz bezelye ve küp şeklinde doğranmış havucu ekleyin.
  • 2-3 tur karıştırıp, salçayı ekleyip az daha kavurun.
  • Sonra domates püresini ekleyin.
  • Fokurdamaya başladığında sıcak olan suyu, tuz ve kekik ekleyip 1-2 dk daha pişirin.
  • En son olarak köfteleri ekleyip güzelce karıştırın. 5 dk kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişirin ve sonrasında ocaktan alın.
  • Kabuğu soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış patatesleri su içerisinde yumuşayana kadar haşlayın.
  • Pişen patatesin suyu süzün, sıcakken ezin ve püre haline getirin.
  • Sonra tereyağı ekleyin.
  • Son olarak tuz, karabiber ve istediğiniz kıvamı alana dek süt ekleyin. Afiyet olsun 😋.

Mısır Salatası Tarifi

 

Mısır Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı konserve mısır
  • Rendelenmiş 1 adet havuç
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1 tutam dereotu
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Yapılışı

  • İlk olarak uygun bir kasenin içerisine suyunu süzdüğümüz konserve mısırı alalım.
  • Ardından üzerine rendelediğimiz havucu, közlediğimiz ve doğradığımız kırmızı biberi ekleyelim.
  • Dereotunu kıyalım, limonun suyunu sıkarak kasedeki malzemelerimize ekleyelim. Dilerseniz salatanızın içerisine farklı malzemeler de ekleyebilirsiniz.
  • Zeytin yağını da ilave ettikten sonra tüm malzemeleri güzel bir şekilde karıştıralım.
  • Son olarak mısır salatamızı servis tabağımıza alalım ve servis edelim. Afiyet olsun.

Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi

 

Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü (250gr)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1.5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kalıp domates rendesi (dipfrizden çıkardım)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Tencereye yağı koydum tavuk göğsünü küp küp doğrayıp ekledim iyice kavurdum.
  • Biberleri ve soğanı küçük yemeklik doğrayıp ekledim, pembeleşince salçayı ve pulbiberini ekleyip kavurdum.
  • Bulguru iyice yıkayıp nohutlarla beraber kattım yine kavurdum .
  • Üstünü bir parmak geçecek kadar sıcak su ekledim .
  • En son domates püresini, tuzuda katıp bir iki karıştırdıktan sonra kısık ateşte suyu çekene kadar pişirdim.
  • Afiyet olsun.


Sütlü Bol Vitaminli Sebze Çorbası Tarifi

 

Sütlü Bol Vitaminli Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 1 adet ince pırasa
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 bardak süt (yoğurt da olur)
  • 1 kaşık tereyağı
  • 3-4 kaşık zeytinyağıkarabiber
  • Bir kaç dal dereotu
  • Su
  • Tuz

    Sütlü Bol Vitaminli Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Tereyağını ve zeytinyağını tencereye alın.
  • Minik minik doğranmış pırasayı, havucu, kabağı, patatesi ekleyip soteleyin.
  • Unu ilave edip kavurun.
  • Ardından suyu ekleyip kaynatın.
  • Sebzeler yumuşayıncaya 1 bardak sütü, karabiberi, tuzu ve dereotunu ilave edin.
  • Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun…❤️.

Karnıyarık Tarifi

 

Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet küçük boy patlıcan (büyük ise ikiye bölebilirsiniz)
  • 3 adet sivri biber

Kıymalı Harç İçin;

  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • Sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber
  • 200 gr kıyma
  • 1 çay bardağı sıcak su

Sosu İçin;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su

    Yapılışı

  • Patlıcanları çizgili soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda bekletin.
  • İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin ve az yağda kızartın. 3 adet biberi de yağda kızartın.
  • Daha sonra aynı tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek bir müddet daha kavurun ve biberleri, sarımsağı ekleyerek 2 dakika daha kavurun.
  • Küp küp doğramış olduğunuz 2 adet domatesi, tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın.
  • Üzerine bir çay bardağı su ekleyerek 5 dk kaynatın.
  • Tepsiye patlıcanların ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun.
  • Doldurduğunuz patlıcanların üzerine ortadan ikiye kestiğiniz çeri domatesi ya da 1 adet domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın ve kızarttığımız biberlerden birer tane koyun.
  • Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı, 1 su bardağı sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökün. Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyin.
  • Daha sonra 170 derece de ısıttığınız fırına sürerek 20-25 dk pişirin. Dilerseniz bu işlemi pilav tenceresi gibi bir tencerede ocakta yapabilirsiniz. Aynı sürede tencerede de  pişecektir.
  • Afiyet olsun..

Yapın Övgüyü Kapın! Etsiz Tam Tutan Çiğköfte Tarifi

 

Yapın Övgüyü Kapın! Etsiz Tam Tutan Çiğköfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı esmer ince bulgur (esmer yoksa sorun değil)
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 adet domates
  • 1 çay bardağı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 3 yemek kaşığı çiğköfte baharatı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ̆ına 1, 5 tatlı kaşığı sumak
  • Yarım demet maydanoz

Çiğköfteyi sıkarken hazırlanan sos:

  • Yarım limon
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

    Yapın Övgüyü Kapın! Etsiz Tam Tutan Çiğköfte Tarifi Yapılışı

  • Çiğköfte tepsisine esmer bulguru ekleyelim.
  • Soğanı rendeleyelim ve suyunu sıkalım.
  • Suyunu ekleyince acımsı tat oluyor, o yüzden suyunu koymuyorum sadece posasını koyuyorum.
  • Sarımsakları ve domatesleri (kabuklarını soyup) rendeleyelim.
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ̆ına 1, 5 tatlı kaşığı sumak ekleyelim ve sumağın yağda çözülmesini bekleyelim.
  • Çiğköfte baharatını ve isodu ekleyelim.
  • Sıvıyağ sumak ekleyip 45 dk yoğurmaya başlayalım.
  • Yoğurmaya devam ettikçe kıvamı yoğunlaşacak ve bulgurlar şişecek.
  • Çiğköfte iyice pişince yarım limon sıkalım ve 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ̆ını bir kaseye koyalım.
  • Ceviz büyüklüğünde çiğköfte alalım.
  • Sıvıyağlı limona elimizi batırarak çiğköfteyi sıkalım.
  • Altına marul dizdiğimiz tabağa yerleştirelim. Afiyet olsun.