20 Nisan 2021 Salı

Mücver Omlet Tarifi

 

Mücver Omlet Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 avuç taze soğan
  • 1 avuç dereotu
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Mücver Omlet Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Kabak, patates, soğan küçük küp doğranır. Kaşar peyniri rendelenir. Dereotu ve taze soğan ince doğranır.
  • Tereyağı ve zeytinyağı tavaya alınır. Patatesler kızartılır. Kuru soğan ve kabaklar ilave edilir. Bir süre daha sotelenir.
  • Diğer tarafta yumurtaya kaşar peyniri, taze soğan, dereotu, tuz ve karabiber katılıp karıştırılır. Yumurtalı harç tavaya aktarılır. Kapağı kapatılarak önlü arkalı pişirilir. Afiyetle ❤️

Calzone Tarifi

 

Calzone Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet büyük boy sarı biber
  • 2 adet yeşil köy biberi
  • ½ kangal sucuk
  • 1 büyük kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 4 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen

Calzone Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Ilık su, şeker ve yaş maya karıştırılır ve kapatılır. Maya aktif hale geldiğinde sıvıyağ ve tuz eklenir ve karıştırılır. Un ilave edilir.
  • Yumuşak ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edilir. Bu aşamada un kontrollü eklenmelidir. Üstü kapatılarak mayalanmaya bırakılır.
  • Sebzeler ince doğranır, sucukla beraber tavada kısa süre sotelenir ( ben diri kalmasını sevmediğim ve sebzelerin lezzeti harmanlansın  diye soteledim, zorunlu değil).
  • Domates, fesleğen ve kekik karıştırılır ve blenderdan geçirilir. Mayalanan hamur içe katlayarak yoğurulur ve havası alınır.
  • Hamur on parçaya bölünür. Her parça içe katlanıp, pençe hareketi ile yuvarlanarak beze haline getirilir. Bezeler üstü örtülerek on dakika dinlendirilir.
  • Her bir beze tabak büyüklüğünde açılır. Bir tarafına domatesli sos sürülür. Sebzeli sucuklu harçtan koyulur. İkiye katlanır ve kenarları bastırılır.
  • Dışta kalan hamur içeri doğru katlanıp bastırılarak kapatılır. Üstüne tekrar domatesli sos sürülür. Isıtılmış 200 derece  fırında pişirilir.
  • Pişmek üzereyken üstlerine rendelenmiş kaşar peyniri koyulur ve tekrar fırına verilir. Peynirler eriyene kadar pişirilir. Afiyetle ❤️

Tire Köftesi Tarifi

 

Tire Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr dana döş kıyma
  • Tuz
  • 2 adet tırnak pide (ya da ramazan pidesi)
  • 3-4 adet domates
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Çeri domates
  • Yeşil biber
  • 3 çorba kaşığı tereyağı (üzerine)

Tire Köftesi Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Kıyma ve tuz iyice yoğurulur. İnce uzun şişlere geçirilir. Geçirirken ellerinizi zeytinyağı ile yağlarsanız daha güzel şekillenecektir.
  • 10-12 cm uzunluğunda köfteler yapılır. Köfteler kızartılacağı zamana kadar dinlendirilir.
  • Domatesler, salçalar, sarımsak, tereyağı, tuz, karabiber küçük bir tencereye alınır, kaynatılıp blenderdan geçirilir.
  • Köfteler tereyağında kızartılır. Pideler küp kesilir ve servis yapılacak tabağa alınır. Pidelerin üzerine domates sosu gezdirilir.
  • Köfteler dizilir. Köftelerin üzerine de domates sosu gezdirilir. Servis ederken eritilmiş sıcak tereyağı gezdirilir. Afiyetle ❤️

Tarhanalı Soslu Köfte Tarifi

 

Tarhanalı Soslu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı tarhana
  • 2 çorba kaşığı un
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 kepçe haşlama suyu
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Maydanoz

Tarhanalı Soslu Köfte Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Bulgur ve tarhana kaynar su ile karıştırılır. Üstü kapatılarak 10-15 dakika suyu çekmesi beklenir. Rendelenmiş kuru soğan, un, pul biber ve tuz eklenir.
  • Yaklaşık 5 dk yoğurulur. İyi yoğurulması haşlanırken dağılmasına engel olacaktır. Misketten biraz büyük köfteler yapılır ve un serpilmiş genişçe bir tepsiye alınır.
  • Tepsi sallanarak tüm köftelerin unlanması sağlanır. Köfteler kaynar tuzlu suya koyulur ve haşlanırlar. Yaklaşık 15 dk sürecektir.
  • Suyun üstüne çıkmaya başladıklarında işlemin tamam olduğu anlaşılır. Büyükçe bir tavada zeytinyağı, tereyağı, salçalar ve baharatlar kavrulur.
  • Haşlama suyundan 2-3 kepçe aktarılır. Süzgeçli kepçe ile haşlanan köfteler tavaya alınır. Ara da sallayarak sosun her taraflarına gelmesi sağlanır.
  • Köfteler sosu çekene kadar ocakta tutulur. Sosu çeken köfteler sarımsaklı yoğurt üzerine koyulur. Üzerine maydanoz serpilerek servis edilir. Afiyetle ❤️
  • 🧐 İsterseniz sarımsaklı yoğurdu üstlerine de gezdirebilirsiniz.
  • 🧐 Bu ölçülerle görseldeki gibi iki tabak elde edebilirsiniz. Biz iki büyük, iki çocuk bitirdik 😉

Bıldırcın Yumurtası Salamura Tarifi

 

Bıldırcın Yumurtası Salamura Tarifi İçin Malzemeler

  • 24 adet haşlanmış soyulmuş bıldırcın yumurtası
  • 1/4 fincan su
  • 1/2 su bardağı beyaz sirke
  • 1/4 çay kaşığı anason tohumu
  • 1/4 çay kaşığı kereviz tohumu
  • 1/2 çay kaşığı tane karabiber
  • 1/2 çay kaşığı rezene tohumu
  • 8 adet karanfil
  • 1/2 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
  • 2 adet arpacık soğan (İnce dilimlenmiş)
  • 2 adet defne yaprağı

Bıldırcın Yumurtası Salamura Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle küçük bir tencereye su ve beyaz sirkeyi dökün.
  • Arpacık soğanı dilimleyin ve suya ekleyin. Kereviz tohumu, anason tohumu, rezene tohumu, karanfil, defne yaprağı, kırmızı biber ve deniz tuzunu da suyun üzerine ilave edin.
  • Malzemeleri birleştirmek için güzelce karıştırın.
  • Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte kaynatın. Su kaynamaya başladığında ocağın altını kısın ve 2-3 dakika daha pişirin.
  • Hazırladığınız karışımı oda sıcaklığında 10 dakika bekletin.
  • Haşlanmış ve kabukları soyulmuş yumurtaları cam kavanoza yerleştirin.
  • Soğuyan karışımı yumurtaların üzerine dökün.
  • Kavanozun ağzını kapatarak 24 saat buzdolabında bekletin.
  • Hazırladığınız salamura bıldırcın yumurtalarını 2 hafta içinde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Avokado Puding Tarifi

 

Avokado Puding Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet olgun avokado
  • 6 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı bal

Avokado Puding Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeleri puding kıvamına gelene kadar ezerek karıştırın. Dilediğiniz kuruyemişlerle süsleyin. Afiyet olsun

Avokadolu Pesto Sos Tarifi

 

Avokadolu Pesto Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet olgun avokado
  • 5 diş sarımsak
  • 1 demet taze fesleğen
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı rendelenmiş parmesan
  • 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • Yarım adet lime suyu

Avokadolu Pesto Sos Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemeleri bir blender yardımıyla ya da havanda ezerek homojen olana kadar karıştırın.
  • Pesto sosunuz hazır olacaktır. Afiyet olsun

Avokadolu Unsuz Brownie Tarifi

 

Avokadolu Unsuz Brownie Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet olgun avokado
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi
  • 1 su bardağı kakao
  • 1 çay bardağı kakao parçacıkları
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 kaşık tuzsuz tereyağı
  • 1 tutam tuz

Avokadolu Unsuz Brownie Nasıl Yapılır?

  • Avokadoları ve yumurtayı iyice çırpalım. İçerisine bal, fıstık ezmesi ve tereyağını ilave edip çırpmaya devam edelim. Kakao, karbonat ve tuzu bir kapta karıştırıp, harcımıza ekleyelim. Kakao parçalarını da ekleyelim. Kakao parçacıkları yoksa bitter çikolata da ekleyebiliriz. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Kaşık Salata Tarifi

 

Kaşık Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • Kıvırcık Marul
  • 6 yaprak taze nane
  • 2 adet domates
  • 3 adet taze soğan
  • 1 adet soğan
  • Yarım bağ maydanoz

Sosu İçin:

  • 1 fincan zeytinyağı
  • 4 adet domates rendesi
  • Sumak
  • İsot
  • Kırmızı Toz Biber
  • Tuz
  • Kuru Nane
  • Kekik
  • Pul Biber
  • Yarım limonun suyu
  • 1 fincan nar ekşisi

Kaşık Salata Nasıl Yapılır?

  • Marul, taze nane, biber, domates, taze soğan, soğan, maydanoz istenilen incelikte doğranır ve bir kaba koyulur.
  • Sos malzemeleri başka bir kapta hazırlanır ve karıştırılır. 
  • Sos salatanın üzerine gezdirilir. Servis edilir.

Unsuz Brownie Tarifi

 

Unsuz Brownie Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr Meksika fasulyesi
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı elma suyu konsantresi̇
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • ½ çay bardağı ham kakao
  • 1 çay bardağı bitter çikolata
  • ½ çay bardağı beyaz çikolata 

Unsuz Brownie Nasıl Yapılır?

  • Meksika fasulyelerini̇ bir gece suda bekletin.
  • Bekleyen fasulyeleri̇ süzün ve yumuşayıncaya kadar haşlayın, suyunu süzün.
  • Çikolatalar dışında bütün malzemeleri̇ blenderda çekin. Hamur kıvamına gelen malzemelere çikolataları ekleyin.
  • Kare bir fırın kabını yağlayıp karışımı dökün.180 derecede 30 dakika pişirin. 

Karabuğday Patlaklı Çikolata Tarifi

 

Karabuğday Patlaklı Çikolata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı karabuğday (kavrulmuş)
  • 7 adet medjoul hurma
  • 2 çorba kaşığı kakao

Karabuğday Patlaklı Çikolata Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karabuğdayları kapağı açık tavada orta ateşte, açılana kadar kavurun. (Mısır patlatır gibi)
  • Bu esnada hurmaları sıcak suyun içerisine yerleştirin ve 15 dakika bekletin. Ardından suyunu süzün.
  • Hurma ve kakaoyu blenderdan çekin.
  • Üzerine karabuğday patlaklarını ekleyin ve karıştırın.
  • Elinizle yuvarlak şekil verin. Buzdolabında yarım saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Portakallı Fit Tatlı Tarifi

 

Portakallı Fit Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Altı için

  • 1. 4 su bardağı süt
  • 2. 4 yemek kaşığı bal veya şeker
  • 3. 3 yemek kaşığı nişasta 
  • 4. 1 yemek kaşığı un

Üstü için

  • 1. 5 adet portakal
  • 2. 3 yemek kaşığı nişasta 
  • 3. 3 yemek kaşığı bal veya şeker

Portakallı Fit Tatlı Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle süt, bal, nişasta ve unu tencereye koyup koyulaşana kadar pişiriyoruz.
  • Kaynadıktan sonra hazırladığınız karışımı kupların yarısına dökün ve soğumasını bekleyin.
  • Daha sonra portakalların suyunu sıkıp üzeri için yazan malzemelerle tencereye koyup kaynayana kadar pişirin.
  • Kaynama işleminden sonra kupların üzerine sosu dökün 2 saat buzdolabında bekletin. 😋Şimdiden afiyet olsun😋

19 Nisan 2021 Pazartesi

Fırında Sebzeli Çöp Şiş Tarifi

 

Fırında Sebzeli Çöp Şiş Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için

  • 400 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 2 dis sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Kekik
  • Nane
  • 5 6 yemek kaşığı ekmek ufağı

Diğer malzemeler

  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet patlıcan
  • 3 -4 adet biber tatlı yada acı isteğe göre
  • 3 -4 adet domates
  • Sosu için salçayı sulandırabilirsiniz

    Fırında Sebzeli Çöp Şiş Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak köfteyi hazırlayalım soğanı ve sarımsağı rendeleyin.
  • Suyunu sıkalım kıymayı, baharatları salçayı maydanoz ve dereotunu 10 dakika kadar yoğurun 1 2 saat ağzı kapalı dinlensin.
  • Patlıcanları alaca soyup bir parmak kalınlığında halka halka doğrayıp tuzlu suda bekletin.
  • Patatesleri küp küp doğrayın yıkayınca kurulama havlusunda kurulayın biberleri de lokmalık doğrayıp bi kahve molası verebilirsiniz 😇
  • Patlıcanların suyunu sıkıp kurulayın kızgın yağda çok pişirmeden kızartın.
  • Daha sonra patatesleri kızartın patateslerde tam pişirmeyin ki tadı yerinde olsun patates pişerken dinlenen köfteleri şekillendirin.
  • Daha sonra birazcık da biberleri kızartın.
  • Ayrı bir tabağa onu da atın ardından köfteleri yağda mühürleyin ki köfte şişte dağılmasın kızartmanız soğuduktan sonra şişlere istediğiniz sıra da dizip borcama yerleştirin.
  • Salçalı suyunuzu da ekleyip önceden ısıtılmış 180 derce fırında domatesler pişene kadar kaynatın bu arada salçalı sos da koyulaşacak deneyenlere afiyet olsun😊😊.