30 Nisan 2021 Cuma

Çıtır Simit Tarifi

 

Çıtır Simit Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için malzemeler;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yumurta
  • Yarım paket yaş maya
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 6.5-7 su bardağı un(ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak ölçülü koyalım)

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • 1.5 su bardağı kavrulmuş susam

bardak ölçüm 200 ml  

Çıtır Simit Tarifi Yapılışı

  1. Bir kaba tüm malzemeleri alıp yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım ve 1 saat üzeri kapalı bir şekilde oda sıcaklığında mayalandıralım.
  2. Mayalanan hamuru eşit şekilde 20 bezeye bölüp uzun şerit yapıp ikişer ikişer yuvarlayıp bükerek simit şekli verip tepsiye alalım. Yani 20 bezeyi ikişer tane kullanarak 10 tane simit elde edeceğiz.
  3. Simitlerimizi tek tek pekmeze batırıp ardından kavrulmuş susama bulayıp tekrar tepsiye alalım.
  4. 200 derece fırında iyice kızarana kadar pişirelim. Kesinlikle pişman olmayacağınız enfes bir simit tarifidir şimdiden deneyeceklere afiyet olsun. 🥰

Kütük Pasta Tarifi

 

Kütük Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta (Oda ısısında)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 1 fincanın yarısı ılık su yarısı limon suyu

Krema

  • 1 paket hazır pasta kreması 1, 5 bardak sütle çırplır

Dinlenen keki ıslatmak için

  • 1 bardak süt
  • Üstüne fıstık veya siz ne varsa koyun ceviz fındık vs
  • Arasına 3 tane muz

    Kütük Pasta Tarifi Yapılışı

  • Önce yumurta ve şeker köpürene dek mikserle çırpılır.
  • Sonra diğer kek malzemeleri eklenir.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayılır 170 derecede çok kızarmadan pişirilir.
  • Fırından çıkan kek ılık, ken ayrı bir yağlı kağıt üstüne çevirerek fırından çıkan yağlı kağıt kekten ayrılır.
  • Beklemeden ikinci yağlı kağıtla beraber uzun kısmından rulo yapılır bir kaç saat bu şekilde dinlendirilir.
  • 1 paket hazır pasta kreması 1, 5 bardak sütle çırpılır.
  • Dinlenen keki yavaşça açıp 1 bardak sütle ıslattım kremanın yarısını kekin üzererine yaydım.
  • Üstüne fıstık damla çikolata serptim siz ne varsa koyun ceviz fındık ws.
  • 3 tane muzu bütün arasına koyarak rulo yaptım.
  • Uzunca bir rulomuz oldu ucundan bir dal için verev kestim.
  • Gerisi size kalmış nasıl keserseniz 😅😅🌵.
  • Kalan pasta kremasınıda rulomun üstüne spatulayla sıvadım son olarak çatalla rasgele çizdim ağaç görüntüsü verdim. Üstüne pudra şekeriyle kar yağdırdım çabuk erisede olsun 😅😅😅😅.

Jöleli Muhallebi Tarifi

 

Jöleli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi malzemeleri

  • 1 lt süt
  • 5 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 1 vanilya
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • 1 portakal kabuğu rendesi (İsteğe bağlı aromasını seviyorum)

Kalıba serpilecek

  • 1 yemek kaşığı haşhaş
  • Jöle
  • 1 paket meyveli jöle
  • 2,5 su bardağı su
  • 8 kaşık şekerle pişecek

    Jöleli Muhallebi Tarifi Yapılışı

  • Önce kalıba haşhaş serpiştirdim.
  • Jöleyi hazırlayıp kalıba döktüm dolaba koydum.👇👇👇.
  • Sonra muhallebiyi hazırladım.Bütün malzemeyi süt, un, nişasta, şeker,portakal kabuğu rendesi tencereye koyup sürekli karıştırarak kaynadıktan sonra vanilya ve 1 tatlı kaşığı margarin ekledim biraz ılındıktan sonra kalıba döktüm.
  • Bu arada jöle dolapta 1 saat bekledi.Muhallebiyi de döktükten sonra son olarak tekrar dolaba koydum en az 2 saat bekledikten sonra servise hazır.

Şekerpare (25 Adet) Tarifi

 

Şekerpare (25 Adet) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
  • 2,5 yemek kaşığı irmik
  • 2 yumurta (1 tane sarısı üstüne)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 3 su bardağı un
  • .

Şerbet için ;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

    Şekerpare (25 Adet) Tarifi Yapılışı

  • Şerbet için su, şeker ve limon suyu tencereye alınır ve kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatılır soğumaya bırakılır.
  • Tereyağ irmik yumurta şekeri ekleyip iyice karıştıralım daha sonra vanilya kabartma tozu un ekleyip hamuru yoğuralım yumuşak bir hamur olacak.
  • Şekil verip yumurta sarısını sürüp çatalla çizikler atalım. 175 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından aldığımız gibi bekletmeden soğuk olan şerbeti döküyoruz.
  • Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 😍.

Pannacotta Tarifi

 

Pannacotta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 çay bardağı şeker
  • 6 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1paket sıvı krema
  • 1 paket vanilya
  • Piştikten sonra bir paket toz krem şanti (isteğe bağlı)

Üzeri için

  • Çilek, vişne, orman meyvesi (tercih sizin )

    Pannacotta Tarifi Yapılışı

  • Krem şanti hariç diğer malzemeleri tencereye alalım kaynayana denk karıştıralım.
  • Kaynayan tatlımızın altını kısalım 3-4 dk daha kaynasın.
  • Ocaktan alalım. Mikserle karıştıralım 1dk (toz krem şantiyi ekleyelim) tercih sizin ekledikten sonra tekrar karıştıralım.
  • Ardından hemen kuplara paylaştıralım soğumaya bırakalım.
  • Tatlılarımızı servis ederken istediğiniz meyve soslarıyla renk katarak tatlandırabilirsiniz 🥰deneyenlere şimdiden afiyet olsun ❤️.

Patlıcanlı Ekmek Kebabı Tarifi

 

Patlıcanlı Ekmek Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • Sıvıyağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil ve kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • 4-5 dilim ekmek
  • 3 adet patlıcan

Üzeri İçin

  • 1 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt

    Patlıcanlı Ekmek Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kıymayı kavuralım. Sıvı yağında küp küp doğranmış soğanı küçük küçük doğranmış yeşil ve kırmızı biberi ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Küp küp doğranmış domatesi tuzunu ve baharatlarını ekleyerek suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  • Fırınlanmış kızarttığımız 4-5 dilim ekmeği servis kabına alalım. Üzerine küp küp doğrayıp kızarttığımız patlıcanları yerleştirelim.
  • Patlıcanların üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirelim. Son olarak kıymalı harcı yoğurdun üzerine ilave ederek servis edelim. Deneyenlere afiyet şifa olsun ❤️.

Köfteli Patates Püreli Fırın Yemeği Tarifi

 

Köfteli Patates Püreli Fırın Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 adet haşlanmış patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Köfte için;

  • 400 gr kıyma
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Toz kırmızı biber

Sos için;

  • 2 adet domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri rendesi
  • Maydanoz

    Köfteli Patates Püreli Fırın Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Derin bir kap içerisine haşlanmış patatesleri, süt, tuz ve tereyağını ekleyip patates ezici ya da çatal yardımı ile ezerek püre haline getirelim.
  • Ardından püremizi fırın kabımıza boşaltalım ve  güzelce yayarak üzerini düzeltelim.
  • Köfte için karıştırma kabına kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, galeta unu, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon ve tuzu derince bir kaba alarak güzelce yoğuralım.
  • Köfte harcından bir miktar alalım, elimizle yuvarlayarak şekillendirelim.
  • Kızdırdığımız az miktarda yağda köftelerimizi çevirerek kızartalım.
  • Aynı tavaya salça, domates rendesi, su ve tuzu alarak 1-2 dakika kaynatalım.
  • Patates püresinin üzerine köfteleri, domates sosunu, kaşar peyniri rendesini yerleştirip, maydanoz serpiştirerek 190°C fırında üzerleri güzelce kızarana kadar pişirelim. Fırın yemeğimiz servise hazır, afiyet olsun.

Çilekli Magnolia Pasta Tarifi

 

Çilekli Magnolia Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik un
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimdik tuz

Kreması İçin

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı tepeleme un
  • 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 ml krema
  • 15-20 adet büyük boy çilek

    Çilekli Magnolia Pasta Tarifi Yapılışı

  • Kek için yumurtanın sarısını ve beyazını ayırıyoruz şekerin yarısını beyazına ekliyoruz bir çimdik tuz ekleyerek iyice köpürene kadar çırpıyoruz.
  • Yumurtanın sarısına kalan şekeri ekleyip iyice çırpıyoruz su ve sıvı yağı ekliyoruz kuru malzemeleride eleyerek ekleyip düşük ayarda tekrar çırpıyoruz.
  • Köpük köpük olan yumurta aklarını 3-4 seferde ekleyerek spatula ile katlaya katlaya karıştırıyoruz yağlı kağıt serili büyük boy dikdörtgen borcama döküyoruz.
  • 160 derecede 20-25 dakika pişirelim fırından fırına farklılık gösterebilir. Piştikten sonra kabından çıkarıp soğumaya bırakalım.
  • Kreması için süt şeker yumurta un ve nişastayı bir tencereye alalım topak topak kalmaması için iyice karıştıralım daha sonra ocağa alıp kaynayana kadar devamlı karıştıralım.
  • Kaynadıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip bir kere daha karıştırıp ocağın altını kapatalım.
  • Oda sıcaklığına gelene kadar ara ara karıştıralım daha sonra üzerine streç film örterek buzdolabına kaldıralım bir gece bekletelim çıkardıktan sonra yarım paket kremayı ekleyerek pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım.
  • Soğuyan keki çember kalıpla yuvarlak bir şekilde keselim.
  • Tabanına ve kenarlarına yağlı kağıt serili çember kalıba (18 cm)keki alalım kenarlarına ve ortasına çilekleri yerleştirelim kenarlardan başlayarak kremayı sıkarak her yerine gelecek şekilde ilave edelim ve spatula ile düzeltelim.
  • Kalan kek parçalarını rondodan çok ufalanmayacak şekilde geçirerek üzerine serpelim daha sonra buzdolabına kaldırıp bir gece bekletelim.
  • Kalıptan yavaşça çıkartalım. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz😍. Afiyet olsun😋.

Zeytinyağlı Çanak Enginar Tarifi

 

Zeytinyağlı Çanak Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet enginar (Ayıklanmış )
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Garnitür İçin

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 
1 kuru soğan
  • 1 küçük patates
  • 
1 küçük havuç
  • 1 çay bardağı bezelye (Ben taze kullandım isterseniz dondurulmuş da kullanabilirsiniz )
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 kahve fincanı su
  • Sosu İçin
  • Yarım limonun suyu
  • 
1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri İçin

  • 4-5 dal dereotu

    Zeytinyağlı Çanak Enginar Tarifi Yapılışı

  • Enginarlar az limon suyuyla birlikte 10-15 dakika suda haşlanır. Biraz yumuşaması yeterli olacaktır.
  • Ayrı bir tencerede minik küpler halinde doğranmış kuru soğan zeytinyağında sotelenir. Sonra minik küp doğranmış havuç da eklenir 1-2 dakika daha karıştırılır.
  • Havuçların diriliği geçince minik küp doğranmış patates de ilave edilir ve sotelenir. Bezelye de eklenir ve 1 kahve fincanı su, tuz ilave edilir. Yumuşayana kadar 4-5 dakika pişirilir iç harç hazır.
  • Sosu için gerekli malzemeler bir kaba alınır ve karıştırılır. Şeker karışıma çok yakışıyor.
  • Hafif yumuşamış enginarlar uygun bir tencereye alınır. Ortalarına garnitür koyulur. Sonra sosu da eklenir ve pişmeye bırakılır. 15-20 dakika sonra kapatılır.
  • Kendi tenceresinde soğumaya bırakılır. Dinledikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun 🌸
  • Not: Enginarın sertliğine göre pişme seviyesi değişebilir. 📌 servisten önce zeytinyağ gezdirebilirsiniz

.

Acılı Ezme Tarifi

 

Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet domates
  • 2 adet kapya
  • 1 adet acı yeşil sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 6 dal maydanoz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı kuru nane

    Acılı Ezme Tarifi Yapılışı

  • Maydanoz hariç bütün diğer malzemeler teker teker robottan çekilir.
  • Robotunuz yoksa ince ince doğrayın.
  • Maydanozu ince kıyın.
  • Taze malzemeleri uygun bir tabağa alın ve kenarda bekletin.
  • Sosu için salçaları, yağı, nar ekşisini, limon suyunu, tuz ve baharatlı güzelce bir kasede karıştırın.
  • Sosu sebzelerin üzerine dökün ve güzelce karıştırın. Sonra servis tabağına alın. Afiyet olsun 😋.

Tel Şehriyeli Sütlü Çorba Tarifi

 

Tel Şehriyeli Sütlü Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tel şehriye
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • Yeteri kadar su
  • Tuz yeteri kadar
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (naneyi kavurmak için)
  • Nane 1 tatlı kaşığı
  • Kırmızı toz biber yarım çay kaşığı

    Tel Şehriyeli Sütlü Çorba Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir tencereye tereyağı ve un koyup ağır ağır kavuralım.
  • Un kavrulunca üzerine şehriye ekleyip tekrar kavuralım.
  • Ayrı bir kasede yoğurt ve sütü karıştıralım.
  • Bir yandan şehriye kavrulunca üzerine 2/3 su bardağı kadar su ekleyip karıştırarak kaynatalım.
  • Süt ve yoğurtlu karışıma kaynayan sudan bir kepçe ekleyip karıştıralım,.
  • Ve o karışımı da tencereye dökelim.
  • Tekrar karıştırarak pişirelim.
  • Ayrı bir tavada sıvı yağı ısıtıp üzerine nane ve toz biberi ekleyip ısıtıp çorbamıza ilave edelim.
  • Sıcak sıcak servis edelim.Deneyenlere afiyet olsun.