Çıtır Simit Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için malzemeler;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tane yumurta
- Yarım paket yaş maya
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 6.5-7 su bardağı un(ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak ölçülü koyalım)
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 1 çay bardağı su
- 1.5 su bardağı kavrulmuş susam
bardak ölçüm 200 ml
Çıtır Simit Tarifi Yapılışı
- Bir kaba tüm malzemeleri alıp yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım ve 1 saat üzeri kapalı bir şekilde oda sıcaklığında mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru eşit şekilde 20 bezeye bölüp uzun şerit yapıp ikişer ikişer yuvarlayıp bükerek simit şekli verip tepsiye alalım. Yani 20 bezeyi ikişer tane kullanarak 10 tane simit elde edeceğiz.
- Simitlerimizi tek tek pekmeze batırıp ardından kavrulmuş susama bulayıp tekrar tepsiye alalım.
- 200 derece fırında iyice kızarana kadar pişirelim. Kesinlikle pişman olmayacağınız enfes bir simit tarifidir şimdiden deneyeceklere afiyet olsun. 🥰