8 Mayıs 2021 Cumartesi

Kazandibi Tarifi

 

Kazandibi Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • 2 çorba  kaşığı mısır nişastası
  • 2 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilya
  • 15 gr margarin
  • 1 çay bardağı file badem

Tepsi için

  • 15 gr margarin
  • 3 çorba kaşığı tozşeker

Kazandibi Nasıl Yapılır?

  • Mısır ve buğday nişastaları, pirinç unu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın. 1.5 su bardağı süt ekleyip çırpma teli ile karıştırın.
  • Kalan süt ve tozşekeri tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak ısıtın. Pirinç unlu karışımı azar azar ekleyin.
  • Muhallebi kıvamını alınca  1 kaşık margarin ve file bademi ilave edin. İyice karıştırıp ocaktan alın.
  • Yuvarlak bir tepsiyi 1 kaşık margarinle yağlayıp 3 kaşık şekeri tepsinin dibini kaplayacak şekilde serpiştirin.
  • Hazırladığınız muhallebiyi tepsiye dökün. Tepsiyi sık sık çevirerek  orta ateşte  15 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına ters çevirip kare  şeklinde dilimleyin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Aromatik Pilav Tarifi

 

Aromatik Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı basmati pirinç
  • 3.5 su bardağı su
  • 225 gr mantar
  • 1.5 çay fincanı ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı Karya kişniş
  • 1 çay kaşığı Karya toz tarçın
  • 8 diş Karya karanfil
  • 2 Karya defne yaprağı
  • 1 tutam Karya karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Aromatik Pilav Nasıl Yapılır?

Pirinci bol suda bir kaç kez yıkayıp süzün. Tane tane olması için bir tepsiye yayarak kuruyuncaya kadar bekletin. Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin.
Geniş bir tencerede yağı ısıtıp mantarları ilave edin. Hafif sote edip tüm baharatları ve defne yapraklarını ekleyin. Pirinç, 1 çay kaşığı tuz ve 3.5 su bardağı suyu ilave ederek tencereyi hızlı ateşe alın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve suyunu çekinceye kadar pişirin.
Tencereyi ocaktan alıp pilavın üzerini kağıt havluyla örtün ve kapağını kapatın. 10-15 dakika demlenmeye bırakın. Tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.

Şehriyeli Kuzu Güveç Tarifi

 

Şehriyeli Kuzu Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gr dana kuşbaşı
  • 2 çay bardağı arpa şehriye
  • 1.5 su bardağı su
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 3 domates
  • 3 sivri biber
  • 5-6 dal taze soğan
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber

Şehriyeli Kuzu Güveç Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Biberleri iri iri doğrayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağı bir tencerede kızdırıp eti kavurun.
  • Soğan ve biberleri ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin.
  • Et suyunu çekince domates, tuz, biber, tozşeker ve üzerini örtecek kadar su ilave edip etler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Bir tencerede kalan yağı ısıtın. Şehriyeyi ekleyip kavurun. 1.5 bardak su ve tuz ekleyip şehriye suyun yarısını çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Şehriyeyi geniş tabanlı bir güvece alın. Ortasına etli malzemeyi ekleyin. Güvecin ağzını alüminyum folyo ile kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Kremalı Sebze Çorbası Tarifi

 

Kremalı Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 25 gr tereyağı
  • Yarım havuç
  • 1 kırmızı biber
  • 1 kabak
  • 100 gr brokoli
  • 100 ml krema
  • Tuz

Kremalı Sebze Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını eritip unu kavurun. Su, süt ve kremayı ekleyip iyice karıştırın. Gerekirse su ilavesi yapın.
  • Kaynamaya başlayınca rendelenmiş havuç, rendelenmiş kabak, küp doğranmış biber, brokoliyi ilave edip karıştırın.
  • Tuz ile tatlandırıp, sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
  • Kremalı sebze çorbasını, etli güveç ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Ekmek Üstü Kekikli Köfte Domates Tarifi

 

Ekmek Üstü Kekikli Köfte Domates Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 dilim ekşi mayalı ekmek (Kızartılmış)
  • 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 6 adet köfte
  • 10-12 adet cherry domates
  • 1 yemek kaşığı domates püresi
  • 1/2 çay kaşığı soğan tozu
  • 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Susam
  • Taze fesleğen
  • Taze kekik

Köfte için

  • 300 g dana - kuzu kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı toz karabiber

Ekmek Üstü Kekikli Köfte Domates Nasıl Yapılır?

  • Kıymayı tuz, kimyon ve karabiber ile yoğurun. 6’ya bölüp avucunuzda yuvarlayın.
  • Isınmış döküm tavada biraz zeytinyağı ile iki tarafını da pişirin. İçine domates püresini ekleyip köfteleri bulayarak 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin.
  • Domatesleri ikiye kesip biraz tuz, zeytinyağı ve kekik dalları ile tavada soteleyin.
  • Süzme yoğurdu soğan ve sarımsak tozu ile çırpın. Ekmeklerin üzerine sürün.
  • Yeşillik, köfte ve domatesleri de yerleştirip susam ve kekik ile süsleyerek servis edin.

Pide Üstü Ev Döneri Tarifi

 

Pide Üstü Ev Döneri Tarifi İçin Malzemeler

Döner için

  • 500 g dana kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan (Rendelenmiş ve suyu çıkarılmış)
  • 2 yemek kaşığı sulu yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Baharat (Arzuya göre; kimyon, karabiber, pul biber vs)

Pişirmek için

  • Tereyağı veya zeytinyağı

Servis için

  • 1 adet Ramazan pidesi
  • Yoğurt
  • Sızma zeytinyağlı salçalı sos
  • Roka
  • Domates (Dilimlenmiş)
  • Sivri biber (Dilimlenmiş)
  • Turşu (Dilimlenmiş)
  • Baharat (sumak ve/veya pul biber)

Pide Üstü Ev Döneri Nasıl Yapılır?

  • Döner için hazırladığınız tüm malzemeyi geniş bir kaba alarak yoğurun.
  • Tezgahta pişirme kağıdı üzerine silindir şeklinde koyup rulo şeklinde sarın ve kenarlarını bonbon şeker gibi kapatın. 2 saat buzdolabında, sonrasında da en az 1 gün buzlukta bekletin.
  • Pişirmeden önce buzluktan çıkarıp keskin bir bıçakla yaprak şeklinde dilimleyin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 5 dakika süreyle ön pişirme yapın. Servis öncesi tavada tereyağı veya zeytinyağı ile yaprak dönerin iki yüzünü pişirin.
  • Döneri pidenin üzerine alarak yoğurt, sızma zeytinyağlı salçalı sos, roka, domates, sivri biber, turşu, sumak ve/veya pul biber ile servis edin.

Ekmek Üstü Hindi Söğüş Tarifi

 

Ekmek Üstü Hindi Söğüş Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 dilim ekşi mayalı köy ekmeği (Kızartılmış)
  • 400 g hindi göğüs eti
  • 4 adet fındık turp (Dilimlenmiş)
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri
  • 1/2 çay kaşığı soğan tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Taze fesleğen
  • Taze kekik
  • Maydanoz sapı (Kıyılmış)
  • Mavi haşhaş
  • Pembe tane biber

Ekmek Üstü Hindi Söğüş Nasıl Yapılır?

  • Bir kasede zeytinyağı, tuz ve soğan tozunu karıştırıp hindi etini ekleyin 1 saat süreyle bekletin.
  • Süzme yoğurt ve labne peyniri krema kıvamında çırpıp ekmeklerin üzerine sürün. Fesleğen yapraklarını yerleştirin.
  • Döküm tavada kısık ateşte hindi etinin iki yüzünü de pişirin ve gelişigüzel doğrayarak fesleğenlerin üzerine koyun. Turp dilimlerini yerleştirin. Haşhaş, pembe biber, kekik ve kıyılmış maydanoz saplarını serptikten sonra servis edin.

Ekmek Üstü Nar Ekşili Caprese Tarifi

 

Ekmek Üstü Nar Ekşili Caprese Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 dilim tam buğday ekmeği (Kızartılmış)
  • 3 yemek kaşığı labne peyniri (Krema kıvamında çırpılmış)
  • 1 top mozzarella peyniri (Dilimlenmiş)
  • 2 adet domates (Dilimlenmiş)
  • 2 yemek kaşığı halka siyah zeytin
  • Taze fesleğen
  • Taze kekik
  • Aromatik sızma zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • Susam

Ekmek Üstü Nar Ekşili Caprese Nasıl Yapılır?

  • Ekmeklerin üzerine labneyi sürüp yeşillikler ile birlikte mozzarella ve domates dilimlerini yerleştirin.
  • Siyah zeytin, susam, sızma zeytinyağı ve nar ekşisi ile süsleyerek servis edin.

Ekmek Üstü Pazılı Tavuk Tirit Tarifi

 

Ekmek Üstü Pazılı Tavuk Tirit Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 dilim ekşi mayalı ekmek (Kızartılmış)
  • 1 demet pazı (Haşlanarak soğuk sudan geçirilmiş ve doğranmış)
  • 300 g tavuk göğsü (Haşlanmış ve didiklenmiş)
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt (Krema kıvamında çırpılmış)
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nar
  • Taze kekik

Ekmek Üstü Pazılı Tavuk Tirit Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış ve didiklenmiş tavuğu bir tutam tuz, karabiber ve zeytinyağı ile tavada kısık ateşte kızartın.
  • Kızarmış ekmeklerin üzerine pazı ve yoğurdu koyun tavuğu pay edin. Nar ve taze kekik ile süsleyerek servis edin.

Mini Pide Üstü Pastırma & Kuru Fasulye Tarifi

 

Mini Pide Üstü Pastırma & Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

Mini pide için

  • 3 bardak un (Bardak ölçüsü: 200 ml)
  • 1 bardak su (Bardak ölçüsü: 200 ml
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 8 g kabartma tozu

Üzeri için

  • 9 yemek kaşığı kuru fasulye (Haşlanmış)
  • 9 adet ince dilim pastırma
  • 3 adet yumurta (Az haşlanmış)
  • Biber salçası (Tatlı veya acı; tercihe bağlı)
  • Baharat (Arzuya göre pul biber, karabiber, tane biber vs)
  • Turşu
  • Taze yeşillik

Mini Pide Üstü Pastırma & Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

  • Pide için gerekli tüm malzemeyi geniş bir kaba alarak yoğurun ve hamuru 3 eşit parçaya bölün.
  • Bezeleri pişirme kağıdı koyduğunuz fırın tepsisinin üzerine alıp avucunuzla bastırarak yuvarlak şekilde açın. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.
  • Kuru fasulye ile pastırmayı bir kaba alarak baharat ile harmanlayın.
  • Fırından aldığınız pidelerin üzerine biraz salça sürün ve baharatlanmış kuru fasulye ile pastırmaları pay edin. Tercihe göre yarım veya bütün yumurta, yeşillik ve turşu ile süsleyerek servis edin.

Ezme Salata (Böylesi Daha Lezzetli) Tarifi

 

Ezme Salata (Böylesi Daha Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet salatalık
  • 3 adet domates
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • Tuz

    Ezme Salata (Böylesi Daha Lezzetli) Tarifi Yapılışı

  • Bütün malzemeleri minik minik doğrayın.
  • Biber salçası, nar ekşisi, zeytinyağı, limon, isot ve tuzu ekleyin ve karıştırın.
  • Bu malzemelerden 1 kg kadar salata çıkmakta dilerseniz miktarları değiştirebilirsiniz.
  • Bütün malzemeleri dilerseniz robottan geçebilirsiniz ama bence böyle doğranmış hali çok daha lezzetli.

Krep Börek (Sahurda En Kolay Yapılabilecek Börek) Tarifi

 

Krep Börek (Sahurda En Kolay Yapılabilecek Börek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeteri kadar un yaklaşık 1, 5-2 su bardağı un

İç harcı için;

  • Beyaz peynir
  • Kaşar peyniri
  • Maydanoz

Kızartmak için;

  • Çok az sıvı yağ

    Krep Börek (Sahurda En Kolay Yapılabilecek Börek) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yumurtayı, suyu, sütü ve tuzu derin bir kasede iyice çırpıyoruz.
  • Daha sonra üzerine unu yavaş yavaş ilave edip krep hamuru olacak şekilde yapıyoruz.
  • Kıvamı kek hamurundan biraz daha sıvı olacak.
  • Isıttığımız yapışmaz tavaya bir kepçe kadar karışımımızdan döküp yayıyoruz.
  • Fazla kızarmadan ters çeviriyoruz.
  • Diğer tarafıda aynı şekilde çok az pişirip bu şekilde krep hamurumuzu bitiriyoruz.
  • Hafif pişen kreplerimizin ortasına peynirli maydanozlu harcımızdan koyup önce iki kenarını sonra diğer iki kenarını ortada birleştiriyoruz.
  • Birleşim yeri alta gelecek şekilde tavamıza alıp çok az sıvı yağı da ekleyip kreplerimizi arkalı önlü güzelce kızartıyoruz.
  • Kızaran kreplerimizi 2ye bölüyoruz krep böreğimiz hazırdır.
  • Not:krepin kurumaması için ve katlaması kolay olsun diye çok kızartmadan pişirin çünkü peynirli harcı kattıktan sonra tekrar kızartacağız afiyet olsun.

Runch Sos Tarifi

 

Runch Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak yada sarımsak tozu
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tutam kekik
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Yeşilsoğan
  • Karabiber
  • Tuz

    Runch Sos Tarifi Yapılışı

  • ir kaseye yoğurtlarımızı koyalım içerisine, yeşilliklerden maydanoz dereotu ve incecik doğradığımız taze soğanımızı ilave edelim.
  • Taze sarımsak varsa o da çok yakışacaktır.
  • Yeşillikleri doğrayabildiğimiz kadar ince doğrayalım.
  • Sarımsakları ezelim.
  • Karabiber, tuz ve dağ kekiğide ekleyip iyice harmanlayalım.
  • Sarımsak yerine sarımsak tozuda olur.
  • Hardalınız varsa onuda ekleyebilirsiniz mayonezide ekleyip harmanlamaya devam edin.
  • Sosu hazırladıktan sonra buzdolabında 1 saat bekletirseniz yeşilliklerin ve sarımsağın aroması yoğurda daha güzel geçecektir.
  • Sos miktarını istediğiniz gibi azaltıp çoğaltabilirsiniz.

    Bu sos çabuk bozulabilen yapıda, o yüzden yaptığınız gün bitebilecek bi miktarda yapmaya özen gösterin.

    Deneyenlere şifa olsun,