Kadayıflı Tavuk Göğsü (Tavuk Göğüslü Magnolia) Çıtır Çıtır Tarifi İçin Malzemeler
Kadayıfı için;
- 200 gram çiğ tel kadayıf
- 100 gram tereyağ
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
Tavuk göğsü için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket şeker vanilin
Kadayıflı Tavuk Göğsü (Tavuk Göğüslü Magnolia) Çıtır Çıtır Tarifi Yapılışı
- Öncelikle muhallebisi için tencereye tereyağ ve unu alalım, kokusu çıkana kadar unu kavuralım.
- Ardından sütü döküp hızlıca karıştıralım topak kalmaması için.
- Ardından şekeri ekleyip göz göz olana kadar karıştıralım.
- Göz göz olup pişince ocağı kapatalım ve şeker vanilini ekleyip karıştıralım.
- Muhallebimizi soğuyana kadar bi kaç kez blendırdan geçirelim ki kabuk bağlamasın daha kremsi bi dokusu olsun diye.
- Muhallebi soğurken çiğ kadayıfı doğrayıp tavada tereyağda altın sarısı olana kadar güzelce kavurup en son çekilmiş cevizi ekleyelim ve onu da soğumaya bırakalım.
Püf noktası, muhallebi de kadayıf da soğumalı ki kadayıflar yumuşamasın çıtır çıtır kalsın. - İkisi de soğuduktan sonra dilediğiniz gibi kuplarınızı doldurabilirsiniz.
- Ben çilek ve kadayıf kullandım, dileyen kadayıf yerine bisküvi, çilek yerine farklı mevsim meyveleriyle de süsleyebilir.
Afiyet olsun 😊🌸🌼.