9 Mayıs 2021 Pazar

Kadayıflı Tavuk Göğsü (Tavuk Göğüslü Magnolia) Çıtır Çıtır Tarifi

 

Kadayıflı Tavuk Göğsü (Tavuk Göğüslü Magnolia) Çıtır Çıtır Tarifi İçin Malzemeler

Kadayıfı için;

  • 200 gram çiğ tel kadayıf
  • 100 gram tereyağ
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz

Tavuk göğsü için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket şeker vanilin 

    Kadayıflı Tavuk Göğsü (Tavuk Göğüslü Magnolia) Çıtır Çıtır Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle muhallebisi için tencereye tereyağ ve unu alalım, kokusu çıkana kadar unu kavuralım.
  • Ardından sütü döküp hızlıca karıştıralım topak kalmaması için.
  • Ardından şekeri ekleyip göz göz olana kadar karıştıralım.
  • Göz göz olup pişince ocağı kapatalım ve şeker vanilini ekleyip karıştıralım.
  • Muhallebimizi soğuyana kadar bi kaç kez blendırdan geçirelim ki kabuk bağlamasın daha kremsi bi dokusu olsun diye.
  • Muhallebi soğurken çiğ kadayıfı doğrayıp tavada tereyağda altın sarısı olana kadar güzelce kavurup en son çekilmiş cevizi ekleyelim ve onu da soğumaya bırakalım.
    Püf noktası, muhallebi de kadayıf da soğumalı ki kadayıflar yumuşamasın çıtır çıtır kalsın.
  • İkisi de soğuduktan sonra dilediğiniz gibi kuplarınızı doldurabilirsiniz.
  • Ben çilek ve kadayıf kullandım, dileyen kadayıf yerine bisküvi, çilek yerine farklı mevsim meyveleriyle de süsleyebilir.
  • Afiyet olsun 😊🌸🌼.

Börek Tadında Patatesli Kek Tarifi

 

Börek Tadında Patatesli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 tane minik minik doğranmış patates
  • 1 tutam maydanoz (Arzuya göre dereotu)
  • 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan (Varsa taze soğanda konabilir)
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 çay kaşığı karbonat (Yoksa sorun değil)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Pulbiber
  • 1 parçada kahvaltılık beyaz peynir

Not kekinize eklediğiniz tuza dikkat edin çünkü peynirde tuzlu olabilir  

Börek Tadında Patatesli Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle geniş bir kabın içine yumurta yoğurt sıvı yağ karıştırılır kabartma karbonat maydanoz tuz pul biber konur karıştırılır unumuzuda ekliyelim.
  2. Diğer yandan patateslerimizi soyup ince ince minik minik doğruyoruz bütün malzemeleri karıştırıp yağlanmış tepsiye döküyoruz.
  3. Üstüne rende kaşar peynirimiz serpiştirip isteğe bağlı çörek otu serpin.
  4. 180 derecelik fırında alt üst ayarda kontrollü bir şekilde pişirelim servis anında sarımsaklı yoğurtta ekleyebilirsiniz. Servise hazır.

Mini Lokmalık Pizza Tarifi

 

Mini Lokmalık Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamur:

  • 2-2.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Ketçap
  • Kekik
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • Sucuk
  • Sosis
  • Biber

    Mini Lokmalık Pizza Tarifi Yapılışı

  • Hamur için bütün malzemeleri katıp güzelce yoğuruyoruz (ben geceden yaptım hamurumu sabah kullanmak için).
  • Mayalanması için yarım saat bir saat dinlendiriyoruz.
  • Dinlenen hamuru açıp bir bardak yardımı ile daireler kesiyoruz.
  • Üzerine ketçap ve kekik sürüyoruz ardından kaşar koyuyoruz.
  • En son sucuk sosis ve biberi de ilave edip 190 derece fırının en alt bölümünde 15-20 dakika pişiriyoruz.

Porsiyonluk Şahane Meyveli Parfe Tarifi

 

Porsiyonluk Şahane Meyveli Parfe Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) paket krema(100 ml)
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet muz
  • 1/2 (yarım) elma
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata
  • 1/2 (yarım) paket bisküvi (petit beurre mini)
  • üzeri için;1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı çikolata sos(toz)
  • 1 tatlı kaşığı sürülebilir çikolata(çokokrem)
  • Fıstık tozu

    Porsiyonluk Şahane Meyveli Parfe Tarifi Yapılışı

  • rema ve pudra şekeri geniş bir kasede karıştıralım, ardından bisküvileri elimizde kırarak kremanın içine atalım, damla çikolatayı ekleyelim muz ve elmayı küp küp doğrayalım içine dökelim.
  • Karışımın ardından kullanacağınız kaseye streç filmi yerleştirelim, tatlıyı kaselere pay edelim.
  • Streç filmin dışarıda kalan kısımları ile üzerini kapatalım, buzluğa yerleştirelim(25-30 dakika, biraz donsun)çikolata sosu hazırlayalım, süt ve çikolata tozunu sos tenceresine dökelim, karıştıralım, sos kıvam alınca, çikolatayı ekleyip karıştıralım, meyveli parfe biraz donmaya yakın buzdolabına yerleştirelim.
  • Tatlımızı servis vakti çikolata sos ve fıstık tozu ile süslemeyi unutmayın.
  • kolay gelsin,.

Pide Kapama Tarifi

 

Pide Kapama Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket maya(yaş kullandım)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 fincan sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Çörek otu

İçi için;

  • Sucuk
  • Kuşbaşı
  • Kaşar peyniri
  • Yumurta

    Pide Kapama Tarifi Yapılışı

  • Hamurumuz için gerekli malzemeler yoğrulur ve mayalanmaya bırakılır.
  • Hamur ele yapışmayacak kıvamda ama yumuşak olmalı.
  • 2 parçaya bölünür.
  • El ile büyük bir yuvarlak açılır.
  • Üzerine yumurta sürülür, kasar serpilir,.
  • Ardından sucuk, kuşbaşı ilave edilir.
  • Diğer hamur da aynı boyutta açılır üzerine kapatılır.
  • Üzerine yine yumurta sürülür, çörek otu serpilir.
  • 200 derece fırına verilir.
  • Çıkarmaya yakın dilerseniz tereyağı koyabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Fırında Çıtır Çıtır Nefis Lezzette Paçanga Böreği Tarifi

 

Fırında Çıtır Çıtır Nefis Lezzette Paçanga Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet hazır yufka
  • 360 gram pastırma
  • 150 gram sucuk
  • 400 gram kaşar peyniri
  • 3 adet kapya biber
  • 3 adet çarliston biber
  • 3 adet domates
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağı

Sosu için:

  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1 çay bardağı süt

Üzeri için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı süt
  • Galeta unu

    Fırında Çıtır Çıtır Nefis Lezzette Paçanga Böreği Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle biberleri minik minik doğrayın ve sıvı yağı döktüğünüz tavada 2-3 dk. Soteleyin.
  • Geniş bir kaba doğradığınız pastırma ve sucukları, kabuklarını soyup minik minik doğradığınız domatesleri, rendelediğiniz kaşarı ve sotelediğiniz biberleri alın.
  • Her bir yufkayı dört eşit parçaya bölün.  .
  • Sos için başka bir kapta 1 çay bardağı sıvı yağı ve 1 çay bardağı sütü karıştırın ve her bir üçgen parçaya fırça yardımıyla bu sostan sürün.
  • Üçgen parçaların geniş tarafına pastırmalı harçtan koyun ve önce üst geniş kenardan, sonra yanlardan kapatarak, sigara böreğine göre daha geniş olarak yufkanın ucuna kadar sarın.
  • Üst harcı için 2 yumurta sarısı ve 1 çay bardağı sütü karıştırın.
  • Sardığınız böreklerin bir yüzünü önce bu karışıma sonra galeta ununa batırın.
  • Börekleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 ° fırında 30 dk. Pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.

Midye Tatlısı Tarifi

 

Midye Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Tereyağı (üzeri için)
  • Antep fıstığı (iç harcı için)

Açarken kullanmak için:

  • Nişasta

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı su
  • 3.5 su bardağı şeker
  • 2-3 damla limon

Midye Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için; Öncelikle şeker ve suyu tencereye alarak kaynamaya bırakın.
  • Şerbet kaynamaya başladığında içerisine limon suyu ekleyin. 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Hamur için; Nişasta, tereyağı ve antep fıstığı dışındaki hamur malzemelerini karıştırma kabına alın.
  • Malzemeleri yoğurarak yumuşak bir kıvam elde edin.
  • Hazırladığınız hamuru 20 bezeye ayırın ve 30 dakika dinlendirin.
  • Bezeleri 2'ye ayırın. İlk aşamada yalnızca 10 beze kullanılır.
  • Bezeleri tek tek pasta tabağı büyüklüğünde olacak şekilde açın ve üst üste koyun.
  • 10 taneyi açarak üst üste koyduktan sonra tek bir yufka olarak açabileceğiniz şekilde büyük açın.
  • Yufkayı sıkı bir şekilde rulo yapın. Ruloyu bir parmak genişliğinde kesin.
  • Kestiğiniz parçaları yan yatırarak merdane yardımıyla hafifçe açın.
  • Antep fıstıklarını blenderdan geçirerek küçük parçalar haline getirin.
  • Açtığınız hamurların ortasına antep fıstığı yerleştirin ve poğaça kapatır gibi kapatın.
  • Fırın tepsisini yağlayın ve hazırladığınız hamurları tepsiye dizin.
  • Kalan 10 bezeyi de aynı şekilde hazırlayarak tepsiye yerleştirin.
  • Hamurların üzerine şekil vermek için çatal ile çizgiler atın.
  • Ardından tereyağını tavada eritin ve kaşık yardımıyla hamurların üzerinde gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında tatlıların üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Tatlıyı fırından çıkarttıktan sonra soğuyan şerbeti üzerinde gezdirin.
  • Tatlı şerbeti çektiğinde servise hazır olur. Afiyet olsun.

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

 

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbet için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu

Hamur için

  • 2 su bardağı un
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat
  • 2 yumurta
  • 5 yemek kaşığı margarin
  • 250 gr tuzsuz taze beyaz peynir

Süslemek için

  • Hindistan cevizi

Kemalpaşa Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 taşım daha kaynatın.
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Tuzsuz taze beyaz peyniri rendeleyin.
  • 2 kaşık unu daha sonra kullanmak üzere ayırın, kalan unu elekten geçirerek geniş bir tepsiye alın.
  • Ortasını havuç şeklinde açıp yumurta ve karbonat ekleyin.
  • Oda ısısında yumuşatılmış 4 yemek kaşığı margarin ve peyniri ekleyip 3-4 dakika yoğurun.
  • Hamuru 18 parçaya bölüp ayırdığınız una hafifçe bulayarak elinizde yuvarlayın.
  • Hamur toplarını yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pembeleşinceye kadar 20-25 dakika pişirin.
  • Pişen hamurları ılık şerbete atıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika kaynatın.
  • Kevgirle alıp servis tabağına dizin. Soğuyunca rendelenmiş hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
  • Kemalpaşa tatlısını, kakaolu dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Badem Tatlısı Tarifi

 

Badem Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı toz badem
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 125 gr eritilmiş tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Tuzsuz bütün badem

Şerbet için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Badem Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın ve soğumaya bırakın. Badem tatlısı için, toz badem, yumurta, pudra şeker, eritilmiş tereyağı, un, kabartma tozu ve vanilyayı çukur bir kaba alıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine birer tane bademi hafifçe batırarak yapıştırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün. Şerbeti çekince servis yapın.

Haşhaşlı Revani Tarifi

 

Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin:

  • 1.5-2 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı haşhaş
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi

Şerbeti için:

  • 2.5 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4-5 damla limon suyu

Haşhaşlı Revani Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tatlının şerbetini hazırlıyoruz. Bir tencere içerisine su ve toz şekeri dökün. Biraz karıştırdıktan sonra pişmesi için bırakın.
  • Şerbet kaynamaya başladığında içine limon suyunu damlatın ve birkaç dakika daha pişirin. Ardından ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Hamuru için, bir kabın içerisine toz şeker ve yumurtaları alın. Mikser yardımıyla çırpın.
  • Üzerine yoğurt, sıvı yağ ve portakal suyunu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Ardından irmik, kabartma tozu, haşhaş, vanilin ve portakal kabuğu rendesini de ekleyin.
  • Tüm malzemeleri özdeşleşinceye kadar çırpın.
  • Daha sonra unu eleyerek yavaş yavaş harca ekleyin.
  • Revani harcını çırptıktan sonra fırın tepsisine veya borcama güzelce yayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Pişen revaninin üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbeti tamamen çektiğinde dilimleyerek servis edebilirsiniz.
  • Hazırladığınız haşhaşlı revaniyi, ev yapımı vanilyalı dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Hira Tatlısı Tarifi

 

Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Bulamak için:

  • 1/2 su bardağı irmik

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker

Hira Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şerbeti hazırlayarak başlayın. Şeker ve suyu bir tencereye alın ve ocağın altını yakın.
  • Şekerler eriyene kadar sürekli karıştırın. Şerbeti kesinlikle kaynatmayın. Şekerler eridiğinde kaynamadan hemen önce ocağın altını kapatın ve soğuması için kenarda bekletin.
  • Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri bir kabın içerisine alın ve karıştırın.
  • Hamur ele yapışacak yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurun.
  • Geniş bir kaseye yarım bardak irmik koyun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçaları kopartın ve elinizde yuvarlayın.
  • Hazırladığınız hamurları irmiğe bulayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında hamurları ortalama 25 dakika pişirin.
  • Tatlıyı fırından çıkartır çıkartmaz, soğuyan şerbeti üzerinde gezdirin ve şerbeti çekmesi için kenarda bekletin.
  • Tatlı tamamen şerbeti çektiğinde üzerini hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Soğuk Baklava Tarifi

 

Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 250 gr tereyağı 

Şerbeti için:

  • 4 bardak süt
  • 1 bardak su
  • 2 bardak toz şeker

Arası için:

  • İyi çekilmiş antep fıstığı ya da iri çekilmiş ceviz ya da fındık 

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 50 gr bitter yada sütlü çikolata rendesi 

Soğuk Baklava Nasıl Yapılır?

  • Tatlıyı yapmaya başlamadan önce şerbeti ocağa koymakla başlayalım. Bir tencere içerisine süt su ve şekeri alalım ve ocağı açalım. Bir süre kaynadıktan sonra altını kapatalım ve bir kenara alalım. 
  • Bir tava yardımı ile tereyağını eritelim. Çok küçük bir kısmı ile baklava yapacağımız tepsiyi ya da borcamı yağlayalım.
  • Baklavalık yufkaları borcam boyutunda keselim. Kullanacağınız borcam 30 cm’lik olabilir. Yufkaları iki eşit parçaya ayıralım ve alt katı için bir yarısını üst katı için diğer yarısını kullanalım. Her bir katı bir fırça yardımı ile yağlayalım. 
  • Baklava katlarının arasına çok kalın olmayacak şekilde kenar parçaları da koyabilirsiniz. Her katı yağlamayı unutmadan tüm katları yağlayarak yufkaları üst üste dizelim. 
  • Ardından baklavanın içerisine koyacağımız malzemeyi serpiştirelim. Antep fıstıklarını serpiştirirken her yere özellikle köşelerine de dağılmasına dikkat edelim.
  • Arasına malzemeyi yerleştirdikten sonra da baklavanın üst katını da araları yağlanacak şekilde dizelim.
  • Son olarak baklavamızın üst katını da yağlayalım ve göze hoş gelmeyen kısımlarını düzeltelim. 
  • Baklavanızı istediğiniz şekilde dilimleyebilirsiniz. Ancak kare şekilde dilimlemek daha faydalı olacaktır.
  • Önceden ısıtılmış 180C’lik fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Fırın tipine göre ortalama 1 saat ile 1 saat 15 dakika arasında pişmektedir.
  • Baklavalar piştikten sonra ilk sıcağının çıkması için 5-10 dakika beklenmelidir. 
  • Şerbet verme işlemi sıcak baklavaya soğuk şerbet şeklinde olmalıdır. 
  • Tatlı şerbetlendikten sonra şerbeti çekmesi ve soğuması için ilk olarak oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat bekletilmelidir. 
  • Baklava yeterince soğuduktan sonra üzeri için, elek yardımı ile üzerine kakao ve ince rendelenmiş çikolataları gezdirelim.
  • Bu aşamada isterseniz süt tozu ile karıştırdığınız kakaoyu kullanabilir ya da iyice toz haline getirdiğiniz çikolatayı kullanabilirsiniz. 
  • Servis ederken üzerine çekilmiş antep fıstığı serpiştirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.. 

Bülbül Yuvası Tarifi

 

Bülbül Yuvası Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un
  • 200 gr tereyağı
  • Ceviz içi

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon

Üzeri için

  • Toz Antep fıstığı

Bülbül Yuvası Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu kaynatıp soğumaya bırakın. Yumurta, süt, ayçiçeği yağı, sirke ve aldığı kadar unu karıştırıp yoğurun.
  • Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp nişasta yardımıyla incecik açın. Üzerine bolca ceviz içi serpin.
  • Rulo şeklinde sarıp 3’er cm genişliğinde kesin. Tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizip üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin.
  • 175 derece fırında pişirin. Üzerine soğuyan şerbeti gezdirin. Şerbeti iyice çekince üzerine toz Antep fıstığı serpiştirin.
  • Bülbül yuvasını, ev yapımı hoşaf ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.