10 Ağustos 2021 Salı

Kakao Dolgulu Çikolatalı Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 200 gram tereyağı/margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un

İç Dolgusu İçin

  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 60 gram sütlü çikolata

    Yapılışı

  • Karıştırma kabına 200 gram yumuşak margarini ekliyoruz üzerine yumurtayı, 1fincan sıvı yağı un haricinde diğer malzemeleri karıştırma kabına alıp karıştıralım yavaş yavaş 3,5 su bardağı unu ekleyip yumuşak bir kıvam elde edelim.
  • Oluşan hamurdan elma büyüklüğünde parça alıp 1yemek kaşığı kakaoyu ekleyip yoğuralım kakaolu hamurdan küçük parçalar alarak yuvarlayıp hafifçe uzatıyoruz.
  • Kakaolu hamurun hepsini bir şekilde yapalım beyaz hamurdan da ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayalım eşit bir şekilde parçalara ayıralım.
  • Beyaz hamuru elimizde açarak arasına kakaolu hamuru koyup kapatalım yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı pembeleşinceye kadar pişirelim.
  • Kurabiyeler soğuyunca üzerine benmari usulü erittiğimiz 60 gram sütlü çikolatayı üzerine kaşıkla gezdirelim çikolata sıcakken üzerine toz Antep fıstığı dökelim.
  • 30 dakika dolapta beklettikten sonra servise hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Kadayıf Dolması Tarifi

 

Kadayıf Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram taze kadayıf ( İnce olursa daha güzel sonuç veriyormuş )
  • 1 su bardağı ceviz
  • 5 adet yumurta sarısı
  • 1 adet vanilya

Süslemek İçin

  • Antep fıstığı

Kızartmak İçin

  • Sıvı yağ

Şerbeti İçin

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Kadayıf Dolması Tarifi Yapılışı

  • Şeker su ve limonu tencereye alıp kaynatalım. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kaynatıp ocaktan alalım ve tamamen soğutalım.
  •  Kadayıftan uzunlamasına bir karış kadar kesip tezgaha alalım üzerine ceviz koyup yaprak sarması sarar gibi saralım. Çok sık sarmamaya özen gösterelim sıkı olursa içi pişmeyebilir. Bu işleme kadayıflar bitinceye kadar devam edelim (19 adet çıktı)
  •  Yumurta sarılarını güzelce çırpalım ve vanilya ekleyelim yumurta kokusunun ön plana çıkmaması için yapılan bir işlem ( Bazı kimseler de biraz tuz ekliyormuş ben vanilya ekledim)
  •  Sarmış olduğumuz kadayıf dolmasının bir kenarını yumurta sarısına batırıp elimizin içerisinde şeklini toparlayalım üstten baş parmağımızla attan da serçe parmağımızla destek vererek avuç içerisinde döndürelim.
  • Sıkmamaya özen gösterelim. Yumurta ile hemen şekil alıyor zaten her yeri yumurtaya bulanmış hale gelince tepsi içerisinde biraz bekletelim.
  •  Kızgın yağda kızartıp soğuk şerbetin içersin atıp kaşık ile biraz çevirip servis tabağına alalım. Üzerini Antep fıstığı ile süsleyip sevdiklerimize ikram edelim🤗✌🎈💐

Starbucks Kurabiye Tarifi

 

Starbucks Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta sarısı
  • 150 gram margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın (İsteğe bağlı)
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz veya fındık
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1.5 su bardağı un

    Starbucks Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Yumurta sarısını ve margarini iyice yoğuralım. Üzerine pudra şekeri, su, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip tekrar yoğuralım.
  • İsterseniz tarçın ekleyebilirsiniz, ben kullanmadım. Azar azar un ilave ederek yoğurmaya devam edelim. Ele yapışmayan bir hamur olacak.
  • Son olarak ceviz ve damla çikolatayı ekleyip yoğuralım. Hamuru rulo yapalım ve streç filme sarıp buzlunda 25-30 dakika bekletelim.
  • Hamuru buzluktan çıkarttıktan sonra dilimleyelim ve tepsiye dizelim. 180 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim. Afiyet olsun ❤️

Soft Dondurma (Bu Tarif Kaçmaz) Tarifi

 

Malzemeler

  • 500 ml yağlı süt
  • 1 tane tek içimlik salep tozu
  • Yarım çay Bardağı Toz Şeker (Çok şekerli sevmiyorsanız toz şekeri azaltabilirsiniz!)
  • 1 vanilin

Kremşanti için;

  • 1 poşet sade şanti
  • 200ml süt (veya bir kutu çiğ krema çırpalım)

Kakaolu Dondurma İçin;

  • 1-2 tatlı kaşığı kakao tozu
  • 1 yemek kaşığı damla çikolata

     Yapılışı

  • İlk önce krem şantiyi 200 ml süt ile koyulaşana kadar çırpalım ve buzdolabında bekletelim.
  • 500 ml sütü uygun bir tencereye alalım, içine yarım çay bardağı şeker ekleyelim ve karıştıralım. En kısık ateşte kaynatalım.
  • Sütümüz kaynamaya başlarken içine salep ve vanilin ekleyip 2-3 dakika karıştıralım.
  • Ara ara karıştırarak en kısıkta 20 dakika kaynatalım.
  • Sürenin sonunda ocaktan alalım ve şimdi karışımın ılımasını bekleyelim.
  • Sütümüz ılıdıktan sonra içine hazırladığımız şantiyi ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar nazikçe karıştıralım.
  • Karışımın yarısını sade olarak dondurma kabına alalım.
  • Diğer yarısına 1-2 tatlı kaşığı kakao tozu ve damla çikolata ekleyip iyice karıştırıyoruz. Kakaolu dondurmamızı da ayrı bir dondurma kabına alalım.
  • Dondurmalarımızı dondurucuya alıp 1 saat kadar donmasını bekleyelim. Sürenin sonunda dondurmaları dolaptan çıkartalım ve çatal yardımı ile karıştıralım. Bu işlemi aralıklarla dondurmalar katılaşıp karıştırılamayacak kıvama gelene kadar 3-4 defa olacak şekilde tekrarlayalım.
  • Son kez karıştırdıktan sonra kabın kapağını kapatarak 1 gece dondurucuda bekletelim ve servis edelim. Afiyet olsun!
    • Not: Şantiyi ekledikten sonra içine küçük doğranmış ve püre edilmiş muz veya çilek ekleyebilirsiniz.
    • Not ; Salepteki tarçın tadını sevmeyen aktardan saf salep alıp kullanabilir.
    • Not: Dondurucum -18 derecede.
    • Daha iyi sonuç almak için dondurmayı kalın bir kaba dökelim ve poşete geçirelim. Daha sonraki tarifimde bu şekil denedim sonuç süper oldu.
    • Not: Buzlanmayı önlemek içim saat başı çıkarıp iyice karıştırmayı ihmal etmeyin. Günlük tüketmenizi tavsiye ederim. Çıkardıktan sonra 2-3 dakika bekletip öyle tüketelim.

Mantar Ve Taze Soğanlı Tavuk (Kremasız) Tarifi

 

Mantar Ve Taze Soğanlı Tavuk (Kremasız) Tarifi İçin Malzemeler

Marine İçin

  • 2 adet iri tavuk göğsü
  • 2 diş sarımsak
  • 1 dolu yemek kaşığı nişasta
  • Soya sosu
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Köri baharatı
  • Zeytinyağı

Pişirmek İçin

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet taze soğan
  • 6-7 adet mantar
  • 300 ml sebze suyu veya tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Mantar Ve Taze Soğanlı Tavuk (Kremasız) Tarifi Yapılışı

  • Önce tavuğu marine edin. Bunun için tavukları kuşbaşı doğrayın ve bir kâseye koyun. Marine için tüm malzemeleri ekleyin elinizle harmanlayın.
  • En az yarım saat dinlenmeli ( Tuzu az gelirse pişirme esnasında biraz daha tuz veya soya sosu ilave edersiniz ). Tavayı iyice ısıtın ve zeytinyağını ekleyin.
  • İyice kızan yağa tavuğu ekleyin ve hiç karıştırmadan biraz kızarmasını bekleyin ( Hemen karıştırırsanız hemen suyunu salar )
  • Bir dakika sonra karıştırmaya başlayabilirsiniz. Taze soğan ve mantarı da ekleyin biraz daha kavurun. Eğer tuzu az gelirse biraz ilave edebilirsiniz.
  • Sebze suyunu da ilave edin biraz çekene kadar ellemeyin. Yaklaşık 10-15 dakika sonra tereyağı ilavesi yapın ve biraz daha pişirin ( 5 dakika kadar ) Makarna veya pilav eşliğinde afiyetle tükete bilirsiniz. Afiyet olsun😍

9 Ağustos 2021 Pazartesi

Kahvaltılık Ekmek Dilimleri Tarifi

 

Kahvaltılık Ekmek Dilimleri Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet baget ekmek ( 20 dilim kadar) (Somon yada istediğiniz başka ekmekte olur)
  • Yarım çay bardağı zeytin yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 7-8 dal maydanoz
  • Yarım kangal sucuk ( dilimlenmiş )
  • Bir kase kaşar peyniri ( rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yeterince
  • Tuz ve karabiber
  • İsteğe bağlı ( yarım kırmızı kapya biber

    Kahvaltılık Ekmek Dilimleri Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle ekmeklerimizi dilimler halinde keselim.
  • Zeytinyağ, tereyağ, maydanoz, sarımsak tuz ve kekik mutfak robotundan çekin yada incecik bıçak yardımıyla doğrayabilirsiniz.
  • Hazırlamış olduğunuz karışımı ekmek dilimlerinin üzerine sürüp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üzerlerine birer dilim sucuk koyup sucukların üzerine kaşar peyniri serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10-15 dakika kadar kızartıp sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
  • Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun isterseniz sucuk kullanmadan da yapabilirsiniz. 😋.


Zerdeçallı Zencefilli Latte (Gluten,Eleminasyon,Tüm Diyetlere Uygun) Tarifi

 

Zerdeçallı Zencefilli Latte (Gluten,Eleminasyon,Tüm Diyetlere Uygun) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250ml badem sütü ya da hindistan cevizi sütü (ben badem sütü tercih ettim, diyet yapmayanlar normal süt ile de yapabilirler.)
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı toz karabiber
  • 1/4 (çeyrek) öğütülmüş zencefil
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı karanfil
  • 1 tatlı kaşığı doğal bal
  • İsteğe göre vanilya ekstraktı (ben tercih etmedim)

    Zerdeçallı Zencefilli Latte (Gluten,Eleminasyon,Tüm Diyetlere Uygun) Tarifi Yapılışı

  • Bütün malzemeleri mixere koyup karıştırın, içeceğiniz hazır.
  • Ben yazın içine 2-3 küp buzda koyuyorum, soğuk güzel oluyor.
  • Afiyet ve şifa olsun.


Sokak Lezzetlerinde Evde Közlenmiş Mısır Tarifi

 

Sokak Lezzetlerinde Evde Közlenmiş Mısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet mısır
  • Göz kararı tuz
  • Közmatik 

    Sokak Lezzetlerinde Evde Közlenmiş Mısır Tarifi Yapılışı

  • Mısırlarımızı köz matiğin üzerine alalım.
  • Aygazın altını yakalım ve kontrollü pişirelim.
  • Tuz katıp servis edelim.

Ispanaklı Kiş Tarifi

 

Ispanaklı Kiş Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2.5 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı soğuk su
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağına yakın un
  • 2 yemek kaşığı sıvıya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 2 bağ yıkanıp ince ince doğranmış ıspanak
  • 1 orta boy kuru soğan
  • Yarım kapya biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz karabiber ve pul biber

Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt

Üzeri için ;

  • Yeterince rendelenmiş kaşar peyniri

    Ispanaklı Kiş Tarifi Yapılışı

  • Hamur için gerekli malzemeleri bir kaba alalım.
  • Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.
  • Tepsinin boyutuna göre açalım.
  • Kalıba yerleştirip çatalla delikler açalım.
  • Hamuru dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
  • İç harcı için tavaya sıvı yağ ve soğanları ekleyip soteleyelim.
  • Kapya biberi ekleyelim.
  • Ispanağı da ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Baharatları ekleyip ocağın altını kapatıp soğumasını bekleyelim.
  • Ayrı bir kapta yumurta ve sütü çırpalım ve ıspanaklı karışıma dökelim.
  • Hamurun üstüne ıspanaklı harcı dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişirelim.
  • Çıkarmaya yakın rendelenmiş kaşar peyniri ekleyelim. Servis edelim.
  • Afiyet olsun….

Fırında Patates Üzerinde Kuru Köfte Tarifi

 

Fırında Patates Üzerinde Kuru Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı galeta unu
  • 1 er çay kaşığı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kekik
  • Pulbiber

Diğer malzemeler;

  • 3 adet patates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 adet domates

    Fırında Patates Üzerinde Kuru Köfte Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir yoğurma kabına kıyma alınır ,üzerine soğan, sarımsak rendelenir.
  • Diğer malzemelerde eklenir güzelce yoğrulur.
  • Patatesler soyulur kalın halka şeklinde doğranır .
  • Üzerine sıvı yağ, salça, su ve baharatlar eklenir güzelce karıştırılır .
  • Fırın tepsisine dizilir.
  • Patateslerin üzerine köfteler yapılır koyulur.
  • Patateslerin harcından artan sudan köfterin üzerine 1 er kaşık koyulur sos az kalırsa azıcık su ve salça eklenir miktar fazlalaştırılır .
  • Köfteler fırına verilir 180 derecede 25 dakika pişen köftelerin üzerine kabukları soyulan yarım ay şeklindeki domatesler dizilir ve tekrar fırına verilir ,kızarana kadar pişirilir.

Kedi Dili İle Kupta Tatlı Tarifi

 

Kedi Dili İle Kupta Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket labne peynir ( 100 gram )

Arası için;

  • 1-2 paket kedi dili
  • 2 yemek kaşığı neskafe
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı şeker

    Kedi Dili İle Kupta Tatlı Tarifi Yapılışı

  • Muhallebi için vanilya ve labne peyniri hariç tüm malzemeleri tencereye alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  • Piştikten sonra ilk sıcağı çıkınca vanilya ve labne peynirini ekleyip blendrla iyice çırpıyoruz.
  • Kedi dillerini üçe dörde bölüp nescafe ile ıslatıp kuplara diziyoruz.
  • Üzerine muhallebi ekliyoruz tekrar kedi dili tekrar muhallebi döküp soğumaya bırakıyoruz .
  • En son olarak üzerine kakao serpiştirip istediğiniz gibi süsleyip bir kaç saat buzdolapta bekledikten sonra servis edebilirsiniz afiyet bal şeker olsun 👌👌.

Bayatlamayan Kıyır Kıyır Pastane Tuzlu Kurabiyesi Tarifi

 

Bayatlamayan Kıyır Kıyır Pastane Tuzlu Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin yada tereyağ
  • 2 yumurta akı
  • 2 fincan sıvı yağ
  • 4 çay kaşığı yoğurt
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (Ben yaklaşık 4 bardak un kullandım)

Üzerine

  • 1 yumurta akı
  • 1 yumurta sarısı
  • Kavrulmuş susam
  • Mavi haşhaş
  • Çörekotu

    Bayatlamayan Kıyır Kıyır Pastane Tuzlu Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  • Oda sıcaklığındaki margarine un hariç bütün malzemeler eklenir karıştırılır. Yavaş yavaş un eklenir çok sert olmayacak bir hamur elde edilir.
  • Sonra merdane ile 1 parmak kalınlığında açılır istediğiniz şekil verilir. Ben burda hamurdan biraz ayırdım. (bir yumruk büyüklüğünde)
  • Ardından yumurta akına batırıp susam, haşhaş, çörekotu veya iç çekirdek serpebilirsiniz. Ben susam ve haşhaş serptim, içine çok batırmadım çocuklar sevmiyor diye.
  • Hamurdan ayırdığım parçaya bu aşamada çörekotunu ekledim tekrar yoğurup uzun ince şeritler şeklinde yaptım. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürdüm. Bu aşamayı uygulamayabilirsiniz.
  • Daha sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir. Soğuyunca servise hazırdır. Afiyet olsun herkese😋 ❤️🥰👍