Malzemeler
- 200 gram tereyağı/margarin
- 1 adet yumurta
- 1 fincan sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
İç Dolgusu İçin
- 1 yemek kaşığı kakao
- 60 gram sütlü çikolata
Yapılışı
- Karıştırma kabına 200 gram yumuşak margarini ekliyoruz üzerine yumurtayı, 1fincan sıvı yağı un haricinde diğer malzemeleri karıştırma kabına alıp karıştıralım yavaş yavaş 3,5 su bardağı unu ekleyip yumuşak bir kıvam elde edelim.
- Oluşan hamurdan elma büyüklüğünde parça alıp 1yemek kaşığı kakaoyu ekleyip yoğuralım kakaolu hamurdan küçük parçalar alarak yuvarlayıp hafifçe uzatıyoruz.
- Kakaolu hamurun hepsini bir şekilde yapalım beyaz hamurdan da ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayalım eşit bir şekilde parçalara ayıralım.
- Beyaz hamuru elimizde açarak arasına kakaolu hamuru koyup kapatalım yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Kurabiyeler soğuyunca üzerine benmari usulü erittiğimiz 60 gram sütlü çikolatayı üzerine kaşıkla gezdirelim çikolata sıcakken üzerine toz Antep fıstığı dökelim.
- 30 dakika dolapta beklettikten sonra servise hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.