12 Eylül 2021 Pazar

Şetfalili Milföy Tatlı Süper Bir Lezzet Tarifi

 

Şetfalili Milföy Tatlı Süper Bir Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane şeftali
  • 3 tane yani 6 parça milföy kulandım
  • Her milföy için yarım tatlı kaşığı şeker
  • Yumurta sarısı

Üzeri için

  • Az pudra şekeri
  • Yarım çay kaşığı tarçın

    Şetfalili Milföy Tatlı Süper Bir Lezzet Tarifi Yapılışı

  • Şeftalileri yıkayıp kurulayalım ince ince doğruyoruz.
  • Milföylerin kenarına bıçakla şerit halinde çerçeve yapıyoruz şeftalileri hafif üst üste gelecek şekilde diziyoruz.
  • Hepsini hazırlayınca etrafına yumurta sarısı sürüp şeftalilerin üzerine toz şeker serip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim 200 derce fırında 25 dakika kadar pişirelim.
  • Pişince hemen almayalım biraz kalsın fırında sonra çıkarıp üzerine pudra şekeri ile karıştırdığımız tarçını çay süzgeci ile serpelim afiyet olsun deneyecek olanlara.

Yumurtalı Tost (Lezzetine İnanamayacaksınız) Tarifi

 

Yumurtalı Tost (Lezzetine İnanamayacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet ekmek
  • 10-15 dilim sucuk
  • 3 yumurta
  • 1 adet domates
  • 4-5 dilim kaşar peyniri
  • Tuz karabiber
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağı

    Yumurtalı Tost (Lezzetine İnanamayacaksınız) Tarifi Yapılışı

  • Sucukları kuşbaşı doğrayıp tavaya alalım hafif kızarınca yumurtaları kırıp karıştıralım.
  • Üzerine küçük küçük doğranmış domates ekleyelim ve tuz karabiber ilave edip karıştırın.
  • Ekmegin tek tarafından içini açıp yaptığımız harcı bolca koyalım üzerine kaşar peyniri dilimleri ekleyip tost makinesine yerleştirelim.
  • Tostumuz üzerine çatal yardımıyla tereyağı sürelim sıcak sıcak servis yapın deneyenlere afiyet olsun 😍.

Kahvaltılık Peynirli Zeytinli Kek (Çay Demlenene Kadar Hazır) Tarifi

 

Kahvaltılık Peynirli Zeytinli Kek (Çay Demlenene Kadar Hazır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet kabartma tozu
  • 100 gram beyaz peynir
  • 100 gram izmir tulumu (İstediğiniz peynir çeşidi olabilir)
  • 10 adet siyah zeytin
  • 1 demet maydanoz
  • 1 fiske tuz
  • 1 su bardağı un + 1 yemek kaşığı dolusu un

Üzeri için

  • Susam
  • Çörek otu

    Kahvaltılık Peynirli Zeytinli Kek (Çay Demlenene Kadar Hazır) Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve sıvı yağı iyice çırpalım. Sütü, tuzunu ilave edelim. Unu ve kabartma tozu nu eleyerek ekleyip çırpalım ve ezilmiş beyaz peynir i, tulum peynirini rendeleyelim maydanozu ince kıyalım, zeytinleri minik doğrayalım içine ekleyelim karıştıralım.
  • Ben büyük kare borcama yaptım. Siz istediğiniz fırın kabında pişirebilirsiniz. Borcamın içine pişirme kağıdı serelim ve kek harcını eşit şekilde dökelim.
  • Üzerine bolca susam ve çörek otu serpelim 190 derecede önceden ısınmış fırında istediğimiz gibi üzeri kızarınca fırından alalım.
  • Üzerine mutfak örtüsü ile kapatalım ki yumuşaklığını korusun. Soğuyunca istediğimiz gibi dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun. 👌 👌

11 Eylül 2021 Cumartesi

Tavuk Köftesi (Bu Tarif Kaçmaz) Tarifi

 

Tavuk Köftesi (Bu Tarif Kaçmaz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ekmek kırıntıları
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı köri
  • Az karabiber
  • Yarım çay kaşığı karbonat

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Tavuk Köftesi (Bu Tarif Kaçmaz) Tarifi Yapılışı

  • Tavukları küp küp doğrayıp rondoda kıyma haline getirin yoğurma kabına alın.
  • Soğanı rendeleyip fazla suyunu döküp tavuk kıymasının üzerine ekleyin.
  • Sarımsağı rendeleyin ekleyin.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip iyice yoğurun.
  • Üzerine streç film örtüp 1-2 saat dinlendirin.
  • Sonra elinizi yağlayıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın şekil verin.
  • Sıvı yağ döküp kızdırılmış tavada arkalı önlü kızartın. Sıcak servis yapın.

Fırında Dometes Soslu Tavuk Çok Lezzetli Tarifi

 

Fırında Dometes Soslu Tavuk Çok Lezzetli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kemiksiz piliç lale
  • 3 adet domates
  • 4.5 adet yeşil biber
  • 3.4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan veya arpacık soğan
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için

  • 1 çay bardağı süt
  • 3.4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı köri, karabiber, kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak

    Fırında Dometes Soslu Tavuk Çok Lezzetli Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tavukları marine edelim.
  • Sarımsağı rendeleyim.
  • Sıvı yağ, süt, salça ve baharatları ilave edelim çırpalım.
  • Tavukları içine ilave edelim bir saat dolapta dinlendirelim.
  • Domatesli sosumuzu hazırlayalım. Domatesleri rendeleyelim.
  • Soğanları doğrayalım biberleri uzun ince doğrayalım uygun bir tavaya üç dört yemek kaşığı sıvı yağ ekleyelim.
  • Önce soğanları çok az kavuralım biberleri ilave edelim tuzunu ve arzu ettiğiniz baharatları domatese ilave edelim çok az pişirelim.
  • Orta boy bir fırın kabına sosu alta yayalım.
  • Üzerine tavukları dizelim yağlı kağıdı ıslatıp tavukların üzerine kapatalım.
  • 180 derece fırında 40. 50 dakika arası pişmeye bırakalım.
  • Not isterseniz tavuk incik tavuk baget kullanarak aynı şekilde hazırlayabilirsiniz. Hiç su eklemedim domates ve tavukların saldığı suyla çok iyi piştiler.

Sebzeli Sarma Tarifi

 

Sebzeli Sarma Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 adet orta boy soğan (Rendelenmiş)
  • Köfte baharatı (Kimyon, karabiber, pulbiber)
  • Tuz

Sebze kısmı için;

  • 4 adet kabak
  • 5 adet patlıcan
  • 3 adet kapya biber

Sosu için;

  • 1, 5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça

    Sebzeli Sarma Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kıymamızı hazırlayalım. Kıyma için derin bi kaseye malzemeleri alalım.
  • Güzelce yoğurup buz dolabında 20 dakika dinlendirelim. Vaktiniz varsa daha fazlada dinlendirebilirsiniz.
  • Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına incecik keselim. Acısının çıkması için tuzlu suda bekletelim.
  • Kabak ve biberi de ince uzun doğrayalım.
  • Patlıcanların suyunu süzüp bütün sebzelerimizi sıvı yağda önlü arkalı hafif kızartalım.
  • Peçete serdiğimiz tabağa alalım.
  • Dinlenen köftemizi dolaptan çıkaralım.
  • Sebzelerin içerisine köftemizden koyup saralım.
  • Tepsiye düzenli olarak dizip salçalı sosunu karıştırıp üzerine gezdirelim.
  • Islattığımız yağlı kağıdı üzerine kapatalım.
  • 190 derece fırında pişirelim.
  • Pişmeye yakın yağlı kağıdı üzerinden alıp kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Kıbrıs Köftesi (Patates Köftesi) Tarifi

 

Kıbrıs Köftesi (Patates Köftesi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram dana kıyma
  • 2 tane büyük boy patates
  • 1 tane soğan
  • Bir küçük demet maydanoz
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yumurta
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Kimyon
  • Tuz

    Kıbrıs Köftesi (Patates Köftesi) Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabına rendelediğimiz ve suyunu çok iyi sıktığımız soğan ve patatesi ekleyelim. Rende yaparken en ince ve küçük olan kısmını kullanalım.
  • Kıymamızı ince doğradığımız maydanozu, yumurtayı, galeta ununu, tuzunu ve baharatlarını ekleyelim. 5 dakika kadar yoğuralım.
  • Elimizle resimdeki gibi şekillendirelim.
  • Tavaya bol yağımızı koyalım.
  • İyice ısınınca köfteleri kızartalım. Deneyenlere afiyet olsun ❤️.

Mayasız Puf Puf Mini Bazlama Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 avuç maydanoz

     Yapılışı

  • Uygun bir kap içerisine yoğurt, ılık su ve tuzu alarak güzelce karıştıralım.
  • Ardından unun bir kısmını ve kabartma tozunu ilave ederek tekrar karıştıralım.
  • Unun geri kalanını da yavaş yavaş ekleyelim ve elimizle yoğurmaya başlayalım.
  • Tezgahımızı unlayalım ve hamurumuzu tezgaha alalım ve bir kaç kez de burada yoğurarak toparlayalım.
  • Daha sonra rulo haline getirelim ve eşit bir şekilde 12 parçaya bölelim ve elimizle yuvarlayarak beze haline getirelim.
  • Hazırladığımız bezelerimizi hafifçe unladığımız tabak içerisine alalım, üzerlerini streçleyerek 15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Bezelerimiz dinlendikten sonra bir tanesini unladığımız tezgah üzerine alalım ve elimizle bastırarak genişletelim. Diğer bezelerimize de aynı işlemi uygulayalım.
  • Ocağa alıp ısıttığımız teflon tavamızın içerisine hazırladığımız hamurları yerleştirelim.
  • Hamurlarımız kabarıp altı kızarınca ters çevirelim ve pişirmeye devam edelim.
  • Altı üstü kızaran bazlamalarımızı havlu kağıt serdiğimiz tabak içerisine alalım.
  • Ben tereyağını eritip ince kıyılmış maydanozu karıştırarak bir sos hazırladım ve bazlamaların bir kısmına bu sostan sürdüm, çok lezzetli oldular. Dilerseniz sizler içine istediğiniz baharatlardan ekleyerek daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Limonlu Tarçınlı Kurabiye Tarifi

 

Limonlu Tarçınlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 dolu çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Un (3 su bardağına yakın kullandım siz kontrollü ekleyin)

Üzerine serpmek veya bulamak için:

  • 2 tepeli yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 dolu tatlı kaşığı tarçın

    Limonlu Tarçınlı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabımıza un hariç bütün malzemeleri alalım. Güzelce karıştıralım.
  • Unumuzu kontrollü ekleyerek yoğuralım.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olunca yoğurmayı bırakalım.
  • Hamurumuzdan cevizden daha küçük parçalar alarak yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsimize dizelim. Bütün hamura aynı işlemi yapalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından çıkan kurabiyemize bir tabakta karıştırdığımız pudra şekeri ve tarçın karışımından serpelim.
  • Deneyeceklere afiyet olsun.

Közlenmiş Patlıcan Salatası Tarifi

 

Közlenmiş Patlıcan Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kırmızı biber
  • 4 adet patlıcan

Sosu için;

  • 2 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ

Üzeri için;

  • Maydanoz (isteğe bağlı)

    Közlenmiş Patlıcan Salatası Tarifi Yapılışı

  • Biber ve patlıcanları 220 derecede alt üst ayarda közleyelim.
  • Ardından kapalı bir kaba tencereye alalım, biraz soğutalım.
  • Sonra kabuklarını soyup doğrayıp servis tabağına alın.
  • Üzerine sosunu dökelim. Afiyet olsun.

Sebzeli Pilav Tarifi

 

Sebzeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı bezelye
  • Yarım çay bardağı haşlanmış mısır
  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • Aldığı kadar kaynatılmış su

    Sebzeli Pilav Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle pirinçleri 20dakika ılık suda bekletiyoruz.
  • Tencereye sıvı yağı alıp küçük küçük doğranmış biber ve havuçları 3dakika soteliyoruz.
  • Ardından pirinçlerimizi iyiye yıkayıp süzdükten sonra tencereye ekliyoruz.
  • Mısır ve bezelyeleri de ekleyip ardından tereyağınıda ekleyip 5dakika kavuruyoruz.
  • Tavuk suyu ve kaynamış suyumuzuda ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Demlendikten servise hazırdır. Deneyenlere afiyet olsun.

Tavuk Köftesi (Bu Tarif Kaçmaz) Tarifi

 

Tavuk Köftesi (Bu Tarif Kaçmaz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ekmek kırıntıları
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı köri
  • Az karabiber
  • Yarım çay kaşığı karbonat

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Tavuk Köftesi (Bu Tarif Kaçmaz) Tarifi Yapılışı

  • Tavukları küp küp doğrayıp rondoda kıyma haline getirin yoğurma kabına alın.
  • Soğanı rendeleyip fazla suyunu döküp tavuk kıymasının üzerine ekleyin.
  • Sarımsağı rendeleyin ekleyin.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip iyice yoğurun.
  • Üzerine streç film örtüp 1-2 saat dinlendirin.
  • Sonra elinizi yağlayıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın şekil verin.
  • Sıvı yağ döküp kızdırılmış tavada arkalı önlü kızartın. Sıcak servis yapın.

İpeksi Kıvamlı Sütlü Patates Çorbası Tarifi

 

İpeksi Kıvamlı Sütlü Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane büyük boy patates
  • 1 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • Sıcak su
  • Tuz

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kırmızı toz biber
  • Kuru nane

    İpeksi Kıvamlı Sütlü Patates Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Patatesi ince dilimleyelim. Az suda yumuşayana kadar haşlayalım ve süzelim. Tencereye zeytinyağı ince doğranmış soğan sarımsak ve unu ilave edelim ve kavuralım.
  • Üzerine haşlanmış patatesi sütü ve az sıcak suyu ilave edelim. Blendır ile iyice çekelim. Kıvamına göre sıcak su ilavesi yapalım. 10 dakika kadar altı kısıp kaynatalım. Altını kapattıktan sonra tuzunu ilave edip karıştıralım ki çorba kesilmesin.
  • Sosu için tereyağını sos tavasına alalım. Eriyip ısınınca altını kapatalım. Naneyi ve kırmızı toz biberi ilave edip karıştıralım.
  • Çorbamızın üzerine dökelim. Acı seviyorsanız bu tarife pulbiber de çok yakışıyor🤩 deneyenlere afiyet şifa olsun 🌺🌺🌺.