Dama Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3.5 su bardağı kadar un (ben keklerde unu ölçüyle eklemiyorum boza kıvamına gelene kadar un ilavesi yapıyorum)
- 1 paket krema
- 2 paket bitter çikolata (160 gr)
Dama Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ganaj için krema uygun bir sos tenceresine alınıp kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtılır.
- Çikolatalar eklenir eriyene kadar karıştırılır soğuması için bir kenara alınır.
- Yumurta, şeker, vanilin güzelce kabarana kadar çırpılır.
- Yağ ve süt ilave edilip çırpılmaya devam edilir.
- 3 su bardağı un ve k. Tozu elenip karışıma eklenir ve tekrar çırpılır.
- Hazırlanan harç göz kararı iki eşit kaba bölüştürülür birine kakao diğerine 2 y. Kaşığı un ilave edilip tekrar karıştırılır.
- Yağlanıp unlanmış orta boy dikdörtgen borcamın ortasına karton, kağıt veya folyodan bir ayraç yapılır. Resimdeki gibi kek karışımları aynı anda borcama aktarılır ve ortadaki ayraç çıkarılıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
- Pişen kek ters çevrilip borcamdan çıkarılır toplam 4 parçaya ayrılır.
- Kekler sırasıyla bir kakaolu bir sade olacak şekilde servis tabağına alınıp üzerlerine ganaj sürülür.
- Her parçanın birbirine yapıştığından emin olun sonra kalan ganajla kekin heryerini kaplayıp dolapta 1 saat dinlendirdikten sonra servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🤗.