Cepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt (ılık)
- 1 su bardağı su (ılık)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta (sarısı dışına)
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yeteri kadar un (yaklaşık 5-6 bardak)
Arasına sürmek için
- Teremyağ
Piştikten sonra içine koymak için
- Kıvırcık, domates, kaşar, salam
Cepli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Su, süt, şeker ve maya yoğurma kabına alınıp beş dk. Beklentilir.
- Yağ, yumurta akı, tuz eklenip karıştırılır kontrollü olarak un eklenip yumuşak hafif ele yapışan bir hamur yoğurulur.
- 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alınıp elle veya merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açılıp üzerine teremyağ sürülür.
- Hamur ikiye katlanıp üste kalan kısma tekrar teremyağ sürülür ve katlanıp tepsiye alınır.
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirilir.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra içine kıvırcık, kaşar, domates ve salam konulup servis edilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder