6 Ekim 2021 Çarşamba

Cepli Poğaça Tarifi

 

Cepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt (ılık)
  • 1 su bardağı su (ılık)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (sarısı dışına)
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeteri kadar un (yaklaşık 5-6 bardak)

Arasına sürmek için

  • Teremyağ

Piştikten sonra içine koymak için

  • Kıvırcık, domates, kaşar, salam

    Cepli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Su, süt, şeker ve maya yoğurma kabına alınıp beş dk. Beklentilir.
  • Yağ, yumurta akı, tuz eklenip karıştırılır kontrollü olarak un eklenip yumuşak hafif ele yapışan bir hamur yoğurulur.
  • 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alınıp elle veya merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açılıp üzerine teremyağ sürülür.
  • Hamur ikiye katlanıp üste kalan kısma tekrar teremyağ sürülür ve katlanıp tepsiye alınır.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirilir.
  • İlk sıcağı çıktıktan sonra içine kıvırcık, kaşar, domates ve salam konulup servis edilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder