6 Ekim 2021 Çarşamba

Dama Kek Tarifi

 

Dama Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3.5 su bardağı kadar un (ben keklerde unu ölçüyle eklemiyorum boza kıvamına gelene kadar un ilavesi yapıyorum)
  • 1 paket krema
  • 2 paket bitter çikolata (160 gr)

    Dama Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ganaj için krema uygun bir sos tenceresine alınıp kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtılır.
  • Çikolatalar eklenir eriyene kadar karıştırılır soğuması için bir kenara alınır.
  • Yumurta, şeker, vanilin güzelce kabarana kadar çırpılır.
  • Yağ ve süt ilave edilip çırpılmaya devam edilir.
  • 3 su bardağı un ve k. Tozu elenip karışıma eklenir ve tekrar çırpılır.
  • Hazırlanan harç göz kararı iki eşit kaba bölüştürülür birine kakao diğerine 2 y. Kaşığı un ilave edilip tekrar karıştırılır.
  • Yağlanıp unlanmış orta boy dikdörtgen borcamın ortasına karton, kağıt veya folyodan bir ayraç yapılır. Resimdeki gibi kek karışımları aynı anda borcama aktarılır ve ortadaki ayraç çıkarılıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
  • Pişen kek ters çevrilip borcamdan çıkarılır toplam 4 parçaya ayrılır.
  • Kekler sırasıyla bir kakaolu bir sade olacak şekilde servis tabağına alınıp üzerlerine ganaj sürülür.
  • Her parçanın birbirine yapıştığından emin olun sonra kalan ganajla kekin heryerini kaplayıp dolapta 1 saat dinlendirdikten sonra servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🤗.

Cepli Poğaça Tarifi

 

Cepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt (ılık)
  • 1 su bardağı su (ılık)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (sarısı dışına)
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeteri kadar un (yaklaşık 5-6 bardak)

Arasına sürmek için

  • Teremyağ

Piştikten sonra içine koymak için

  • Kıvırcık, domates, kaşar, salam

    Cepli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Su, süt, şeker ve maya yoğurma kabına alınıp beş dk. Beklentilir.
  • Yağ, yumurta akı, tuz eklenip karıştırılır kontrollü olarak un eklenip yumuşak hafif ele yapışan bir hamur yoğurulur.
  • 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alınıp elle veya merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açılıp üzerine teremyağ sürülür.
  • Hamur ikiye katlanıp üste kalan kısma tekrar teremyağ sürülür ve katlanıp tepsiye alınır.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirilir.
  • İlk sıcağı çıktıktan sonra içine kıvırcık, kaşar, domates ve salam konulup servis edilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Piramit Pasta (Sadece 1 Paket Bisküviyle) Tarifi

 

Piramit Pasta (Sadece 1 Paket Bisküviyle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket pötibör bisküvi (kakaolu kullandım )
  • 2 adet küçük boy muz

Muhallebisi için

  • 500 ml süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 tatlı kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1/2 (yarım) paket sütlü çikolata
  • 1 yemek kaşığı nuga- nutella

Üzeri için

  • 1 paket kakaolu krem şanti
  • 1,5 çay bardağı soğuk süt

    Piramit Pasta (Sadece 1 Paket Bisküviyle) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Muhallebisi hazırlanır. Süt, un, nişasta, kakao ve şeker uygun bir tencereye alınır. Sürekli karıştırarak pişirilir.
  • Ocaktan alınır tereyağ çikolata ve vanilin eklenip karıştırılır. Ara ara karıştırılır. Biraz ılıması beklenir.
  • Krem şanti süt eklenerek çırpılır ve buzdolabına kaldırılır.
  • Tezgaha streç film serilir.
  • Üzerine 12 adet bisküvi kare olacak şekilde dizilir. Fotoğraflardan görebilirsiniz.
  • Muhallebiyi göz kararı üçe ayırın. Bisküvilerin üzerine bir kısmı aktarılır.
  • Diğer bisküviler de dizilir. Muhallebinin diğer kısmı aktarılır ve düzeltilir.
  • Ortasına muzlar yerleştirilir.
  • Streç film yanlarından tutarak üçgen form verilir ve bu şekilde 10-15 dk buzdolabında dinlendirilir.
  • Kalan krema da buzdolabında soğumaya bırakılır.
  • Piramit pasta servis tabağına alınır.
  • Streç film çıkarılır kalan muhallebiyle kaplanır.
  • Spatula yardımıyla düzeltilir.
  • Tercihen krem şanti bir kat olarak sürülür.
  • Etrafı kaplanır.
  • Bu şekilde olduğunda gerçek bir pasta görüntüsüne sahip oluyor. 2-3 saat buzdolabında dinlendikten sonra dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapılır. Afiyet olsun 🌸

Mısır Unlu Çıtır Patates Tarifi

 

Mısır Unlu Çıtır Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
  • Kekik

    Mısır Unlu Çıtır Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patateslerin kabuklarını soyup dilimleyip doğranır.
  • Patatesleri uygun bir kaba alınır içerisine sıvı yağ ile harmanlanır.
  • Ayrı bir kasede içerisine mısır unu, tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır.
  • Sonra yağlanmış patateslere eklenir.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
  • Öncede ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dk pişirilir. Afiyet olsun 🤗❤️.

Kupta Muhallebili Çıtır Kadayıf Tarifi


 

Kupta Muhallebili Çıtır Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için

Su bardağı ölçüsü ( 200 ml )

  • 5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin

Kadayıflı karışım için

  • 250 gram kadar kadayıf hazır markette bulabilirsiniz
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı iri ezilmiş ceviz
  • 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin

    Kupta Muhallebili Çıtır Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavamıza yağımızı koyup eritiyoruz.
  • Üzerine kadayıfımızı ve şekerimizi ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Altını kapatmadan 2 3 dk önce cevizimizi de ilave edip tekrar karıştırıp ocağımızın üzerinden alıyoruz.
  • Soğuması için başka bir tabağa boşaltıp bir kenara alıyoruz.
  • Muhallebisi için tereyağ hariç bütün malzemelerimizi tencereye alıyoruz karıştırarak koyulaşmasını bekliyoruz.
  • Koyulaşmaya başlayınca tereyağını ilave edip karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz mikserle güzelce çırpıyoruz. Hafif ılımaya bırakıyoruz.
  • Muhallebimiz ılıdıktan sonra kuplarımızın dibine 1 buçuk 2 yemek kaşığı kadar kadayıfımızdan koyuyoruz.
  • Üzerine muhallebimizden koyuyoruz.
  • En son üstüne de kadayıflı karışımızdan yeteri kadar koyuyoruz. Tüm muhallebi bitene kadar işleme devam ediyoruz.
  • 1 2 saat dinlendikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

 



Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından bir parmak eksik irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 2 paket petibör bisküvi

Ganaj için

  • 1 paket krema
  • 160 gram sütlü bitter karışık çikolata

    Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İrmiği, şekeri ve suyu tencereye alıp ocağa bırakalım kaynayana kadar çırpalım.
  • Kaynadıktan 2, 3 dakika sonra ocaktan alıp içine tereyağı ekleyelim çırpalım.
  • Tatlımızın yapışmaması için borcamın altını çok az ıslatalım.
  • 2 kepçe kadar irmikli muhallebiyi dökelim kaşıkla güzelce yayalım.
  • Üzerine petibör bisküviyi sütle ıslatıp dizelim aynı işlemi bir defa daha yapalım.
  • Kalan muhallebiyi son kata dökelim tatlımızı şimdilik buz dolabına bırakalım.
  • O sırada ganajı yapalım.1 paket kremayı tavaya alıp ocağa bırakalım.
  • Kaynama noktasına gelen kremayı ocaktan alalım.
  • İçine çikolataları ekleyip karıştıralım ve ganajı oda sıcaklığında soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan ganajı pastanın üzerine dökelim üzerini örtüp bir gece bu dolabında dinlendirelim.
  • Dinlenen pastanın üzerini süsleyip servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun 

Zeytinyağlı Kabak Tarifi

 

Zeytinyağlı Kabak Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kabak
  • 1 büyük kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı pirinç
  • Sıcak su

Üzeri için:

  • İnce kıyılmış taze nane veya dereotu
  • (çocuklarım yemediği için ben kullanmadım)

    Zeytinyağlı Kabak Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabakların kabuklarını soyup küp küp doğrayarak hazır edelim.
  • Ayçiçek yağı ve zeytinyağını bir tencereye alalım.
  • Diş diş doğradığımız soğanı ve sarımsağı ilave edip kavuralım.
  • Soğanlar şeffaflaşıp yumuşayınca kabakları, tuzu ve toz şekeri ekleyelim, 2 dakika kadar karıştıralım.
  • Üzerine iki parmak çıkacak kadar sıcak su ilave edelim ve beklemeden, yıkadığımız pirinci ekleyelim.
  • Çok fazla karıştırmadan kaşığın ucuyla pirinçleri yayalım ve kapağını kapatıp kısık ateşte suyu az kalana kadar pişirelim. Dereotu veya nane ile servis edelim. Afiyet olsun.

Kendi Buharında Pişen Tavuk Baget Tarifi

 

Kendi Buharında Pişen Tavuk Baget Tarifi İçin Malzemeler

  • 9 adet baget

Marine için;

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik

    Kendi Buharında Pişen Tavuk Baget Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Marine için uygun bir kap içerisine yoğurt, biber ve domates salçası, rendelenmiş sarımsak, sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber ve kekiği alarak tel çırpıcı ile karıştıralım.
  • Tavuk bagetlerimizin üzerine bıçak yardımı ile kesikler atalım. Ardından sosun içerisine alalım.
  • Elimizle karıştıralım ve sosun bagetlerin her yerine gelmesini sağlayalım.
  • Kabın üzerini streç ile kapatalım ve buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirerek bagetlerin sosu güzelce çekmesini sağlayalım.
  • Sürenin sonunda uygun bir tavanın içerisine pişirme kağıdı yerleştirelim ve dinlenen bagetlerimizi tavamıza alalım.
  • Kalan sosu bagetlerin üzerine dökerek her yerine sürelim.
  • Tavanın kenarlarından sarkan pişirme kağıdını bagetlerin üzerine doğru kapatalım.
  • Üzerine tekrar bir pişirme kağıdı kapatalım ve hava almamasını sağlayalım.
  • Tavayı ocağa alarak kapağını kapatalım. Bagetlerimizi önce yüksek ateşte 2 dakika sonra kısık ateşte kontrollü bir şekilde 25 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda tavanın kapağını açalım ve dikkatli bir şekilde pişirme kağıdını açalım.
  • Bagetlerimizi çevirelim ve üzerine tekrar pişirme kağıdını yerleştirerek kısık ateşte 10 dakika kadar pişirelim.
  • Sürenin sonunda tavukların üzerindeki pişirme kağıdını alalım. İstediğimiz gibi kızaran tavuk bagetlerimiz servise hazır. Deneyecek herkese afiyet olsun!

Sebze Soslu Tavuk Yemeği Tarifi

 

Sebze Soslu Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane tavuk göğsü
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ

Sebzeli sosu için malzemeler

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 soğan
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 tane yeşil biber
  • 10 tane kültür mantarı
  • 1 tane domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt (200ml)
  • 1 kase kaşar rendesi

    Sebze Soslu Tavuk Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce tavuk göğüslerini ortadan bölün dört parça yapın.
  • Zeytinyağ ,tuz, kırmızı toz biber ve karabiber ile soslayıp bir iki saat zamanınız varsa dinlendirin.
  • Kızartma tavasını ısıtın tavukları güzel kızartın sonra tavukları borcama alın.
  • Aynı tavada soğanı pembeleşene kadar kavurup küp doğranmış biber ve domatesleri ekleyin kavurun
  • Sonra salçayı ekleyin.
  • Salçayı da biraz kavurup mantarları ekleyin.
  • Bir iki dakika hepsini birlikte soteleyince süt, un, tuz, sarımsak baharatları ekleyin kıvam alana kadar karıştırın.
  • Sosu tavukların üzerine dökün sonra kaşar peyniri ekleyip 200derece alt üst ayar sıcak fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Çok güzel oluyor bu sosu sade bile yapabilirsiniz. Ben yanına pilav ile servis ettim çok güzel yakıştı makarnayla da olur.

En Sevdiğim Meyveli Kurabiye Tarifi


 

En Sevdiğim Meyveli Kurabiye Tarifim İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 17 yemek kaşığı un (tepeleme) (300-350 gr)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

İçi için:

  • 3 adet kuru kayısı
  • 3 adet kuru incir
  • 3 tane elma
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için:

  • Yumurta akı
  • Fındık
  • Üzüm pekmezi

    En Sevdiğim Meyveli Kurabiye Tarifim Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir kap içerisine kuru incir ve kayısıları alarak üzerine sıcak su ilave edelim ve yumuşamaları için bekletelim.
  • Ardından elmaların kabuklarını soyalım ve rendeleyelim.
  • Suda beklettiğimiz kuru meyvelerimizi küçük küçük doğrayalım.
  • Ocağa aldığımız tavaya rendelediğimiz elmaları, kuru inciri, kayısıyı ve şekeri alarak şekerler eriyene kadar kavuralım.
  • Son olarak tarçını ilave edip iyice karıştırarak ocaktan alalım.
  • Daha hızlı soğuması için harcımızı ayrı bir kaseye aktaralım ve soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için yoğurma kabına un, sıvı yağ, yumurta sarısı, sirke, yoğurt, tereyağı, kabartma tozu ve pudra şekerini alarak hamuru yoğurmaya başlayalım. Ne çok sert ne de çok yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
  • Tezgaha streç filmden bir parça alalım ve hazırladığımız hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde bir parça koparalım ve strecin üzerine yerleştirelim.
  • Merdane yardımı ile hamurumuzu daire şeklinde genişletelim ve ortasına hazırladığımız iç harçtan yerleştirelim.
  • Streç filmi kenarlardan yukarı kaldırarak, kurabiyemize şeklini verelim. Tüm malzemelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Şekillendirdiğimiz kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım.
  • Üzerine ayırdığımız yumurtanın akından bir fırça  yardımı ile sürelim.
  • Son olarak orta kısımlarına fındık batıralım ve önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 35 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen kurabiyeleri fırından alalım ve üzerine çok az artı şeklinde üzüm pekmezi gezdirelim.
  • Meyveli kurabiyelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!