21 Ekim 2021 Perşembe

Peynirli Patlıcan Kulesi Tarifi

 

Peynirli Patlıcan Kulesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • Sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
  • Yaklaşık 100 gram kaşar peyniri dilimleri

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik

    Peynirli Patlıcan Kulesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tavada halka şeklinde doğradığımız patlıcanları kızartalım.
  • Bir tavaya zeytinyağı ve sarımsakları ekleyip soteleyelim.
  • Domatesleri de ekleyip sotelemeye devam edelim.
  • Ardından salça ve baharatları ekleyelim suyunu çekinceye kadar soteleyelim.
  • Dilim patlıcan, domates sosu ve kaşar peynirini üst üste 3 kat halinde dizelim kürdan ile sabitleyelim.
  • Uygun bir fırın kabına dizelim, üzerini çeri domates ile süsleyelim.
  • 180 derece fırında 20 dakika pişirelim
  • Peynirli patlıcan kulesi hazır, deneyecek herkese afiyet olsun.

Pratik Arap Tavası 10 Dakikada Hazırla Fırına Sür Tarifi

 

Pratik Arap Tavası 10 Dakikada Hazırla Fırına Sür Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kıyma
  • 4 orta boy patates
  • 1 adet büyük soğan
  • 6-7 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil kapya biber
  • 2 adet domates yada yarım şişe konserve domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su

    Pratik Arap Tavası 10 Dakikada Hazırla Fırına Sür Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğan sarımsak yeşil biber kırmızı biber ve patatesi doğrayalım. Borcama aktaralım.
  • Zeytinyağı kıyma doğranmış domates, baharatlarını ve salçayı ekleyip elimizle özleşene kadar karıştıralım.
  • Üzerine bir su bardağı su ekleyelim.
  • Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 45-50dk arası pişirelim. Yemeğimiz hazır. Afiyet olsun 😋 

Mantar Kurabiye Tarifi

 

Mantar Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1.5 çay bardağı un
  • 400 gram nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 tane maden suyu şişesi
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya

    Mantar Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabımıza margarin, yumurta ve pudra şekerini alıp yoğurmaya başlıyoruz.
  • Sonra kalan bütün malzemeleri sırasıyla ilave ediyoruz.
  • Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilya ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  • Tepsimize yağlı kağıdımızı serip hamurumuzu yuvarlamaya başlıyoruz. Toplamda 37 tane yuvarlak kurabiye yaptık.
  • Maden suyu şişemizi alıyoruz.
  • İlk olarak kakaoyu sonra hamurumuzun üstüne bastırıp kaldırıyoruz.
  • Hepsini aynı şekilde tamamlıyoruz. Kurabiyelerimiz hazır 🍪🤗.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede 15 dakika pişiriyoruz. Üstü beyaz kalacak şekilde. Şimdiden afiyet olsun 🍪🍪😋.

Pirinçli Patates Yemeği Tarifi

 

Pirinçli Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 6 diş sarımsak
  • 4 su bardağı kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 fincan pirinç

    Pirinçli Patates Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tenceremize yağı koyuyoruz.
  • Biber ve soğanları küp küp doğrayıp, tencereye ekliyoruz ve ocağın altını açıp kavuruyoruz.
  • Sarımsakları soyuyoruz ve tencereye ekliyoruz.
  • Üzerine; salçayı ve tuzu ilave ediyoruz, kavurmaya devam ediyoruz.
  • Patatesleri soyup küp küp doğrayıp yıkıyoruz ve tencereye ilave ediyoruz.
  • 5 dakika kavuruyoruz.
  • Ardından; pirinci ve kaynar suyumuzu tencereye ekleyip ocağın altını kısıp kapağı kapatıyoruz.
  • Su azalıp patatesler yumuşayınca yemeğimiz hazır demektir. Afiyet olsun.

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

 

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 3 su bardağı kaynar su
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra bir kaba boşaltıyoruz.
  • Üzerine pirinci geçecek kadar sıcak su ve 1 çay kaşığı tuz ekliyoruz. Bu şekilde 30 dakika bekletiyoruz.
  • Tenceremize yağları koyuyoruz ve ocağın altını açıyoruz.
  • Yağ eriyince, tel şehriyeli içine döküyoruz ve kavuruyoruz.
  • Ben tel şehriyeyi güzel pişmiş sevdiğim için rengi koyulaşana dek kavurdum. Siz dilerseniz daha az kavurabilirsiniz.
  • Ardından, beklettiğimiz pirinci süzüyoruz ve tenceremize ekliyoruz.
  • Karıştırıp üzerine kaynar suyu ekliyoruz.
  • Tencerenin kapağını kapatıp, suyunu çekmesini bekliyoruz.
  • Piştikten sonra pilavımızı dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.

Soğanlı Yumurta Tarifi

 

Soğanlı Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet soğan
  • 4 adet yumurta
  • Tuz

    Soğanlı Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanları yarım halka olarak olarak doğrayıp, yağ koyduğumuz tavada rengi değişene kadar kavuruyoruz.
  • Üzerine; yumurtaları kırıp, tuz ekleyip tavanın üstünü kapatıyoruz.
  • Yumurtayı istediğiniz sürede pişirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :).

Biskrem Kurabiye Tarifi

 

Biskrem Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 su bardağı un

İçine

  • Kahvaltılık çikolata (Nutella-torku gibi)

    Biskrem Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri bir kaba koyup karıştırın.
  • Ardından onu yavaş yavaş ve kabartma tozunu ekleyin iyice yorduktan sonra kulak memesi kadar olacak kıvama.
  • Hamurları top haline getirin ve elinizle açın fotoğrafta gördüğünüz gibi arasına da çikolatayı ekleyip üstünü kapatın.
  • Bir bardak yardımıyla kesin ve fırın tepesine düşeyelim.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırına atın 15 dakika kadar pişirmeye bırakın. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.

Pizza Tarifi

 

Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet fırından alınmış yumak
  • 1/4 (çeyrek) sucuk
  • Tat marka acı sos
  • 1 kase kaşar peyniri
  • Yarım kapya biber
  • 1 yeşil biber
  • 3-4 adet mantar

    Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sucuğu oval oval doğruyoruz. Kaşar peyniri rendeliyoruz.
  • Kapya biber ve yeşil biberleri yıkayıp çekirdekleri ayıklayarak oval oval doğruyoruz.
  • Mantarları yıkayıp soyup doğruyoruz. Elimizle hamuru pizza boyutunda açalım.
  • Üzerine sostan sürüp malzemeleri sırayla hamurun üzerine yerleştirelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırına atalım.
  • Pizzayı çıkarmaya yakın kaşar peynirini üzerine atalım.
  • Peyniri eriyince fırından çıkaralım. Afiyet olsun.

Düğün Çorbası Tarifi

 

Düğün Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • İstenilen büyüklükte kemik

Terbiyesi için:

  • 5 su bardağı yoğurt
  • 3 kaşık un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu

Üzeri için:

  • 2 kaşık tereyağı
  • Pul biber

    Düğün Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Etli kemik, akşamdan tencereye konulur, su içinde bekletilir.
  • Bir kaç kez, suyu değiştirilir. Tüm kan akıtılır.
  • Sabah, kaynatılır. Kaynamadan sonra etleri didiklenir.
  • Terbiyesi için, tüm malzemeler iyice karıştırılır.
  • Kaynayan kemikli sudan, 2-3 kepçe terbiyeye katılır.
  • Sonra yavaş yavaş karıştırılarak, kaynayan suya ilave edilir.
  • 10 dakika kaynar, tuz ilave edilir.
  • Servis yaparken, tereyağlı pul biber eklenir.

Kolay Mozaik Pasta Tarifi

 

Kolay Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 paket pötibör bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 dolu yemek kaşığı erimiş tereyağ
  • 1 çay bardağı fıstık veya ceviz
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Vanilya

    Kolay Mozaik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bisküviler bir kaba kırılır, daha sonra diğer malzemeler de eklenip karıştırılır.
  • Tezgaha açılan strech filmin üzerine uzunca kalın bir rulo yapılıp strech filme sarılır.
  • Dondurucuda bekletip istenilen zamanda servis yapılır. Ani gelen misafirlere veya kahve yanına kolay bir ikramlık. Afiyet olsun 💐

Fırında Kuzu Pirzola (Lezzetine Bayılacaksınız) Tarifi

 

Fırında Kuzu Pirzola (Lezzetine Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 parça kuzu pirzola
  • 2 orta boy patates
  • 2 kapya biber
  • 2 köy biberi
  • 1 baş sarımsak
  • Tuz

Et marinesi için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • Karabiber
  • Kekik
  • Toz kırmızı biber

    Fırında Kuzu Pirzola (Lezzetine Bayılacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Etimizi 3 saat önceden zeytinyağı ve baharatlarla dolapta dinlendirelim.
  • Patatesleri ve biberleri iri şekilde doğrayalım. Sarımsağı tane kalacak şekilde ayıklayalım.
  • Sebzeleri tepsinin tabanına yerleştirelim. Karabiber toz biber tuz ve kekik koyup karıştıralım.
  • Üzerine marine ettiğimiz pirzolayı tuzlayıp yerleştirelim. Yağlı kağıdı ıslatalım ve tepsinin üzerine örtelim.
  • 200 derece fırında 1 saat kadar pişirelim. Deneyenlere afiyet şifa olsun 🌺.

Patlıcan Kebabı Tarifi

 

Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 âdet orta boy patlıcan
  • 1 domates
  • 1 soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 5-6 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Köftesi için;

  • 250 gram kıyma
  • 1,5 dilim bayat ekmek
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su

    Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda biraz bekletelim.
  • Daha sonra ne çok kalın ne çok ince olmayacak şekilde halka halka doğrayalım.
  • Köftemiz için tüm malzemeleri karıştırıp bir güzel yoğuralım.
  • Tepsimize bir patlıcan bir köfte şeklinde dizelim.
  • Orta kısmına domates, soğan ve biberleri kalınca doğrayıp dizelim, sarımsakları üzerine atalım.
  • Sıvıyağımızı yemeğimizin üzerine gezdirelim.
  • Salçalı sosumuzuda karıştırıp, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında etler ve patlıcan pişene kadar pişirelim.

Şekersiz Diyet Balkabağı Tatlısı Tarifi

 

Şekersiz Diyet Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram balkabağı
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 adet ceviz
  • Yarım çay bardağından biraz fazla süt
  • Tarçın

    Şekersiz Diyet Balkabağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle balkabaklarımızı ince dilimler halinde doğrayın.
  • Üzerine tarçın serpip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişirelim.
  • Daha sonra mutfak robotumuza tarçınlı balkabaklarımızı, tahini, balı, cevizi ve sütümüzü döküp bir güzel robottan geçirelim.
  • Daha sonra sunum kasemize alalım ve üzerini istediğiniz ürünler ile süsleyip zevkle tüketebilirsiniz.