7 Kasım 2021 Pazar

Islak Kurabiye (Browni Tadında Enfess) Tarifi

 

Islak Kurabiye (Browni Tadında Enfess) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 2 yumurta
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı yağ

Şerbeti için;

  • 1.5 su bardağından 2 parmak fazla şeker
  • 2 su bardağı su

    Islak Kurabiye (Browni Tadında Enfess) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbetimizi hazırlayalım. Şeker ile suyu bir tencereye koyup 10 dk boyunca kaynatın.
  • Keki için yumurta ve şekeri iyice çırpın ( birbirine özdeşleşsin). Yapı ekleyin. İçine kakaoyuda ekleyin ve kaşık yardımıyla karıştırın.
  • Sonra un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin (not: 2,5 su bardağı un tam ölçüdür. Hamur zaten yapışkan bir hamur olacak. Sakın paniğe kapılıp fazla un koymayın).
  • Hamuru 10 dk dolapta bekletin.
  • Sonra yuvarlatıp hafif bastırarak şekil verin.
  • Önceden ısıtılmış 180°lik fırında 18 dk boyunca pişirin.
  • Kurabiyeler fırından çıktığı gibi ılık şerbetimizin içine batırıp hindistan cevizine bulayın. Ve ıslak browni kurabiyeniz hazır. Afiyet olsun😇😇.

Puding Kurabiye Tarifi

 

Puding Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1 paket çikolatalı puding (toz halinde)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağından biraz fazla un

    Puding Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, çikolatalı toz halinde puding ve diğer tüm malzemeler bir kapta kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurulur.
  • 1 su bardağı unu ekledikten sonra kalanını kontrollü eklemenizi tavsiye ederim.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp önce top top şekil verilir. Sonra üzerine çatalla hafif bastırılarak şekil tamamlanır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dk pişirilir. Afiyet olsun 🍪.

Çikolatalı Çilekli Yaş Pasta Tarifi

 

Çikolatalı Çilekli Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 5 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Bir fiske tuz

Pastacı kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket sade kremşanti

Üzeri için;

  • 1 paket kakaolu şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt

Ganajı için;

  • 1 paket krema
  • 200 gram bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı nutella

İçi ve üzeri için;

  • Çilek
  • Damla çikolata

    Çikolatalı Çilekli Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta beyazlarını şeker ve çok az tuz ile çırpalım beyaz köpük kıvamı almalı.
  • Başka bir kapta yumurta sarılarını çırpalım suyu çırparken yavaş yavaş ekleyelim. Yumurta pişmesin.
  • Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyelim ve çırpalım.
  • En son kalan yumurta karışımını ekleyelim. Çırpmadan spatula yardımıyla nazikçe alttan yukarı doğru karıştıralım.
  • Kelepçeli kalıbı yağlı kağıtla kaplayalım. Kek harcını dökelim. Önceden ısınmış 175 derece fırında pişirelim.
  • Pastacı kreması için şanti ve tereyağı harici tüm malzemeleri ekleyip çırpalım.
  • Tencerenin altını açalım durmadan karıştıralım. Kaynayınca tereyağını ekleyelim.
  • Karıştırıp altını kapatalım ve ılımasını bekleyelim. Ilıyan kremaya şantiyi ilave edip biraz çırpalım.
  • Ganaj için kremayı kaynatıp altını kapatalım. İçerisine çikolataları ekleyelim. Eriyene kadar karıştıralım ve ılıtalım.
  • Üzerinde kullanacağımız kakaolu şantiyi sütle çırpalım ve dolaba kaldıralım.
  • Soğuyan kekimizi ortadan ikiye bölelim. Keki biraz sütle ıslatalım.
  • Üzerine pastacı kremasının yarısını yayalım. Çilekleri ve çikolatayı ekleyelim. Kalan yarısını üzerine yayalım.
  • Kekin yarısını üzerine kapatalım. Keki sütle ıslatalım. Biraz bekledikten sonra krem şantiyle pastamızı kaplayalım.
  • Pastayı bir ızgara üzerine alalım. Üzerine ganajını dökelim. Dolapta 1 saat dinlendirelim. Üzerini süsleyelim. 1 gece önceden yaparsak daha lezzetli olacaktır. 🤗.

İzmir Köfte Tarifi

 

İzmir Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg orta yağlı dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 adet köy biberi
  • 2 adet kırmızı biber
  • 5 adet patlıcan
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik, zerdeçal

    İzmir Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıymaya soğan, sarımsak ve baharatları atıp iyice yoğurun.
  • Parmak şeklinde köfteler yapıp buzdolabında yarım saat bekletin.
  • Sebzeleri iri doğrayın ve tepsiye köftelerle birlikte dizin.
  • Salçayı, zeytinyağı ve 1 bardak suda eritip köftelerin üzerine gelecek şekilde dökün.
  • Biraz tuz ve karabiber ekleyip 220 derece fırında 50-60 dk pişirin.
  • Afiyet olsun.

En Pratik Ve Lezzetli Haliyle Fırında Sebzeli Köfte Tarifi

 

En Pratik Ve Lezzetli Haliyle Fırında Sebzeli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 soğan rendesi yada rondodan geçmiş
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1’er çay kaşığı karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, karbonat
  • Maydanoz
  • Tuz

Sebzeleri için

  • 3 küçük patlıcan
  • 2 küçük patates
  • 1 büyük kabak
  • 2 kırmızı kapya biber
  • 7 adet sivri kıl biber
  • 1 klasik kahve fincanı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • 2 diş doğranmış sarımsak
  • Karabiber, kırmızı toz biber
  • Tuz

Yemeğin sosu için

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • Tuz

    En Pratik Ve Lezzetli Haliyle Fırında Sebzeli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfte içi gereken bütün malzemeleri iyice yoğurup cevizden biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayarak şekil verelim.
  • Dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
  • Tüm sebzeleri soyup yıkadıktan sonra küp küp doğrayıp patlıcanları 20 dakika tuzlu suda bekletelim.
  • Derin bir kaba doğranmış sebzeleri alalım.
  • Üzerine zeytinyağı, doğranmış sarımsak, baharatları ve tuz ekleyip iyice karıştıralım.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sebzeleri aktaralım.
  • Yağlı kağıdı buruşturup su ile ıslatıp sıkarak sebzelerin üzerini kapatalım.
  • Tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derece fırına vererek sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Son 10 dakika üzeri açık bir şekilde kızartalım.
  • Sebzeler pişerken köfteleri kişi sayısına göre hafif kızartalım.
  • Pişen sebzeleri fırından alıp borcam tepsiye aktaralım.
  • Hafif kızaran köfteleri sebzelerin üzerine dizelim.
  • Salçalı sosunu çırparak yemeğin üzerine gezdirelim.
  • Tepsinin üzerini su ile ıslattığımız pişirme kağıdını kapatalım.
  • Önceden ısıttığımız 200 derece fırında sos kaynamaya başladıktan sonra 15-20 dakika daha pişirip tepsiyi fırından alalım. Afiyet olsun :).

Kfc Tadında Çıtır Tavuk Ve Coleslaw Salata Tarifi

 

Kfc Tadında Çıtır Tavuk Ve Coleslaw Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça tavuk bonfile
  • 1 adet yumurta
  • 100 ml süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber acı kırmızı toz biber köri
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber kimyon
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı sarımsak tozu (Rendesi de olur)
  • Sıvıyağ (Kızartmak için)

Kaplaması için;

  • 1 küçük paket sade mısır gevreği (Corn flakes )

Salata için;

  • 250 gram beyaz lahana (İç kısmından)
  • 1 havuç rendesi
  • Yarım soğan rendesi (Suyu sıkılmış )

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3-4 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

    Kfc Tadında Çıtır Tavuk Ve Coleslaw Salata Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bonfile parçaları iri küpler halinde doğranır. İstediğiniz şekilde de hazırlayabilirsiniz (Parmak şeklinde vs) tavuğun sos malzemeleri derin bir kaseye alınır.
  • Hepsi homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır. Baharatlarda ekleme çıkarma yapabilirsiniz. Tavuk parçaları eklenir. Güzelce karıştırılır. Üzeri streçlenir ve buzdolabında 2 saat dinlendirilir. Bu şekilde yumuşacık olacaklar.
  • Mısır gevrekleri mutfak robotundan geçirilir. Toz haline getirmeyin. Soslanan tavuk parçaları mısır gevrekleri ile kaplanır.
  • Kızgın yağda çevirerek kızartılır. Havlu kağıt serili servis tabağına alınır. Yanında patates kızartması ve salatasıyla sıcak sıcak servis yapılır.
  • Salata için, lahanalar yıkanıp kurulanıp ince ince kıyılır. Uygun bir kaseye alınır. Rendelenmiş havuç ve soğan eklenir. Sos malzemeleri bir kaseye alınıp karıştırılır.
  • Sebzelerin üzerine eklenir ve servis yapılır. Afiyet olsun. Acı sevmiyorsanız eklemeyebilirsiniz.

Tavuk Patates Tava (Hiç Su Kullanmadan) Tarifi

 

Tavuk Patates Tava (Hiç Su Kullanmadan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 adet tavuk baget
  • 5 adet patates
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 adet yeşil biber yada kırmızı biber

Sosu için;

  • 3 adet domates
  • 1’er çay kaşığı karabiber kırmızı toz biber pulbiber kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ /zeytinyağı

    Tavuk Patates Tava (Hiç Su Kullanmadan) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencere yada tavaya patateslerin kabukları soyularak biraz büyük dilimler halinde kesilir ve koyulur, patatesleri ince dilimlemeyin tavuklar pişene kadar dağılabilir.
  • Tavuk bagetler yıkanıp suyu süzülür birkaç yerinden derin kesikler atılır yada beni yaptığım gibi eti kemiğinden biraz ayrılır ve patateslerin arasına yerleştirilir.
  • Biber ve soğanlar dilimlenen patates boyutunda kesilir patateslerin ve tavuk bagetlerin etrafına yerleştirilir.
  • Sos için uygun bir kaseye 1 yemek kaşığı salça 3 adet rendelenmiş domates, rendelenmiş sarımsak, tuz, baharatlar, yarım çay bardağı sıvı yağ koyulur ve çırpılır.
  • Tavadaki yemeğin üzerine salçalı sos gezdirilir.
  • İlk olarak ocağın altı yüksek ateşe getirelim sonra kısık ateşe indirerek kapağı kapalı şekilde ve arada yavaşça karıştırarak yemeğimizi 30-35 dakika pişirelim, yemeğe su koymayın piştikçe suyunu salacaktır. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️

Evde Kararmış Muzlarınız Varsa Hiç Durmayın Muzlu Kek Tarifi

 

Evde Kararmış Muzlarınız Varsa Hiç Durmayın Muzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumuşamış muz
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 50 gr tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Üzeri için

  • Ceviz, çikolata parçaları, damla çikolata evde elinizde ne varsa

    Evde Kararmış Muzlarınız Varsa Hiç Durmayın Muzlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle muzlar çatal yardımıyla iyice ezilir.
  • Üzerine 50 gram tereyağı eklenir iyice ezilen muzları mikser yardımıyla 5dakika iyice karıştırıp ardından süt ve yumurtayı da ekledikten sonra hafif karıştırıyoruz.
  • Sıvı yağ, toz şeker, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip iyice karıştırın unu da kontrollü bir şekilde ekleyip karıştırdıktan sonra(ben baton kek kalıbı kullandım)
  • Yağlanmış kalıbımıza harcımızı döküyoruz.
  • Üzerine ceviz ve çikolata parçaları ile süs dedikten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Pişme derecesini kürdan yardımıyla kontrol ettikten sonra fırından alınır.
  • Kek kalıbında dinlendikten sonra ters çevirip kalıptan alıyoruz dilimleyerek servise hazırdır. Evde sizin hangi kalıbınız varsa kullanabilirsiniz büyüklüğüne göre malzemeleri çoğaltabilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun

Krep Tarifi

 

Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (Büyük boy )
  • 1.5 su su bardağı süt (300 ml)
  • Yarım su bardağı su (100 ml )
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un

    Krep Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtayı 1-2 dk çırpalım üzerine süt, su, yoğurt ve tuzu ekleyip tekrar çırpalım.
  • Son olarak yavaş yavaş unu ekleyerek çırpalım.
  • Sıvı yağ ile teflon tavanızı ısıtın 1 kepçe tavaya krep hamurundan koyup yayın alt üst pişirin :) ❤️
  • Not: 12 adet krep çıkıyor.

Köfteyi Bu Haliyle Çok Seveceksiniz Tarifi

 

Köfteyi Bu Haliyle Çok Seveceksiniz Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 500 gram yağsız dana kıyma
  • 1 büyük rendelenmiş soğan
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • Yarım çay bardağından biraz fazla süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Kimyon
  • Kekik
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz

İçi için

  • Rendelenmiş kaşar peyniri (1 büyük su bardağı)
  • Kırmızı kapya biber (2 adet julyen kesilmiş)
  • Rendelenmiş havuç (2 adet)
  • 8-9 adet mantar

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 dış sarımsak
  • Tuz

Üzeri için;

  • Maydanoz

    Köfteyi Bu Haliyle Çok Seveceksiniz Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç harcını hazırlayın. Tavaya 3-4 kaşık sıvı yağ ekleyerek kızgın yağa doğradığınız mantarları ekleyin. Yüksek ateşte soteleyin.
  • Sotelenen mantarların üzerine rendelenmiş havuç ve doğradığınız kapya biberleri de ilave edip, 2-3 dakika soteleyin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Köfteyi yoğuracağınız kaba tüm malzemeleri ekleyin ve 10 15 dakika güzelce malzemeler özdeşleşene kadar yoğurun.
  • Yoğrulan köftelerden mandalina büyüklüğünde parça alıp streç film yada buzdolabı poşetinin arasına koyup merdaneyle ince olacak şekilde yuvarlak açın.
  • İçine önce sotelediğiniz malzemeyi daha sonra rendelediğiniz kaşar peynirini ekleyip streç film yardımıyla kapatıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Köfte bitene kadar bu işlemi uygulayın. Daha sonra üzerini örtüp buzdolabında en az 2 3 saat dinlendirin. (1 gece önceden de hazırlayabilirsiniz veya hazırlayıp derin dondurucuda dilediğiniz kadar saklayabilirsiniz)
  • dolapta dinlenmiş köftelerinizi 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Sosu için; tavaya sıvı yağ minik doğranmış sarımsak salça ve tuzu ekleyip güzelce kavuralım. Servis ederken köftelerimizin üzerine dökelim. Minik doğradığımız maydanozları üzerine serperek servis edelim. Afiyet olsun🥰.