En Pratik Ve Lezzetli Haliyle Fırında Sebzeli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için
- 500 gram kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 soğan rendesi yada rondodan geçmiş
- 2 diş sarımsak rendesi
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1’er çay kaşığı karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, karbonat
- Maydanoz
- Tuz
Sebzeleri için
- 3 küçük patlıcan
- 2 küçük patates
- 1 büyük kabak
- 2 kırmızı kapya biber
- 7 adet sivri kıl biber
- 1 klasik kahve fincanı zeytinyağı veya sıvı yağ
- 2 diş doğranmış sarımsak
- Karabiber, kırmızı toz biber
- Tuz
Yemeğin sosu için
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
- Tuz
En Pratik Ve Lezzetli Haliyle Fırında Sebzeli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Köfte içi gereken bütün malzemeleri iyice yoğurup cevizden biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayarak şekil verelim.
- Dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
- Tüm sebzeleri soyup yıkadıktan sonra küp küp doğrayıp patlıcanları 20 dakika tuzlu suda bekletelim.
- Derin bir kaba doğranmış sebzeleri alalım.
- Üzerine zeytinyağı, doğranmış sarımsak, baharatları ve tuz ekleyip iyice karıştıralım.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sebzeleri aktaralım.
- Yağlı kağıdı buruşturup su ile ıslatıp sıkarak sebzelerin üzerini kapatalım.
- Tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derece fırına vererek sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
- Son 10 dakika üzeri açık bir şekilde kızartalım.
- Sebzeler pişerken köfteleri kişi sayısına göre hafif kızartalım.
- Pişen sebzeleri fırından alıp borcam tepsiye aktaralım.
- Hafif kızaran köfteleri sebzelerin üzerine dizelim.
- Salçalı sosunu çırparak yemeğin üzerine gezdirelim.
- Tepsinin üzerini su ile ıslattığımız pişirme kağıdını kapatalım.
- Önceden ısıttığımız 200 derece fırında sos kaynamaya başladıktan sonra 15-20 dakika daha pişirip tepsiyi fırından alalım. Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder