7 Kasım 2021 Pazar

Çikolatalı Çilekli Yaş Pasta Tarifi

 

Çikolatalı Çilekli Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 5 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Bir fiske tuz

Pastacı kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket sade kremşanti

Üzeri için;

  • 1 paket kakaolu şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt

Ganajı için;

  • 1 paket krema
  • 200 gram bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı nutella

İçi ve üzeri için;

  • Çilek
  • Damla çikolata

    Çikolatalı Çilekli Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta beyazlarını şeker ve çok az tuz ile çırpalım beyaz köpük kıvamı almalı.
  • Başka bir kapta yumurta sarılarını çırpalım suyu çırparken yavaş yavaş ekleyelim. Yumurta pişmesin.
  • Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyelim ve çırpalım.
  • En son kalan yumurta karışımını ekleyelim. Çırpmadan spatula yardımıyla nazikçe alttan yukarı doğru karıştıralım.
  • Kelepçeli kalıbı yağlı kağıtla kaplayalım. Kek harcını dökelim. Önceden ısınmış 175 derece fırında pişirelim.
  • Pastacı kreması için şanti ve tereyağı harici tüm malzemeleri ekleyip çırpalım.
  • Tencerenin altını açalım durmadan karıştıralım. Kaynayınca tereyağını ekleyelim.
  • Karıştırıp altını kapatalım ve ılımasını bekleyelim. Ilıyan kremaya şantiyi ilave edip biraz çırpalım.
  • Ganaj için kremayı kaynatıp altını kapatalım. İçerisine çikolataları ekleyelim. Eriyene kadar karıştıralım ve ılıtalım.
  • Üzerinde kullanacağımız kakaolu şantiyi sütle çırpalım ve dolaba kaldıralım.
  • Soğuyan kekimizi ortadan ikiye bölelim. Keki biraz sütle ıslatalım.
  • Üzerine pastacı kremasının yarısını yayalım. Çilekleri ve çikolatayı ekleyelim. Kalan yarısını üzerine yayalım.
  • Kekin yarısını üzerine kapatalım. Keki sütle ıslatalım. Biraz bekledikten sonra krem şantiyle pastamızı kaplayalım.
  • Pastayı bir ızgara üzerine alalım. Üzerine ganajını dökelim. Dolapta 1 saat dinlendirelim. Üzerini süsleyelim. 1 gece önceden yaparsak daha lezzetli olacaktır. 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder