Çikolatalı Çilekli Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 5 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı sıcak su
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Bir fiske tuz
Pastacı kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket sade kremşanti
Üzeri için;
- 1 paket kakaolu şanti
- 1 çay bardağı soğuk süt
Ganajı için;
- 1 paket krema
- 200 gram bitter çikolata
- 2 yemek kaşığı nutella
İçi ve üzeri için;
- Çilek
- Damla çikolata
Çikolatalı Çilekli Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta beyazlarını şeker ve çok az tuz ile çırpalım beyaz köpük kıvamı almalı.
- Başka bir kapta yumurta sarılarını çırpalım suyu çırparken yavaş yavaş ekleyelim. Yumurta pişmesin.
- Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyelim ve çırpalım.
- En son kalan yumurta karışımını ekleyelim. Çırpmadan spatula yardımıyla nazikçe alttan yukarı doğru karıştıralım.
- Kelepçeli kalıbı yağlı kağıtla kaplayalım. Kek harcını dökelim. Önceden ısınmış 175 derece fırında pişirelim.
- Pastacı kreması için şanti ve tereyağı harici tüm malzemeleri ekleyip çırpalım.
- Tencerenin altını açalım durmadan karıştıralım. Kaynayınca tereyağını ekleyelim.
- Karıştırıp altını kapatalım ve ılımasını bekleyelim. Ilıyan kremaya şantiyi ilave edip biraz çırpalım.
- Ganaj için kremayı kaynatıp altını kapatalım. İçerisine çikolataları ekleyelim. Eriyene kadar karıştıralım ve ılıtalım.
- Üzerinde kullanacağımız kakaolu şantiyi sütle çırpalım ve dolaba kaldıralım.
- Soğuyan kekimizi ortadan ikiye bölelim. Keki biraz sütle ıslatalım.
- Üzerine pastacı kremasının yarısını yayalım. Çilekleri ve çikolatayı ekleyelim. Kalan yarısını üzerine yayalım.
- Kekin yarısını üzerine kapatalım. Keki sütle ıslatalım. Biraz bekledikten sonra krem şantiyle pastamızı kaplayalım.
- Pastayı bir ızgara üzerine alalım. Üzerine ganajını dökelim. Dolapta 1 saat dinlendirelim. Üzerini süsleyelim. 1 gece önceden yaparsak daha lezzetli olacaktır. 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder