8 Ocak 2022 Cumartesi

Dikkat Alışkanlık Yapar! Tavuklu Un Çorbası Tarifi

 

Dikkat Alışkanlık Yapar! Tavuklu Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk budu
  • 1,5 litre su (tavukları haşlamak için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (tavukları haşlarken kullanılacak)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı su
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

    Dikkat Alışkanlık Yapar! Tavuklu Un Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuklarımızı haşlayalım. Bunun için tencere tavuk butlarını yerleştirelim ve üzerine su ve tuzu ilave ederek tavuklarımızı haşlayalım.
  • Tavuğunuzu haşlarken üzerinde oluşan köpükleri biriktikçe ara ara alarak temizleyelim.
  • Haşlanan tavuklarımızı suyun içerisinden alalım soğumaya bırakalım.
  • Soğuduktan sonra tavuklarımızı didikleyelim.
  • Çorbamız için tencereye  sıvı yağ ve tereyağını alarak orta ateşte eritelim.
  • Tereyağı eridikten sonra unu ilave edelim. Unun kokusu çıkıncaya kadar sürekli karıştırarak kavuralım. Bu aşamada ocağı yüksek ateşte açmayalım ki hem unumuz hem de yağımız yanmasın.
  • Kavrulan unumuza su ve süzgeçten geçirdiğimiz tavuk suyunu ekleyerek karıştıralım.
  • Çorbanızı ara ara karıştırarak orta ateşte kaynamaya bırakalım.
  • Yaklaşık 5 dakika kaynadıktan sonra didiklenmiş tavuk etini ilave edip 1-2 tur karıştıralım.
  • Son olarak çorbamıza rendelenmiş sarımsak, limonun suyu ve tuzu ekleyelim,  5 dakika daha kaynatarak çorbayı ocaktan alalım. Tuz ilave ederken tavuk suyuna eklediğiniz tuz oranını göz önünde bulundurmayı unutmayın.
  • Tavuk çorbasını kaselere paylaştıralım.
  • Üzerine kızdırılmış toz kırmızı biber gezdirerek servis edelim. Biberli sosu hazırladıktan sonra dilerseniz tencereye ilave edip karıştırdıktan sonra da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Güveçte Soslu Köfte (Damak Çatlatan Lezzette) Tarifi

 

Çatlatan Lezzette) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • Yarım çay bardağından biraz fazla galeta unu (Ekmek içide olur)
  • 1 adet soğan (Rondodan ince çekilmiş)
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kimyon

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Sosu için;

  • 4 adet orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kekik

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Güveçte Soslu Köfte (Damak Çatlatan Lezzette) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köftesi için; yoğurma kabına galeta unu, rondodan geçirilmiş yada rendelenmiş soğan, rendelenmiş sarımsak, tuz ve baharatlar alınır ve iyice yoğrulur.
  • Hazırladığımız köfte harcını üzerini folyo ile kapatarak buzdolabında yarım saat dinlendirelim.
  • Dinlendirdiğimiz köfte harcından küçük parçalar kopararak elimizle yuvarlayalım ,bütün köfte harcı bitene kadar bu işlemi yapalım.
  • Tavaya biraz sıvı yağ koyup, ısıtalım ve köfteleri çok az kızartalım dikkat edin fazla kızartmayın.
  • Kızarttığımız köfteleri güveç kaplarına eşit şekilde koyalım, ben güveç kaplarıma yedişer adet köfte koydum,.
  • Sosu için; tencereye 1 yemek kaşığı tereyağ koyalım ve üzerine kabukları soyulmuş rondodan çekilmiş 4 adet domatesi,1 tatlı kaşığı domates salçasını ve rendelenmiş 2 diş sarımsak ilave ederek 5 dakika pişirelim, tuz ve kekiği ilave ederek 5 dk daha pişirelim.
  • Hazırladığımız domates sosunu güveçteki köftelerin üzerine eşit şekilde paylaştıralım, önceden ısıtılmış 200 derece alt üst ayar fırında 25 dakika pişirelim. Sonra fırından alıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini serpelim ve tekrar fırına sürelim.
  • Peynirler eriyip üzeri kızarana kadar pişirelim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

El Açması Patatesli Mini Kol Böreği Tarifi

 

El Açması Patatesli Mini Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su (yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak)

İçi için;

  • 4 haşlanmış patates
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ (soğanı kavurmak için)
  • 1 çay kaşığı tuz (tadına bakarak koyun)

Hamuru yağlamak için;

  • Sıvı yağ

    El Açması Patatesli Mini Kol Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur malzemeleri bir kaba alınır ve yavaşça su eklenerek yoğurulur.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilince üzeri örtülür ve 10- 15 dk dinlendirilir.
  • Sonra dinlenen hamur yumurta büyüklüğünde (siz istediğiniz boyuta göre ayarlayabilirsiniz) bezelere ayrılır.
  • Bezeler tabak büyüklüğünde merdane ile açılır.
  • Aralarına sıvı yağ sürülerek üst üste dizilir ve yarım saat kadar dinlendirilir. Bu sırada içi yapalım.
  • Önce yemeklik doğranmış soğan sıvı yağda sotelenir ve altı kapatılır.
  • Haşlanmış patates rendelenir.
  • Soğuyan soğan üzerine eklenir ve baharatlar katılır. İyice harmanlanır. İçimiz hazır.
  • Ben içe biraz da koy peyniri + lor peyniri de koydum. Çünkü ku müşterim öyle istemişti. Siz de biraz ekleyebilirsiniz.
  • Dinlenen hamurlar sırayla el ile çekilerek büyütülerek incecik açılır.
  • 2 yanından ortaya katlanır.
  • Bir ucuna iç harç konur ve rulo halinde sarılır. Sonra gül şekli verilir.
  • Hepsi için aynı işlem yapılır ve tepsiye dizilir.
  • Üzerine sıvı yağ sürülüp tercihe göre susam ve çörek otu serpilir .
  • Önceden ısıtılmış 190 derce fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun 😍😍.
  • Bu ölçülerden 10-12 tane börek çıkmaktadır.

7 Ocak 2022 Cuma

Saray Katmeri Tarifi

 

Saray Katmeri Tarifi İçin Malzemeler

Krep hamuru için;

  • 3 adet yumurta
  • 3 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı muskat

İç harcı için;

  • 600 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Arasına ve üzerine koymak için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Saray Katmeri Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Krep hamuru için malzemeleri karıştırma kabına alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  • Tavaya bir kereye mahsus 1 tatlı kaşığı sıvı yağ sürüp bir kepçe harcımızdan koyup arkalı önlü pişiriyoruz.
  • İç harcı için tavaya sıvı yağ alıp ısıtıyoruz, soğanları küp küp doğrayıp içine ilave ediyoruz.
  • Kıymayı ilave edip tekrar karıştırıyoruz baharatlarını ilave edip karıştırıp kavrulunca ocaktan alıyoruz.
  • Beşamel sos için tereyağ tencereye alıyoruz eritiyoruz unu ilave edip kavuruyoruz.
  • Sütünü ilave ediyoruz tekrar karıştırıyoruz, tuz, karabiber ve muskat ekleyip karıştırıyoruz yoğunlaşınca ocaktan alıyoruz.
  • Tepsiye bir adet krep koyup üzerine önce beşamel sos, üzerine kıymalı harcımızı ve kaşar peyniri ilave edip üst üste bu sıra halinde tamamlıyoruz.
  • En üste kalan beşamel sosu döküp üzerine kaşar peyniri ilave edip 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, dilimleyip servis edebilirsiniz 👌🏻 afiyet olsun ✨✨.

Efsane Pastane Tuzlusu (Garanti Tarif) Tarifi

 

Efsane Pastane Tuzlusu (Garanti Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram margarin (oda ısısında)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 silme çay kaşığı instant maya
  • 1 tam yumurta
  • 1 buçuk çorba kaşığı nişasta
  • 1 buçuk tatlı kaşığı şeker
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • 4 çorba kaşığı soğuk su
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 3 su bardağı un (kontrollü 3 çorba kaşığı ilave )

    Efsane Pastane Tuzlusu (Garanti Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un, nişasta,kabartma tozu ve hariç tüm malzemeler yoğurma kabına alınır.
  • Tamamen birbirine karışana kadar karıştırılır.
  • Sonrasında un kabartma tozu ve nişasta elenerek eklenir.
  • Hamur pürüzsüz olana kadar yoğrulur.
  • Ele yapışmayan hale geldiğinde şekil vermeye başlanır.
  • Tezgahta ince şeritler halinde yuvarlanır istenilen şekil verilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür isteğe bağlı susak ve çörek otu serpilir.
  • 180 önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında kızarana kadar ortalama 15-20 dk pişirilir. Afiyet olsun.

Fırında Pırasalı Mücver Tarifi

 

Fırında Pırasalı Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram pırasa
  • 2 adet havuç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı k tuz
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1 kase dolusu beyaz peynir (Ufalanmış)
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 1 silme tatlı k tuz
  • 1 çay kaşığı ucuyla pulbiber
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay k kırmızı toz biber

Üzeri için

  • Çörek otu

    Fırında Pırasalı Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pırasayı ince şekilde doğrayalım.
  • Havucu rendeleyip tencereye alalım.
  • üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  • Soğumuş olan pırasalı karışımı geniş bir kabın içerisine alalım.
  • Üzerine.Yumurta, yoğurt, mısır unu, beyaz peynir küçük küpler halinde doğranmış soğan ve biber, kabartma tozu, sıvı yağ ekleyip tuz ve baharatlarını da ekleyip iyice karıştırıp harmanlıyalım.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine veya borcama harcımızı dökelim ve düzeltelim.
  • En sonunda üzerine çörek otu serpiştirp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 

Vitamini İçinde Demleme Makarna Tarifi

 

Vitamini İçinde Demleme Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • 1 tane kurusoğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tane capy biber
  • 1 tane sivribiber
  • 2 tane domates ( ben 7 kaşık domates sosu koydum yazdan yaptığım )
  • 1 yemek kaşığı salça silme
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yeterince zeytinyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Pulbiber kekik nane

    Vitamini İçinde Demleme Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye tereyağımızı zeytinyağımızı koyalım.
  • Eriyince soğanımızı, sarımsağımızı küp doğrayıp kavuralım.
  • Biberlerimizi ekleyelim. Kavrulunca salçamızı ekleyip güzelce kısıkta kavuralım. Varsa domates yoksa domates sosundan 7 kaşık koyup kavuralım tuzunu ekleyelim.
  • Makarnamızı koyup sosu yedirelim hazırda olan kaynar suyumuzu üzeri geçinceye kadar ekleyelim.
  • Tuzuna bakalım gerekirse ekleyelim pulbiber koyalım ve kaynayınca altını kısıp ağzı kapalı pişirelim.
  • Arasıra kontrol edelim suyu çekince eğer piştiyse altını kapatıp kekik nane ekleyip demlemeye bırakalım
  • Dinlendirdikten sonra servis edelim eper ki makarnanız biraz diri kalırsa su ekleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun

Nefis Terbiyeli Şehriye Çorbası Tarifi

 

Nefis Terbiyeli Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı arpa şehriye (şehriye bekledikçe kıvamı yoğunlaşır, isterseniz miktarını azaltabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 7 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi için;

  • 5-6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un

Üzeri için;

  • Tereyağı
  • Nane
  • Pul biber

    Nefis Terbiyeli Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye tereyağını alarak eritelim, şehriyeyi ilave edip 2-3 dakika rengi dönene kadar kavurup, üzerine suyu ekleyelim.
  • Tencerenin kapağını kapatalım, şehriyeler yumuşayıncaya kadar arada karıştırarak 15-20 dakika pişirelim.
  • Bu arada derin kase içinde; yoğurdu, yumurta sarısını ve unu pürüzsüz oluncaya kadar çırpalım.
  • Ardından yoğurdun kesilmemesi için tencereden 1-2 kepçe suyu içine döküp karıştıralım ve yavaş yavaş çorbanın içine sürekli karıştırarak döktükten sonra bir taşım daha kaynatalım.
  • Son olarak tuzu da ilave ederek bir kaç dakika daha kaynatalım ve ocağı kapatalım.
  • Küçük tavada tereyağı ve naneyi kızdırıp, çorbanın üzerine gezdirelim. Dilerseniz pul biberde ekleyebilirsiniz.
  • 15-20 dakika dinlendirip, afiyetle yiyebilirsiniz. 

Tavuklu Bezelye Yemeği Tarifi

 

Tavuklu Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 500g tavuk eti
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet patates
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı taze bezelye
  • 5 su bardağı sıcak su

    Tavuklu Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanı yemeklik doğrayalım, tencereye aldığımız sıvı yağda pembeleşene kadar kavuralım.
  • Üzerine doğradığımız tavuk etlerini ekleyelim, tavuklar sulanıp suyunu çekene kadar kavuralım.
  • Tavuklar suyunu çekmeye başlarken salçasını, tuzunu ilave edelim, tavukları ezmeden nazikçe karıştıralım.
  • Ardından küp küp doğradığımız patatesleri de ekleyerek malzemeler birbiri ile özleşene kadar karıştıralım.
  • Ardından bezelyeleri ve baharatları ekleyelim, tekrar yemeğimizi güzelce karıştıralım.
  • Son olarak yemeğin üzerine çıkacak kadar sıcak suyu ekleyelim. Yemeğimiz kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte ara ara kontrol ederek pişmeye bırakalım. Su miktarı az gelirse siz biraz daha ilave edebilirsiniz.
  • Pişen tavuklu bezelye yemeğimizi ocaktan alalım ve servis edelim. Afiyet olsun…

Brokoli Salatası Tarifi

 

Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram brokoli
  • 1 su bardağı mısır
  • 1 adet soğan
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 3-4 adet közlenmiş kapya biber
  • 4-5 adet kornişon turşu
  • 1 turam maydanoz
  • Tuz
  • Limon suyu
  • Zeytinyağ 

    Brokoli Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Brokoliyi küçük küçük parçalara ayırıyoruz .
  • Uygun bir tencereye alıyoruz.
  • Üzerini geçecek kadar su ilave edip ocakta hafif diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzüyoruz.
  • Soğuduktan sonra geniş bir kaba alıyoruz.
  • Sebzeleri küçük küçük doğrayıp ekliyoruz.
  • Mısır rendelenmiş sarımsak tuz limon suyu zeytinyağ ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  • Servis tabağına alıp servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.