8 Ocak 2022 Cumartesi

Dikkat Alışkanlık Yapar! Tavuklu Un Çorbası Tarifi

 

Dikkat Alışkanlık Yapar! Tavuklu Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk budu
  • 1,5 litre su (tavukları haşlamak için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (tavukları haşlarken kullanılacak)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı su
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

    Dikkat Alışkanlık Yapar! Tavuklu Un Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuklarımızı haşlayalım. Bunun için tencere tavuk butlarını yerleştirelim ve üzerine su ve tuzu ilave ederek tavuklarımızı haşlayalım.
  • Tavuğunuzu haşlarken üzerinde oluşan köpükleri biriktikçe ara ara alarak temizleyelim.
  • Haşlanan tavuklarımızı suyun içerisinden alalım soğumaya bırakalım.
  • Soğuduktan sonra tavuklarımızı didikleyelim.
  • Çorbamız için tencereye  sıvı yağ ve tereyağını alarak orta ateşte eritelim.
  • Tereyağı eridikten sonra unu ilave edelim. Unun kokusu çıkıncaya kadar sürekli karıştırarak kavuralım. Bu aşamada ocağı yüksek ateşte açmayalım ki hem unumuz hem de yağımız yanmasın.
  • Kavrulan unumuza su ve süzgeçten geçirdiğimiz tavuk suyunu ekleyerek karıştıralım.
  • Çorbanızı ara ara karıştırarak orta ateşte kaynamaya bırakalım.
  • Yaklaşık 5 dakika kaynadıktan sonra didiklenmiş tavuk etini ilave edip 1-2 tur karıştıralım.
  • Son olarak çorbamıza rendelenmiş sarımsak, limonun suyu ve tuzu ekleyelim,  5 dakika daha kaynatarak çorbayı ocaktan alalım. Tuz ilave ederken tavuk suyuna eklediğiniz tuz oranını göz önünde bulundurmayı unutmayın.
  • Tavuk çorbasını kaselere paylaştıralım.
  • Üzerine kızdırılmış toz kırmızı biber gezdirerek servis edelim. Biberli sosu hazırladıktan sonra dilerseniz tencereye ilave edip karıştırdıktan sonra da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder