Dikkat Alışkanlık Yapar! Tavuklu Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk budu
- 1,5 litre su (tavukları haşlamak için)
- 1 tatlı kaşığı tuz (tavukları haşlarken kullanılacak)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı su
- 6 su bardağı tavuk suyu
- 2-3 diş sarımsak
- Yarım limonun suyu
- 1 çay kaşığı tuz
Dikkat Alışkanlık Yapar! Tavuklu Un Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuklarımızı haşlayalım. Bunun için tencere tavuk butlarını yerleştirelim ve üzerine su ve tuzu ilave ederek tavuklarımızı haşlayalım.
- Tavuğunuzu haşlarken üzerinde oluşan köpükleri biriktikçe ara ara alarak temizleyelim.
- Haşlanan tavuklarımızı suyun içerisinden alalım soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra tavuklarımızı didikleyelim.
- Çorbamız için tencereye sıvı yağ ve tereyağını alarak orta ateşte eritelim.
- Tereyağı eridikten sonra unu ilave edelim. Unun kokusu çıkıncaya kadar sürekli karıştırarak kavuralım. Bu aşamada ocağı yüksek ateşte açmayalım ki hem unumuz hem de yağımız yanmasın.
- Kavrulan unumuza su ve süzgeçten geçirdiğimiz tavuk suyunu ekleyerek karıştıralım.
- Çorbanızı ara ara karıştırarak orta ateşte kaynamaya bırakalım.
- Yaklaşık 5 dakika kaynadıktan sonra didiklenmiş tavuk etini ilave edip 1-2 tur karıştıralım.
- Son olarak çorbamıza rendelenmiş sarımsak, limonun suyu ve tuzu ekleyelim, 5 dakika daha kaynatarak çorbayı ocaktan alalım. Tuz ilave ederken tavuk suyuna eklediğiniz tuz oranını göz önünde bulundurmayı unutmayın.
- Tavuk çorbasını kaselere paylaştıralım.
- Üzerine kızdırılmış toz kırmızı biber gezdirerek servis edelim. Biberli sosu hazırladıktan sonra dilerseniz tencereye ilave edip karıştırdıktan sonra da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder