Çatlatan Lezzette) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram orta yağlı kıyma
- Yarım çay bardağından biraz fazla galeta unu (Ekmek içide olur)
- 1 adet soğan (Rondodan ince çekilmiş)
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kimyon
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Sosu için;
- 4 adet orta boy domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kekik
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Güveçte Soslu Köfte (Damak Çatlatan Lezzette) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Köftesi için; yoğurma kabına galeta unu, rondodan geçirilmiş yada rendelenmiş soğan, rendelenmiş sarımsak, tuz ve baharatlar alınır ve iyice yoğrulur.
- Hazırladığımız köfte harcını üzerini folyo ile kapatarak buzdolabında yarım saat dinlendirelim.
- Dinlendirdiğimiz köfte harcından küçük parçalar kopararak elimizle yuvarlayalım ,bütün köfte harcı bitene kadar bu işlemi yapalım.
- Tavaya biraz sıvı yağ koyup, ısıtalım ve köfteleri çok az kızartalım dikkat edin fazla kızartmayın.
- Kızarttığımız köfteleri güveç kaplarına eşit şekilde koyalım, ben güveç kaplarıma yedişer adet köfte koydum,.
- Sosu için; tencereye 1 yemek kaşığı tereyağ koyalım ve üzerine kabukları soyulmuş rondodan çekilmiş 4 adet domatesi,1 tatlı kaşığı domates salçasını ve rendelenmiş 2 diş sarımsak ilave ederek 5 dakika pişirelim, tuz ve kekiği ilave ederek 5 dk daha pişirelim.
- Hazırladığımız domates sosunu güveçteki köftelerin üzerine eşit şekilde paylaştıralım, önceden ısıtılmış 200 derece alt üst ayar fırında 25 dakika pişirelim. Sonra fırından alıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini serpelim ve tekrar fırına sürelim.
- Peynirler eriyip üzeri kızarana kadar pişirelim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder