Saray Katmeri Tarifi İçin Malzemeler
Krep hamuru için;
- 3 adet yumurta
- 3 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay kaşığı muskat
İç harcı için;
- 600 gram kıyma
- 1 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Arasına ve üzerine koymak için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Saray Katmeri Tarifi Nasıl Yapılır?
- Krep hamuru için malzemeleri karıştırma kabına alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
- Tavaya bir kereye mahsus 1 tatlı kaşığı sıvı yağ sürüp bir kepçe harcımızdan koyup arkalı önlü pişiriyoruz.
- İç harcı için tavaya sıvı yağ alıp ısıtıyoruz, soğanları küp küp doğrayıp içine ilave ediyoruz.
- Kıymayı ilave edip tekrar karıştırıyoruz baharatlarını ilave edip karıştırıp kavrulunca ocaktan alıyoruz.
- Beşamel sos için tereyağ tencereye alıyoruz eritiyoruz unu ilave edip kavuruyoruz.
- Sütünü ilave ediyoruz tekrar karıştırıyoruz, tuz, karabiber ve muskat ekleyip karıştırıyoruz yoğunlaşınca ocaktan alıyoruz.
- Tepsiye bir adet krep koyup üzerine önce beşamel sos, üzerine kıymalı harcımızı ve kaşar peyniri ilave edip üst üste bu sıra halinde tamamlıyoruz.
- En üste kalan beşamel sosu döküp üzerine kaşar peyniri ilave edip 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, dilimleyip servis edebilirsiniz 👌🏻 afiyet olsun ✨✨.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder