7 Ocak 2022 Cuma

Saray Katmeri Tarifi

 

Saray Katmeri Tarifi İçin Malzemeler

Krep hamuru için;

  • 3 adet yumurta
  • 3 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı muskat

İç harcı için;

  • 600 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Arasına ve üzerine koymak için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Saray Katmeri Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Krep hamuru için malzemeleri karıştırma kabına alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  • Tavaya bir kereye mahsus 1 tatlı kaşığı sıvı yağ sürüp bir kepçe harcımızdan koyup arkalı önlü pişiriyoruz.
  • İç harcı için tavaya sıvı yağ alıp ısıtıyoruz, soğanları küp küp doğrayıp içine ilave ediyoruz.
  • Kıymayı ilave edip tekrar karıştırıyoruz baharatlarını ilave edip karıştırıp kavrulunca ocaktan alıyoruz.
  • Beşamel sos için tereyağ tencereye alıyoruz eritiyoruz unu ilave edip kavuruyoruz.
  • Sütünü ilave ediyoruz tekrar karıştırıyoruz, tuz, karabiber ve muskat ekleyip karıştırıyoruz yoğunlaşınca ocaktan alıyoruz.
  • Tepsiye bir adet krep koyup üzerine önce beşamel sos, üzerine kıymalı harcımızı ve kaşar peyniri ilave edip üst üste bu sıra halinde tamamlıyoruz.
  • En üste kalan beşamel sosu döküp üzerine kaşar peyniri ilave edip 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, dilimleyip servis edebilirsiniz 👌🏻 afiyet olsun ✨✨.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder