21 Ocak 2022 Cuma

Dikkat Alışkanlık Yapar! Tavuklu Un Çorbası Tarifi

 

Dikkat Alışkanlık Yapar! Tavuklu Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk budu
  • 1,5 litre su (tavukları haşlamak için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (tavukları haşlarken kullanılacak)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı su
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

    Dikkat Alışkanlık Yapar! Tavuklu Un Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuklarımızı haşlayalım. Bunun için tencere tavuk butlarını yerleştirelim ve üzerine su ve tuzu ilave ederek tavuklarımızı haşlayalım.
  • Tavuğunuzu haşlarken üzerinde oluşan köpükleri biriktikçe ara ara alarak temizleyelim.
  • Haşlanan tavuklarımızı suyun içerisinden alalım soğumaya bırakalım.
  • Soğuduktan sonra tavuklarımızı didikleyelim.
  • Çorbamız için tencereye  sıvı yağ ve tereyağını alarak orta ateşte eritelim.
  • Tereyağı eridikten sonra unu ilave edelim. Unun kokusu çıkıncaya kadar sürekli karıştırarak kavuralım. Bu aşamada ocağı yüksek ateşte açmayalım ki hem unumuz hem de yağımız yanmasın.
  • Kavrulan unumuza su ve süzgeçten geçirdiğimiz tavuk suyunu ekleyerek karıştıralım.
  • Çorbanızı ara ara karıştırarak orta ateşte kaynamaya bırakalım.
  • Yaklaşık 5 dakika kaynadıktan sonra didiklenmiş tavuk etini ilave edip 1-2 tur karıştıralım.
  • Son olarak çorbamıza rendelenmiş sarımsak, limonun suyu ve tuzu ekleyelim,  5 dakika daha kaynatarak çorbayı ocaktan alalım. Tuz ilave ederken tavuk suyuna eklediğiniz tuz oranını göz önünde bulundurmayı unutmayın.
  • Tavuk çorbasını kaselere paylaştıralım.
  • Üzerine kızdırılmış toz kırmızı biber gezdirerek servis edelim. Biberli sosu hazırladıktan sonra dilerseniz tencereye ilave edip karıştırdıktan sonra da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Mısırlı Havuçlu Pirinç Pilavı Tarifi

 

Mısırlı Havuçlu Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı konserve mısır
  • 1 adet küçük havuç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz

    Mısırlı Havuçlu Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinci tuzlu suda 15 dakika ıslatalım.
  • Tencereye sıvı yağı koyalım.
  • Rendelediğimiz havucu ilave edelim.
  • Yumuşayana kadar kavuralım.
  • Bu arada tereyağını üzerine ilave edelim(tereyağ direk tavaya koyduğunuzda rengi yanık olabiliyor bu şekilde daha güzel oluyor.
  • Yıkayıp sürdürdüğümüz pirinci katalım.
  • Şeffaf bir hal alana kadar kavuralım.
  • Mısırı ve tuzu ilave edelim.
  • 2 su bardağı kaynar su katıp pirinçler yumuşayana kadar pişirelim (her pirincin su kapasitesi farklı yinede kaynar şu bulundurun).
  • Pişen pilavın altını kapatalım.
  • Üzerine havlu kağıt kapatıp 10_15 dk kadar dinlendirelim. Sade yapılan pilavlardan ziyade farklı karışımlarla yapılan pilavlar hem damağa hem de göze çok güzel hitap ediyor.
    Pilavımız servise hazır.
    Afiyet olsun.

Ezogelin Çorba Tarifi

 

Ezogelin Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 çay bardağı mercimek
  • 1,5 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı ince bulgur
  • 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 2 diş ince doğranmış sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 litre su
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay kaşığı kimyon
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay kaşığı karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı nane
  • Tuz

    Ezogelin Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mercimek pirinç ve bulguru suda yumuşayana kadar haşlayalım.
  • Kuru soğanı ve sarımsağı tereyağında rengi dönene kadar kavuralım.
  • Salçasını ekleyelim kavurmaya devam edelim.
  • Baharatlarını ekleyelim.
  • Çorbanın suyundan 1-2 kaşık alarak salçaya ilave edelim.
  • 1-2 dakika kaynatıp çorbaya ilave edelim.
  • En son tavuk suyunuda ilave edip 7-8 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
  • Ezogelin durdukça koyulaşan bir çorbadır suyu az gelirse biraz daha ilave edelim.
  • Afiyet olsun.

Kes Doğra At Fırına Pratik Sebzeli Tavuk Yemeği Tarifi

 

Kes Doğra At Fırına Pratik Sebzeli Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram kemiksiz tavuk veya hindi eti (kuşbaşı doğranmış)
  • 3 adet patates (iri küp doğranmış)
  • 1 adet havuç (ince dilimlenmiş)
  • 2 adet kapya biber (iri doğranmış)
  • 2 adet çarliston biber (iri doğranmış)
  • 1 adet soğan (iri doğranmış)
  • 7 diş sarımsak (iri doğranmış)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

    Kes Doğra At Fırına Pratik Sebzeli Tavuk Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fırınınızı önceden 220° de ısıtın.
  • Sos malzemeleri hariç tüm malzemeyi bir fırın kabına alın ve güzelce karıştırın.
  • Yağlı kağıdı suyla ıslatın, fazla suyunu atması için elinizle sıkın, yemeğin üzerini örtün ve 20 dk boyunca pişirin.
  • Yemek fırında pişerken sos tenceresine tereyağını alın.
  • Yağ eriyince salçaları ekleyin ve 3 dk. Kavurun.
  • Suyu ekleyin ve 7 dk kadar kaynatın.
  • Yemeği fırından çıkarın ve hazırladığınız sosu üzerine dökün ve iyice karıştırın.
  • Tekrar fırına verin ve kızarması için üzerinde yağlı kağıt olmadan 10 dk daha pişirin. Afiyet olsun. 😊
  • Not: ✅ ben 27×27 ebatlarında kare borcam kullandım.

Yeşil Kabak Salatası Tarifi

 

Yeşil Kabak Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo bebek kabak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limon
  • 3 tatlı kaşığı sirke
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Yeşil Kabak Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kabaklarımızın üstünü tırtıklı şekilde kazıyarak şekil veriyoruz.
  • Kabaklarımızı diklemesine ortadan dörde bölüyoruz. İlave bel kısmından ikiye bölüyoruz.
  • Böldüğümüz kabakları kaynamış olan suyun üzerine buhar aparatı koyarak suya değdirmeden pişiriyoruz.
  • Limon, sirke, tuz, sarımsak ve zeytinyağını ayrı bir kapta karıştırıyoruz.
  • İyice yumuşamış olan kabaklarımızın üstüne sıcak sıcak sosumuzu döküyoruz.
  • Üzerine dere otumuzu ince kıyarak süslüyoruz. Afiyet olsun.

Ton Balıklı Pastet (Kahvaltılık Püre) Tarifi

 

Ton Balıklı Pastet (Kahvaltılık Püre) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük kutu konserve ton balığı
  • 1 çorba kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı labne peyniri
  • 1 adet haşlanmış yumurta (katı kıvamda)
  • Tuz

    Ton Balıklı Pastet (Kahvaltılık Püre) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemeler rondoda veya blender yardımıyla püre kıvamına gelinceye kadar çekilir.
  • Sonra dilimlenmiş ekmeğin üzerine sürülerek afiyetle yenir.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanoz veya taze soğan kullanılabilir. Afiyet olsun!.

Kızarmış Patates Salatası Tarifi

 

Kızarmış Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet kırmızı soğan
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Çeyrek demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım limon suyu
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Kızarmış Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patateslerimizin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.
  • Ardından ocağa aldığımız tavaya sıvı yağı alalım ve kızdıktan sonra patateslerimizi kızartalım.
  • Altın sarısı rengi alan patateslerimizi kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım.
  • Bir yandan da kabuklarını soyduğumuz soğanımızı piyazlık olacak şekilde doğrayalım. Elimizle şöyle bir karıştıralım.
  • Kırmızı biberin içini temizleyelim ve onu da küçük küçük doğrayarak bir kaba alalım.
  • Dereotu ve maydanozu da ince ince kıyalım.
  • Ardından geniş bir karıştırma kabına doğradığımız soğanları, biberi, maydanoz ve dereotunu alarak güzelce karıştıralım.
  • Tuz, pul biber, sumak, nane, limon suyu ve zeytinyağını da ilave ettip karıştırdıktan sonra patateslerimizi de ekleyelim ve son kez güzelce karıştıralım.
  • Hazır olan kızartılmış patates salatamızı servis tabağına alalım. İsteğe bağlı üzerine çok az zeytinyağı gezdirerek servis edelim. Afiyet olsun!

Borcam Parfesi Tarifi

 

Borcam Parfesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket krem şanti
  • 2 çay bardağı süt (250 ml)
  • 1 paket bebe bisküvisi
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı fındık içi
  • 2 adet küçük boy muz

Çikolata sosu için;

  • 1 paket çikolata sosu
  • 2 su bardağı süt (400 ml)

    Borcam Parfesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir karıştırma kabına soğuk sütü ve krem şantiyi alalım. Krem şanti kıvam alana kadar mikser yardımı ile çırpalım. Bu aşamada kullandığınız sütün soğuk olması krem şantinizin daha güzel kıvam almasını sağlayacaktır.
  • Ardından üzerine bebe bisküvilerini elimizle ikiye bölerek ekleyelim.
  • Üzerine damla çikolata, fındık içi ve doğranmış muzları ekleyerek güzelce karıştıralım. Dilerseniz farklı meyve ya da kuru yemişler ekleyerek damak tadınıza göre hazırlayabilirsiniz.
  • Hazırladığımız karışımı 20×29 cm ebatlarındaki borcama boşaltalım ve yayalım.
  • Çikolata sosu ve sütü bir tencereye alarak karıştıralım ve kıvam alıp kaynayıncaya kadar pişirelim. Pişen çikolata sosunu soğumaya bırakalım. Çikolata sosunu mutlaka soğutmalısınız aksi halde kremşantiniz eriyecektir.
  • Pastamızın üzerine çikolata sosunu gezdirelim ve üzerini düzeltelim.
  • Pastamızı 2-3 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun!

20 Ocak 2022 Perşembe

Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi

 

Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3,5 adet yufka

İç harcı için;

  • 1 kg ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 200 gr peynir
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 2-3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sirke

Üzeri için;

  • Kalan sos
  • 1 adet yumurta
  • Susam
  • Çörek otu

    Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç harcı için öncelikle soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
  • Ardından tencereye sıvı yağımızı alarak doğradığımız soğanları ilave edelim ve hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Domates salçasını da ilave ederek güzelce karıştıralım.
  • Daha sonra güzelce yıkadığımız ve doğradığımız ıspanağı ekleyelim ve  tencerenin kapağını kapatarak ıspanaklar yumuşayana kadar pişirelim. Ara ara karıştırmayı unutmayalım.
  • Pişen ıspanaklarımızı ayrı bir karıştırma kabına alalım ve üzerine karabiber, tuz, pul biber ve lor peynirini ekleyerek karıştıralım.
  • Böreğin sosu için uygun bir karıştırma kabına sıvı yağ, un ve sirkeyi alarak karıştıralım.
  • Yufkamızı ortadan bölelim ve yarısını tezgaha alarak hazırladığımız sostan bolca sürelim.
  • Ardından iç harcından 2-3 yemek kaşığı kadar serpiştirelim.
  • Yufkamızı rulo şeklinde saralım ve rulomuzu da kendi etrafında dolayarak gül şeklini verelim.
  • Hazırladığımız böreğimizi sıvı yağ sürdüğümüz tepsimizin ortasına yerleştirelim.
  • Diğer yufkaları da aynı şekilde sardıktan sonra tepsinin ortasındaki böreğin etrafına dolayalım. Benim yufkalarım büyük olduğu için 3,5 adet tam geldi ancak sizin yufkalarınıza göre bu sayı değişiklik gösterebilir.
  • Kalan sosumuza yumurta kırıp çırpalım ve hazırladığımız böreğimizin üzerine güzelce sürelim.
  • Son olarak çörek otu ve susam serperek önceden ısıttığımız 180°C alt üst fansız ayardaki fırınımızda 40-45 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen böreğimizi fırından alalım ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun!

Gofret Kurabiye (Bu Zamana Kadar Yediğiniz En Kıyır Kurabiye) Tarifi

 

Gofret Kurabiye (Bu Zamana Kadar Yediğiniz En Kıyır Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin veya tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı fındık
  • Un

    Gofret Kurabiye (Bu Zamana Kadar Yediğiniz En Kıyır Kurabiye) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce 1. 5 su bardağı unu tavaya alıp kısık ateşte unun kokusu çıkana kadar kavurdum.
  • Daha sonra rondodan çekilmiş fındığı ilave edip 2- 3 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alıp soğumaya bıraktım.
  • Diğer malzemeleri bir kaba koyarak karıştırdım.
  • Daha sonra kavurduğum unu ilave ettim ve son olarak kontrollü şekilde un ilave ederek yumuşak bir hamur elde ettim.
  • Ceviz büyüklüğünde hamurlar koparıp avuç içinde yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye aldım.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pembe renk alana kadar pişirdim.
  • Dilerseniz pudra şekeri veya eritilmiş çikolata ve fındık parçalarıyla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🤗.

Günlerce Çıtır Çıtır Kalan Yumurtasız Halka Tatlısı Tarifi

 

Günlerce Çıtır Çıtır Kalan Yumurtasız Halka Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı un
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ (çeyrek su bardağı
  • 1/2 (yarım) su bardağı ince irmik (yarım su bardağı
  • Çay kaşığı kadar toz tarçın
  • 1 tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 paket vanilin 10gr

Şerbeti için gereken malzemeler

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 ince dilim limon ve ayrıca 1 buçuk yemek kaşığı limon suyu

    Günlerce Çıtır Çıtır Kalan Yumurtasız Halka Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğuk kullanacağımız için öncelikle tatlının şerbetini yapmakla başlıyoruz bunun için tencereye tüm şerbet malzemelerini ekleyip ocağa alalım.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım.
  • Şeker eridikten sonra ara ara karıştırarak üzeri açık bir şekilde şerbeti 12 -15 dakika kadar orta ateşte kaynatalım.
  • Kaynatma işlemi bittikten sonra şerbetimizi kenara alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Şerbeti birkaç saat önceden yapıp soğutursanız çok daha iyi olur hatta bir gün önceden bir de yapabilirsiniz
  • Ardından tatlının hamurunun yapımına geçelim. Bunun için orta boy bir tencereye su yağ ve balı ekleyip ocağı alalım ve suyun kaynamasını bekleyelim.
  • Su kaynamaya başlayınca ocağı kapatalım ve hemen üzerine unu irmiği tarçın tuzu ve vanilini ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Hamuru pürüzsüz olana kadar sürekli karıştıra karıştıra toparlayalım.
  • Ardından yıldız uç takılmış krema torbasına yeteri kadar dolduralım ve hamuru sıkarak halka şekli verip hamurun ucunu birbirine birleştirelim.
  • Geriye kalan bütün hamuru bu şekilde hazırlayıp kenara alalım hamura şekil verme işlemi bittikten sonra tencereye bolca yağ ekleyip iyice kızdırdıktan sonra hamurlar yavaşça çok fazla doldurmadan yağa bırakalım.
  • Altları kızarana kadar hamurları hiç dokunmayalım.
  • Kızaran hamurları diğer yüzüne çevirelim ve her yanına eşit bir şekilde kızartalım.
  • Kızaran hamurları soğuk şerbetin içine atalım ve bir kaç dakika şerbette batırıp çıkardıktan sonra kenara alalım. Şerbette çok fazla bekletmenize gerek yok bir iki dakika kalması yeterli geriye kalan tüm hamuru bu şekilde hazırlayalım afiyet olsun

Kırmızı Pancar Salatası Tarifi

 

Kırmızı Pancar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy kırmızı pancar
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 kase konserve mısır
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • İsteğe göre kuru nane
  • 3 -4 yemek kaşığı zeytin yağ
  • Tuz
  • 1 adet limon suyu

    Kırmızı Pancar Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kırmızı pancarı ve havuçları rendeliyoruz.
  • Maydanozu ince ince doğrayıp hazırlıyoruz.
  • Üzerine mısırı ilave ediyoruz.
  • Küçük bir kasede zeytin yağı ve baharatları karıştırıp üzerine limon sıkıyoruz ve servis yapıyoruz afiyet şifa olsun.