Fındık Üçgenleri (Nussecken) Muhteşem Bir Lezzet Tarifi İçin Malzemeler
Alt hamuru için;
- 300 gr un
- 130 gr şeker
- 130 gr tereyağı veya margarin (Oda ısısında)
- 2 adet yumurta
- 2 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Hamurun üzerine sürmek için;
- 2-3 yemek kaşığı kayısı marmeladı
Üzerinin fındık malzemesi için;
- 200gr tereyağı
- 200gr şeker
- 2 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı su
- 200gr iri kıyım fındık
- 200gr toz fındık
Kenar süslemesi için;
- 400gr bitter çikolata
Fındık Üçgenleri (Nussecken) Muhteşem Bir Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?
- Alt hamurun hazırlanışı için; un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabımıza alıp, iyice karıştırdıktan sonra unumuzu ekleyip, yoğuralım eğer kıvamı yumuşak yada cıvık olursa un ilavesi ederek ele yapışmayan bir hamur haline getirelim.
- Sonra yağlı kağıt serili fırın tepsimize eşit şekilde yayalım ve üst katını hazırlayana kadar buzluğa kaldıralım.
- Üzerinin fındık karışımın hazırlanışı için; tenceremizi tereyağımızı alalım erimeye başlayınca şekerimizi ekleyip, biraz şekerin erimesini sağlayalım karıştırarak.
- Sonra diğer malzemeleri ekleyip iyice hepsini birbirine geçmesi için güzelce karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.
- Birleştirmeye geçebiliriz şimdi buzluktaki hamurumuzu çıkarıp üzerine marmelat yada balımızı her yerine gelecek şekilde sürelim ve fındık karışımını boşaltalım eşit bir şekilde yayalım ve düzleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerini kızarana pembe renk alana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra fırından aldıktan bir kaç dakika sonra istenilen büyüklükte üçgenler keselim tamamen soğuduktan sonra benmari usulü erittiğimiz çikolataya kenarlarını bulayıp, yağlı kağıt üstüne koyup, soğumaya bırakalım. Afiyet olsun.