8 Mart 2022 Salı

Bulgursuz Kısır Tarifi

 

Bulgursuz Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet brokoli
  • 50 ml zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası.

Ayrıca;

  • Marul
  • Maydanoz
  • Mor lahana
  • 1 adet soğan
  • Pul biber, karabiber, tuz
  • 1 limonun suyu

    Bulgursuz Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Brokolinin sadece saplarını kullanıyoruz.
  • Sapları kesip rondodan geçiriyoruz.
  • Zeytinyağında soğanı kavurup, salçayı ekleyip aynı şekilde kavuruyoruz.
  • Brokoliyi ekliyoruz. 5 dakika kavuruyoruz.
  • Soğuyunca içine doğranmış sebzeleri, tuzu, baharatı ve limon suyunu ekliyoruz. Karıştırıyoruz. Kısırımız hazır afiyet olsun 

Portakallı Islak Kurabiye Tarifi

 

Portakallı Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gr margarin veya tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı portakal suyu (400 ml)
  • 1 çay bardağı toz şeker

    Portakallı Islak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için uygun bir tencereye portakal suyu ve şekeri alalım, şeker eriyene kadar yaklaşık 5 dakika kaynatalım.
  • Şerbetimiz kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve derin bir kap içerisine dökerek soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için yoğurma kabına yumurta, sıvı yağ, pudra şekeri ve vanilyayı ekleyerek çırpalım.
  • Ardından üzerine tereyağı, portakal kabuğu rendesi, un ve kabartma tozunu alarak elimizle yoğurmaya başlayalım.
  • Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım ve elimizle yuvarlayarak şekil verelim.
  • Yuvarladığımız hamurlarımızı tepsiye dizelim ve önceden ısıtılmış 180°C fırında 25 dakika kadar pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen kurabiyelerimizi fırından alalım, soğuk şerbete batıralım ve servis tabağına dizelim. Tüm kurabiyelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Şerbete batırdığımız kurabiyelerimizin şerbetini güzelce çekmesi için bekletelim.
  • Ardından portakallı ıslak kurabiyelerimizi dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Patates Püreli Karnıyarık Tarifi

 

Patates Püreli Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ

İç harcı için

  • 700 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet kapya biber
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Püresi için

  • 6-7 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı su
  • 7-8 adet çeri domates
  • 3 adet yeşil biber

Üzerine serpmek için

  • 100 gram kaşar peyniri

    Patates Püreli Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyup ortadan ikiye kesiyoruz tuzlu suda 15 dk bekletiyoruz.
  • Daha sonra kağıt havlu ile kurulayıp yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine üzerine fırça ile zeytinyağ sürüp 200 derece fırında 40-45 dk kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Koymayı uygun bir tencereye alıyoruz.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp ekliyoruz.
  • Zeytinyağ ekleyip ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  • Daha sonra salça tuz kara biber pul biber küçük küçük doğranmış kapya biber ve domatesleri ekleyip 5-6 dk daha kavurup ocaktan alıyoruz.
  • Patlıcanların ortasını çatalla ezip kıymayı yerleştiriyoruz.
  • Püresi için patatesleri haşlayıp suyunu süzüyoruz.
  • Uygun bir kaba alıyoruz güzelce ezip tereyağ, tuz ve süt ekleyip yağ eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Püre haline getiriyoruz.
  • Daha sonra sıkma torbasına alıp kıymanın üzerine sıkıyoruz.
  • Kenarlarına yeşil biber ve domates yerleştiriyoruz salça ve suyu karıştırıp sos haline getiriyoruz
  • Patlıcanların kenarından tepsiye döküyoruz.
  • En son üzerine kaşar peyniri serpip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz deneyenlere afiyet olsun.

7 Mart 2022 Pazartesi

Etsiz Kapuska Yemeği Tarifi

 

Etsiz Kapuska Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg doğranmış lahana
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı bulgur ya da pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 su bardağı kaynar su

    Etsiz Kapuska Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye tereyağını koyalım. Üzerine az sıvı yağ ekleyelim.
  • Üzerine sıra ile soğan, domates salçası ilave edelim ve kavuralım.
  • Ardından doğranmış lahana ilave edelim ve karıştıralım.
  • Tencerenin kapağını kapatalım ve kısık ateşte pişirelim.
  • 15 dakika kendi suyuyla pişirdikten sonra, 3 su bardağı kaynar su, tuz, pul biber, karabiber katalım ve bulgur veya pirinç ekleyelim.
  • Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağını kapatalım.
  • Kısık ateşte, 20 dk daha pişirelim.
  • Yemeğimiz servise hazır.
  • Afiyet olsun.

Tel Şehriyeli Ezogelin Çorba Tarifi

 

Tel Şehriyeli Ezogelin Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy soğan
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Nane
  • Pul biber
  • 1,5 yemek kaşığı bulgur
  • 1,5 yemek kaşığı pirinç
  • 1,5 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 1,5 yemek kaşığı tel şehriye
  • 5-6 su bardağı sıcak su + et suyu (Yarı yarıya)

    Tel Şehriyeli Ezogelin Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye alınan zeytinyağında küçük küçük doğranan soğan güzelce kavrulur. Ardından un eklenir ve kavurmaya devam edilir.
  • Salçalar, tuz ve baharatlar eklendikten sonra yıkanan kırmızı mercimek, pirinç ve bulgur ilave edilir, suyunu da ekledikten sonra pişmeye bırakılır.
  • Altını kapatmadan yaklaşık 10 dakika kadar önce tel şehriye ilave edilir, karıştırılır.
  • Pişen çorba limon sıkarak servis edilir. Çorbaya acı yakıştığı için pul biber miktarı arzuya göre arttırılabilir. Afiyet olsun.

Tiramisu Tarifi

 

Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 pk hazır pandispanya keki

Islatmak için;

  • Filtre kahve

Krema için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 400 gram labne peynir

Üzeri için :

  • Kakao

    Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Labne hariç tüm malzemeleri tencereye alıp ocağa alın kıvam alana kadar karıştırın.
  • Ocaktan kremayı aldıktan sonra içerisine labneyi ekleyip karıştıralım.
  • Pandispanya kekimizi alıp kahve ile eşit ıslatın ve kremayı üzerine eşit yayın.
  • Pandispanyanın 2. Katını üzerine yerleştirip komple tiramisuyu kaplayın.
  • Son olarak üzerine kakao serpiştirin.
  • Dolapta en az 6 saat beklettikten sonra afiyet olsun🥰.
  • Keki ıslatmak için filtre kahve tercih ettim (şekersiz her kahve tercih edilebilir şekerli kahveler baya tatlı yapıyor tercih etmeyin derim ).

Starbucks Kurabiye Tarifi

 

Starbucks Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 150 gram margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 pk vanilya
  • Yarım kabartma tozu
  • 1 çay bardağı ceviz veya fındık
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • Un

    Starbucks Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Margarini ve yumurtayı yoğurma kabına alalım.
  • Pudra şekeri, su, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurmaya başlayalım.
  • Kontröllü bir şekilde unumuzu ilave edelim.
  • Kıvamı hazır olan hamurumuza cevizi ve damla çikolatamızı ilave edelim tekrar hafif bir şekilde yoğuralım.
  • Hazırladığımız streç filmin içine hamuru koyalım ve şekil verelim daha sonra hiç bir yeri açık kalmayacak şekilde kapatalım.
  • Hazırladığımız hamuru buzlukta yaklaşık 30 dk kadar bekletelim (kesimi kolay olması için).
  • Buzluktan aldığımız hamuru keselim ve önceden ısıtılmış 175° fırında yaklaşık 25 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim.
  • Pişen kurabiyelerimizi soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
  • Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun.

Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi

 

Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Biraz sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye

    Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce pirinci ılık suda 10-15 dakika kadar bekletip, nişastasını çıkararak yıkayalım.
  • Süzgeçte alıp 10 dakika kadar tamamen suyunu süzmesini bekleyelim.
  • Bir yemek kaşığı tereyağını ve biraz sıvı yağı tencereye alalım.
  • Tereyağı eriyince suyu süzülmüş pirinçleri ekleyip orta ocakta ve orta ateşte pirinçler kaşıktan tane tane dökülene kadar güzelce kavuralım.
  • Kavrulan pirinçlerin üzerine ılık suyu ve yeteri miktarda tuzu ilave edip karıştıralım.
  • Kaynamaya başlayınca haşlanmış bezelyeyi ilave edip karıştıralım.
  • Ocağın altını kısıp kapağını kapatarak pişmeye bırakalım.
  • Pişen pilavı ocaktan alıp, kapağın altına havlu peçete koyup 10 dakika dinlendirelim. Dinlenen pilavımızı servise hazırlayabiliriz. 😊 🌹afiyet olsun 🌹.
  • Not: Pirinçlerin su çekme oranları pirincin cinsine göre değişiklik gösterebilir. Su miktarını evinizdeki pirince göre ayarlayabilirsiniz.

Yeşil Mercimek Köftesi Ve Özel Sosu Tarifi

 

Yeşil Mercimek Köftesi Ve Özel Sosu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet orta boy soğan
  • 6 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 3 yemek kaşığı un

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı su

Üzeri için;

  • Yoğurt

    Yeşil Mercimek Köftesi Ve Özel Sosu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kaynamakta olan sıcak suya 2 su bardağı mercimeği salıp 10 dk haşlayalım. Sonra süzüp, soğuk sudan geçirip tekrar süzülmesi için süzgece koyalım.
  • Robota soğan maydanoz baharatlar ve suyu süzülmüş mercimeği koyup çektirelim. Kenara toplananları kaşıkla bastırıp, tekrar çektirelim.
  • İyice ezilince bir kaba boşaltıp, üzerine 3 yemek kaşığı unu ilave edip yoğurup şekil verelim. Biraz derin yağda arkalı önlü kızartalım.
  • Gelelim sosunu yapmaya. Tavaya salçaları zeytinyağını ve sarımsağı koyup kokusu çıkana dek pişirelim son olarak yarım su bardağı suyu da ekleyip tekrar bir taşım kaynatıp sosu kapatalım.
  • Köfteleri uygun bir kaba alıp üzerine yoğurt ve sostan gezdirelim. (Yoğurdu koyana kadar tamamen vegan bir tarif ) Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Hazır Yufka İle Leziz Kıymalı Börekkk Tarifi

 

Hazır Yufka İle Leziz Kıymalı Börekkk Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet böreklik yufka
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 3 adet yeşil biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Yufkaya sürmeye sos için;

  • 2 adet yumurta
  • Yarım şişe soda
  • 1 kaşık yoğurt
  • 1 fincan sıvı yağ

    Hazır Yufka İle Leziz Kıymalı Börekkk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavaya biraz yağ koyup soğanları kavuralım biberleride ekleyip, karıştıralım. Daha sonra kıymayı ve salçayı ekleyip, güzelce kavuralım. Piştiğinden emin olduğumuzda altını kapatıp, tuzunu ve baharatını atalım.
  • Sosu için bütün malzemeleri karıştırıp güzelce çırpalım.
  • Yufkayı açıp sosu fırçayla yufkanın her tarafına sürelim. Biraz kıyma koyup, yayalım ve dolayalım. Aynı işlemi bütün yufkalara yapıp yağladığımız fırın tepsisine dizelim. Kalan sosu üzerine fırça ile sürüp çörek otu ekleyelim.
  • 180 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Pişen böreğin üzerine nemli bez örtüp 15 dk ısınmaya bırakalım. Bu sayede börek yumuşatacaktır.

Fındık Üçgenleri (Nussecken) Muhteşem Bir Lezzet Tarifi

 

Fındık Üçgenleri (Nussecken) Muhteşem Bir Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

Alt hamuru için;

  • 300 gr un
  • 130 gr şeker
  • 130 gr tereyağı veya margarin (Oda ısısında)
  • 2 adet yumurta
  • 2 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Hamurun üzerine sürmek için;

  • 2-3 yemek kaşığı kayısı marmeladı

Üzerinin fındık malzemesi için;

  • 200gr tereyağı
  • 200gr şeker
  • 2 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı su
  • 200gr iri kıyım fındık
  • 200gr toz fındık

Kenar süslemesi için;

  • 400gr bitter çikolata

    Fındık Üçgenleri (Nussecken) Muhteşem Bir Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Alt hamurun hazırlanışı için; un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabımıza alıp, iyice karıştırdıktan sonra unumuzu ekleyip, yoğuralım eğer kıvamı yumuşak yada cıvık olursa un ilavesi ederek ele yapışmayan bir hamur haline getirelim.
  • Sonra yağlı kağıt serili fırın tepsimize eşit şekilde yayalım ve üst katını hazırlayana kadar buzluğa kaldıralım.
  • Üzerinin fındık karışımın hazırlanışı için; tenceremizi tereyağımızı alalım erimeye başlayınca şekerimizi ekleyip, biraz şekerin erimesini sağlayalım karıştırarak.
  • Sonra diğer malzemeleri ekleyip iyice hepsini birbirine geçmesi için güzelce karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.
  • Birleştirmeye geçebiliriz şimdi buzluktaki hamurumuzu çıkarıp üzerine marmelat yada balımızı her yerine gelecek şekilde sürelim ve fındık karışımını boşaltalım eşit bir şekilde yayalım ve düzleştirelim.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerini kızarana pembe renk alana kadar pişirelim.
  • Piştikten sonra fırından aldıktan bir kaç dakika sonra istenilen büyüklükte üçgenler keselim tamamen soğuduktan sonra benmari usulü erittiğimiz çikolataya kenarlarını bulayıp, yağlı kağıt üstüne koyup, soğumaya bırakalım. Afiyet olsun.