23 Mart 2022 Çarşamba

Çikolata Soslu Tart Kek Tarifi

 

Çikolata Soslu Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1, 5 su bardağı un

Sosu için:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası

    Çikolata Soslu Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Ardından üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştıralım.
  • Kek hamurumuz güzelce karıştıktan sonra yağlanmış tart kalıbına boşaltalım. Boşalttığımız hamurun kalıba güzelce yayılması için kalıbı sallayalım.
  • Önceden 160 derece de ısıttığımız fırında sade tart kekimizi 20 dakika kadar pişirelim.
  • İçini güzelce çektikten sonra keki fırından alarak soğumaya bırakalım.
  • Kekimiz soğurken tartın sosu için küçük bir tencereye  toz şeker, kakao, mısır nişastası ve  sütü alarak güzelce karıştıralım.
  • Daha sonra ocağa alarak kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayalım.
  • Sosu pişirirken sürekli karıştırmak dibinin tutmasını önleyecektir.
  • Soğuyan keki geniş bir servis tabağı yardımıyla kalıbından ters çevirerek çıkartalım.
  • Ardından bir süre soğuttuğumuz sosu kekin ortasına boşaltalım ve bir spatula ile eşit bir şekilde yayalım.
  • Tamamen soğuduktan sonra üzerini süslemeye geçebiliriz.
  • Üzerini dilediğimiz şekilde süslediğimiz tart kalıbında çikolata soslu sade kekimizi  dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Portakal Jöleli Muhallebili Bisküvili Pasta Tarifi

 

Portakal Jöleli Muhallebili Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi

Muhallebi için;

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Jöle için;

  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

    Portakal Jöleli Muhallebili Bisküvili Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle muhallebi için tencereye süt, şeker, un ve nişasta konulup iyice karıştırılır.
  • Daha sonra ocakta orta ateşte karıştırılarak kaynayıp koyulaşıncaya kadar pişirilir.
  • Sonra ocaktan alınıp içine tereyağı ve vanilya eklenerek karıştırılır.
  • Borcam tepsisinin tabanına bisküviler dizilir.
  • Üzerine muhallebi dökülür.
  • Tekrar araya bisküviler dizilir.
  • Yine üzerine muhallebi dökülüp soğumaya bırakılır.
  • Jöle için tencereye portakal suyu, şeker ve nişasta konulup iyice karıştırılır.
  • Daha sonra ocakta kısık ateşte koyulaşıp kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Biraz ılıyınca borcamdaki muhallebinin üzerine dökülüp her tarafa eşit şekilde yayılır.
  • Buzdolabında en az bir saat dinlendirildikten sonra istenildiği gibi süslenerek servis edilir.Afiyet olsun.

Hatay Usulü Kısır Tarifi

 

Hatay Usulü Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1 adet küçük boy rendelenmiş soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 1 çay bardağı nar tanesi
  • Çeyrek demet maydanoz (İnce kıyılmış)
  • 3 dal taze soğan (İnce kıyılmış)
  • 1 avuç taze nane (İnce kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber

    Hatay Usulü Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bulguru sıcak su ile ıslatıp 15 dk. Dinlendirelim.
  • Bulgur,domates,soğan ve salçaları baharatlarla birlikte beş dakika yoğuralım.
  • Ardından nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyip yoğuralım.
  • Son olarak tüm yeşillikleri ve nar tanelerini ekleyip güzelce karıştıralım. Kısırımız servise hazır.
  • Marul veya kıvırcık eşliğinde servis edelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun🤗Not:salçanız tuzlu ise tuz miktarını ona göre ayarlayın

15 Dakikada Hazır karamelli Kedi Dili Tatlısı Tarifi

 

15 Dakikada Hazır karamelli Kedi Dili Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya

Karamel şerbet için

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • Krem şanti

Hazırlamak için

  • 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
  • 1 paket kedidili (24 adet )

    15 Dakikada Hazır karamelli Kedi Dili Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karamel şerbeti hazırlayalım onun için yapışmaz tavaya bir su bardağı şekeri eritelim.
  • Eridikten sonra kontrollü suyumuzu ekleyelim.
  • Şeker iyice eridikten sonra soğumaya bırakalım.
  • Muhallebimiz için tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra kaynatalım ve kıvamı yoğunlaşınca altını kapatıp vanilya ekleyelim.
  • Krem şantimizi de hazırlayalım.
  • Borcamımıza önce kedidillerini dizelim üzerine karamel şerbeti gezdirelim.
  • Ardından muhallebimizi ekleyelim ve üzerine en son krem şantiyi ekleyelim.
  • Üzerine dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Mini Poğaça Tarifi

 

Mini Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağından 3 parmak eksik sıvı yağ
  • 4 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 çay bardağı beyaz peynir
  • Maydanoz
  • 1 orta boy rendelenmiş havuç
  • 1 çay kaşığı tuz

    Mini Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Peynir,maydanoz, havuç hariç bütün malzemeleri karıştıralım, güzel bir hamur elde edelim.
  • Daha sonra diğer malzemeleri peynir, maydanoz, havuç ekleyelim ve yoğuralım.
  • Üzerine yumurta sarısı sürelim.
  • 180 derece fırında 20-25 dk pişirelim. Afiyet olsun 

Borcamda Milföylü Kolay Profiterol Tarifi

 

Borcamda Milföylü Kolay Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy

Kreması için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket çikolatalı sos
  • 2.5 su bardağı süt
  • Üzerine dilerseniz ceviz veya fındık kırığı

    Borcamda Milföylü Kolay Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kremamızı hazırlayalım. 1 paket krem şanti ve 1 çay bardağı sütü mikserle çırpalım ve dolaba kaldıralım.
  • Daha sonra krema için, 4 su bardağı süt, un ve şekeri tencereye alıp karıştıralım ve ocağa alalım.
  • Kaynayana kadar pişirelim kaynayınca içine 1 paket vanilya ekleyelim ve altını kapatalım arada karıştırarak soğumasını bekleyelim.
  • Soğuduktan sonra içine krem şantiyi ekleyelim ve mikserle çırpalım.
  • Üzerini streç film ile kapatıp dolapta soğumaya bırakalım.
  • Çikolatalı sos için hazır çikolata sosumuzu tencereye alalım ve 2. 5 su bardağı sütlü güzelce pişirelim ve arada karıştırarak soğumasını bekleyelim.
  • Milföy hamurunu ortadan 2 ye keselim ve eşit olarak 8 parçaya bölelim tepsiye dizelim ve 180 derece fanlı fırında 20 dakika kontrollü pişirelim.
  • Fırından çıkartınca bir kısmını kalıbınıza göre kırın ve alt tabanını yapın.
  • Üzerine kremayı döküp yayın ve kalan milföyleri yerleştirin (kırmadan) videoda detaylı anlattım:)
  • Daha sonra üzerine çikolatalı sosu dökün ve süsleyin buzdolabında 2 saat dinlensin. Afiyet olsun

Zeytinyağlı Leziz Bakla Tarifi

 

Zeytinyağlı Leziz Bakla Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze bakla
  • 1 tane büyük boy kuru soğan
  • 1 tane kapya biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım limon suyu
  • 2,5 su bardağı sıcak su ( pişme durumuna göre azar azar su ilavesi yapabilirsiniz)

Servis önerisi

  • Sarımsaklı yoğurt,yarım demet dereotu

    Zeytinyağlı Leziz Bakla Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle baklaları ayıklayıp limonlu suda bekletelim.
  • Soğanı piyazlık doğrayın zeytinyağıyla tencereye alalım.
  • Kavrulmaya başlayınca kapya biberi doğrayıp ilave edelim biber ve soğan kavrulunca üzerine salçayı ilave edip karıştıralım.
  • Baklayı da süzüp ekleyelim.
  • Üzerine limon suyu,tuz ve toz şekeri ilave edip karıştıralım biraz kavrulunca unu ilave ederek bir kaç dakika daha kavuralım.
  • Üzerine suyunu ilave edip orta boy ocakta kısık ateşte pişirelim.
  • Ocaktan almadan bir kaç dal dereotu doğrayıp kapağını kapatalım.
  • Biraz dinlendikten sonra dilerseniz sarımsaklı yoğurt ve kıyılmış dereotu eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

22 Mart 2022 Salı

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

 

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı  Ayçiçek Yağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı Kırmızı Mercimek
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı  Tane Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 litre sıcak su

    Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tenceremize ayçiçek yağını alalım.
  • Ardından üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ekleyerek kavuralım.
  • Üzerine unu ilave edelim ve kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuralım. Bu aşamada ocağı yüksek ateşte açarak unu yakmamaya dikkat etmelisiniz.
  • Mercimeklerimizi yıkayalım ve suyunu süzdükten sonra tenceremize ekleyerek karıştıralım.
  • Daha sonra zerdeçal, kimyon, tuz ve karabiber ekleyelim.
  • Son olarak sıcak suyu ekleyelim ve karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak çorbamızı pişmeye bırakalım.
  • Pişen çorbamızı ocaktan alarak pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderdan geçirelim.
  • Kaselere aldığımız lokanta usulü kırmızı mercimek çorbası servise hazır. Üzerine isteğe bağlı yağda kızdırılmış kırmızı biberli sostan gezdirerek servis edelim. Afiyet olsun!

Haydari Tarifi

 

Haydari Tarifi İçin Malzemeler

Naneli sos için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane

Diğer malzemeler

  • 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 dilim beyaz peynir
  • Bir tutam dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak

Üzeri için

  • Zeytin yağı
  • Dereotu

    Haydari Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını kızdıralım içine naneyi atıp karıştıralım ocaktan alalım.
  • Yoğurtun içine beyaz peyniri ezip katalım.
  • Doğradığımız dereotunu tuzu rendelenmiş sarımsağı ve hazırladığımız naneli sosu katıp karıştıralım.
  • Sunum tabağına alıp üzerine zeytin yağı gezdirip dereotu ile süsleyelim.

Patates Böreği (Çok Pratik Ve Lezzetli) Tarifi

 

Patates Böreği (Çok Pratik Ve Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 orta boy patates
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1’er çay kaşığı karabiber,kırmızı pul biber
  • 1 paket kabartma tozu

    Patates Böreği (Çok Pratik Ve Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup yıkayın, rendeleyin (haşlamaya gerek yok ama haşlanmış patatesiniz varsa onlarla da olur).
  • Kaşar hariç bütün malzemeleri karıştırın sonra kaşarı ekleyip karıştırın. Kaşıkla karıştırın, elinizle yoğurmaya gerek yok.
  • Fırın borcamını yağlayın. Karışımı borcama döküp, yayın.
  • Önceden ısınmış 200 derece alt üst ayar fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Biraz dinlendirip servis edebilirsiniz,afiyet olsun. Çok lezzetli oluyor mutlaka deneyin.

Damak Çatlatan Efsane Şehriyeli Mercimek Çorbası Tarifi

 

Damak Çatlatan Efsane Şehriyeli Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 3 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3.5 su bardağı tavuk suyu
  • 4.5 su bardağı su
  • Nane
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Toz kırmızı biber
  • Zerdeçal
  • Tuz
  • Maydanoz
  • 2 tane tavuk incik
  • Yarım çay bardağı tel şehriye

    Damak Çatlatan Efsane Şehriyeli Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğan yemeklik doğranır ve kavrulur.
  • Un eklenir un kokusu çıkıncaya kadar rengi değişmeden kavrulur.
  • Salça eklenir çiğ kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Mercimek eklenir kavrulur ve üzerine su ve tavuk suyu eklenir.
  • Mercimek pişince blenderdan geçirilir üzerine baharatlar eklenir iyi karıştırılır.
  • Haşlanmış tavuk ve şehriye eklenir, pişmeye bırakılır.
  • Pişen çorba maydanoz ile servis edilir. Deneyen herkese afiyet olsun.

Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır?

 

Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 5-6 dal pırasa (beyaz kısımları kullanılacak)
  • 2 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5-6 yemek kaşığı domates sosu
  • Yarım Türk kahvesi fincanı pirinç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Sıcak su

    Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Pırasa yemeği yapmak için pırasalar temizlenerek 1 cm uzunluğunda doğranır.
  • Bol su ile yıkanarak suyunun süzülmesi sağlanır.
  • 2 adet orta boy havucun dış kısmı soyulur ve ince ince halka şeklinde dilimlenir.
  • Tencereye sıvı yağ alınarak salça eklenir ve kavrulur.
  • Rendelenmiş  domates  eklenerek 1-2 tur çevirelim.
  • Daha sonra havuç ilave edilir ve 2-3 dk hep birlikte kavrulması sağlanır.
  • Suyu süzülen pırasalar ilave edildikten sonra karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır.
  • Orta ateşte pırasalar suyunu salıp, suyunu çekene kadar bu şekilde pişirilir.
  • Son olarak yıkanmış pirinç ilave edilir, tuzu ayarlanır ve yemekle aynı hizaya gelecek kadar sıcak su eklenir. Su miktarı gerekirse eğer sonradan ilave ederek ayarlayabilirsiniz.
  • Tencerenin kapağı kapatılarak havuçlar ve pırasalar pişene kadar kısık ateşte pişirilir. Tüm sebzeler yumuşadıktan sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.