Çikolata Soslu Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1, 5 su bardağı un
Sosu için:
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
Çikolata Soslu Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ardından üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştıralım.
- Kek hamurumuz güzelce karıştıktan sonra yağlanmış tart kalıbına boşaltalım. Boşalttığımız hamurun kalıba güzelce yayılması için kalıbı sallayalım.
- Önceden 160 derece de ısıttığımız fırında sade tart kekimizi 20 dakika kadar pişirelim.
- İçini güzelce çektikten sonra keki fırından alarak soğumaya bırakalım.
- Kekimiz soğurken tartın sosu için küçük bir tencereye toz şeker, kakao, mısır nişastası ve sütü alarak güzelce karıştıralım.
- Daha sonra ocağa alarak kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayalım.
- Sosu pişirirken sürekli karıştırmak dibinin tutmasını önleyecektir.
- Soğuyan keki geniş bir servis tabağı yardımıyla kalıbından ters çevirerek çıkartalım.
- Ardından bir süre soğuttuğumuz sosu kekin ortasına boşaltalım ve bir spatula ile eşit bir şekilde yayalım.
- Tamamen soğuduktan sonra üzerini süslemeye geçebiliriz.
- Üzerini dilediğimiz şekilde süslediğimiz tart kalıbında çikolata soslu sade kekimizi dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Portakal Jöleli Muhallebili Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kakaolu petibör bisküvi
Muhallebi için;
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Jöle için;
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Portakal Jöleli Muhallebili Bisküvili Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle muhallebi için tencereye süt, şeker, un ve nişasta konulup iyice karıştırılır.
- Daha sonra ocakta orta ateşte karıştırılarak kaynayıp koyulaşıncaya kadar pişirilir.
- Sonra ocaktan alınıp içine tereyağı ve vanilya eklenerek karıştırılır.
- Borcam tepsisinin tabanına bisküviler dizilir.
- Üzerine muhallebi dökülür.
- Tekrar araya bisküviler dizilir.
- Yine üzerine muhallebi dökülüp soğumaya bırakılır.
- Jöle için tencereye portakal suyu, şeker ve nişasta konulup iyice karıştırılır.
- Daha sonra ocakta kısık ateşte koyulaşıp kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
- Biraz ılıyınca borcamdaki muhallebinin üzerine dökülüp her tarafa eşit şekilde yayılır.
- Buzdolabında en az bir saat dinlendirildikten sonra istenildiği gibi süslenerek servis edilir.Afiyet olsun.
Hatay Usulü Kısır Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 2 adet rendelenmiş domates
- 1 adet küçük boy rendelenmiş soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- 1 çay bardağı nar tanesi
- Çeyrek demet maydanoz (İnce kıyılmış)
- 3 dal taze soğan (İnce kıyılmış)
- 1 avuç taze nane (İnce kıyılmış)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
Hatay Usulü Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bulguru sıcak su ile ıslatıp 15 dk. Dinlendirelim.
- Bulgur,domates,soğan ve salçaları baharatlarla birlikte beş dakika yoğuralım.
- Ardından nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyip yoğuralım.
- Son olarak tüm yeşillikleri ve nar tanelerini ekleyip güzelce karıştıralım. Kısırımız servise hazır.
- Marul veya kıvırcık eşliğinde servis edelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun🤗Not:salçanız tuzlu ise tuz miktarını ona göre ayarlayın
15 Dakikada Hazır karamelli Kedi Dili Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi için
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
Karamel şerbet için
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- Krem şanti
Hazırlamak için
- 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
- 1 paket kedidili (24 adet )
15 Dakikada Hazır karamelli Kedi Dili Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karamel şerbeti hazırlayalım onun için yapışmaz tavaya bir su bardağı şekeri eritelim.
- Eridikten sonra kontrollü suyumuzu ekleyelim.
- Şeker iyice eridikten sonra soğumaya bırakalım.
- Muhallebimiz için tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra kaynatalım ve kıvamı yoğunlaşınca altını kapatıp vanilya ekleyelim.
- Krem şantimizi de hazırlayalım.
- Borcamımıza önce kedidillerini dizelim üzerine karamel şerbeti gezdirelim.
- Ardından muhallebimizi ekleyelim ve üzerine en son krem şantiyi ekleyelim.
- Üzerine dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Mini Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağından 3 parmak eksik sıvı yağ
- 4 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 çay bardağı beyaz peynir
- Maydanoz
- 1 orta boy rendelenmiş havuç
- 1 çay kaşığı tuz
Mini Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Peynir,maydanoz, havuç hariç bütün malzemeleri karıştıralım, güzel bir hamur elde edelim.
- Daha sonra diğer malzemeleri peynir, maydanoz, havuç ekleyelim ve yoğuralım.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim.
- 180 derece fırında 20-25 dk pişirelim. Afiyet olsun
Borcamda Milföylü Kolay Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
Kreması için:
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı süt
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket çikolatalı sos
- 2.5 su bardağı süt
- Üzerine dilerseniz ceviz veya fındık kırığı
Borcamda Milföylü Kolay Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kremamızı hazırlayalım. 1 paket krem şanti ve 1 çay bardağı sütü mikserle çırpalım ve dolaba kaldıralım.
- Daha sonra krema için, 4 su bardağı süt, un ve şekeri tencereye alıp karıştıralım ve ocağa alalım.
- Kaynayana kadar pişirelim kaynayınca içine 1 paket vanilya ekleyelim ve altını kapatalım arada karıştırarak soğumasını bekleyelim.
- Soğuduktan sonra içine krem şantiyi ekleyelim ve mikserle çırpalım.
- Üzerini streç film ile kapatıp dolapta soğumaya bırakalım.
- Çikolatalı sos için hazır çikolata sosumuzu tencereye alalım ve 2. 5 su bardağı sütlü güzelce pişirelim ve arada karıştırarak soğumasını bekleyelim.
- Milföy hamurunu ortadan 2 ye keselim ve eşit olarak 8 parçaya bölelim tepsiye dizelim ve 180 derece fanlı fırında 20 dakika kontrollü pişirelim.
- Fırından çıkartınca bir kısmını kalıbınıza göre kırın ve alt tabanını yapın.
- Üzerine kremayı döküp yayın ve kalan milföyleri yerleştirin (kırmadan) videoda detaylı anlattım:)
- Daha sonra üzerine çikolatalı sosu dökün ve süsleyin buzdolabında 2 saat dinlensin. Afiyet olsun
Zeytinyağlı Leziz Bakla Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo taze bakla
- 1 tane büyük boy kuru soğan
- 1 tane kapya biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım limon suyu
- 2,5 su bardağı sıcak su ( pişme durumuna göre azar azar su ilavesi yapabilirsiniz)
Servis önerisi
- Sarımsaklı yoğurt,yarım demet dereotu
Zeytinyağlı Leziz Bakla Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle baklaları ayıklayıp limonlu suda bekletelim.
- Soğanı piyazlık doğrayın zeytinyağıyla tencereye alalım.
- Kavrulmaya başlayınca kapya biberi doğrayıp ilave edelim biber ve soğan kavrulunca üzerine salçayı ilave edip karıştıralım.
- Baklayı da süzüp ekleyelim.
- Üzerine limon suyu,tuz ve toz şekeri ilave edip karıştıralım biraz kavrulunca unu ilave ederek bir kaç dakika daha kavuralım.
- Üzerine suyunu ilave edip orta boy ocakta kısık ateşte pişirelim.
- Ocaktan almadan bir kaç dal dereotu doğrayıp kapağını kapatalım.
- Biraz dinlendikten sonra dilerseniz sarımsaklı yoğurt ve kıyılmış dereotu eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 yemek kaşığı Ayçiçek Yağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 su bardağı Kırmızı Mercimek
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı Tane Karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 litre sıcak su
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tenceremize ayçiçek yağını alalım.
- Ardından üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ekleyerek kavuralım.
- Üzerine unu ilave edelim ve kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuralım. Bu aşamada ocağı yüksek ateşte açarak unu yakmamaya dikkat etmelisiniz.
- Mercimeklerimizi yıkayalım ve suyunu süzdükten sonra tenceremize ekleyerek karıştıralım.
- Daha sonra zerdeçal, kimyon, tuz ve karabiber ekleyelim.
- Son olarak sıcak suyu ekleyelim ve karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak çorbamızı pişmeye bırakalım.
- Pişen çorbamızı ocaktan alarak pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderdan geçirelim.
- Kaselere aldığımız lokanta usulü kırmızı mercimek çorbası servise hazır. Üzerine isteğe bağlı yağda kızdırılmış kırmızı biberli sostan gezdirerek servis edelim. Afiyet olsun!
Haydari Tarifi İçin Malzemeler
Naneli sos için
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı nane
Diğer malzemeler
- 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 dilim beyaz peynir
- Bir tutam dereotu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
Üzeri için
- Zeytin yağı
- Dereotu
Haydari Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağını kızdıralım içine naneyi atıp karıştıralım ocaktan alalım.
- Yoğurtun içine beyaz peyniri ezip katalım.
- Doğradığımız dereotunu tuzu rendelenmiş sarımsağı ve hazırladığımız naneli sosu katıp karıştıralım.
- Sunum tabağına alıp üzerine zeytin yağı gezdirip dereotu ile süsleyelim.
Patates Böreği (Çok Pratik Ve Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
- 6 orta boy patates
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı kaşar rendesi
- 2 çay kaşığı tuz
- 1’er çay kaşığı karabiber,kırmızı pul biber
- 1 paket kabartma tozu
Patates Böreği (Çok Pratik Ve Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyup yıkayın, rendeleyin (haşlamaya gerek yok ama haşlanmış patatesiniz varsa onlarla da olur).
- Kaşar hariç bütün malzemeleri karıştırın sonra kaşarı ekleyip karıştırın. Kaşıkla karıştırın, elinizle yoğurmaya gerek yok.
- Fırın borcamını yağlayın. Karışımı borcama döküp, yayın.
- Önceden ısınmış 200 derece alt üst ayar fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Biraz dinlendirip servis edebilirsiniz,afiyet olsun. Çok lezzetli oluyor mutlaka deneyin.
Damak Çatlatan Efsane Şehriyeli Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 3 yemek kaşığı bitkisel yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı un
- 3.5 su bardağı tavuk suyu
- 4.5 su bardağı su
- Nane
- Karabiber
- Pulbiber
- Toz kırmızı biber
- Zerdeçal
- Tuz
- Maydanoz
- 2 tane tavuk incik
- Yarım çay bardağı tel şehriye
Damak Çatlatan Efsane Şehriyeli Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğan yemeklik doğranır ve kavrulur.
- Un eklenir un kokusu çıkıncaya kadar rengi değişmeden kavrulur.
- Salça eklenir çiğ kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Mercimek eklenir kavrulur ve üzerine su ve tavuk suyu eklenir.
- Mercimek pişince blenderdan geçirilir üzerine baharatlar eklenir iyi karıştırılır.
- Haşlanmış tavuk ve şehriye eklenir, pişmeye bırakılır.
- Pişen çorba maydanoz ile servis edilir. Deneyen herkese afiyet olsun.
Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- 5-6 dal pırasa (beyaz kısımları kullanılacak)
- 2 adet havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5-6 yemek kaşığı domates sosu
- Yarım Türk kahvesi fincanı pirinç
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Sıcak su
Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır?
- Pırasa yemeği yapmak için pırasalar temizlenerek 1 cm uzunluğunda doğranır.
- Bol su ile yıkanarak suyunun süzülmesi sağlanır.
- 2 adet orta boy havucun dış kısmı soyulur ve ince ince halka şeklinde dilimlenir.
- Tencereye sıvı yağ alınarak salça eklenir ve kavrulur.
- Rendelenmiş domates eklenerek 1-2 tur çevirelim.
- Daha sonra havuç ilave edilir ve 2-3 dk hep birlikte kavrulması sağlanır.
- Suyu süzülen pırasalar ilave edildikten sonra karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır.
- Orta ateşte pırasalar suyunu salıp, suyunu çekene kadar bu şekilde pişirilir.
- Son olarak yıkanmış pirinç ilave edilir, tuzu ayarlanır ve yemekle aynı hizaya gelecek kadar sıcak su eklenir. Su miktarı gerekirse eğer sonradan ilave ederek ayarlayabilirsiniz.
- Tencerenin kapağı kapatılarak havuçlar ve pırasalar pişene kadar kısık ateşte pişirilir. Tüm sebzeler yumuşadıktan sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.