31 Mart 2022 Perşembe

10 Dakikada Fırınsız Çikolatalı Bisküvili Pasta Tarifi

 

10 Dakikada Fırınsız Çikolatalı Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 paket kakaolu bisküvi

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağı damla çikolata yada 60 gram çikolata

Üzerine ;

  • Çikolata sos
  • Çilek dilimleri
  • Fıstık

    10 Dakikada Fırınsız Çikolatalı Bisküvili Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kremamızı yapalım. Süt nişasta şeker kakaoyu tencereye alalım karıştıralım ve pişirelim. En son damla çikolata ekleyip, altını kapatalım.
  • Bisküvileri borcama dizelim, sıcak olan kremanın 3/1 ni üzerine döküp kaşık ile düzeltelim. Tekrar bisküvi dizelim kremanın yarısını döküp, düzeltelim, aynı şekilde bisküvi dizelim.
  • Üzerine kalan kremanın hepsini dökelim düzeltelim. 3 kat olacak üzerine çikolata sos ile uzun şeritler yapalım bir kürdan yardımıyla yukarı aşağı çizelim şekil oluşturalım.
  • Üzerine çilek ve fıstık ile süsleyelim. Dilerseniz sade yada hindistan cevizi de kullanılabilirsiniz hepsi size kalmış 🥰
  • Buzdolabında 1 saat dinlendirip servis edebilirsiniz 👌 mutlu kalın 🤗borcam ölçüsü 22×22 cm dir.

Ramazana Hazırlık Dağılmayan Çatlamayan İçli Köfte Tarifi

 

Ramazana Hazırlık Dağılmayan Çatlamayan İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • Sıvı yağ
  • 400-500 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • Çeyrek dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı veya tatlı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Hamuru için;

  • 2,5 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 3 su bardağı kaynar su
  • 1 çay bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kimyon

Kızartmak için;

  • Bol sıvı yağ

    Ramazana Hazırlık Dağılmayan Çatlamayan İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak içini hazırlayalım. Tavada veya tencereye sıvı yağ koyup, yemeklik doğranmış kuru soğanları soteleyelim. Soğanları az kavurduktan sonra kıymasını ilave edelim.
  • Kıyma pişince domates ve biner salçasını ve baharatları ilave edelim. Az bu şekilde kavurup altını kapatalım. Ben salça eşit dağılsın diye çok az su koyuyorum ve bu şekilde kavuruyorum.
  • Ocağın altını kapattıktan sonra ince doğranmış maydanoz ve 1 çay bardağı kadar az ufalanmış ceviz içi koyup karıştıralım.
  • Hamuru hazırlamak için geniş bir kaba köftelik bulgur ve irmiği dökelim. Üzerine 3 su bardağı kaynar su dökelim. Karıştıralım ve üzerini kapatalım uygun kap veya kapak ile. 15 dakika bu şekilde dinlendirelim.
  • Süre sonunda 2 adet yumurta,1 çay bardağı un, baharatları, 1 yemek kaşığı domates salçası ilave edip güzel yoğuralım. Yoğurması kolay olsun diye ben çiğ köfte yoğurma tepsisini tercih ettim. Yanımızda bir kase soğuk su bulunduralım.
  • Yoğururken sürekli elimize ıslatarak yoğuralım. Kıvamı çiğ köfte kıvamında olmalı. ,asla hamuru kuru olmamalı.
  • Güzelce yoğurduktan sonra cevizden biraz büyük parçalara paylaştırarak yine elimizi sürekli ıslatarak açalım.
  • İlk başta top şeklini verelim. Sonradan işaret parmağı topun içine sokalım, sonradan yavaş yavaş kenarlara bastırarak çevirelim sürekli. Resimde hepsini gösterdim.
  • Dış kısmının duvarları kalın olmamalı. Dediğim gibi sürekli elimizi suya bandırarak bu işlemi yapalım. İçten koyalım ve kapatalım yumurta şeklini verelim.
  • Bu şekilde devam edelim hamurumuz ve içimiz bitene kadar. İç ve hamur eşit olmasını isterseniz hamuru toplara paylaştıralım ve kaç tane çıktı ise iç harcını da top sayısına göre paylaştıralım. Bu şekilde ne iç artar ne de hamur.
  • Sonradan dilerseniz tüketin boş yağda kızartarak ,veya benim gibi derin dondurucuya kaldırabilirsiniz. Ben tek tek süreçledim ve geniş bir kaba yerleştirdim.
  • Bu şekilde derin dondurucuda doldurduktan sonra poşetlere paylaştırabilirsiz, az yer kaplaması için veya yeriniz varsa bu şekilde de kalabilir.
  • Derin dondurucudan çıkarınca buzunun erimesini beklemeden streç filminden çıkartıp direk buzlu bir şekilde kızartabilirsiniz.
  • Sonradan dilerseniz tüketin kızgın yağda kızartarak veya benim gibi derin dondurucuya tek tek streçleyip kaldırın.Ben tek tek streçledim ve bir kaba yerleştirdim.

Haşhaşlı Limonlu Kurabiye Tarifi

 

Haşhaşlı Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram paket yağ veya tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 3,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı limon suyu veya limon aroması
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı haşhaş

Üzeri için;

  • Beyaz çikolata

    Haşhaşlı Limonlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alalım.
  • Karıştırdıktan sonra unu ve kabartma tozunu katalım unu kontrollü ekleyelim yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Daha sonra hamurdan büyük parçalar alarak oklava veya merdane yardımıyla düzleştirelim (Çok kalın olmayacak)
  • Daha sonra çay bardağı ağzıyla şekil verelim (Şeklini istediğiniz şekilde verebilirsiniz)
  • Sonra 180 derecede 15-20 dakika pişirelim.
  • Üzerini de beyaz çikolatayla süsleyerek servis yapalım.

Sebze Çorbası Tarifi

 

Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 2 adet taze soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Pul biber

    Sebze Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye yağı alıp kızdıralım. Yağımız kızdığında yemeklik doğradığımız soğanı ilave edelim, kavuralım. Üzerine salçayı koyup, karıştırarak kavuralım.
  • Patatesin havucun kabuklarını soyalım, sebzeleri zar büyüklüğünde kesip tencereye ilave edip, karıştıralım. 3 su bardağı sıcak su koyup, baharatını katıp, kısık ateşte otuz dakika pişirelim.
  • Süre sonunda rondodan geçirelim. Çorbamız kıvamlı bir çorba olacak. Çok katı olursa bir bardak su ilavesi yapabilirsiniz.
  • Dilerseniz kabak da kullanabilirsiniz. Vitaminli pratik çorbamız servise hazır. Servis tabağına alıp üzerine nane serpiştirerek servis yapabiliriz. Afiyet olsun

Fırında Pratik Karnabahar Tarifi

 

Fırında Pratik Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak

Üzeri için;

  • Yeteri kadar maydanoz

    Fırında Pratik Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharı yıkayıp doğrayıp, tepsiye alalım.
  • Üzerine sarımsağı rendeleyelim ve sıvı yağ, tuz, baharatları ekleyip, karıştıralım.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika kontrollü pişirelim.
  • Servis ederken üzerine ince doğramış maydanoz ekleyebilirsiniz.
  • Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla birlikte de tüketebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 

Köfteli Avcı Kebabı Tarifi

 

Köfteli Avcı Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 7-8 adet arpacık soğan

Köftesi için;

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan (Rendelenmiş)
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Kimyon

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Kekik
  • Pulbiber 

    Köfteli Avcı Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köftesi için; bütün malzemeleri yoğurup vaktiniz varsa yarım saat buzdolabında bekletin.
  • Daha sonra ceviz büyüklüğünde iri köfteler hazırlayın.
  • Patatesleri soyup, iri küpler şeklinde doğrayın ve yağda birkaç dakika kızartıp, fırın kabına alın.
  • Ardından havuçları soyup, iri halkalar şeklinde doğrayın ve patatesleri kızartmış olduğunuz yağda hafifçe kızartıp fırın kabına alın.
  • Biberleri ve soğanları da kızartıp diğer sebzelerin yanına alıp sebzeleri karıştırın.
  • Köfteleri de yağda bir miktar kızartıp, sebzelerin üzerine ekleyin, bezelyeleri de ekleyin.
  • Salçayı sıvı yağda kavurun sıcak suyu ve baharatları ilave edin yemeğin üzerine gezdirin.
  • Yemeğin üzerine ıslatıp, suyunu sıktığınız yağlı kağıt serin 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Afiyet şifa olsun.

Vişneli Turta Tarifi

 

Vişneli Turta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 150 gram margarin ya da tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 2,5 su bardağı)

İç harcı için:

  • 2, 5 su bardağı vişne (Ben yazın dondurucuya koyduklarımı kullandım)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı nişasta (Mısır)
  • Biraz su (Nişastayı çözmek için, yarım çay bardağı kadar)

Üzerine:

  • Pudra Şekeri

    Vişneli Turta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak vişnelerin çekirdeklerini ayıkladıktan sonra derin bir tencereye yada tavaya alarak üzerine 1 su bardağı toz şekeri ekleyerek orta ateşte pişiriyoruz.
  • Kaynamaya başlayınca biraz suda açmış olduğumuz 2 yemek kaşığı nişastayı ekleyip biraz daha kaynadıktan sonra kapatıp soğumaya bırakıyoruz. (Nişastamızın miktarını vişnelerin sulanmasına göre ayarlıyoruz. Eğer vişneleriniz çok sulanırsa ve iç harcı çok cıvık olursa nişasta miktarını arttırabilirsiniz. Hazırladığımız iç harcı sıvı olmayacak.)
  • Yoğurma kabımızın içerisine oda sıcaklığındaki margarin yada tereyağımızı alıyoruz.
  • Üzerine yumurtamızı kırıp özleşene kadar elimizle karıştırıyoruz.
  • Özleşen yumurta ve yağımızın içerisine pudra şekeri, vanilya, kabartma tozunu eleyerek ekleyip hepsini tekrar elimizle karıştırıyoruz.
  • Karışan karışımımızın içine göz kararı unumuzu eleyerek kontrollü bir şekilde ekleyip yoğuruyoruz.
  • Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  • Yoğurduğumuz hamurumuzdan küçük portakal büyüklüğünde ayırıyoruz. (Üzerine rendelemek için.)
  • Kalan hamurumuzu ister tart kalıbına ister büyük yuvarlak borcamımıza göre açıp içine yerleştiriyoruz. (Ben büyük borcamda yaptım.)
  • Kalıbımıza yada tepsimize yerleştirdiğimiz hamurumuzun üzerine çatal ile delikler açıyoruz.
  • Delmiş olduğumuz tart hamurumuzun üzerine soğumuş olan vişneli harcımızı eşit şekilde yayıyoruz.
  • Ayırmış olduğumuz hamurumuzu rende yardımı ile tüm hamurumuzun üzerine eşit gelecek şekilde rendeliyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecede kontrollü bir şekilde hafif kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
  • Soğuyan turtamızın üzerine pudra şekeri serperek servis yapıyoruz. Vişneli turtanız hazır. Afiyet olsun. 

Sodalı Çıtır Katmer Börek Tarifi

 

Sodalı Çıtır Katmer Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 şişe soda

Sosu için;

  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gram tereyağı (Eritilmiş)
  • 2 yemek kaşığı un

İç harcı için;

  • 1 kase beyaz peynir ve rendelenmiş kaşar peyniri karışımı
  • 1 adet yumurta akı (Sarısını üzerine)

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Mavi haşhaş

    Sodalı Çıtır Katmer Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sosu hazırlayalım. Eritilmiş tereyağı ve unu karıştıralım. Sıvı yağ ve suyu ekleyip, tekrar karıştıralım.
  • Bir yufkayı tezgaha serelim üzerine sostan gezdirip, her yerine yayalım.
  • Yufkalar bitene kadar işleme devam edelim. Dört yufkayı soslayıp üst üste koyduktan sonra 24 parça üçgen şeklinde keselim.
  • Peynire yumurta akı ekleyip karıştıralım. Yufkaların geniş kenarına peynirden koyup kenarlarını içe kıvırmadan saralım.
  • Tepsiye dizip, üzerine her yerine gelecek şekilde sodayı dökelim. Üzerine streç folyo kapatıp, iki saat bu şekilde dolapta bekletelim.
  • Daha sonra yağlı kağıt serili tepsiye börekleri dizelim. Yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı sıvı yağ döküp karıştırıp böreklerin üzerine sürelim.
  • Üzerlerine haşhaş serpip önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun. 

30 Mart 2022 Çarşamba

Köfte Kebabı Tarifi

 

Köfte Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon

Sos için;

  • 1 su bardağı domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz

Yoğurt sosu için

  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1-2 damla limon

Kıtır ekmek için;

  • 3 kare dilim ekmek küçük kareler halinde kesilmiş olarak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 küçük diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik

    Köfte Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfte için tüm malzemeler karıştırılıp yoğurulur.
  • Köfte harcından ceviz büyüklüğünde harç koparılarak yuvarlanır.
  • Yuvarlanan köfteler yağlı kağıt ya da streç arasına konularak iki kesme tahtası arasında inceltilir.
  • İncelenen köfteler iyice ısıtılmış tavada ya da döküm tavada yağsız arkalı önlü pişirilir.
  • Pişen köfteler bir tabağa alınır.
  • Ayrı bir tavada tereyağı eritilir.
  • Domates, fesleğen ve tuz ilave edilip kaynatılır.
  • Kaynayan sosa köfteler atılır ve 5 dakika birlikte pişirilir.
  • Köfteler tabağa alınır ve aynı tavaya 1 kaşık tereyağı, sarımsak ve kekik eklenerek ekmekler kızartılır.
  • Tabağa kızarmış ekmekler, üzerine yoğurt ve üzerine köfteler eklenerek servis edilir.
  • Dilerseniz üzerine tekrar tereyağlı sos gezdirebilirsiniz.Afiyet olsun!.

Nohutlu Karnabahar Salatası Tarifi

 

Nohutlu Karnabahar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Küçük karnabaharın yarısı
  • 1 küçük kase haşlanmış nohut
  • 1 tane patates (isteğe bağlı)
  • Bir tutam dereotu
  • Bir tutam maydanoz
  • 3 yaprak marul
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Zerdeçal çay kaşığının ucuyla (isteğe bağlı)
  • Limon suyu
  • Zeytinyağı
  • Tuz

    Nohutlu Karnabahar Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharı küçük küçük çiçeklere ayırdım.
  • Patatesi ince ince doğradım.
  • Patatesi ve karnabaharı tuzlu su da hafif diri kalacak şekilde haşlayıp süzdürdüm.
  • Tavaya çok az zeytinyağı ekleyip kızdırdım.
  • Karnabaharı,patatesi,nohutu ilave edip 2 /3 dk soteleyip baharatlarını atıp,soğuması için genişce bir kaseye aldım.
  • Soğuduktan sonra doğranmış yeşillikleri ilave edip karabiber, zeytinyağı,limon suyu ekleyip salatamı tamamladım.Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun 🖐🌸.
  • Bolca alternatifi olan et ve balık yemeklerinizin yanına çok yakışacak sağlıklı nefis bir salata..

    • Ben tavada soteleyerek hazırladım,arzu eden direk haşlayarak hazırlayabilir.taze soğan, taze nane,roka,sarımsak,havuç, narekşisi,yoğurt sosu ve sevdiğiniz baharatları (köri kırmızı,toz biber,pul biber) kullanabilirsiniz.