10 Nisan 2022 Pazar

Pamuk Gibi Kıvamıyla Üç Kaşık Tatlısı Tarifi

 

Pamuk Gibi Kıvamıyla Üç Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (Oda ısısında)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı un
  • Vanilya
  • Kabartma tozu

Şerbeti için

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 yemek kaşığı eksik şeker

    Pamuk Gibi Kıvamıyla Üç Kaşık Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 3 yumurta ve şekeri mikserle köpük olana kadar çırpalım.
  • Un hariç diğer malzemeleri de ekleyip tekrar çırpalım.
  • Son olarak unu ekleyip spatula yardımıyla karıştıralım.
  • Kare borcamı yağlayalım.
  • Tatlı harcımızı döküp önceden ısıtılmış 170 derece alt üst ayarda pişirelim.
  • Fırından çıkınca üzerine kürdanla delikler açalım.
  • Şerbeti için süt ve şekeri derin bir kapta şeker eriyene kadar karıştıralım.
  • Isıtma kaynatma yok.
  • Şerbeti tatlımızın üzerine dökelim.
  • Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun 

Acılı Ezme Tarifi

 

Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 2 adet sarımsak
  • 2 adet yeşil biber (Acılı)
  • 2 adet kırmızı sivri biber
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım cay bardağı sıvı yağ
  • 3.4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası ve biber salçası
  • 1 cay kaşığı pulbiber
  • 1 cay kaşığı karabiber
  • Tuz

    Acılı Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bütün malzemeleri sırasıyla robottan çektiriyoruz.
  • Daha sonra salçaları ve diğer baharatları ekleyip, karıştırıyoruz.
  • Sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun.

İbiza Tatlısı Tarifi

 

İbiza Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Kakaolu katman

  • 1.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 litre süt

Pişince

  • 1 paket vanilya
  • 1 paket bitter çikolata (80 gr)
  • 1 kaşık tereyağ

Beyaz katman

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 poşet toz şanti
  • 1/2 (yarım) paket krema
  • 1 paket beyaz çikolata (80 gr)

    İbiza Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bisküviler rondoda çekilerek toz haline getirilir.
  • Eritilmiş tereyağ ile karıştırılarak tepsiye bastırarak yayılır.
  • Kakaolu muhallebi için süt ,un şeker ve kakao çırpılarak karıştırır.
  • Ocağa alınır ve koyulana dek çırpıcı ile karıştırılarak pişirilir.
  • Ocaktan alınca tereyağ ,vanilya ve çikolata eklenerek hızlıca çırpılır ve bisküvilerin üzerine dökülür.
  • Spatula ile düzlenerek oda ısısına gelmesi beklenir.
  • Ardından buzdolabına kaldırılarak bir gece beklenir.
  • Sabah krema ısıtılır ve içine beyaz çikolata eklenir.
  • Şanti süt ile çırpılır.
  • Ardından kremalı çikolata karışımı eklenir. İyice kabarana kadar çırpılarak tatlının üzerine yayılır.
  • Tekrar dolaba alınarak 6-8 saat beklenir. Tatlı 8 dilime ayrılır.
  • Dikdörtgen kesilmiş yağlı kağıt üzerine spatula ile alınır.
  • Kenarına muz koyularak sarılır. Sararken sadece muza hafif baskı yapılır. Afiyet olsun 🥰🧡

Haşhaşlı Kakaolu İrmik Tatlısı Tarifi

 

Haşhaşlı Kakaolu İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 ince rendelenmiş limon kabuğu
  • 2 ,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Bulamak için ;

  • Yeterince mavi haşhaş

Şerbeti için ;

  • 2 ,5 su bardağı şeker
  • 2 ,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Üzeri için ;

  • İnce çekilmiş fındık ve fıstık

    Haşhaşlı Kakaolu İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Malzemeleri yoğurma kabına alarak karıştırıyoruz. Unu kontrollü ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.
  • Mandalina büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayıp rulo şekli veriyoruz.
  • Uzun bir tabağa haşhaş alarak ruloyu buluyoruz.
  • Bir parmak genişliğinde kesip tepsiye diziyoruz.
  • 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. (pişirme süresini kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz. ).
  • Şerbeti için malzemeleri bir kaba alıp 15 dakika kaynatarak altını kapatıyoruz.
  • Pişen sıcak tatlılara sıcak şerbetini döküyoruz.
  • Dinlendikten sonra üzerini süsleyerek servis ediyoruz. 

Çilekli Dondurma Tarifi

 

Çilekli Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 tane çilek
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın (Tat versin diye)

    Çilekli Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Geceden dondurduğumuz çileklerimizi dolaptan çıkaralım.
  • Çileklerimizi robotun içine alalım.
  • Yoğurt, şeker, vanilya ve tarçınıda kalarak robotu çalıştıralım.
  • Karıştıdığımız malzemeleri bir kaba boşaltalım üstünü kapatıp dondurucuya yollayalım.
  • 4 saat sonra servis edilmeye hazır. Afiyet olsun

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

 

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı yıkanmış kırmızı mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • 350-400 ml. et suyu (Olmasa da olur, onun yerine su ekleyin )
  • 1 litre su
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 1 silme yemek kaşığı un

    Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Gelelim yapılışına. Sebzeler soyulur, yıkanır ve kabaca doğranır. Kırmızı mercimeği de yıkıyoruz güzelce. Tencereye zeytinyağı koyulur, sebzeler biraz sotelenir ve baharatlar ilave edilir.
  • Kırmızı mercimek de eklenir, tuz ve karabiberle tatlandırılır. Et suyu ve normal su da eklenir bir güzel karıştırılır ve kaynamaya bırakılır.
  • Köpük oluştuğunda kaşık ile alınır. Kapağı kapalı bir şekilde pişirilir yumuşayana kadar. İyice yumuşayınca blend edilir veya tel süzgeç ile süzülür. Bir başka tavada tereyağ eritilir ve un ilave edilir.
  • Unun kokusu çıkana kadar kavrulur ve çorbaya dahil edilir. Çorba iyice kıvam alacaktır.
  • Eğer bir tık fazla gelirse bir miktar su ilavesi yapabilirsiniz ve çorbanız iftarda yemeğe hazır. Çok lezzetli oldu gerçekten. Mutlaka deneyin. Afiyet şeker olsun.

Bayram Tatlısı Soğuk Baklava Tarifi

 

Bayram Tatlısı Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için

  • 4 su bardak şeker
  • 1 su bardak su
  • 3 su bardak süt
  • 1 adet vanilya

Baklava için

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 200 gram kıyılmış ceviz
  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Kıyılmış antep fıstığı
  • 1 paket sütlü çikolata

    Bayram Tatlısı Soğuk Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sade tereyağını ayırarak işlemlerimize başlıyoruz. Tereyağını bir kaba alarak kısık ateşte erimeye bırakıyoruz.
  • Tereyağı eridikten sonra kaşık yardımı ile üstte oluşan köpükleri ayrı bir kaba alıyoruz.
  • Bu işlemi yaparak sade yağ ile baklavanın çıtır çıtır olmasını ve daha lezzetli olmasını sağlıyoruz.
  • Yağın köpüklerini aldıktan sonra ocaktan alarak sıvı yağı ekleyerek karıştırıyoruz.
  • Şerbeti hazırlamaya başlıyoruz. Tencereye 4 bardak şekeri ve 1 bardak suyu ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz.
  • Soğuk baklavanın şerbeti normal baklava şerbetine göre daha farklı yapılmaktadır. Şerbet kaynayıp soğuduktan sonra süt ilave ettiğimiz şerbet hem daha hafif hem daha lezzetli olacaktır.
  • Şerbetimiz kaynadıktan ve istediğimiz kıvama geldikten sonra altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz.
  • Yufkaları masanın üstüne serelim ve kırılmaması için üzerine nemli bir bez örtelim.
  • Yufkalarımızı dizmeye başlıyoruz.
  • Öncelikle tepsimizin dibini güzelce yağlamamız gerekiyor.
  • Tepsiyi yağladıktan sonra 2 kat yufka koyarak tereyağı sürüyoruz. Kat aralarını güzelce yağlamaya özen gösterin. 20 kat olana kadar bu işlemi yapmaya devam ediyoruz. 20 kat olduktan sonra kıyılmış cevizlerimizi bolca koyuyoruz.
  • Cevizleri yufkanın her tarafına eşit miktarda dökmeye özen gösterelim.
  • Baklavamızın ikinci aşamasındaki yufka sıralamasını yine ilk aşamada yaptığımız gibi yapabilirsiniz. 2 kat yufka koyarak yağlamaya devam ediyoruz.
  • Bizim yufka paketimiz 800gr’lık yufka ve içinde 40 adet yufka bulunmaktadır. Daha düşük gramajlı paketlerde daha az yufka adedi çıkmaktadır. Sizin aldığınız pakette kaç adet yufka varsa sıralamasını ona göre ikiye bölerek yapabilirsiniz.
  • 40 kat yufka sıralama işlemimiz bittikten sonra kesme işlemine başlıyoruz. Ben kare kare kesmeyi tercih ettim. Siz dilediğiniz gibi farklı şekillerde de kesebilirsiniz.
  • Kesme işlemimiz bittikten sonra, tereyağı ve sıvı yağ karışımı ile tepsinin her tarafını güzelce yağlıyoruz.
  • Baklavamızı önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika boyunca kontrol ederek pişiriyoruz. Bu süre fırından fırına değişebileceği için altı ve üstü kızarana kadar kontrollü pişirmenizi öneririm.
  • Baklavamız piştikten sonra görüntüsü ile iştah açıyor. Baklavanın ilk sıcaklığı geçmesi için kenarda bekleterek soğuyan şerbetimizi hazırlıyoruz.
  • Şerbete 1 paket vanilya ve 3 bardak sütü döktükten sonra güzelce karıştırıyoruz ve kenara alıyoruz.
  • Üzerine dökeceğimiz kakaonun içine pudra şekeri dökerek karıştırıyoruz.
  • İlk sıcaklığı geçen baklavamızı şerbetlemeye başlıyoruz. Şerbeti tepsinin her tarafına gelecek şekilde eşit miktarda döküyoruz. Şerbeti döktükten sonra çekmesi bekliyoruz.
  • Bu aşamadan sonra üzerine rendeleyeceğimiz sütlü çikolatayı dondurucuya atarak 5 dakika kalmasını sağlayın bu işlem rendelerken size kolaylık sağlayacaktır.
  • Şerbet çektikten sonra kakaoyu süzgeç yardımı ile baklavanın her tarafına gelecek şekilde serpiyoruz.
  • Kakao serpme işleminden sonra dondurucuda soğuyan çikolatayı baklavanın üstüne rendeliyoruz.
  • İnce kıyılmış antep fıstıkları ile baklavaların kesim yerlerini süsleyerek işlemlerimizi bitiriyoruz. Gerek lezzetiyle, gerekse görünüşü ile yiyenlerden tam puan alacağınız soğuk baklavayı misafirlerinize gönül rahatlığıyla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Biber Dolması Tarifi

 

Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 10-12 biber dolması
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • Biber ve domates salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Pul biber
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Salçalı sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Pul biber

    Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Dolmalık biberleri yıkıyorsunuz ve içindeki çekirdekleri ayırıyorsunuz.
  • İç malzemesi için bütün malzemeleri küçük doğrayıp kıymamıza katıyorsunuz.
  • Dolmalarımızı harcı ile doldurup kapağını da kapatıp tenceremizin içine sırayla dizip, üzerine domates veya kendi kapağını kapatıyoruz.
  • Domates salçası ile hazırlamış olduğumuz sosu üzerine döküp yaklaşık 1 saat orta ateşte kaynatıyorsunuz. Afiyet olsun.

Fırında Izgara Tadında Pirzola Ve Kremalı Mantar Sos Tarifi

 

Fırında Izgara Tadında Pirzola Ve Kremalı Mantar Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram pirzola
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı knor baharatı (Yoksa koymasanızda olur) knor tuzlu olur tuzunu kontrollü koyunuz.
  • 1 çay kaşığı tuz (Siz damak tadınıza göre ayarlayınız)
  • İsteğe göre kekik

Kremalı mantar sos için;

  • 500 gram mantar
  • 2 tane sıvı yemeklik krema
  • Yarım çay bardağı kadar zeytin yağı
  • Mısır nişastası göz kararı
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu veya
  • 1-2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı vegeta baharatı
  • 1 tatlı kaşığı kuru maydanoz
  • Tuz

Patates püresi için;

  • 4 tane patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz

    Fırında Izgara Tadında Pirzola Ve Kremalı Mantar Sos Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak geniş bir kaba sıvıyağını ve baharatları koyup karıştırınız. Sonra pirzolaların her tarafını bu sosa bulayınız.
  • Fırınınızda ızgara ayarı varsa ızgara ayarında yoksa normal fırında 185 derecede iyice kızarıncaya kadar pişiriniz.
  • Diğer yandan sosun yapılışı için mantarları güzelce yıkayınız ve ince ince doğrayınız sonra geniş bir tavaya zeytin yağını köyünüz mantarları suyunu tamamen çekinceye kadar pişiriniz.
  • Sonra baharatlarını ve kremasını köyünüz en son nişastayı biraz sütle açıp ekleyip. Göz göz oluncaya kadar pişiriniz.
  • Patates püresi için; patatesleri haşlayınız sonra kabuklarını soyunuz ve patatesleri pürüzsüz bir şekilde eziniz tereyağı ,süt ve tuz ekleyiniz güzelce karıştınız. Afiyet olsun.
  • Not: Pirzolalarınızı baharatlı karışımına 5-6 saat önce bulayıp, bekletirseniz pirzolalarınız daha yumuşak olur. Pişirme süresi fırından fırına değişir.

8 Nisan 2022 Cuma

Sultan Kebabı Tarifi

 

Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 500 gram dana kuşbaşı
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 kase bezelye
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kekik

Beşamel sos için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • Kaşar peynir rendesi

    Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Eti düdüklü tencerede haşlayın.
  • Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı yağda kavurun.
  • Ardından doğranmış havuçları ekleyip birkaç dakika kavurun, patatesleri ekleyip, birkaç dakika kavurmaya devam edin.
  • Salça ve baharatları ilave edin kavurun ve eti kevgir yardımıyla sudan alıp, sebzelerin üzerine ekleyin, bezelyeyi de ekleyip karıştırın.
  • Eti haşladığınız sudan 1 bardak yemeğe ilave edin ve pişirin. Patatesler yumuşayınca ocaktan alın.
  • Beşamel sosu için tavada tereyağını eritin unu ekleyip kavurun, süt, tuz ve karabiberi ilave edin krema kıvamına gelince ocaktan alın.
  • Yufkaları üst üste koyup 4’e bölün. Bölünmüş parçalardan iki adet alıp, bir kasede üst üste koyun ve iç harçtan doldurup kasenin dışına taşan yufkaları sıkıca üst üste koyup kapatın ters çevirip yağlanmış tepsiye alın.
  • Üzerine beşamel sosu sürüp kaşar peyniri serpin.
  • 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin benimki biraz fazla pişti siz daha az pişirin ki kaşarlar yanmasın. Afiyet şifa olsun.