10 Nisan 2022 Pazar

Fırında Izgara Tadında Pirzola Ve Kremalı Mantar Sos Tarifi

 

Fırında Izgara Tadında Pirzola Ve Kremalı Mantar Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram pirzola
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı knor baharatı (Yoksa koymasanızda olur) knor tuzlu olur tuzunu kontrollü koyunuz.
  • 1 çay kaşığı tuz (Siz damak tadınıza göre ayarlayınız)
  • İsteğe göre kekik

Kremalı mantar sos için;

  • 500 gram mantar
  • 2 tane sıvı yemeklik krema
  • Yarım çay bardağı kadar zeytin yağı
  • Mısır nişastası göz kararı
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu veya
  • 1-2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı vegeta baharatı
  • 1 tatlı kaşığı kuru maydanoz
  • Tuz

Patates püresi için;

  • 4 tane patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz

    Fırında Izgara Tadında Pirzola Ve Kremalı Mantar Sos Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak geniş bir kaba sıvıyağını ve baharatları koyup karıştırınız. Sonra pirzolaların her tarafını bu sosa bulayınız.
  • Fırınınızda ızgara ayarı varsa ızgara ayarında yoksa normal fırında 185 derecede iyice kızarıncaya kadar pişiriniz.
  • Diğer yandan sosun yapılışı için mantarları güzelce yıkayınız ve ince ince doğrayınız sonra geniş bir tavaya zeytin yağını köyünüz mantarları suyunu tamamen çekinceye kadar pişiriniz.
  • Sonra baharatlarını ve kremasını köyünüz en son nişastayı biraz sütle açıp ekleyip. Göz göz oluncaya kadar pişiriniz.
  • Patates püresi için; patatesleri haşlayınız sonra kabuklarını soyunuz ve patatesleri pürüzsüz bir şekilde eziniz tereyağı ,süt ve tuz ekleyiniz güzelce karıştınız. Afiyet olsun.
  • Not: Pirzolalarınızı baharatlı karışımına 5-6 saat önce bulayıp, bekletirseniz pirzolalarınız daha yumuşak olur. Pişirme süresi fırından fırına değişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder