Fırında Izgara Tadında Pirzola Ve Kremalı Mantar Sos Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram pirzola
- Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı knor baharatı (Yoksa koymasanızda olur) knor tuzlu olur tuzunu kontrollü koyunuz.
- 1 çay kaşığı tuz (Siz damak tadınıza göre ayarlayınız)
- İsteğe göre kekik
Kremalı mantar sos için;
- 500 gram mantar
- 2 tane sıvı yemeklik krema
- Yarım çay bardağı kadar zeytin yağı
- Mısır nişastası göz kararı
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu veya
- 1-2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
- 1 tatlı kaşığı vegeta baharatı
- 1 tatlı kaşığı kuru maydanoz
- Tuz
Patates püresi için;
- 4 tane patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı süt
- Tuz
Fırında Izgara Tadında Pirzola Ve Kremalı Mantar Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak geniş bir kaba sıvıyağını ve baharatları koyup karıştırınız. Sonra pirzolaların her tarafını bu sosa bulayınız.
- Fırınınızda ızgara ayarı varsa ızgara ayarında yoksa normal fırında 185 derecede iyice kızarıncaya kadar pişiriniz.
- Diğer yandan sosun yapılışı için mantarları güzelce yıkayınız ve ince ince doğrayınız sonra geniş bir tavaya zeytin yağını köyünüz mantarları suyunu tamamen çekinceye kadar pişiriniz.
- Sonra baharatlarını ve kremasını köyünüz en son nişastayı biraz sütle açıp ekleyip. Göz göz oluncaya kadar pişiriniz.
- Patates püresi için; patatesleri haşlayınız sonra kabuklarını soyunuz ve patatesleri pürüzsüz bir şekilde eziniz tereyağı ,süt ve tuz ekleyiniz güzelce karıştınız. Afiyet olsun.
Not: Pirzolalarınızı baharatlı karışımına 5-6 saat önce bulayıp, bekletirseniz pirzolalarınız daha yumuşak olur. Pişirme süresi fırından fırına değişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder