10 Nisan 2022 Pazar

İbiza Tatlısı Tarifi

 

İbiza Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Kakaolu katman

  • 1.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 litre süt

Pişince

  • 1 paket vanilya
  • 1 paket bitter çikolata (80 gr)
  • 1 kaşık tereyağ

Beyaz katman

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 poşet toz şanti
  • 1/2 (yarım) paket krema
  • 1 paket beyaz çikolata (80 gr)

    İbiza Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bisküviler rondoda çekilerek toz haline getirilir.
  • Eritilmiş tereyağ ile karıştırılarak tepsiye bastırarak yayılır.
  • Kakaolu muhallebi için süt ,un şeker ve kakao çırpılarak karıştırır.
  • Ocağa alınır ve koyulana dek çırpıcı ile karıştırılarak pişirilir.
  • Ocaktan alınca tereyağ ,vanilya ve çikolata eklenerek hızlıca çırpılır ve bisküvilerin üzerine dökülür.
  • Spatula ile düzlenerek oda ısısına gelmesi beklenir.
  • Ardından buzdolabına kaldırılarak bir gece beklenir.
  • Sabah krema ısıtılır ve içine beyaz çikolata eklenir.
  • Şanti süt ile çırpılır.
  • Ardından kremalı çikolata karışımı eklenir. İyice kabarana kadar çırpılarak tatlının üzerine yayılır.
  • Tekrar dolaba alınarak 6-8 saat beklenir. Tatlı 8 dilime ayrılır.
  • Dikdörtgen kesilmiş yağlı kağıt üzerine spatula ile alınır.
  • Kenarına muz koyularak sarılır. Sararken sadece muza hafif baskı yapılır. Afiyet olsun 🥰🧡

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder