10 Nisan 2022 Pazar

Haşhaşlı Kakaolu İrmik Tatlısı Tarifi

 

Haşhaşlı Kakaolu İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 ince rendelenmiş limon kabuğu
  • 2 ,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Bulamak için ;

  • Yeterince mavi haşhaş

Şerbeti için ;

  • 2 ,5 su bardağı şeker
  • 2 ,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Üzeri için ;

  • İnce çekilmiş fındık ve fıstık

    Haşhaşlı Kakaolu İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Malzemeleri yoğurma kabına alarak karıştırıyoruz. Unu kontrollü ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.
  • Mandalina büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayıp rulo şekli veriyoruz.
  • Uzun bir tabağa haşhaş alarak ruloyu buluyoruz.
  • Bir parmak genişliğinde kesip tepsiye diziyoruz.
  • 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. (pişirme süresini kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz. ).
  • Şerbeti için malzemeleri bir kaba alıp 15 dakika kaynatarak altını kapatıyoruz.
  • Pişen sıcak tatlılara sıcak şerbetini döküyoruz.
  • Dinlendikten sonra üzerini süsleyerek servis ediyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder