Haşhaşlı Kakaolu İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 ince rendelenmiş limon kabuğu
- 2 ,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Bulamak için ;
- Yeterince mavi haşhaş
Şerbeti için ;
- 2 ,5 su bardağı şeker
- 2 ,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Üzeri için ;
- İnce çekilmiş fındık ve fıstık
Haşhaşlı Kakaolu İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Malzemeleri yoğurma kabına alarak karıştırıyoruz. Unu kontrollü ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.
- Mandalina büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayıp rulo şekli veriyoruz.
- Uzun bir tabağa haşhaş alarak ruloyu buluyoruz.
- Bir parmak genişliğinde kesip tepsiye diziyoruz.
- 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. (pişirme süresini kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz. ).
- Şerbeti için malzemeleri bir kaba alıp 15 dakika kaynatarak altını kapatıyoruz.
- Pişen sıcak tatlılara sıcak şerbetini döküyoruz.
- Dinlendikten sonra üzerini süsleyerek servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder