Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı yıkanmış kırmızı mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Tuz
- Karabiber
- 350-400 ml. et suyu (Olmasa da olur, onun yerine su ekleyin )
- 1 litre su
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
- 1 silme yemek kaşığı un
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Gelelim yapılışına. Sebzeler soyulur, yıkanır ve kabaca doğranır. Kırmızı mercimeği de yıkıyoruz güzelce. Tencereye zeytinyağı koyulur, sebzeler biraz sotelenir ve baharatlar ilave edilir.
- Kırmızı mercimek de eklenir, tuz ve karabiberle tatlandırılır. Et suyu ve normal su da eklenir bir güzel karıştırılır ve kaynamaya bırakılır.
- Köpük oluştuğunda kaşık ile alınır. Kapağı kapalı bir şekilde pişirilir yumuşayana kadar. İyice yumuşayınca blend edilir veya tel süzgeç ile süzülür. Bir başka tavada tereyağ eritilir ve un ilave edilir.
- Unun kokusu çıkana kadar kavrulur ve çorbaya dahil edilir. Çorba iyice kıvam alacaktır.
- Eğer bir tık fazla gelirse bir miktar su ilavesi yapabilirsiniz ve çorbanız iftarda yemeğe hazır. Çok lezzetli oldu gerçekten. Mutlaka deneyin. Afiyet şeker olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder