10 Nisan 2022 Pazar

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

 

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı yıkanmış kırmızı mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • 350-400 ml. et suyu (Olmasa da olur, onun yerine su ekleyin )
  • 1 litre su
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 1 silme yemek kaşığı un

    Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Gelelim yapılışına. Sebzeler soyulur, yıkanır ve kabaca doğranır. Kırmızı mercimeği de yıkıyoruz güzelce. Tencereye zeytinyağı koyulur, sebzeler biraz sotelenir ve baharatlar ilave edilir.
  • Kırmızı mercimek de eklenir, tuz ve karabiberle tatlandırılır. Et suyu ve normal su da eklenir bir güzel karıştırılır ve kaynamaya bırakılır.
  • Köpük oluştuğunda kaşık ile alınır. Kapağı kapalı bir şekilde pişirilir yumuşayana kadar. İyice yumuşayınca blend edilir veya tel süzgeç ile süzülür. Bir başka tavada tereyağ eritilir ve un ilave edilir.
  • Unun kokusu çıkana kadar kavrulur ve çorbaya dahil edilir. Çorba iyice kıvam alacaktır.
  • Eğer bir tık fazla gelirse bir miktar su ilavesi yapabilirsiniz ve çorbanız iftarda yemeğe hazır. Çok lezzetli oldu gerçekten. Mutlaka deneyin. Afiyet şeker olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder