Tavuk Dünyası Kekikli Menüsü Tarifi İçin Malzemeler
Kekikli tavuğun marinesi için;
- 600 gram tavuk göğsü
- 1 silme yemek kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş ince ince rendelenmiş sarımsak
- Zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
Tavuğu pişirirken;
- Tavaya bir miktar zeytinyağı
- 150 ml sıvı krema
- 1 tatlı kaşığı tuz
Makarnası için;
- Haşlama suyuna sıvı yağ
- 1 paket penne makarna
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
Makarnanın kreması için;
- 50 ml sıvı krema
- 2 çay kaşığı kuru fesleğen
Salatası için;
- Kıvırcık
- Domates
- Havuç
- Marul
- Mısır (isteğe bağlı olarak çeşitlendirilebilir)
Tavuk Dünyası Kekikli Menüsü Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 600 gram tavuk göğsünü küp küp doğrayın ve uygun bir kaba alın.
- Daha sonra 1 silme yemek kaşığı kekiği, 1 tatlı kaşığı karabiberi, 1 yemek kaşığı yoğurtu, 1 diş ince ince rendelenmiş sarımsağı ve biraz zeytinyağını da ekleyin.
- Tüm malzemeler tavukla karışana kadar karışımı hızlıca karıştırın. Son olarak 1 tatlı kaşığı domates salçasını da ekleyip karıştırın.
- Tavuğu marinesi için en az 3 saat dinlendirin. Mümkünse zamanınız varsa marine işlemini 1 gece yapmanız çok daha iyi olacaktır.
- Daha sonra uygun bir tavaya yeterli miktarda zeytinyağı ekleyip kızdırın.
- Ardından marinesi tamamlanan tavuğu da ekleyip karıştırın. Bu adımda ocağın altını çok açmadan tavuğu pişirmeye başlayın.
- Ara ara tavuğu karıştırarak tüm yüzeyinin şişmesini sağlayın. Bu sayede tavuğun suyu içinde kalacak suyunu bırakmayacak ve daha yumuşak olacaktır.
- Makarnası için uygun bir tencereye su koyup kanatın.
- Üzerine sıvı yağ ekleyin ve ardından 1 paket penne makarnayı ekleyin ve makarnayı karıştırın.
- Daha sonra haşlama suyuna 1 çay kaşığı zerdeçal ve 1. 5 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve karıştırın.
- Zerdeçal makarnanın daha sarı olmasını sağlayacaktır.
- Bu da tavuk dünyasının menüsünde bulunan makarnaların rengiyle aynı renkte makarna elde etmenizi sağlar.(Zerdeçal eklemekten çekinenler varsa buna da açıklık getirmek istiyorum. zerdeçal makarnaya sadece rengini veriyor. Ne kokusu ne de tadını etkilemiyor.)
- Tavukları da ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Daha sonra pişmeye yakın tavuklara 150 mililitre sıvı krema ekleyin ve karıştırın.
- Ardından 1 tatlı kaşığı domates salçasını da ekleyin. Tavukların rengi için bu adımda salça miktarını dilediğinizce arttırıp azaltabilirsiniz.
- Kalan kremayı da haşladığınız ve suyunu süzdüğünüz makarnaya ekleyin ve karıştırın.
- Son olaraksa makarnaya 2 çay kaşığı kuru fesleğen ekleyin. Fesleğen eklemekse tamamen isteğinize bağlı.
- Servis tabağına aldığınız tavuğun yanına makarnayı makarnanın yanınaysa istediğiniz malzemeleri kullanarak hazırladığınız salatayı ekleyin.
- Gerçekten bu menü hem çok lezzetli hem de çok kolay. Deneyecek olanlara da şimdiden afiyet olsun