5 Mayıs 2022 Perşembe

AnyDesk nasıl kullanılır? Ne işe yarar? [2022 Güncel]

 Teknolojinin gelişimiyle kullanıcı deneyimini bir üst seviyeye çıkaran uygulamalar da hayatımıza girmeye başladı. Bunlardan biri de cihazların uzaktan kontrol edilmesine imkan sağlayan yazılımlar. Tabii burada akıllara ilk etapta bu alanda bir hayli yaygın olan AnyDesk geliyor. Peki AnyDesk nedir? Nasıl kullanılır ve ne işe yarar? Yazımızda anlattık…

AnyDesk nedir ve ne işe yarar?

Aslında cihazların uzaktan kontrol edilmesine imkan sağlayan uygulamalara bir nebze olsun aşinayız. Ancak, bu alanda kullanılan araçların bir bölümü yeterli donanıma sahip olmaması nedeniyle kullanıcı güvenliğini tehlikeye de atabiliyor. Bu nedenle bu tür bir uygulama kullanacaksanız, herkes tarafından bilinen ve rüştünü ispatlamış araçları tercih etmenizi öneririz.

AnyDeskWindows, Linux, MacOS, iOS ve Android işletim sistemlerine sahip cihazların uzaktan kontrol edilmesine yarayan bir araç diyebiliriz. Temelde iki bilgisayarı birbirine bağlayan, birini diğerinin ekranına yansıtarak kullanıcının hedef cihaz üzerinde kontrol sağlamasına ortam hazırlıyor.

AnyDesk’in tercih edilmesinin nedenlerinden biri de güvenlik. Zira uygulamayı kullanan cihazlar arasındaki bağlantı, TLS 1.2 Standartlaştırılmış Protokol Teknolojisi (Askeri standart) ile korunuyor ve böylece yetkisiz erişimler kolaylıkla engellenebiliyor. Aynı zamanda 256-bit AES Transport Encryption ile veri akışı şifreleniyor. Bu sayede kullanıcı verileri üçüncü bir şahıs tarafından çözülemiyor.

anydesk kullanma

Uygulamada kullanım ihtiyaçlara göre uyarlanabilen sayısız güvenlik katmanı ve ayarı mevcut. Böylelikle cihazlar, yetkisiz kullanıcılar tarafından tespit edilemiyor. Bunun dışında kullanıcıların seçtikleri izin ve ayarlar kapsamında cihazlarına kimlerin, nasıl erişeceğine karar verme imkanlarının olduğunu da belirtelim.

AnyDesk nasıl indirilir ve kullanılır? AnyDesk indir

AnyDesk; yukarıda da belirttiğimiz üzere Windows, Linux, MacOS, iOS ve Android gibi işletim sistemlerine sahip cihazlarda çalışabiliyor. Ayrıca diğer yazılımların aksine kuruluma gerek kalmadan tek tıkla çalışması ve kullanıcı dostu arayüzüyle kullanıcıların kolaylıkla anlayabileceği bir yapıda. Peki AnyDesk nasıl indirilir ve kullanılır? AnyDesk indir.

Adım 1: Buradan AnyDesk web sayfasına gidin ve ”Hemen indir” seçeneğine tıklayarak bilgisayarınıza yükleyin. Bunun dışında hedef bilgisayarda kontrol sahibi olmak için yazılımın hem sizde hem de karşı tarafta yüklü olması gerektiğini belirtelim.

anydesk indir

Adım 2: Uygulamayı ilgili iki cihaza da yükledikten sonra tek tıkla açabilirsiniz. Burada önemli olan iki detay söz konusu. ”Bu çalışma alanı” kısmında yazan sayılar, cihazınızı kontrol etmesini istediğiniz kullanıcıya vereceğiniz kod konumunda. Eğer aksi şekilde siz başkasının sistemine erişmek istiyorsanız, karşı bilgisayarın ”Bu çalışma alanı” bölümündeki kodu uygulamanın üst kısmındaki ”Oturum kurulması için hedef adresi gir” sekmesine yazarak istek göndermeniz gerekecek.

anydesk indir, anydesk kullanma

Adım 3: Bağlantı isteğini gönderdiğinizde hedef bilgisayarın AnyDesk uygulamasında X kodlu sistem, bilgisayarınızla bağlantı kurmak istiyor şeklinde yeni bir sekme açılacak. Burada varsayılan, tam erişim, ekran paylaşma ve katılımsız erişim gibi modlar bulunuyor. Bu sayede hedef cihazı kontrol edecek kişinin yetkileri sınırlandırılabiliyor. Son olarak, bağlantıyı kes veya sonlandır seçeneklerine tıklayarak uzaktan erişimi kapatabiliyorsunuz.

anydesk indir, anydesk kullanma

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? En çok kullandığınız uzaktan kontrol uygulaması hangisi? 

Havuç Ve Pancar Tarator Tarifi

 

Havuç Ve Pancar Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo pancar
  • 3 tane havuç
  • 1 büyük kase süzme yoğurt veya suyu alınmış katı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 şeker kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı dolusu zeytinyağı
  • 2 su bardağı su

    Havuç Ve Pancar Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce pancarları 4 de bölüp, suyunu koyup, yumuşayıncaya kadar haşlamaya koyalım.
  • Havuçlarımızı da rendeleyip, 2 kaşık sıvı yağ koyup, tavada bir dakika kadar kavuralım.
  • Haşladığımız pancarlarımızı rendeleyelim, onları da havuç gibi 2 kaşık sıvı yağ koyup tavada bir dakika kadar kavuralım.
  • Diğer bir tarafta yoğurda sarımsağını tuzunu koyup, iyice karıştıralım.
  • Soğuyan pancarımıza ve havuca yoğurdunu ekleyip, karıştıralım iyice karıştıralım.
  • Servis tabağına istediğimiz şekilde önce havucunu sonra pancarını istersek önce pancar sonra havuç koyup, zeytinyağı ve cevizle süsleyip, servis yapalım.
  • Pancarı haşlayarak yaptığımızda yumuşak lezzeti daha çok güzel oluyor onun için çiğden değil de haşlayarak ve ondan sonra daha hafif kavurarak yaptım. Havucu kavurmak yetiyor deneyin çok beğeneceksiniz afiyet sıhhat olsun.

Tavuk Kapama (Lokum Gibi) Tarifi

 

Tavuk Kapama (Lokum Gibi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı bulgur
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 tane rendelenmiş havuç
  • 1 kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 tane havuç(rendelenmiş)
  • 2 adet domates
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 10 adet tavuk budu
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 7 su bardağı su

    Tavuk Kapama (Lokum Gibi) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuklarımızı düdüklü tencereye alalım.
  • İçerisine 1 yemek kaşığı salça, defne yaprağı ve 7 su bardağı döküp haşlanana kadar pişirelim.
  • Pişen tavuklarımızı düdüklüden dikkatlice bir tabağa çıkarıp, tavuk suyunu bir sürahiye dolduralım.
  • Bulguru için; tencereye tereyağı ve sıvı yağı alalım. İçerisine küp küp doğranmış soğanı alıp pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Ardından biberleri ilave edip 1 dakika kadar karıştıralım.
  • Domatesleri ilave edip 1 2 dakika karıştırdıktan sonra yıkadığımız bulguru ekleyelim.
  • Güzelce kavurup ocaktan alalım.
  • Tepsiye bulgurumuzu döküp içerisine haşladığımız tavuk butlarını dizelim.
  • Üzerine ayırdığımız suyu her tarafına gelecek şekilde dökelim.
  • Butlarımıza 1 tatlı kaşığı salçayı hafif suda açıp fırça yardımıyla sürelim.
  • 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Arada bulgurun suyunu kontrol edelim. Suyu az ise az sıcak su ilave edelim.
  • Yaklaşık 35-40 dakikada hazır. Afiyet olsun.

Oklavasız El Açması Patatesli Ispanaklı Börek Tarifi

 

Oklavasız El Açması Patatesli Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • Çeyrek su bardağı sıvıyağ
  • 3 su bradağı+1 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harç için;

  • 2-3 adet orta boy patates
  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 orta boy soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Araları yağlamak için;

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

    Oklavasız El Açması Patatesli Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sıvı malzemeleri ve tuzu bir kaba alıp, karıştıralım.
  • Unu yavaş yavaş ekleyerek çırpıcıyla yoğurma kıvamına gelene kadar karıştıralım.
  • Elimizle yoğurarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim ve tezgaha un serpip, hamuru toparlayalım.
  • Hamuru yuvarlayıp 8 eşit parçaya ayırıp, yuvarlayalım ve un serptiğimiz bir kaba alıp, üzerini streçleyelim ve yaklaşık 30 dakika dinlendirelim.
  • Hamurumuz dinlenirken iç harcını hazırlayalım. Bunun için patatesleri soyup, minik küpler halinde doğrayalım ve havucumuzu içine rendeleyelim.
  • Tavamıza zeytinyağ ve tereyağını alıp, yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip, kavuralım.
  • Patates ve havuçları kavrulan soğana ekleyip, karıştıralım. Kapağını kapatıp, kısık ateşte biraz pişirelim.
  • Tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştıralım ve patateslerimiz yumuşayınca ocaktan indirelim ve ıspanağını ekleyelim ve karıştıralım. Soğumaya bırakalım.
  • Başka küçük bir tavaya tereyağını alıp, yakmayacak şekilde eritelim ve içine sıvı yağ ekleyelim.
  • Dinlenen bezelerimizi tek tek açalım. Bunun için tezgaha un serpelim ve merdaneyle pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
  • Derin bir kabın içine hazırladığımız yağdan sürüp üzerine açtığımız hamuru koyalım. Tekrar hamuru 1-2 çorba kaşığı yağla yağlayalım.
  • Bütün bezeleri aynı şekilde açıp, aralarına yağ sürerek üst üste koyalım. Kalan yağı üzerine dökelim.
  • Hamurumuzu streçleyip, 20 dakika kadar dinlendirelim.
  • Açtığımız hamurları hepsini beraber tutup, en alttaki en üste gelecek şekilde ters çevirelim.
  • Açtığımız ilk yağlı hamurumuzu alıp elimizle yavaş yavaş dikdörtgen açalım. Kenarlarını 2’ser cm katlayalım.
  • Kenarına patatesli harcımızdan koyup rulo saralım ve sarıyer böreği şekli verelim. Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Diğer hamurlar içinde aynı işlemi uygulayalım ve tepsiye yerleştirelim. Kalan yağımızı böreklerin üzerine sürelim.
  • Önceden ısıtmış olduğumuz 190-200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra 15-20 dakika dinlendirelim. Afiyet olsun.

Terbiyeli Yalancı Un Tarhanası Çorbası (Pirinçli 10 Dakikada Hazır) Tarifi

 

Terbiyeli Yalancı Un Tarhanası Çorbası (Pirinçli 10 Dakikada Hazır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 tane soğan
  • 1 tane büyük kırmızı biber
  • 1 tane orta boy domates ya da 2 yemek kaşığı domates sosu
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz, karabiber
  • 4 – 4,5 su bardağı su

Terbiyesi :

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un

    Terbiyeli Yalancı Un Tarhanası Çorbası (Pirinçli 10 Dakikada Hazır) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve biber küp küp doğranır.
  • Domates rendelenir.
  • Tencereye sıvı yağ ve tereyağ alınarak soğanlar ve biberler atılır.
  • Yumuşayana kadar sotelenir.
  • Üzerine rende domates ve salça eklenerek bir iki tur kavrulur.
  • Üzerine yıkanmış pirinç, nane ve sarımsak eklenerek bir iki tur çevrilip kavrulur.
  • Tuz ve baharatlar eklenerek 4 su bardağı su koyulur ve kaynamaya bırakılır. Pirinçler yumuşayana kadar kaynatılır.
  • Ayrı bir kapta yoğurt ve un ile terbiye pürüzsüz olana kadar çırpılır. Pirinçleri yumuşayan çorba blendırdan geçirilir ve pürüzsüz olana kadar çekilir.
  • Çorbadan bir iki kepçe alınarak terbiyeye eklenir ve ılıştırılır.
  • Terbiye yavaşça çorbaya eklenir ve karıştırılır. Bir taşım kaynatılır.
  • Üzerine pulbiber ve nane eklenerek servis edilir. Afiyet olsun 

Yumuşacık Tel Tel Kat Kat Pamuk Katmer Poğaça Tarifi

 

Yumuşacık Tel Tel Kat Kat Pamuk Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket instand maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 4.5-5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Araları için;

  • 100 gram tereyağı

Üzeri için;

  • 1 tane yumurta sarısı

    Yumuşacık Tel Tel Kat Kat Pamuk Katmer Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık süt, su, maya ve şeker karıştırılır.
  • Sıvı yağ, yumurta, un ve tuz eklenir yumuşak kıvamlı bir hamur yoğrulur.
  • Hamur mayalanmaya bırakılır ve 8 eşit parçaya bölünür 10 dk dinlendirilir.
  • Bezeler tatlı tabağı büyüklüğünde açılır ve 4 er dörder araları yağlanarak üst üste bırakılır.
  • Üzeri kapatılır ve buzdolabında 15 dk dinlendirilir.
  • Dinlenen hamur olabildiğince ince açılır dikdörtgen şekli verilir ve önce ortadan kesilir sonra 4 parmak eninde kesilir.
  • Parçalar rulo yapılır üzerine 1 tane yumurta sarısı sürülür ve ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

Çilekli Rulo Pasta Tarifi

 

Çilekli Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 5 yemek kaşığı un

İç kreması için ;

  • 1 paket kremşanti
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 kase doğranmış çilek

Üzeri İçin

  • Krem şanti
  • Çikolata sosu
  • Çilek

    Çilekli Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta akı ve şekeri 5 dakika kadar mikser ile iyice çırpalım.
  • Köpürdükten sonra yumurta sarılarını ekleyip mikser ile 5 dakika daha çırpalım.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eledikten sonra ekleyip spatula ile karıştıralım.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine harcı dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 200° fırında 10 dakika kadar pişirelim.
  • Fırından çıktıktan sonra üzerini kapatıp biraz dinlendirelim.
  • O ara kremşanti hazırlayalım çilekleri doğrayalım.
  • Pandispanyayı ters çevirip üzerindeki kağıdı yavaşça çıkaralım.
  • Kremşanti sürüp çilekleri dizelim.
  • Rulo şeklinde sarıp bir 2 saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Sonra isteğe bağlı süsleyip servis edebiliriz. Afiyet olsun.

Tost Ekmeğinden Kahvaltı Böreği Tarifi

 

Tost Ekmeğinden Kahvaltı Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet tost ekmeği
  • 1 adet kapya
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Tost Ekmeğinden Kahvaltı Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle uygun bir tavada sıvı yağ ile biberleri soteleyin.
  • Ardından küp doğranmış domatesleri ekleyip karıştırıp 2-3 dk pişirelim ve ocağın altını kapatalım.
  • Öncelikle ekmekleri borcama dizelim.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peynirin yarısını serpelim.
  • Sonra sotelenmiş biberli harcımızdan her yerine gelicek şeklinde üzerine dökelim.
  • Tekrardan kaşar peyniri üzerine serpelim.
  • Geriye kalan iki tost ekmeğini üzerine dizelim.
  • Uygun bir kaseye yumurta, süt ve sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
  • Yumurta karışımını tost ekmeklerin üzerine gezdirelim.
  • En sonunda tekrar kaşar peyniri serpelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 – 25 dk kontrollü pişirelim. Afiyet olsun 

Peynirli Maydanozlu Krep Tarifi

 

Peynirli Maydanozlu Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağından biraz az un
  • 150 gr beyaz peynir
  • Bir tutam maydanoz
  • Sıvı yağ (pişirmek için)

    Peynirli Maydanozlu Krep Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle beyaz peyniri çatalla küçük küçük ezelim.
  • Ardından krep hamuru için  unu karıştırma kabına alalım.
  • Üzerine su ve sütü ilave ederek güzelce çırpalım.
  • Karışımın üzerine  yumurta ve  tuzu ilave ederek tekrar çırpalım.
  • Hazırladığımız hamurun üzerine ezdiğimiz beyaz peyniri ve ince ince doğranmış maydanozu ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Yapışmaz krep tavasına çok az sıvı yağ ekleyelim ve fırçayla tüm ve yağlayalım.
  • Hamurundan bir kepçe kadar alarak tavaya dökelim.
  • Tavayı çevirerek hamurun tüm yüzeye yayılmasını sağlayalım.
  • Pişirdiğimiz krepleri servis tabağına alalım, bütün hamur bitinceye kadar her seferinde tavayı çok az yağ ile yağlayarak pişirmeye devam edelim.
  • Peynirli maydanozlu kreplerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Ezogelin Pilavı Tarifi

 

Ezogelin Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 4,5 su bardağı su

    Ezogelin Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tavanın içerisine sıvı yağ ve arpa şehriyelerini alıyoruz.
  • Biraz kavurduktan sonra soğanları ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Bulgur, pirinç, tuz ve baharatları ekleyip 1-2 dakika kadar kavuralım.
  • Sonra içme su ilave edip kaynatalım.
  • Tavanın kapağını kapatarak ocağın altını en düşük ayarda kısalım.
  • 15-20 dk sonra arasına kağıt havlu serelim ocağın altını kapatalım. Bu şekilde nemini çeksin diye.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun