5 Mayıs 2022 Perşembe

Havuç Ve Pancar Tarator Tarifi

 

Havuç Ve Pancar Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo pancar
  • 3 tane havuç
  • 1 büyük kase süzme yoğurt veya suyu alınmış katı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 şeker kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı dolusu zeytinyağı
  • 2 su bardağı su

    Havuç Ve Pancar Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce pancarları 4 de bölüp, suyunu koyup, yumuşayıncaya kadar haşlamaya koyalım.
  • Havuçlarımızı da rendeleyip, 2 kaşık sıvı yağ koyup, tavada bir dakika kadar kavuralım.
  • Haşladığımız pancarlarımızı rendeleyelim, onları da havuç gibi 2 kaşık sıvı yağ koyup tavada bir dakika kadar kavuralım.
  • Diğer bir tarafta yoğurda sarımsağını tuzunu koyup, iyice karıştıralım.
  • Soğuyan pancarımıza ve havuca yoğurdunu ekleyip, karıştıralım iyice karıştıralım.
  • Servis tabağına istediğimiz şekilde önce havucunu sonra pancarını istersek önce pancar sonra havuç koyup, zeytinyağı ve cevizle süsleyip, servis yapalım.
  • Pancarı haşlayarak yaptığımızda yumuşak lezzeti daha çok güzel oluyor onun için çiğden değil de haşlayarak ve ondan sonra daha hafif kavurarak yaptım. Havucu kavurmak yetiyor deneyin çok beğeneceksiniz afiyet sıhhat olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder