5 Mayıs 2022 Perşembe

Yumuşacık Tel Tel Kat Kat Pamuk Katmer Poğaça Tarifi

 

Yumuşacık Tel Tel Kat Kat Pamuk Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket instand maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 4.5-5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Araları için;

  • 100 gram tereyağı

Üzeri için;

  • 1 tane yumurta sarısı

    Yumuşacık Tel Tel Kat Kat Pamuk Katmer Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık süt, su, maya ve şeker karıştırılır.
  • Sıvı yağ, yumurta, un ve tuz eklenir yumuşak kıvamlı bir hamur yoğrulur.
  • Hamur mayalanmaya bırakılır ve 8 eşit parçaya bölünür 10 dk dinlendirilir.
  • Bezeler tatlı tabağı büyüklüğünde açılır ve 4 er dörder araları yağlanarak üst üste bırakılır.
  • Üzeri kapatılır ve buzdolabında 15 dk dinlendirilir.
  • Dinlenen hamur olabildiğince ince açılır dikdörtgen şekli verilir ve önce ortadan kesilir sonra 4 parmak eninde kesilir.
  • Parçalar rulo yapılır üzerine 1 tane yumurta sarısı sürülür ve ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder