Yumuşacık Tel Tel Kat Kat Pamuk Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 paket instand maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 4.5-5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Araları için;
- 100 gram tereyağı
Üzeri için;
- 1 tane yumurta sarısı
Yumuşacık Tel Tel Kat Kat Pamuk Katmer Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ilık süt, su, maya ve şeker karıştırılır.
- Sıvı yağ, yumurta, un ve tuz eklenir yumuşak kıvamlı bir hamur yoğrulur.
- Hamur mayalanmaya bırakılır ve 8 eşit parçaya bölünür 10 dk dinlendirilir.
- Bezeler tatlı tabağı büyüklüğünde açılır ve 4 er dörder araları yağlanarak üst üste bırakılır.
- Üzeri kapatılır ve buzdolabında 15 dk dinlendirilir.
- Dinlenen hamur olabildiğince ince açılır dikdörtgen şekli verilir ve önce ortadan kesilir sonra 4 parmak eninde kesilir.
- Parçalar rulo yapılır üzerine 1 tane yumurta sarısı sürülür ve ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder