5 Mayıs 2022 Perşembe

Oklavasız El Açması Patatesli Ispanaklı Börek Tarifi

 

Oklavasız El Açması Patatesli Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • Çeyrek su bardağı sıvıyağ
  • 3 su bradağı+1 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harç için;

  • 2-3 adet orta boy patates
  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 orta boy soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Araları yağlamak için;

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

    Oklavasız El Açması Patatesli Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sıvı malzemeleri ve tuzu bir kaba alıp, karıştıralım.
  • Unu yavaş yavaş ekleyerek çırpıcıyla yoğurma kıvamına gelene kadar karıştıralım.
  • Elimizle yoğurarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim ve tezgaha un serpip, hamuru toparlayalım.
  • Hamuru yuvarlayıp 8 eşit parçaya ayırıp, yuvarlayalım ve un serptiğimiz bir kaba alıp, üzerini streçleyelim ve yaklaşık 30 dakika dinlendirelim.
  • Hamurumuz dinlenirken iç harcını hazırlayalım. Bunun için patatesleri soyup, minik küpler halinde doğrayalım ve havucumuzu içine rendeleyelim.
  • Tavamıza zeytinyağ ve tereyağını alıp, yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip, kavuralım.
  • Patates ve havuçları kavrulan soğana ekleyip, karıştıralım. Kapağını kapatıp, kısık ateşte biraz pişirelim.
  • Tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştıralım ve patateslerimiz yumuşayınca ocaktan indirelim ve ıspanağını ekleyelim ve karıştıralım. Soğumaya bırakalım.
  • Başka küçük bir tavaya tereyağını alıp, yakmayacak şekilde eritelim ve içine sıvı yağ ekleyelim.
  • Dinlenen bezelerimizi tek tek açalım. Bunun için tezgaha un serpelim ve merdaneyle pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
  • Derin bir kabın içine hazırladığımız yağdan sürüp üzerine açtığımız hamuru koyalım. Tekrar hamuru 1-2 çorba kaşığı yağla yağlayalım.
  • Bütün bezeleri aynı şekilde açıp, aralarına yağ sürerek üst üste koyalım. Kalan yağı üzerine dökelim.
  • Hamurumuzu streçleyip, 20 dakika kadar dinlendirelim.
  • Açtığımız hamurları hepsini beraber tutup, en alttaki en üste gelecek şekilde ters çevirelim.
  • Açtığımız ilk yağlı hamurumuzu alıp elimizle yavaş yavaş dikdörtgen açalım. Kenarlarını 2’ser cm katlayalım.
  • Kenarına patatesli harcımızdan koyup rulo saralım ve sarıyer böreği şekli verelim. Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Diğer hamurlar içinde aynı işlemi uygulayalım ve tepsiye yerleştirelim. Kalan yağımızı böreklerin üzerine sürelim.
  • Önceden ısıtmış olduğumuz 190-200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra 15-20 dakika dinlendirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder