Oklavasız El Açması Patatesli Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- 2 çorba kaşığı sirke
- Çeyrek su bardağı sıvıyağ
- 3 su bradağı+1 çorba kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
İç harç için;
- 2-3 adet orta boy patates
- Yarım kilo ıspanak
- 1 orta boy soğan
- 1 adet havuç
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Araları yağlamak için;
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Oklavasız El Açması Patatesli Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sıvı malzemeleri ve tuzu bir kaba alıp, karıştıralım.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek çırpıcıyla yoğurma kıvamına gelene kadar karıştıralım.
- Elimizle yoğurarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim ve tezgaha un serpip, hamuru toparlayalım.
- Hamuru yuvarlayıp 8 eşit parçaya ayırıp, yuvarlayalım ve un serptiğimiz bir kaba alıp, üzerini streçleyelim ve yaklaşık 30 dakika dinlendirelim.
- Hamurumuz dinlenirken iç harcını hazırlayalım. Bunun için patatesleri soyup, minik küpler halinde doğrayalım ve havucumuzu içine rendeleyelim.
- Tavamıza zeytinyağ ve tereyağını alıp, yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip, kavuralım.
- Patates ve havuçları kavrulan soğana ekleyip, karıştıralım. Kapağını kapatıp, kısık ateşte biraz pişirelim.
- Tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştıralım ve patateslerimiz yumuşayınca ocaktan indirelim ve ıspanağını ekleyelim ve karıştıralım. Soğumaya bırakalım.
- Başka küçük bir tavaya tereyağını alıp, yakmayacak şekilde eritelim ve içine sıvı yağ ekleyelim.
- Dinlenen bezelerimizi tek tek açalım. Bunun için tezgaha un serpelim ve merdaneyle pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
- Derin bir kabın içine hazırladığımız yağdan sürüp üzerine açtığımız hamuru koyalım. Tekrar hamuru 1-2 çorba kaşığı yağla yağlayalım.
- Bütün bezeleri aynı şekilde açıp, aralarına yağ sürerek üst üste koyalım. Kalan yağı üzerine dökelim.
- Hamurumuzu streçleyip, 20 dakika kadar dinlendirelim.
- Açtığımız hamurları hepsini beraber tutup, en alttaki en üste gelecek şekilde ters çevirelim.
- Açtığımız ilk yağlı hamurumuzu alıp elimizle yavaş yavaş dikdörtgen açalım. Kenarlarını 2’ser cm katlayalım.
- Kenarına patatesli harcımızdan koyup rulo saralım ve sarıyer böreği şekli verelim. Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştirelim.
- Diğer hamurlar içinde aynı işlemi uygulayalım ve tepsiye yerleştirelim. Kalan yağımızı böreklerin üzerine sürelim.
- Önceden ısıtmış olduğumuz 190-200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra 15-20 dakika dinlendirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder