1 Temmuz 2022 Cuma

Ev Yapımı Çilekli Milkshake Tarifi

 

Ev Yapımı Çilekli Milkshake Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 4 top vanilyalı dondurma
  • 2 yemek kaşığı toz şeker(pudra şekerine kullanabilirsiniz)
  • 20 adet çilek

    Ev Yapımı Çilekli Milkshake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çilekleri bol suda yıkayıp yeşilliklerini keselim.
  • Dondurma, çilekler, toz şeker ve sütü blender’a alalım.
  • Dilerseniz pudra şekeri de kullanabilirsiniz, daha kolay eriyecektir.
  • Tüm malzemeler tamamen karışıp, homojen bir kıvam alana kadar blender’ı çalıştıralım.
  • Hazır olan çilekli milkshake’i bardaklara paylaştıralım.

Pişi (Kabartma Tozu İle) Tarifi

 

Pişi (Kabartma Tozu İle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5-3 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı yoğurt(sulu ev yoğurdu)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar ılık su
  • Yarım çay kaşığı tuz

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

    Pişi (Kabartma Tozu İle) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kaba un, tuz, kabartma tozu, sirke, sıvı yağ ve yoğurdu alalım.
  • Azar azar suyu ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamuru güzelce yoğurup yaklaşık 15-20 dk kadar dinlendirelim.
  • Hamuru 2 eşit parçaya bölelim.
  • İnce olmayacak şekilde oklava veya merdane ile açalım.
  • Hamur kesici ile kare kare kesip kızgın yağda arkalı önlü güzelce kızartalım.
  • İster sıcak ister soğuk tüketebilirsiniz. Aşırı lezzetli ve kolay oluyor afiyet olsun

Kakaolu Süt Şerbetli Zenci Kurabiye Tarifi

 



Kakaolu Süt Şerbetli Zenci Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5-3 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker

    Kakaolu Süt Şerbetli Zenci Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle un hariç bütün malzemelerimiz (Önceden yumuşamış margarin) vs birbiriyle harmanlıyoruz. Daha sonra unumuzu yavaş yavaş ilave ediyoruz çok yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize cevizden bir tık büyük veya küçük isteğinize göre şekillendiriyoruz.
  • Önceden ısıttığımız fırınımıza 170 derecede 20-25 dakika pişmeye bırakalım.
  • Bu sırada fırına atar atmaz şerbetimiz için sütümüzü sosluğumuza alıp, ılıtıyoruz ve şekerini içine attıktan sonra bir kaç dakika içinde şekerimizi eritiyoruz kaynamasına vs hiç gerek yok. Daha sonra buzluğa atıp, soğutuyoruz.
  • Fırından çıkan kurabiyelerimizi şerbetine bandırıp, üzerlerine tekrar şerbet döküyoruz ve buzdolabında 4-5 saat dinlendiriyoruz. Ben bir gün sonra yemeyi tercih ediyorum daha lezzetli oluyor deneyecek olanlara afiyet olsun.




Dereotlu Pamuk Poğaça Tarifi

 

Dereotlu Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket instant maya veya 1 paket yaş maya
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 kahve fincanı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (Beyazlar içine, sarılar üzerine)
  • Aldığı kadar un
  • 1 kase doğranmış dereotu

Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

    Dereotlu Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Maya, süt ve şekeri karıştırma kabına karıştıralım. Beklemeden içine sıvı yağ, yumurta beyazı, tuz ve unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım.
  • İçine dereotunu da ekleyerek, yumuşak ele yapılmayan bir kıvama gelince üzerine steç film ile kapatıp, yaklaşık 30 40 dakika mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamurumuzu yuvarlak toplar yaparak tepsiye dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısı ve çörekotu serpin ve 170 derece alt üst ayarlı önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 40 dakika kontrollü pişirin afiyet olsun 

Ankara Tava Tarifi

 

Ankara Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • ️500 gram kuzu eti
  • ️2 adet soğan
  • ️2 diş sarımsak
  • ️3 sivri yeşil biber
  • ️1 adet domates
  • ️1 yemek kaşığı domates ve 1 yemek kaşığı biber salçası
  • ️2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kaşığı nane tozu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • ️1 litre kaynamış et suyu
  • ️1,5 bardak şehriye (1 bardak 220ml)

    Ankara Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Eti bir tencereye koyun ve kendi suyunu çekmesine izin verin.
  • Üzerine yağ dökün ve ince doğranmış soğanı, sarımsağı ve sivri biber ile soteleyin. Başka bir tavada şehriyeyi sıvı yağ ile kavurun.
  • Şimdi domates ve biber salçasını etli tavaya ekleyin ve baharatlayın. 1l et suyu ile deglaze edin.
  • Kavrulmuş şehriyeyi ete ekleyin ve suyunu çekene kadar kaynatın.

Kremalı Havuçlu Kek Tarifi

 

Kremalı Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 400ml süt
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 25 gram tereyağı

Üzerini süslemek için;

  • Ceviz

    Kremalı Havuçlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta tuz ve şekeri bir kaba alıp, köpürene kadar çırpalım. Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştıralım.
  • Havuç, tarçın ve cevizi ekleyip karıştıralım. Unu eleyerek yavaş yavaş ilave edelim. Hamurumuz ne çok cıvık ne de koyu bir kıvamda olmamalı. Kabartma tozunu ekleyip karıştıralım ve katı yağla yağladığımız kalıbımıza dökelim.
  • 175 derece önceden ısıttığımız fırında iyice kızarıncaya kadar pişirelim. Kürdanla pişip, pişmediğini kontrol edelim, piştikten sonra fırını kapatınca içinde 5 dakika bırakalım ki içi hamur kalmasın. Soğumaya bırakalım.
  • Krema için; bütün malzemelerimizi bir tencereye alıp krema kıvamı alıncaya kadar karıştırarak pişirelim. Ocaktan aldığımız kremayı ara ara karıştırarak soğutalım.
  • Soğuyan kremamızı mikserden geçirelim ve kekimizin üzerine dökerim. Üzerini ceviz ya da istediğimiz bir şeyle süsleyebiliriz. Afiyet olsun.

Patlıcanlı Ekmek Kebabı Tarifi

 

Patlıcanlı Ekmek Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Bayat ekmek
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 adet patlıcan

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

    Patlıcanlı Ekmek Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavaya zeytinyağ koyup küp küp doğranmış soğanları ilave ediyoruz, karıştırıyoruz.
  • Kıymayı ekleyip kavuruyoruz, biber ve domatesi ilave tekrar karıştırıyoruz.
  • En son baharatlarını ilave edip karıştırıp ocaktan alıyoruz.
  • Patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda 20 dk kadar bekletiyoruz.
  • Daha sonra kızgın yağda kızartıp bekletiyoruz,.
  • Bayat ekmekleri küp küp doğrayıp borcama koyuyoruz.
  • Tereyağ eritip üzerine gezdirip 200 derece fırında 15 dk kadar kızartıyoruz.
  • Ekmeklerin üzerine patlıcanları koyuyoruz, onun üzerine kıymalı harcımızı koyuyoruz.
  • En üste sarımsaklı yoğurt koyup tamamlıyoruz.
  • Ayrı bir tavada toz biber ve tereyağ eritip üzerine döküyoruz, çok lezzetli alternatif bir yemek ✨👌🏻deneyeceklere afiyet olsun

Nohutlu Kaşık Salata Favoriniz Olacak Tarifi

 

Nohutlu Kaşık Salata Favoriniz Olacak Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane domates
  • 2 büyük boy salatalık
  • 2 adet soğan (Ben 1 mor 1 beyaz kullandım)
  • 1 kapya biber
  • 1 demet maydanoz

Sosu için;

  • 1 tane limon
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • Tuz
  • Sumak

Üzeri için;

  • Yarım su bardağı kadar nohut (Ben konserve kullandım)
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Pulbiberi
  • Kimyon

    Nohutlu Kaşık Salata Favoriniz Olacak Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Salata, domates soğan, biber ve maydanozu küçük küçük doğrayalım.
  • Sosunu hazırlayım üzerine döküp, karıştıralım servis tabağına dökelim.
  • Üzeri için; bir tavaya sıvı yağı dökelim nohutları kavuralım baharatları ekleyip, biraz daha kavuralım.
  • Hafif soğuduktan sonra salatamızın üzerine dökelim. Afiyet olsun.

Pamuk Poğaça Nasıl Yapılır?

 

Pamuk Poğaça Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı ılık süt (500 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 adet yumurta akı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 6,5 – 7 su bardağı un

    Pamuk Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Pamuk poğaça için yoğurma kabına, süt, şeker, tuz, sıvı yağ ve yumurta akını alarak şeker eriyene kadar karıştıralım.
  • Ardından unun bir kısmını ve instant mayayı ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
  • Hamurumuz koyulaştıktan sonra spatulayı bir kenara bırakalım ve elimizle hamuru yoğurmaya başlayalım.
  • Güzelce toparlanan hamurumuz hazır. Hamurun üzerini streç filmle kapatalım,
  • Üzerine temiz bir örtü örterek yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Sürenin sonunda streç filmi çıkaralım ve hamurun havasını aldıktan sonra hamuru tezgaha alarak şöyle bir tekrardan toparlayalım.
  • Bir bıçakla ya hamur kesici yardımıyla hamuru önce iki eşit parçaya ardından yine her parçayı eşit olmasına dikkat ederek 16 parçaya bölelim.
  • Elde ettiğimiz her bir hamur parçasını hafif unlanmış zeminde içe doğru toparlayalım.
  • Ardından yuvarlayarak beze haline getirelim.
  • Hamurlarımızı yuvarlayarak beze haline getirdikten sonra fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını çırparak bir fırça yardımıyla sürelim.
  • Son olarak poğaçalarımızın üzerine susam serpelim. Poğaçalarımızı 180 derece fırında altı üstü güzelce kızarıncaya kadar fansız ayarda 20 dakika boyunca pişmeye bırakalım.
  • Altı üstü güzelce kızaran poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi

 



Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su barağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye (silme)
  • 1 büyük boy havuç
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Yeteri kadar tuz

    Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri tuzlu ılık suda en az yarım saat bekletiyoruz.
  • Sonra rengi iyice beyazlayana kadar bol suyla yıkayıp süzüyoruz.
  • Tencereye sıvı yağ, şehriyeleri alıp şehriyelerin rengi dönene kadar sürekli karıştırarak orta ateşte kavuruyoruz.
  • Şehriyeler kavrulunca süzülmüş pirinçleri ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
  • Pirinçler de biraz kavrulunca tereyağını ekliyoruz ve şöyle bir karıştırıp tereyağı erimesini bekliyoruz.
  • Üzerine mısır, önceden haşladığımız havuç ve bezelyeyi ilave ederek karıştırıyoruz.
  • Tuz ve sıcak suyunu ilave ederek ağzını kapatıp üzeri göz göz olana kadar açık ateşte, daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Daha sonra altını kapatıp üzerine temiz bir bez veya havlu kağıt ile kapatarak 15 dakika dinlendiriyoruz.
  • Pilavı karıştırdıktan sonra servis yapabiliriz. Afiyet olsun.



Efsane Kabak Salatası Tarifi

 

Efsane Kabak Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 1 adet salata
  • Taze soğan
  • Maydanoz
  • Yeşil biber (Ben acı kullandım)
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Nane
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 3-4 yemek kaşığı mayonez

    Efsane Kabak Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabaklarımızı bir miktar yağla hafif soteleyelim.
  • Diğer yeşillikleri doğrayıp, yoğurt mayonez ve kabaklarımızla buluşturup ,salatamızı hazırlayalım💐. Afiyet olsun

Köz Biber Çorbası Tarifi

 

Köz Biber Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ (sıvı yağ da olur)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 6-7 su bardağı sıcak su (kıvamına göre ayarlayın )

    Köz Biber Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Biberleri fırına koyup közlüyoruz.
  • Tencereye zeytinyağ ve tereyağ eritip içine 1 yemek kaşığı un ilave edip karıştırıyoruz.
  • 1-2 dk kavurup içine küp küp doğranmış soğanları koyup kavuruyoruz.
  • Közlenen biberlerin kabuklarını soyup ince bir şekilde doğruyoruz.
  • Tencereye ilave edip karıştırıyoruz.
  • Sıcak suyu koyup kaynamaya bırakıyoruz.
  • Kaynayıp yoğunlaşan çorbamızı robottan geçiyoruz.
  • İçine 1 çay bardağı süt ilave edip tekrar pişmeye bırakıyoruz.
  • En son baharatlarını ekliyoruz, yoğunlaşıp kıvam alınca çorbamız servise hazır ✨👌🏻afiyet olsun