Elmalı Güllü Tart Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım limon suyu
- 125 gr soğuk tereyağı
- 1 adet yumurta
Kreması için;
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 6 tane kırmızı elma
- 2,5 su bardağı su (500 ml)
- Yarım çay bardağı toz şeker
Elmalı Güllü Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tart hamuru için rondoya soğuk tereyağı, şeker, un ve limon suyunu ekleyerek homojen bir kıvam alıncaya kadar rondoyu çalıştıralım.
- Ardından karışımı uygun bir karıştırma yoğurma kabına alalım ve yumurtayı ekleyerek güzelce yoğuralım.
- Ardından streç filmden bir parça alalım ve hamuru üzerine koyarak saralım. Bu şekilde buzdolabında 10 dakika kadar dinlendirelim.
- Elmalarımızın çekirdeklerini çıkartalım ve ince olacak şekilde dilimleyelim.
- Elmaların kararmaması için limonlu suda bekletelim.
- Uygun bir tencereye su ve şekeri alarak kaynatalım.
- Daha sonra elmalarımızı suyun içerisine alalım ve yumuşayıp kıvrılacak kıvama gelene kadar haşlayalım.
- Kevgir yardımı ile elmalarımızı süzerek bir tabağa alalım.
- Pişirme kağıdından bir parça alalım ve fırın tepsisine yerleştirelim. Ardından elma dilimlerini hafif üst üste gelecek şekilde sıralayalım.
- Hepsini sıraladıktan sonra elmaların kararmamaları için üzerine streç film kapatalım ve bir kenarda bekletelim.
- Kreması için süt, un ve toz şekeri tencereye alarak karıştıralım. Sonrasında ocağı açalım ve kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
- Göz göz olan kremaya vanilya ekleyerek son kez karıştıralım ve ocaktan alalım.
- Pişirme kağıdından bir parça alarak makas yardımıyla uzun şeritler keselim.
- Dinlenen hamuru önce birkaç parçaya bölerek elimizle toparlayalım.
- Daha sonra tezgaha un serperek açmaya başlayalım. Hamuru ince bir şekilde açtıktan sonra bir kase yardımıyla daireler şeklinde keselim.
- Muffin kalıbına önce pişirme kağıdından hazırladığımız şeridi daha sonra da hamuru yerleştirerek düzeltelim.
- Hamur bitinceye kadar aynı yöntemle şekillendirip muffin kalıbına yerleştirmeye devam edelim.
- Tartların kabarmamaları için tabanlarına çatalla delikler açalım.
- Daha sonra hazırladığımız kremayı bir kaşık yardımıyla tartların içerisine paylaştıralım.
- Son olarak fırın tepsisine sıralayarak beklettiğiniz elmaları rulo şeklinde saralım.
- Hazırladığımız gülü tartların üzerine yerleştirerek hafifçe bastıralım.
- Tartlarımızı önceden 180 derece ısıttığımız alt-üst fansız ayardaki fırında yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.
- İlk sıcağı çıkan elmalı gül tartların üzerine pudra şekeri serpelim ve servis edelim. Afiyet olsun!