Malzemeler
- 1,5 su bardağı yarma mısır
- 1/2 (yarım) su bardağı kuru fasulye
- 1/2 (yarım) su bardağı nohut
- 1 kutu süzme yoğurt
- Tuz, kimyon ( sterseniz)
- Pul biber ve nane
Üzeri için;
- Kızdırılmış tereyağı
Nasıl Yapılır?
- Mısır, kuru fasulye ve nohutu bir i gece önceden ıslatalım.
- Ertesi gün hepsini ayrı ayrı haşlayalım.
- Derin bir tencerede birleştirelim ve biraz daha kaynatıp ocaktan alalım.
- Soğuyunca büyük bir servis kasesine aktaralım.
- Bir kutu süzme yoğurdu koyup karıştıralım.
- Baharatlarını ayarlayalım.
- Kızdırılmış tereyağı kullanacaksak servis sırasında kaselerin üzerine dökelim.Çorba soğuk olduğu için yağ donabilir.Sadece baharatlarla yağsız da çok lezzetli oluyor.
Özellikle glutensiz beslenenler ve diyet yapanlar için mükemmel bir tarif.
Afiyet olsun.