Malzemeler
İç harç için;
- 2 orta boy elma
- Yarım su bardağı şeker
- 5-6 adet kuru incir
- 5-6 adet kuru kayısı
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 5-6 adet ceviz
Hamuru için;
- 200 gr tereyağ yada margarin
- 1 adet yumurta (sarısı içine beyazı dışına)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım.su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Dışı için;
- Yumurta akı
- Ceviz
- 1 kase pekmez
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcı için elmaları rendeleyip tavaya alıyoruz üzerine şekeri ilave edip, ocağı açıyoruz.
- Elmalar ilk suyunu salıp çektikten sonra biraz kavuruyoruz ocağın altını kapatıp, küp küp doğradığımız kayısı incir, ceviz ve kuru üzümleri ekliyoruz. Bir tur karıştırıp tavanın kapağını kapatıyoruz.
- Elmaların sıcaklığı ile eklediğimiz kurularda bu şekilde yumuşamış olacak.
- Diğer tarafta hamuru için oda sıcaklığındaki katı yağ sıvı yağ, yoğurt, şeker ve yumurta sarısını güzelce karıştırıyoruz. Vanilya, kabartma tozunu ekleyip, azar azar un ekleyerek yoğuruyoruz.
- Hazır ettiğimiz hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak açıyoruz içine iç harçtan koyup yuvarlıyoruz önce yumurta akına sonra küçük ceviz parçalarına bulayıp fırın tepsisine alıyoruz.
- Önceden ısıttığımız 200 derece fırında kurabiyeler pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkarttığımız kurabiyelerimizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerlerine bir tatlı kaşığı pekmez gezdiriyoruz. Lezzet bombalarınız hazır. Afiyet olsun