17 Mart 2023 Cuma

Fırın Makarna Tarifi

 

Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket spagetti
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • GarnitÜr (istenirse konulabilir, ben koymadım)

BeŞamel sos için;

  • 150 gram margarin
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

    Fırın Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Makarna için; bir tencereye su ve tuz ekleyip, kaynadıktan sonra spagettileri içine koyuyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
  • Beşamel sos için yağı tencereye alıp erdikten sonra unu ekliyoruz ve kavuruyoruz. Un kokusu çıkınca karıştıra karıştıra sütü ekliyoruz ve kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.  Kaynadıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyip altını kapatıyoruz.
  • Pişen makarnayı bir borcam veya uygun bir tepsiye koyup (eğer garnitür kullanacaksanız makarnaya karıştırıp öyle borcama döküyoruz)
  • Üzerine beşamel sosu döküyoruz ve kaşar peynirini ekleyip 180 ° fırında altüst pişmeye bırakıyoruz.
  • Afiyet olsun 

Teretür Mezesi (Tahinli Marul Salatası) Tarifi

 

Teretür Mezesi (Tahinli Marul Salatası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) orta boy marul
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1/2 (yarım) limon suyu

Üzerine;

  • Zeytinyağı
  • Sumak

    Teretür Mezesi (Tahinli Marul Salatası) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle marulu ve maydanozu incecik doğrayalım. Üzerine tuzunu ekleyip elimizle ovalayıp suyunu çıkaralım.
  • Yoğurt sosu için; yoğurt, tahin, limon suyu ve sarımsak rendesini karıştıralım.
  • Eğer bu aşamada yoğurdun kıvamı size katı gelirse marul suyundan biraz dökerek yoğurdu açabilirsiniz.
  • Daha sonra hazırladığımız yoğurt sosunu marullar ile iyice harmanlayalım.
  • Servis tabağına alarak üzerine zeytinyağı gezdirelim. Ben üzerine sumak serptim.
  • Siz isterseniz kuru nane, kırmızı toz biber veya ceviz ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun 🫶
  • Not:Süzme yoğurdunuz o anda elinizde yoksa normal yoğurdu bir süzgece koyarak bir saat bekleterek de, yoğurdun fazla suyundan kurtularak süzme yoğurt elde edebilirsiniz

Çok Lezzetli Körili Kremalı Tavuk (Tarifi Başka Tarif Aramayın)

 

Çok Lezzetli Körili Kremalı Tavuk (Tarifi Başka Tarif Aramayın) İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 dolu çay kaşığı kekik
  • 1 dolu çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 dolu çay kaşığı köri
  • 1 paket krema (200 ml)

    Çok Lezzetli Körili Kremalı Tavuk (Tarifi Başka Tarif Aramayın) Nasıl Yapılır?

  • Tavaya zeytinyağı alarak kızdıralım, ocak yüksek ateşte olsun.
  • Jülyen şeklinde doğradığımız tavuk göğsünü tavaya alarak soteleyelim. Biraz suyunu salacaktır.
  • Suyunu çekmesine yakın tuzu ekleyelim.
  • Suyunu tamamen çektikten sonra birkaç dk kavuralım.
  • Ardından yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim kavurmaya devam edelim.
  • Soğanın tamamen kavrulmasına yakın küçük küçük doğradığımız sarımsakları ekleyerek 1-2 dk kavuralım.
  • Ardından baharatları ekleyerek karıştıralım, baharatların kokusu çıksın.
  • Son olarak kremayı ekleyerek birkaç dk bütün malzemeler birbirine girişinceye kadar pişirelim.
  • Görüntüsü de lezzeti de şahane oluyor kesinlikle deneyin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Yalancı Tarhana Çorbası Tarifi

 

Yalancı Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yeşil sivri biber (iri doğrayın)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan (iri doğrayın)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 adet domates (kabuğunu soyup doğrayın)
  • Yarım tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1-1,5 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza göre)
  • Karabiber
  • Bir tutam maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1 litre soğuk su

️️️Kıtır ekmek için;

  • 2 dilim küçük ekmek (60 gr.) (küçük dörtgen doğrayın)
  • 2 tatlı kaşığı tereyağ
  • Biraz kırmızı toz biber

    Yalancı Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağını ve tereyağını eritip, soğanları, sarımsağı ve yeşil biberi kavurun.
  • Unu da ekleyip hafif kavurun.
  • Salçayı da ekleyip hafif kavurduktan sonra yoğurdu ve baharatları ekleyip karıştırın.
  • Altını kısın, sürekli karıştırarak soğuk suyu yavaş ekleyin.
  • Sürekli karıştırarak çorbayı kaynatın.
  • Domatesi ve maydanozuda ekleyip kapağı açık yaklaşık 20 dk pişirin.
  • Blenderden geçirdikten sonra kapağı kapalı 30 dk çorbayı dinlendirin.
  • Kıtır ekmek için; tereyağını eritin.
  • Ekmekleri ve toz biberi ekleyip orta ateşte sürekli çevirerek ekmekleri kızartın.

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket şekerli vanilin

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket kremşanti
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi

    Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım.Tencereye şeker ve suyu alıp kaynatalım kaynadıktan sonra ocağı kapatıp şekerli vanilin ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
  • Kek için yumurta ve şekeri güzelce çırpalım. Sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Daha sonra galeta unu, cevizi (rondoda çok ince olmayacak şekilde parçala)
  • Hindistan cevizi, kabartma tozu ve şekerli vanilini ekleyip karıştıralım.
  • Borcamı yağlayıp karışımı içine boşaltalım ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirelim.
  • Fırından çıkınca üzerini bir kaç yerinden çatal batıralım ve şerbetimizi boşaltalım.
  • Muhallebi için tencereye süt, nişasta ve şekeri alalım ve kaynayıncaya kadar pişirelim.
  • Kaynadıktan sonra ocağı kapatıp kremşanti ve vanilyayı ekleyip mikser ile çırpalım.
  • Soğumuş tatlının üzerine muhallebiyi dökelim ve her yerine eşit gelecek şekilde yayalım.
  • En son olarak üstüne hindistan cevizi serpelim. Afiyet olsun 

Kolay Pasta Tarifi

 

Kolay Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 500 ml süt
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya

Sosu için;

  • 250 gram buzlu meyve
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta (1 çay bardağı ile eritilerek)
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya

    Kolay Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına şeker ve yumurtayı iyice köpük olana kadar karıştırın.
  • Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştın.
  • Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip güzelce kıvam elde edelim.
  • Fırın kabını tereyağ ile yağlayıp karşımı dökelim ve önceden ısıtılmış 180 derecede pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  • Kreması için tencerenin içine malzemeleri koyup tereyağ ve vanilya hariç hepsini çırpma teli ile karıştıralım göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Altını kapattıktan sonra vanilya ve yağı ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  • Bu sırada soğuyan keki dikkatli bir şekilde ortadan ikiye ayıralım ve soğuyan kremayı güzelce yayalım kenarları biraz boşluk kalacak şekilde ve üzerini kapatalım.
  • Sosu için meyvelerin üzerine şeker ve suyu ekleyerek kaynatalım ve robottan geçirelim ve su ile açılmış nişastayı ekleyip pişirelim ve vanilya ekleyip güzelce karıştıralım soğumaya bırakalım.
  • Kekimizin üzerindeki boşluk kısmını güzelce dökelim ve dolaba kaldıralım dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 

Salçalı Yumurta Hem Kolay Hem Lezzetli (Kahvaltılık) Tarifi

 

Salçalı Yumurta Hem Kolay Hem Lezzetli (Kahvaltılık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı isot
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Sıvı yağ

    Salçalı Yumurta Hem Kolay Hem Lezzetli (Kahvaltılık) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kasede yumurta tuz ve baharatlardan istediğiniz miktar ekleyip bir güzel çırpın.
  • Diğer anda yağı ve salçayı tava alıp iyice kavurun.Salça kokusu çıksın.
  • Daha sonra baharatları ekleyin birlikte biraz kızartın.
  • Son olarak yumurtayı ilave edin çok karıştırmadan hafif dokunuşlarla pişirin yumurtamız hazır afiyet olsun.

Sütlü Un Helvası Tarifi

 

Sütlü Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 25 gram tereyağı yada margarin
  • 7 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağından biraz fazla süt
  • 1 su bardağı şeker

İçine

  • Yarım su bardağı kadar çekilmiş ceviz (Arzunuza göre eklemeyebilirsiniz de)

    Sütlü Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tereyağ uygun bir tencereye alınır.
  • Eriyince unu eklenir.
  • Kısık ateşten bir tık fazla ateşte yavaş yavaş kavrulur.
  • Bir yandan süt ve şeker ocağa alınır. Kaynama noktasına gelince altı kapatılır. Unumuz güzelce kavrulana kadar kenarda bekler.
  • Unumuzun rengi çok açık olmasın çokta yanacak şekilde fazlada kavurmayalım.
  • Sonrasında altını kapatalım biraz soğuklansın.
  • Sonra sütle şekeri yavaş yavaş ilave edelim.
  • Ocağın altını tekrar açalım bi yandan da karıştıralım. İstediğimiz kıvamı alınca altını kapatalım.
  • İçine ceviz ekleyip şekil verelim istediğimiz gibi süsleyelim.

Fırında Helva Nasıl Yapılır?

 

Fırında Helva Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 500 gr tahin helvası
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu

    Fırında Helva Nasıl Yapılır?

  • Fırında helva tarifi için öncelikle tahin helvasını uygun bir kap içerisine alarak çatal yardımıyla çizelim.
  • Helvayı ezdikten sonra süt ve limon suyunu ilave ederek karıştırmaya devam edelim.
  • Boza gibi pürüzsüz bir kıvam alan helvalı karışımımızı güveç kaplarına eşit bir şekilde paylaştıralım. Bu aşamada kabaracağı için güveç kaplarının üzerinde biraz boşluk bırakmalısınız.
  • Güveçlerimizi önceden ısıttığımız 180°C fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda üzerleri kızaran helvalarımız servise hazır. Dilerseniz üzerini susam, ceviz veya fındıkla süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!