20 Mart 2023 Pazartesi

Sütlü Revani Tarifi (Çok Hafif)

 

Sütlü Revani Tarifi (Çok Hafif) İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı süt (800 ml)

    Sütlü Revani Tarifi (Çok Hafif) Nasıl Yapılır?

  • Sütlü revani için öncelikle revanimizin şerbeti için toz şeker ve sütü bir tencereye alalım. Karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  • Yaklaşık 5 dakika kadar kaynadıktan sonra soğuması için bir kenarda bekletelim.
  • Diğer taraftan revaninin keki için yumurtaları ve toz şekeri uygun bir çırpma kabına alalım.
  • Mikser yardımıyla güzelce çırpalım.
  • Karışıma süt, sıvı yağ, un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Kullanacağımız büyük boy kare borcamı bir fırça yardımıyla güzelce yağlayalım.
  • Hazırladığımız hamuru borcama boşaltalım.
  • Revanimizi önceden ısıttığımız 170 derece fırında fansız ayarda yaklaşık 30 dakika kadar pişmeye bırakalım.
  • Pişen kekimizi fırından aldıktan sonra bir 5 dakika kadar ilk sıcaklığının çıkması için bekletelim.
  • Ardından istediğiniz büyüklükte dilimlere keselim. Soğuyan şerbeti kekin üzerine gezdirelim.
  • Revanimizi şerbetini iyice çekmesi için dinlenmeye bırakalım.
  • Servis esnasında üzerine hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Çikolatalı Katmer Poğaça Tarifi

 

Çikolatalı Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yumurta beyazı içine sarısı üstüne
  • 5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin )

Bezeleri yağlamak için

  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

İçine sürmek için

  • Sürülebilir çikolata

Üzeri için

  • Yumurtanın sarısı

    Çikolatalı Katmer Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un ve tuz hariç bütün malzemeleri derin bir kaba alıp karıştıralım.
  • aha sonra tuz ve unumuzu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Üzeri kapalı 1 saat mayalandıralım.
  • Dinlenen hamurun havasını aldıktan sonra 4 eşit parçaya bölelim.
  • Sonrada 12 eşit parçaya bölelim.
  • 6 bezeyi aralarını yağlayıp üst üste dizelim.
  • Diğer 6 sınıda bu şekilde hazırlayıp üst üste dizelim ve buzdolabında 20 dk kadar bekletelim.
  • Ardından merdane ile çok bastırmadan açalım ve bıçakla yada başka bir aparatifle 8 eşit parçaya bölelim.
  • Geniş kısmına çikolata koyup saralım.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
  • 180 derece alt üst ayar fırında 20-25 dk pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun 

Sarımsaklı Yoğurtlu Bulgur Köftesi Tarifi

 

Sarımsaklı Yoğurtlu Bulgur Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 1 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 su bardağı sıcak su (200 ml)
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Yoğurt sosu için;

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Çeyrek demet dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Sarımsaklı Yoğurtlu Bulgur Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurtlu bulgur köftesi için öncelikle uygun bir karıştırma kabına ince bulguru ve irmiği alalım.
  • Üzerine sıcak suyu ekleyerek karıştıralım ve üzerini streçleyerek 15 dakika kadar bekletelim.
  • Suyunu çekip şişen bulgura yumurta, karabiber ve tuzu ilave ederek tüm malzemeyi güzelce yoğuralım.
  • Hazırladığımız harçtan parçalar kopartalım ve elimizde yuvarlayalım. Bu aşamada ellerinizi ara ara ıslarsanız daha kolay şekillendirebilirsiniz.
  • Tüm harç bittikten sonra hazırladığımız köftelerimizi kaynar su içerisine bırakalım. Bu şekilde köfteler suyun yüzeyine çıkana kadar yaklaşık 10-15 dakika haşlayalım.
  • Köfteler haşlanırken yoğurtlu sos için uygun bir kap içerisine yoğurdu alalım. Üzerine dövülmüş sarımsakları, tuzu ve ince kıyılmış dereotunu ekleyerek çırpalım.
  • Haşlanan köfteleri tel süzgeç yardımıyla suyun içerisinden alalım ve ilk sıcaklığının çıkması için bir kenarda bekletelim.
  • Sosu için uygun bir tavaya zeytinyağını alarak kızdıralım.
  • Yağ kızdıktan sonra toz kırmızı biberi ekleyerek bir iki tur karıştıralım ve ocaktan alalım.
  • İlk sıcaklığı çıkan köftelerin üzerine önce yoğurtlu sosumuzu ardından kızdırdığımız toz biberi gezdirelim.
  • Üzerine birazda dereotu serpiştirdiğimiz yoğurtlu bulgur köftelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Pratik Kıymalı Çökertme Kebabı Tarifi

 

Pratik Kıymalı Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane orta boy patates
  • 1 fiske tuz

Harcı:

  • 200 gram kıyma
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tane soğan
  • 1 büyük domates
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı silme karabiber

Sosu:

  • 3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Nane

    Pratik Kıymalı Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesler halka halka doğranır. Ardından kibrit çöpü kalınlığında kesilir. Kesilen patatesler tuzlanır ve sıvı yağ da kızartılır.
  • Kıymalı harç için soğan, biber ve domates küp doğranır. Tavada soğanlar sotelenir. Üzerine biber eklenir ve yumuşayana kadar sotelenir.
  • Üzerine kıyma eklenir. Rengi dönüp piştiğinde domatesler ve baharat eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Son olarak doğranmış maydonoz eklenerek alınır. Yoğurt sosu için ayrı bir kaseye yoğurt, biraz yoğurt suyu ve tuz alınarak çırpılır.
  • Sos tavasına biraz sıvı yağ alınarak domates salçası kavrulur. Üzerine nane eklenir.
  • Pişen patatesler servis tabağına alınır.
  • Üzerine yoğurt sosu dökülür. Üstüne salça sos eklenir. En üste kıymalı harç eklenerek servis edilir.
  • Afiyet olsun

19 Mart 2023 Pazar

Mengen Çorbası Tarifi

 

Mengen Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 4 su bardağı tavuk suyu (et suyu yada bulyonda olur)
  • 1 tatlı kaşığı dolusu nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

    Mengen Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce bulguru küçük bir tencerede üzerini geçecek kadar suyla pişirelim.
  • Çorbayı yapacağımız tencereye zeytinyağ ve tereyağını alıp eritelim.
  • Üzerine ince doğranmış soğanları alıp kavuralım.
  • Ardından unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam edelim.
  • Salçayı ekleyip tekrar kavuralım.
  • Tavuk suyu ve normal suyu ekleyip çırpıcıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  • Pişirdiğimiz bulgurları ekleyip baharatlarınıda ilave edelim.
  • Bu şekilde de beş dakika kadar kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
  • Servis sırasında üzerine kuru nane dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Havuç Tarator Salatası Tarifi

 

Havuç Tarator Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy havuç
  • 10 adet kornişon turşu
  • 1 küçük kutu konserve mısır (150 g)
  • 1 küçük su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 5 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 dolu yemek kaşığı mayonez
  • 1-2 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demet taze dereotu

    Havuç Tarator Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havuçları rendeleyin ve zeytinyağında 5 dk kadar kavurun, çok fazla yumuşamasını beklemeyelim. Soğumaya bırakalım.
  • Yoğurt, mayonez, sarımsak, tuz ve dereotu bir kasede güzelce karıştırın.
  • Kornişonları küçük küçük doğrayın, diğer tüm malzemeleri ve soğuyan havuçları ekleyip karıştırın.
  • Servis tabağına alıp dilediğiniz gibi süsleyin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Sürekli Yapmak İsteyeceğiniz Nefis Kaşık Pastası Tarifi

 

Sürekli Yapmak İsteyeceğiniz Nefis Kaşık Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker (180 gram)
  • Yarım su bardağı un (60 gram)
  • Yarım su bardağı nişasta (buğday ya da mısır)
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
  • 1 paket vanilya (5 gram)
  • 1 paket toz kremşanti (75 gram)
  • Yarım su bardağı süt (100 ml)
  • 1,5 paket kedidili bisküvi

Çikolata garajı için;

  • 1 paket krema (200 ml)
  • 200 gram sütlü çikolata 

    Sürekli Yapmak İsteyeceğiniz Nefis Kaşık Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye sütü, şekeri, unu, nişasta ve yumurta sarısını alarak karışım tamamen homojen hale gelinceye kadar karıştıralım.
  • Ardından ocağa alarak sürekli karıştırarak pişmeye bırakalım. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 1 dk kadar pişirmeye devam edip ocaktan alalım.
  • İçerisine 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarini ve 1 paket vanilyayı ekleyerek karıştıralım. Bu aşamada kremanın üzerini örtmemiz gerekiyor, ben kremanın daha hızlı soğuması için kremayı ayrı bir karıştırma kabına aldım ve üzerine hiç hava almayacak şekilde buzdolabı poşeti yerleştirdim.
  • Krema tamamen soğuyuncaya kadar bu şekilde dinlenecek. Ortalama 1,5- 2 saat kadar bu şekilde bekletmeniz gerekebilir.
  • Kremanın tamamen soğumasına yakın çikolata ganajı hazırlayalım. Küçük bir sos kabına kremayı alarak kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım.
  • Sonra ocaktan alarak içerisine 200 gram çikolatayı ekleyerek karıştıralım ve ganaj hazır olunca onu da soğumaya bırakalım.
  • Kremamız tamamen soğuyunca üzerinden buzdolabı poşetini alarak içerisine 1 paket kremşanti ve yarım su bardağı süt ekleyerek birkaç dk boyunca mikserle çırpalım. Çırpmaya devam ettikçe kıvamının güzelleştiğini göreceksiniz.
  • İstediğimiz kıvama geline çırpmayı sonlandırıp içerisine elimizle böldüğümüz 1,5 paket kedidili bisküviyi ekleyelim ve karıştıralım. Bu tarifi farklı bisküvi türleriyle de hazırlayabilirsiniz.
  • Karışımı uygun bir borcama alarak üzerini düzeltelim. Tamamen soğuyan çikolata ganajı da bisküvili karışımın üzerine dağıtalım. Artık pastamızı buzdolabına kaldırabiliriz.
  • En az 3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis etmenizi öneririm. Ben sütlü tatlıları genelde akşamdan hazırlayıp ertesi gün servis ediyorum dinlenince lezzeti çok daha güzel oluyor bence.
  • Servis aşamasında kaşıkla pastadan porsiyonlar oluşturarak servis edebilirsiniz. Herkesin çok beğeneceği bir tarif deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Enginarlı Pilav Yapımı Tarifi

 

Enginarlı Pilav Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane enginar
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 bardak sıcak su (et veya tavuk suyu olursa daha güzel olur, tavuk bulyon kullanmıyoruz)
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • Yarım demet dereotu
  • 3 dal taze soğan (yeşil kısımlarını kullanacağız(ince kıyılmış))
  • Yarım limon suyu
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • 2 tane kesme şeker

    Enginarlı Pilav Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak enginarlarımızın kabuklarını ve tüylü kısımlarını güzelce ayıklayarak kararmaması için limonlu suda bekletiyoruz.
  • Enginarlarımızı istediğimiz büyüklükte doğruyoruz. Ben 5 dakika kadar haşladım.
  • Kuru soğanlarımızı yemeklik doğrayarak, zeytinyağı ilave ettiğimiz tenceremizde güzelce kavuruyor.
  • Yıkayıp süzdüğümüz pirinçlerimizi de ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Enginarları ve yeşil soğanlarımızı da ilave edip bir kaç kere döndürüp sıcak suyumuzu ilave ediyoruz.
  • Tenceremizin kapağını kapatmadan tuz, şeker ve yarım limon suyumuzu da ilave ediyor suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Pilavımız suyunu çektiğinde ince kıydığımız dereotlarını da ekliyor, temiz bir havlu örterek 20 dakika kadar dinlendirip servise sunuyoruz. Afiyet olsun.

Coleslaw Salata (Lahana Salatası) Tarifi

 

Coleslaw Salata (Lahana Salatası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) lahana
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 3-4 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı soğan rendesi (ya da 1. 5 diş sarımsak rendesi)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı süt

    Coleslaw Salata (Lahana Salatası) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Merhaba arkadaşlar bu muhteşem salata için lahanaları yıkayıp oldukça ince ince kıyalım.
  • Havucu da lahanaya aynı değerde incecik kıyalım.
  • Karıştıracağımız kaba lahana ve havucu alıp üzerine diğer malzemeleri ekleyelim.
  • Orjinalinde soğan rendesi ile yapılan bir tarif ancak ben sarımsak kullandım.
  • Pişmeden soğanı yiyemiyorsanız ya da midenize dokunuyorsa benim gibi sarımsak rendesi de kullanabilirsiniz. Çok lezzetli oluyor 👍 tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun