20 Mart 2023 Pazartesi

Mangal Tadında Fırında Özel Soslu Tavuk Tarifi

 

Mangal Tadında Fırında Özel Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

Sosu için;

  • 1 kilo tavuk kanat
  • 2 yemek kaşığı domates sosu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Mangal Tadında Fırında Özel Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kanatları ortadan kesip yıkayalım. Uygun bir kabın içerisine sos malzemeleri alıp karıştıralım.
  • Kesilmiş temizlenmiş kanatları sosun içine alıp güzelce karıştıralım. 2-3 saat sosun içinde bekletelim. Eğer vaktiniz varsa 1 geçe bekletin daha lezzetli oluyor.
  • Ardından yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40-45 dakika kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Starbucks Limonlu Keki Tarifi

 

Starbucks Limonlu Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker (200 gr)
  • Yarım su bardağı sıvı yağı (100 ml)
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı yoğurt (150 gr)
  • 1,5 su bardağı un (200-220 gr)
  • 2 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 adet limon suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 çay kaşığı zerdeçal (isteğe bağlı, rengi için)

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım su bardağı pudra şekeri

    Starbucks Limonlu Keki Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir kaba rendelenmiş limonu, şekeri ve limon suyunu ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Ardından yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Daha sonra yağı, yoğurdu, zerdeçalı, kabartma tozu ve vanilya şekerini ilave edip kısa karıştırın.
  • Ardından unu eleyerek ekleyin ve bir spatula ile dıştan içe doğru karıştırıp homojen bir kıvam almasını sağlayın.
  • Kek hamurunu yağlanmış baton kalıba alın ( veya farklı bir kalıpta kullanabilirsiniz)
  • Önceden ısıtılmış 170 derece alt üst ayar fırında 45-50 dk pişirin.
  • Soğuyunca sos malzemelerini karıştırıp üzerine sürün. Afiyet olsun

Pırasalı Tuzlu Kek Tarifi

 

Pırasalı Tuzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Pul biber, karabiber
  • 1 adet ince doğranmış pırasa
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1 adet rendelenmiş yeşil kabak

Üzeri için

  • Susam
  • Çörek otu

    Pırasalı Tuzlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sırasıyla malzemeleri bir karıştırma kabına koyun.
  • Önce sıvıları karıştırın. Sonra kuruları ekleyip karıştırın.
  • Yağlanmış borcama harcı dökelim ve eşit bir şekilde düzeltelim.
  • Üzerine susam ve çörek otu serpelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Sıcakken servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 

Yanardağ Pastası Tarifi

 

Yanardağ Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet pasta tabanı

Yarım çay bardağı süt keki ıslatmak için

  • Yarım çay bardağı damla çikolata
  • 4-5 adet muz
  • 4 adet halley bisküvi
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Üzerine

  • 1 paket çikolata sosu
  • 2,5 su bardağı süt (Üzerindeki tarife göre hazırlayın)

Süslemek için

  • Pasta süsleri
  • Vişne çilek (Elinizde hangi meyve varsa)

    Yanardağ Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayalım soğumaya bırakalım.
  • Pasta tabanının bir tarafını yarım çay bardağı sütle ıslatalım. Bir tarafını 8 dilime bölelim. Krem şantiyi bir su bardağı sütle çırpalım.
  • Küp doğranmış muz ve halley bisküviyi ekleyelim damla çikolatayı da ekleyip karıştıralım.
  • Alt tabana karışımı koyalım dağ gibi şekil verelim.
  • Çikolata sosunu ayrı bir kaba yarısını alalım.
  • Dilimlediğimiz tabanları çikolata sosa batırıp üstüne dizelim.
  • İstediğimiz şekilde süsleyip kalan çikolata sosunu ortadan şelale gibi dökelim yanardağ pastamız hazır dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Çikolata Kaplı İçi Ceviz Dolgulu Hurma Tarifi

 

Çikolata Kaplı İçi Ceviz Dolgulu Hurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 adet yumuşak büyük hurma
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 150 gram bitter çikolata
  • 1 tatlı kaşığı kakao yağı

    Çikolata Kaplı İçi Ceviz Dolgulu Hurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hurmaların çekirdekleri çıkartılarak içlerine çekilmiş ceviz konup kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Arzu eden hurmaları 200 dereceli fırında 7-8 dakika pişirebilir.
  • Benmari usulü eritilen çikolata ile hurmalar kaplanır.
  • Arzu edilirse üzerine ceviz konur. Afiyet olsun.

Kıymalı Fırın Makarnası Tarifi

 

Kıymalı Fırın Makarnası Tarifi İçin Malzemeler

Kıyması:

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet büyük soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 50 gram tereyağı
  • 2 adet büyük havuç
  • 3 yemek kaşığı salça
  • 400 gram domates konservesi

Baharatlar

  • 1 yemek kaşığı tuz

Beşameli:

  • 100 gram tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 litre süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Makarna:

  • 3 litre su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 700 gram makarna
  • Kaşar peyniri rendesi

Tepsiye sürmek için

  • Tereyağı

    Kıymalı Fırın Makarnası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıyma suyunu çekene kadar kavrulur.
  • Yağ eklenip ince doğanmış soğanlar ilave edilir ve kavrulmaya devam edilir.
  • Rendelenen havuçlarda ilave edilerek 8-10 dakika kavrulur.
  • Daha sonra salça, domates konservesi, tuz ve baharatlarda eklenerek 3-4 dakika sonra ocaktan alınır.
  • Makarna tencerede yağlı tuzlu suda fazla yumuşamamak şartı ile haşlanır.
  • Diğer tarafta beşamel sos hazırlanır.Un erimiş tereyağında hafif kavrulur ve daha sonra tuzu ve baharatı eklenir.
  • Akabinde sütte ilave edilerek 4-5 dakika pişirilir ve hafif koyulaşması sağlanır.
  • Makarnalar yağlı ve tuzlu suda haşlanır.
  • Hazır olan bütün malzemeler sırasıyla tepsiye dizilir.
  • Alt tabakaya birazcık tereyağı sürülerek makarnalar dizilir, üzerine kıyma sos, onun üzerine beşamel sos ve en son aşama kaşar rendesi eklenerek ilk kısım tamamlanır.
  • Bu işlem yeniden tekrarlanır ve hazır olan yemek fırına verilir.
  • İlk 20 dakika 250 dereceli fırının alt kısmında, daha sonra 225 dereceye düşürülerek 20 dakika daha pişirilir. Afiyet olsun.

Pratik Kek Tarifi

 

Pratik Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un

    Pratik Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pratik kek tarifi için öncelikle yumurtaları ve toz şekeri uygun bir karıştırma kabına alalım.
  • Yumurta beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar mikserle çırpalım.
  • Daha sonra süt, sıvı yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edelim.
  • Tüm malzeme iyice karışıncaya kadar mikserle tekrardan çırpalım.
  • Kek kalıbımızı alalım, içerisine biraz sıvı yağ aldıktan sonra bir fırça yardımıyla kalıbı güzelce yağlayalım.
  • Daha sonra hazırladığımız kek hamurunun yaklaşık dörtte üçünü kalıba boşaltalım.
  • Kalan kek hamuruna kakao ilave edelim ve mikserle güzelce çırpalım.
  • Kakaolu hamuru eklediğinizde hamurun kıvamı biraz koyulaşacaktır. Gerekirse 1-2 yemek kaşığı kadar süt ilavesi yapabilirsiniz.
  • Hazırladığımız kakaolu hamuru da sade hamurunun üzerine dikkatlice dökelim.
  • Kekimizi önceden 160 dereceye ısıttığımız fırında fansız ayarda yaklaşık 50-55 dakika boyunca pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda kürdan testi ile kontrol ettiğimiz keki fırından alalım.
  • Oda sıcaklığına gelinceye kadar beklettikten sonra kekimizi bir servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkartalım.
  • Kekimizi dilimledikten sonra servise hazır olacaktır. Afiyet olsun!

Kahveli Borcam Pastası Tarifi

 

Kahveli Borcam Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Kek için:

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya

Kreması için:

  • 4 su bardağı süt
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 yemek kaşığı granül kahve

Keki ıslatmak için:

  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 1.5 su bardağı süt

Ganaj için:

  • 1 kutu krema
  • 160gr beyaz çikolata

    Kahveli Borcam Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kek için yumurta, sıvı yağ ve şekeri 3 dk çırpıyoruz.
  • Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
  • Sıvı yağ ile borcamı yağlıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170’ fırında kekimizi pişiriyoruz.
  • Krema için; vanilya ve kahve hariç diğer malzemeleri tencereye alıp kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Kaynayan kremayı ocaktan alıp kahve ve vanilyayı ekliyoruz ılımaya bırakıyoruz.
  • Keki ıslatmak için granül kahveyi sıcak su ile açıp süt ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  • Fırından çıkan kekimizin ilk sıcaklığı gittikten sonra hazırladığımız kahveli karışımı döküyoruz.
  • Sonra ılımış olan kremayı kekin üzerine gezdirip yayıyoruz.
  • Ganajı hazırlayana kadar buzdolabında bekletiyoruz.
  • Ganaj için kremayı bir tavada ısıtıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
  • Beyaz çikolataları ilave edip eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Ardından buzdolabından çıkardığımız kremanın üzerine döküyoruz.
  • Çikolata sosuyla dilediğimiz gibi süsleyip şekil veriyoruz.
  • Pastamızı yarım saat buzdolabında dinlendirip servis ediyoruz.