8 Dakikada Mikrodalga Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağından 1 parmak eksik un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
8 Dakikada Mikrodalga Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce karıştırma kabımıza şeker, sıvı yağ, süt ve kakaoyu alalım, şeker eriyinceye kadar iyice çırpalım.
- Hazırladığımız bu karışımdan daha sonra keki ıslatmak için 1 su bardağı kadar ayıralım.
- Kalan karışımımıza yumurtaları ekleyerek çırpalım. Burada harcın etrafa sıçramaması için dilerseniz kabın üzerine streç film ile kapatabilirsiniz. Ardından strecin üzerinden çok az keserek mikseri buradan sokabilirsiniz.
- Daha sonra da un, kabartma tozu, vanilyayı birlikte eleyerek ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.
- 21 cm çağındaki küçük kare borcama hazırladığımız kek hamurunu yayalım ve mikrodalgaya koyup 800 wattlık ayarda 8 dakikaya ayarlayalım.
- Piştikten ve ilk sıcağı çıktıktan sonra kekimizi çıkartarak dilimleyelim.
- Daha sonra ayırdığımız bardaktaki sosu üzerine dökelim.
- Kekimizin üzerini süsleyerek servis edelim. Ben Antep fıstığı ve çilek kullandım siz Hindistan cevizi ile de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.