25 Mart 2023 Cumartesi

8 Dakikada Mikrodalga Kek Tarifi

 

8 Dakikada Mikrodalga Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

    8 Dakikada Mikrodalga Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce karıştırma kabımıza şeker, sıvı yağ, süt ve kakaoyu alalım, şeker eriyinceye kadar iyice çırpalım.
  • Hazırladığımız bu karışımdan daha sonra keki ıslatmak için 1 su bardağı kadar ayıralım.
  • Kalan karışımımıza yumurtaları ekleyerek çırpalım. Burada harcın etrafa sıçramaması için dilerseniz kabın üzerine streç film ile kapatabilirsiniz. Ardından strecin üzerinden çok az keserek mikseri buradan sokabilirsiniz.
  • Daha sonra da un, kabartma tozu, vanilyayı birlikte eleyerek ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.
  • 21 cm çağındaki küçük kare borcama hazırladığımız kek hamurunu yayalım ve mikrodalgaya koyup 800 wattlık  ayarda 8 dakikaya ayarlayalım.
  • Piştikten ve ilk sıcağı çıktıktan sonra kekimizi çıkartarak dilimleyelim.
  • Daha sonra ayırdığımız bardaktaki sosu üzerine dökelim.
  • Kekimizin üzerini süsleyerek servis edelim. Ben Antep fıstığı ve çilek kullandım siz Hindistan cevizi ile de süsleyebilirsiniz.  Afiyet olsun.

Pembe Sultan (Yoğurtlu Pancar Mezesi) Tarifi

 

Pembe Sultan (Yoğurtlu Pancar Mezesi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 baş pancar
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 parça beyaz peynir
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzerine;

  • 3-4 adet ceviz

    Pembe Sultan (Yoğurtlu Pancar Mezesi) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pancarları güzelce yıkayıp yumuşayana kadar haşlayalım.
  • Kabuklarını soyup, rendeleyelim.
  • Yoğurt ,mayonez, sarımsak rendesi, beyaz peynir ve tuzu bir karıştırma kabında karıştıralım.
  • Pancarlarla birleştirelim.
  • Servis tabağına alıp süsleyelim.Afiyet olsun 

Güveçte Püreli Nefis Et Sote Tarifi

 

Güveçte Püreli Nefis Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

Püre için;

  • 4 orta boy patates
  • 1 küçük çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Tuz ,karabiber

Sote için;

  • 500 gram kuzu kuşbaşı et
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates sos (Veya 1 adet domates)
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz,pul biber, karabiber
  • 1 çay bardağı su

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Güveçte Püreli Nefis Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyalım ve iri parçalara bölerek tencereye alalım.
  • Üzerini kapatacak kadar su ekleyip patatesler yumuşayana kadar pişirip suyunu süzdürelim.
  • Patateslerin içine yağ,tuz ve karabiber ekleyerek süt ilavesini yapalım iyice ezip pürüzsüz hale getirelim püremiz hazır dursun.
  • Soteyi pişireceğimiz tavaya sıvı yağ alalım.Yağ ısınınca etleri ilave ederek etler suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirelim.
  • Kavurulan etin üzerine yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve tereyağını ilave ederek soğanlar yumuşayınca kadar kavurup biberleri ilave edelim.
  • Bir kaç dakika kavurup domates sos ve salçayı ekleyip bir kaç tur karıştırıp bir çay bardağı sıcak su ilave ederek bir ,iki dakika pişirip tuz ve baharatları ekleyip ocaktan alalım.
  • Patates püresini güveç çanaklarına pay edelim.
  • Üzerine et soteyi pay edelim.
  • En son üzerlerine rendelenmiş kaşar serperek 200 derecede önceden ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  • Sıcak olarak bu günkü iftarda yanında pirinç pilavı ila şahane bir ana yemek olarak sunalım. Herkese hayırlı ramazanlar.
    Afiyet olsun 

Bol Vitaminli Mahluta Çorbası Tarifi

 

Bol Vitaminli Mahluta Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • Sıvı yağ
  • 8 su bardağı su (tavuk veya et suyu)
  • Tuz ( veya sebze çeşnisi de olur)

Terbiyesi için

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı

Sosu için

  • 3 yemek yemek sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kimyon

    Bol Vitaminli Mahluta Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sıvı yağı alalım üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanı ve rendelenmiş havucu ilave edelim ve kavuralım.
  • Diğer taraftan mercimek,pirinç ve bulguru güzel yıkayın,şeffaf su görünene kadar. Sebzeler kavurunca üzerine bakliyatları ilave edip 8 su bardağı soğuk su veya et (tavuk )suyu da kullanabilirsiniz.
  • Kaynayınca tuz veya çeşni de kullanabilirsiniz ilave ettikten sonra altını kısalım ve bu şekilde yumuşayıncaya kadar pişirelim yaklaşık 20 dakika.
  • Süre sonunda bir kasede terbiyesini hazırlayalım. 2 yemek kaşığı yoğurt ve yumurta sarısını çırpalım üzerine çorbadan 1 kepçe alıp terbiyeye ilave edip karıştırdıktan sonra tekrar çorbaya dökelim,ve çorbayı karıştıralım.
  • Bu aşamada blenderden geçirelim az tanecikler kalabilir.
  • Diğer tarafta sıvı yağı kızdırıp salçayı kavuralım,üzerine baharatları ve nar ekşisini ilave edelim. Pürüszüz olması için yarım çay bardağı su ilave edip karıştırıp çorbaya ilave edelim. Çorbamız hazır.
  • Nar ekşisi kullanmak istemeyen kullanmaya bilir ama o çorbaya ekşimsi tad veriyor ,nar ekşisi yoksa sonradan çorbaya az limon sıkabilirsiniz.

Yaban Mersinli Muffin Tarifi

 

Yaban Mersinli Muffin Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker (150 g)
  • 1 çay bardağı süt yada yoğurt
  • 1 çay bardağı çiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 su bardağı un (280 g)
  • 1 paket vanilya şekeri

İç harcı için;

  • 300 gram yabanmersini
  • 2 kaşık un

Üzeri için;

  • 80 gram oda sıcaklığında tereyağ (2 kaşık)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 150 gram un

    Yaban Mersinli Muffin Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına şeker, yumurta ekleyip köpürene kadar karıştırın. Süt, zeytinyağ, limon suyu ekleyip kısa karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip kısaca karıştırın.
  • Hamuru muffin kalıplarına paylaştırın. Yaban mersini geniş bir kaba alın unu ekleyip sallayıp karıştırın ve hamura ekleyip, spatula ile karıştırın.
  • Kırıntı hamurun malzemelerini yoğurup, muffinlerin üzerine paylaştırın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15 dakika pişirin.

Şeker Pare (Şerbetli Kramellize) Tarifi

 

Şeker Pare (Şerbetli Kramellize) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin yada tereyağı(oda sıcaklığında)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yumurta daha(sarısı üzerlerine)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamında)

Şerbeti için (kramellize)

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2 damla limon suyu

    Şeker Pare (Şerbetli Kramellize) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şekerimizi tencereye alıp, kramellize ediyoruz orta derecede eritiyoruz fazla yakmıyoruz! Suyumuzuda şekere ekleyip 10 dakika kadar kaynatıp 2 damla limon suyu ekliyoruz, 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Daha sonra bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp kulak memesi kıvamında hamur yoğrulur.
  • Ceviz büyüklüğünde kopartıp, limon şeklini veriyoruz, üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
  • Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri kızarana kadar fırında bekletiyoruz.
  • Soğutulmuş şerbeti üzerlerine döküyoruz, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Muhallebili Tart Kek (En Hafif Sütlü Tatlı) Tarifi

 

Muhallebili Tart Kek (En Hafif Sütlü Tatlı) Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya
  • 1.5 su bardağı un

Kreması için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için:

  • 1 su bardağı süt

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi

    Muhallebili Tart Kek (En Hafif Sütlü Tatlı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kek için; yumurta ve şekeri 2dk çırpıyoruz. Üzerine süt ve sıvı yağ ekleyip tekrar çırpıyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırıyoruz.
  • Tart kalıbını margarin ile yağlayıp un serpiyoruz. Hazırlamış olduğumuz kek harcını döküp zemine bir kaç kez vurup kabarcıkları alıyoruz. 180’ fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Krema için; gerekli tüm malzemeleri tencereye alıp orta ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan kekimizin ilk sıcaklığı gittikten sonra bir su bardağı süt ile ıslatıyoruz. Üzerine muhallebiyi döküp spatula ile yayıyoruz.
  • En son hindistan cevizi serpip buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz. Bu tart kek en hafif kek olabilir, iftardan sonra bir dilim çok iyi gidiyor :) bu tarifimi mutlaka denemelisiniz, 🤗şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.

Bayat Ekmek Pizzası Tarifi

 

Bayat Ekmek Pizzası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet bayat ekmek
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzerinin sosu için;

  • 2 tatlı kaşığı ketçap (göz kararı)

Süslemek için;

  • 1 su bardağı sucuk
  • 1 adet domates
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1.5 su bardağı kaşar peynir
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon

    Bayat Ekmek Pizzası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir adet bayat ekmeği ortadan 4’e böldüm.
  • Yumurta, süt, yağı çırpın ekmeklerinizin üzerine kaşık yardımıyla sürün biraz ekmeklerin sosu emmesini bekleyelim o sıra da üzerini süslemek için malzemelerimizi ayarlayalım.
  • Üzerinin sosu ketçapı sürelim ve sonra hazırladığımız diğer malzemeleri ekmeklerimize dizelim kaşar hariç. Baharatlarıda dökelim.
  • 180 derecedeki fırında pişirelim pişmiş olan pizzalarımızın üzerine kaşar peynirlerimizi de yerleştirelim, sıcak olan fırında erimesini sağlayalım şimdiden deneyenlere afiyet olsun.

Güllaç Tarifi

 

Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 yaprak güllaç
  • 2 su bardağı şeker
  • 1.5 litre süt
  • Çekilmiş ceviz

Üzeri için;

  • Çilek ( yada güllaça yakışan meyveler)
  • Toz antep fıstık

    Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sütü ve şekeri koyup elimiz yanmayacak kadar ısıtıp, yani şeker eriyene kadar (eğer çok sıcak olursa hamur olur)
  • Tepsiye güzel şekilde parlak kısmı üste gelecek şekilde yaprağı koyup, kuru yer kalmayacak sütü gezdirelim bu işlemi 6 yaprağa kadar yapalım.
  • 6 yapraktan sonra çektiğimiz cevizi koyalım ve aynı şekilde kuru yer kalmayacak şekilde sütü gezdirelim yaprak bitene kadar devam edelim. Kalan sütü üzerine gezdirelim.
  • En az 2 saat dinlendirelim dolapta. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun