Az Malzemeli Dereotlu Yoğurtlu Bulgur Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için;
- 6 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı dereotu
- 1/2 (yarım) çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Az Malzemeli Dereotlu Yoğurtlu Bulgur Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- İnce bulguru derin bir kap içerisine alarak üzerine sıcak suyu ilave edin. Üzerini kapatarak yaklaşık 30 dakika bulgurlar şişip yumuşayıncaya kadar bekletin.
- Şişen bulgura un ve tuzu ilave edin. Elinizi ıslatıp, arada azar azar ılık su ekleyerek yoğurun fakat çok fazla su ilavesi yapmamaya dikkat edin. Aksi halde hem köfteleri şekillendirmek zor olacaktır, hem de pişerken dağılabilirler. Yaklaşık çeyrek su bardağı kadar su kullanmanız yeterli olacak, hamur sert kıvamda olmalı.
- Hamurdan fındık – ceviz ortası büyüklükte parçalar alarak yuvarlayın. Hamur bitene kadar aynı işleme devam edin. Köfteleri şekillendirirken diğer yandan tencereye su alarak içerisine biraz tuz atın ve kaynamaya bırakın.
- Köfteler hazır olduğunda kaynayan suyun içine atın ve yaklaşık 15 dakika haşlayarak süzgeçle alın.
- Yoğurdu derin bir kaseye alın. Üzerine ince ince doğranmış dereotunu, sarımsak tozunu ve tuzu ekleyerek karıştırın. Bu aşamada sarımsak tozu yerine rendelenmiş sarımsak da kullanabilirsiniz. Köfteleri yoğurtlu sosa ekleyerek güzelce karıştırın ve servis tabağına alın.
- Üzerinin sosu için tereyağını sos tenceresinde kızdırın, üzerine toz kırmızı biberi ekleyerek bir iki tur karıştırın ve köftelerin üzerinde gezdirin. Afiyet olsun.
İmam Bayıldı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet soğan
- 8 diş sarımsak
- 2 bostan patlıcan
- 4 adet büyük domates
- 4 adet sivri biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
İmam Bayıldı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabuğunu alacalı bir şekilde soyduktan sonra kalın dilimler halinde kestiğimiz patlıcanları tuzlu suda yarım saat bekletip üzerlerine zeytinyağı sürerek fırınlayın.
- Patlıcanlar beklerken soğanları piyazlık doğrayın, sarımsakları ince ince doğrayın, biberleri ve domatesleri de küp küp doğrayın.
- Tavaya aldığınız zeytinyağında, doğradığınız soğanları tuz da ekleyerek pembeleşene dek kavurun.
- Üstüne domatesleri, sarımsakları, biberleri, toz şekeri ve karabiberi de ekledikten sonra, kısık ateşte 10 dakika kadar soteleyin.
- Dilimleri bir kez alt üst çevirdim.
- Piştikten sonra çatalla hafif ezerek harcı yerleştirdim.
- Üzerlerine incecik domates dilimleri ekledim. Kalan sosu da tepsiye ilave ettim.
- Bir çay bardağı su ekledim. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika pişirdim ve kapattım.
- Arzuya göre üstüne doğranmış maydanoz da serpebilirsiniz.Tüm zeytinyağlılar da olduğu gibi imam bayıldı da ertesi güne çok daha lezzetli oluyor.4 kişilik
Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane paket yağ 250 gram (oda sıcaklığında yumuşamış olcak)
- 2 tane yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 2 çay bardağı irmik
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tane vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3 su bardağı un (kontrolü koyunuz)
Şerbati için:
- 3,5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1 2 damla limon
Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce serbetimizi yapalım şekeri suyu tencereye alalım.
- Kaynayana kadar karıştıralım kaynayınca limonu sıkalım bi tur karıştıralım beklesin.
- Hamurumuza geçelim un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alalım iyice yoğuralım.
- Unumuzu kontrolü bir şekilde dökelim yoğuralım, hamur yumuşak olacak ele yapışmayan bir hamur olacak hamurdan cevizden bi tik büyük hamur alalım.
- Parmak uzunluğunda oval şekil verelim, resim paylaştım bakabilirsiniz borcama dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim çatalla çizikler atalım.
- 200 derece kızarana kadar pişirelim pistiğinde tatlının ilk sıcaklığı çıktığında ilik şerbeti her yerine gelecek şekilde dökelim, soğuyunca servise hazır afiyet olsun
Şekilli Kurabiye (Herkesin Sevdiği Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 125 gram margarin
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yumurtanın beyazı ( sarısı üzerine )
- Tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
Şekilli Kurabiye (Herkesin Sevdiği Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemeleri karıştırarak yumuşak hamur elde edelim.
- Hamurumuzu açalım ve kalıplarla şekil verelim. Çok kalın ya da çok ince olmasın.
- Üzerine yumurta sarımızı sürelim.
- 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
- Kurabiyeler dinlenip soğuduktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.
Çilekli, Muzlu Magnolia Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema
- 1 adet yumurta sarısı
Arası için:
- 1 paket bebe bisküvi
- 200 gram çilek
- 2 adet muz
Çilekli, Muzlu Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?
- Krema ve vanilya hariç bütün malzemeleri karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
- Krema ve vanilya ekleyip karıştıralım bisküvileri rondo dan geçirelim muz ve çilekleri küp küp doğrayalım.
- Kaselere önce muhallebi sonra bisküvi meyve sonra yine muhallebi koyalım.
- Üzerine yine bisküvi en son ister meyve ister çikolata ile süsleyebilirsiniz.
Karamelize Soğan Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 yemek kaşığından az tereyağ
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı sirke
- 2-3 damla limon suyu
- Az tuz
- Çok az kırmızı pul biber
Karamelize Soğan Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanlarımızı ince şekilde uzun doğrayalım.
- Tavamıza yağları alıp eritip soğanlarımızı ekleyelim.
- Sırasıyla diğer malzemelerin hepsinde ekledikten sonra soğanlarımızı sık sık karıştırarak karamelize olana kadar kavuralım.
Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet orta boy patates
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 – 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 4-5 su bardağı sıcak su
-terbiyesi için
- 4 – 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 yumurtanın sarısı
- Yarim limonun suyu
-üzeri için
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Bir tutam dereotu
Patates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri soyduktan sonra ince küp küp keselim kuru soğanı ince yemeklik doğrayalım tencereye alalım kavuralım.
- Ardından patatesleri sarımsak ve baharatları ilave edip kavurmaya devam edip 10 dakika pişirelim bir el blenderiyle patatesleri pürüzsüz çırpalım.
- Diğer tarafda yoğurt un yumurtayı bir kaseye alalım iyice karıştıralım çorbamızın suyundan bir kepçe alıp yoğurt un yumurta karışımına ilave edip hazırlamış olduğumuz terbiyeyi çorbaya hızlı hızlı karıştırarak ilave edelim.
- Ardından tekrar 5- dakika daha pişirelim.
- Servis tabağına alalım tereyağı kırmızı toz biberi uygun bir tavada kızdıralım servis tabağına aldığımız çorbanın üzerine dökelim.
- Son olarak dereotu serpiştirelim deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Tarçınlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- Yarım paket margarin
- 1 adet kabartma tozu ve vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Aldığı kadar un
- Ceviz veya fındık
Üzerine
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 tatlı kaşığı tarçın
Tarçınlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un hariç bütün malzeme yi bir kaba koyup yoğurun hepsi özleşince unu kontrollü olarak koyalım, ele yapışmayıp yumuşacık bir kıvam alınca durun istediğiniz boyutta yuvarlaklar yapıp fırın tepsisine dizin.
- 175-180 derece civarında 20. 25 dk pişirelim.
- Sonra sıcakken hemen tarçınlı karışıma bulayıp ister buzlukta ister şeniz de ağzı kapalı kavanozda uzun süre saklayabilirsiniz.
Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
Yufkayı ıslatmak için,
- Yarım su bardağı zeytinyağ ve yarım su bardağı su karışımı
İçi için:
- Peynir -maydanoz karışımı
Üzeri için :
- 1 yumurta sarısı ve çörek otu
Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir yufka serilerek üzerine yağ -su karışımından sürülür. Üzerine ikinci yufka konur ve oda yağlanır.
- Yufka 8 eşit parçaya bölünerek her birine peynirli iç konularak sigara böreği şeklinde sarılır. Diğer 2 yufkada aynı şekilde hazırlanır.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt koyup börekler üzerine dizilir.
- Üzerine yumurtaları sürülerek çörek otu serpilir.
- 190-200 dereceye ısıtılmış fanlı fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Sahura Yakışır Sıcacık Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
Üzerine
- 2 yemek kaşığı yoğurt
Sahura Yakışır Sıcacık Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur yoğurma kabına maya ılık su ve şekeri karıştırıp yaklaşık 15 dk ön mayalama yapalım kabaran mayaya tuzumuzu ve unumuzu ekleyip yoğurmaya devam edelim ve 30 dk mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru tepsiye alalım ekmek şekilde paylayip 10, dk tepsi mayası yapalım.
- Üzerine 2 yemek kaşığı yoğurdu çırpıp sürelim ve bıçakla çizip önceden ısıtılmış 230 derece de 20 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- İlk sıcağı çıkınca afiyetle yiyebilirsiniz afiyet olsun.
Kısırın Karnıbaharla Buluştuğu O An Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet karnabahar
- 1 adet marul
- 1 adet maydanoz
- 2 adet salatalık
- 1 adet orta boy domates
- Yarım kırmızı lahana
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- İstediğiniz baharatlar
Kısırın Karnıbaharla Buluştuğu O An Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karna baharımızı güzelce yıkayıp robottan çekiyoruz ve tavada yağımızı kızdırıp soğanlarla birlikte robottan çektiğiniz karnabaharı salça ile birlikte soteliyoruz.
- Bir kenarda yıkadığımız yeşilliklerimizi doğrayıp, karıştırma kabımıza alıyoruz.
- Sotelenen karnabahar karışımımızı da ekleyip istediğimiz baharat ve eksiler ile harmanlıyoruz. Deneyecek olan takipçilerimiz afiyet olsun.